istanbul'a gelin gidilir mi? evi olmayan biriyle..

DepresifFisilti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
273
4
0
Adana
istanbula gelin gidenler var mı? maddi acıdan zayıf olan biriyle evlenicem.. ama istanbul gibi bi yerde yaşanır mı? ben gezip tozmayıda severim.. ailemi durumuda iyidir. zorlanr mıyım?

Çok zor ben ıstanbulda okuyorum attıgın her adım para burda. ama şöylede bısey var çok ucuz evler falan oluo tabıkı semte gore degısıor

istanbulda yaşamak biraz pahalı ama bütçeni iyi yaparsan rahatlıkla evinizi gecindirirsiniz,sende çalışırsın zamanla alışırsınız artık istanbul değil her yerde yaşamak zor

cnm gezip tozmayı seviyosan çalışıp geziceksin.. hem gezmeyi seviyosun hem durumu olmayan biriyle evleniceksin hem istanbulda yaşıcaksın sadece istanbul için değil durum iyi olmayınca heryerde yaşam zorluğu olur ama evlilk fedakarlık gerektirir brlikte çalışıp evinizi geçindrip gereği kadar gezip tozcaksın yada evlenmiceksn

ben geldim ist pahalı bi şehir öyle hayaller kurma şöyle yaparız böyle yaparız diye çünkü olmuyor.....Ben on aydır burdayım ve nefret ediyorum bu şehirden aslında benimki birazda eşimin çevresinden dolayı eşin ve ailesiyle aran iyiyse mutlu olursun ama değilse yalnızlık çok zor...

ailesiyle aramda simdiye kadar huzursuzluk olmadı ama annesi cok konusuyor ve kırıldığım seyler oldu. aile olarak kultürler de cok farklı. annesi cok düşkün cocuklarına ama nişanlım pek mudale ettirmiyo. herseyi o hallediyo kredi cekilcek o beceriyo hep. yarın benide yonlendircek korkuyom annem diyor yonlendircek seni. ben tokide oturcam kirada ucuzmus. istanbulu bende sevemedim nişanlım cok güsel yerlerine götürmedi beni sevmememin tek nedeni o.

cnm ben özelden msj atamıyorum ama aile ilişkisi benim için sıkıntılı geçiyor ama sadece eşimle ben istanbulda olsaydım herşey mükemmel olurdu...nişanlını seviyorsan aileside sizden uzakta olacaksa o kadar korkma

konularımı okursan bana bişile yazarsan seviirim tecrubelerine güveniyorum bekliyorum.

vallahi nişanlınla mutlu değilsin ailesiniide pek sevmiyorsun maddi durum da düşük bide uzaklık bunların hepsi bi arada olunca çok sıkıntılı ben açıklık kapalılık muhabbetii yüzünden hep gel git yaşadım çok iyi düşün çok zor inan sevmiyorsan katlanamazsın ama geçici bir durumsa evlilik sitresiyse bilemiyorum çok iyi düşünmen lazım....

yok canım calışmıyorum neden?

neden mi

siz evlenicem yuva kurucam istanbula alışabilir miyim yada maaşımız geçinememize yeter mi demek yerine

ben gezmeyi çok severim maaşıda düşük evi de yok parası yeter mi acaba diye düşünüyorsunuz da ondan

o zaman istanbul gibi yerde çalışma imkanlarının yüksek olduğu şehirde

çalışacaksınız o zaman da maaşınız gezmenize yeter belki

ha ben yapamam dersende ayrılın o zaman çünkü bu düşünceyle biraz zor mutlu olursun

Son düzenleme:
Ben eylül ayında geldim okumaya. Nefret ederek geldim , ailemden hiç ayrılmak istemedim. Bahanem de çoktu: Bir yerden bir yere gitmek özel araban yoksa tam bir işkence. İnsanlar toplu taşıma araçlarına üst üste biniyor , dolmuşlar var aşırı pahalı(geldiğim şehire göre çok geldi bana). Arabanız varsa da trafiğe alışmak biraz zaman alıyor. Oturduğun semte göre ev kiraları giyim kuşam yiğecek fiyatları deiğişiyor. Bütçenizi ayarlamak sizin elnizde. Bir gün 3 liraya tıka basa doyarken bir başka gün 3 arkadaş 3tabak makarnaya 7bin lira verirken bulduk kendimizi. Her kesime hitab eder bu şehir , ama şehirden zevk almak doyasıya tadını çıkarmak istiyorsanız para şart. Ya siz çalışacaksınız(ki bu çevre edinme açısından da size pozitif fayda sağlar) ya da aileniz maddi destek vermeli size. Diğer türlü şehrin eksileri bir süre sonra size batmaya başlar.

Bu şehir öyle insanlar barındırıyor ki her gün binlerce lira harcayıp gezip tozan , eğlenip hayatın tadını çıkaran dolayısıyla da ulaşım tehlike vs gibi sorunları takmayan, bir de sabahtan akşama kadar çalışıp üç kuruşu denkleştirmeye çalışıpta ayın sonunu getirmeye çalışan. Bazen insan imrenmiyor değil o lükse eğlenceye her ne kadar şükretse de haline vaktine sağlığına huzuruna :) insanız çünkü hepimiz. Ama ben nefret ederek geldiğim bu şehiri şimdi çok seviyorum. Tavsiye etmemem mümkün değil.

istanbulu çok severim ama bazı kötü yönleri de var bunları da sevmeme rağmen göz ardı edemiyorum.
adım attığın yer para.
trafik kalabalık her bir yere gitmek için zaten bindiğin araçların paranın haddi hesabı yok.
ev kiraları zaten uçuk rakamlar.
şahsen bir tek eşinin geçimiyle olmaz bahsettiğine göre sen de çalışırsan bir nevi rahat yaşarsınız bence

Arkadaşa katılıyorum madem durumu belli birisiyle evleniyorsun ya bütün şartlara uyum sağlayacaksın ya da kendin bir şeyler yaratacaksın çalışacaksın ha bunlar bana uymaz diyorsan kendi yaşam koşullarına uygun birini bulacaksan 3 seçenek var gibi.

Maddi durumu iyi olmayan biri biraz zorlanır burada canım.. Her şey pahalı evi de yoksa sıkıntı doğar.. Senin ailenin durumu da iyiymiş, alışmışsındır rahat olmaya maddi açıdan, zorlanabilirsin bence.. Ama sen, bende çalışıcam diyorsan o zaman sıkıntı doğacağını sanmıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…