İstanbul mu ? Manisa mı ?

Manisa hakkında pek bir bilgim yok ama yazdıklarına göre fikrim İstanbul’da kalmanız yönünde. Haftaici dışarı çıkamasanız da haftasonu çıkıp dolaşabiliyorsanız bu da yeterli bence. Çünkü manisa yada benzeri küçük bir yer İstanbul’daki sosyalliği veremez gibi geliyor bana. Üstelik haftaici nasılsa çıkamıyorsak dışarı Manisa’da en azından haftaici trafikle yorulmaz haftasonu istediğimizde kaçarız İstanbul’a demişsin, ama işlerin uygulamaya gelince pek öyle olmadığını düşünüyorum. Çünkü haftasonu olunca da İstanbul’a gelmek isteseniz yine yollarda geçecek bir sürü zaman. Üstüne İstanbul’a geliş gidiş yaparken trafiği hesaplayıp yola çıkmaya köprüyü rahat geçmeyi hesaplayacaksınız. Yorgunluk yada yol derken bu sefer o haftasonunu da verimli dolu dolu geciremeyeceksiniz. Birde insan ne kadar da olsa iki üç saatten fazla yol olunca sürekli gel git yapmaktan da yoruluyor. Hazır orda düzeniniz varken haftasonları İstanbul’u keşfedip kalmak daha güzel. Tabi Manisa’ya gittiğinizde ekonomik olarak çok fark yaşamayacağınızı düşünerek yazdım bunları. Ekonomik olarak Manisa’da rahat ederiz yada birikim yaparız diyorsanız da Manisa’yı öneririm.

Manisa merkez İstanbul 'u yakaladı yakalayacak pahalılıkta. Hatta yakaladı bile. Covid de hızla artıyormuş.

Manisa derim...İzmir'in ilçesi gibi zaten.İzmir'de yazligimiz var oradan biliyorum
İzmir'de yaşayanların da görüşünü alirsiniz tabi..Manisa merkezde oturan arkadaşım haftasonu çeşme Kuşadası Didim de geçiriyor..yine aynı arkadaşım aksma is çıkışı arkadaşlarıyla İzmir'de bulusup sosyallesebiliyor...manisa sanayi bolgesi...toprağı verimli.insani sıcak.

Manisa merkez İstanbul 'u yakaladı yakalayacak pahalılıkta. Hatta yakaladı bile. Covid de hızla artıyormuş.
Evet olabilir. Pek Manisa merkez hakkında bilgim yok. İlcelerinin bazıları da epey merkeze uzak diye biliyorum.Sakinliği sevenler için cazip olabilir ama İstanbul’daki hareketli sosyal hayata alışan biri için de sıkıcı gibi. İstanbul’a cok yakın da sayılmaz sürekli geliş gidiş yapmak biraz zorlayabilir.Bu covid tüm şehirlerde epey arttı.yakında yeni bir artışla kötü bir duruma gelmez umarım.

Yok ya,bizim gibi zengin olmayanlara da guzel canim Istanbul
Sahilde simit cay,kopru altinda balik ekmek, karsiya vapurla gecmek kac para:)
Aksine parayla olculemez bunlarin keyfi,hele o Istanbul kitapcisinda zaman gecirmek,ardindan terasinda bogaza karsi cay icmek pek guzeldi fakat konsept degistirmisler,cazibesini yitirdi gozumde:)

Doğma büyüme manisalıyım,7sene okul sebebi ile istanbulda yaşadım.
Memlekete dönmeyi 4 gözle bekledim okurken.
Manisa tehlikeli demişler,tehlikeli olmayan neresi kaldı acaba.burasıda heryer kadar tehlikeli.
Ben kesinlikle manisayı seçerdim.
Konumu itibari ile izmire yakın oldugu için hiç bir konuda eksik kalmıyorsunuz.izmir manisayı tamamlıyor.istanbul çekilmez bitmeyen çile gibi.

Ben de gezme aşığı biriyim. Türkiye'nin neredeyse tamamını ve farklı 15 ülke gezdim şu ana dek. Ben İstanbul tutkunu biri olarak İstanbul diyorum. Her şeye rağmen ruhu var bu şehrin

ya amma abartmışlar ne köyü kardeşim. bütçene göre elit semtleri mevcut merkezde. kenar mahalle değil her yer. izmir de de yaşayabilirsin ayrıca yarım saat arası

Bencede İstanbulun trafiğinden uzaklaşmak için iyi olur hem yaşam için yani kiralar falan İstanbula göre daha ucuz İzmir aşığım diyorsanız haftasonlsrı çıkıp İzmirde gezebilirsiniz... Tam da ortdasın İzmir yakın aydın yakın bence Manisa ama işte insanları biraz kaba sonuçta çalışan insanlar olarak bakıldığında çokta zorlanmasın karar senin

İstanbul İstanbul istanbul
Eğer kültür-sanat takip eden, kurslara konserlere giden bir insansan İstanbul seni çok mutlu eder. Mesela ben kış boyu onuc liradan ondan fazla tiyatro oyunu izledim devlet-sehir tiyatrolarından,Süreyya operasindan.
Kuzenim Tolstoy gibi ünlü bir yazarin meraklılarına yonelik bir eğitime katıldı ücretsiz sekilde-tum sene devam eden. Dil kursu desen burada,resim sergisi desen burada...
Bak mesela karantinadayiz, Kadıköy belediyesi sosyal mesafeli açık hava tiyatrosu ve konser düzenledi,22 liraya. Defalarca gittim,ićim açıldı.
Şimdi de gün aşırı Şişli'de çimen konserlerine gidiyorum iş cikisi, yine sosyal mesafeli. İnsanlardan ayrı bir köşede armut koltukta, örtüde flaan oluyorsun, kedi köpek seviyorsun,içeceğini içip ikramlardan yiyorsun... Çok keyifli ve ücretsiz...
Ve daha neler neler...
Ayrıca parkları bahçeleri çok güzel. Neredeyse her fırsatta parka gidip iki ağaç arasına hamak kuruyorum, haftasonlari mangal falan yakıyoruz...
Bar desen kafe desen adimbaşi... Cidden eğer yaşamayı biliyorsan harika bir şehir.
Ama evcimen biriysen,zaten böyle etkinlikleri çok sevmiyorsan,huzur arıyorsan küçük bir şehri düşünebilirsin. Ama İstanbul'da devam kararı alırsan da şehri biraz yasamani önerebilirim. Ayda birkaç kere İstanbul silüetinde gün batımını bekle mesela (Çengelköy Çınaraltı kafe ya da Süleymaniye mimar Sinan kafe terasini tavsiye edebilirim)
Ben şu sayfayı takip ediyorum. Şehrin göbeğinde, bilmediğimiz nice yerlerden bahsediyor. Fırsat buldukça gidiyorum... Neler neler var bu güzel şehirde. Bence burada yaşayan herkes takipte kalsın.

Manisayı bilmiyorum ama İstanbul'da yaşamak gün geçtikçe zorlaşıyor.
Hayat pahalı, en yakın yere gitmek yarım saat sürüyor, insanlar stres topu
Benim tayin hakkım yok olsaydı ya egede ya Marmara'da küçük bir ilde yaşamak isterdim

Doğma büyüme İstanbulluyum. Manisada ve İzmirde dörder sene yaşadım.

2005 yılında Manisada merkezi bir yerde ‘ehh’ diye nitelendirebileceğim bir eve 375 lira kira veriyordum.Yani kirası hiç ucuz değil, pazar fiyatları kesinlikle İstanbuldan iyi ama cafe restoran yemek olayları da ucuz değildi, zaten çok seçenek de yoktu. Ama tabii İzmir oldukça yakın. Haftasonu deniz vs. ufak kaçamaklar kolaylıkla yapılabilir. İstanbulda da bu imkanlar var gerçi ama Manisadan gidilebilecek yerler deniz olarak kesinlikle daha güzel, ege sonuçta.
İnsanın da her türlüsü her yerde var maalesef. Semte göre çok değişiyor. Ancak ben Manisanın insanlarını da çok sevdiğimi söyleyemem. Özellikle ev ararken çok kurnaz ve bağnaz insanlara denk gelmiştim.
bana seçim hakkı verilseydi Manisayı istemezdim. Zaten İstanbulda yaşadığınız için anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum

İki şehirde de uzun seneler yaşamış biri olarak şunu diyebilirim ki ev kiraları aynı. Geçen sene bir arkadaşım 3bin liraya siteli bir apartman dairesine taşındı manisada. Merkez için konuşursak o kadar park sorunu var ki, her yer araba dolu. İnsanlar sanayiye yakın yapılan sitelere yerleşmeye başladılar otoparkı var diye. Kiralar ve fiyatlarda baya yüksek 1-3 milyon tl ev satış fiyatları var. Sanayinin dibinde yaşamak için o kadar para verilmez bence.
Sosyal yönden manisada tek olay cafeler ve çay bahçeleri. Güzel konserler, tiyatro veya müzikaller için izmire gitmek gerekiyor. Gündüzleri sıcak olduğu için izmirden daha sıcaktır manisa spilden dolayı, insanlar akşam dışarı çıkarlar. Gece 1-2 gibi çay bahçesinden evine dönen kadınlar olur. Tekinsiz bir yer değildir. İstanbuldan daha güvenli bence.
İlçeleri uzaktır. Akhisar merkeze 45 dakika uzaklıkta, merkezde izmir bornovaya yatım saat mesafede. Öyle plaja kumsala çok yakın mesafede sayılmaz.
İşleri halletmek, kısa zamanda işyerine ulaşmak vs bakımından manisa istanbuldan çok daha iyidir.
Ne istediğinizle alakalı bir tercih meselesi yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…