• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istanbul'a gelin gidilir mi? evi olmayan biriyle..

uçtun sende iyice.. ii her aile bakımından durumu ii olan evlensin fakir biriyle nasılsa kızın ailesi besler.. evli deilsin belli bi artist gibi yazmışsın dalga gecerek ::S

niye eşiniz sizi besleyip gezdirmeyecek mi

maaşı az sende çalışmayacaksın gezeceksin tozacaksın nasıl olacak az parayla bunca şey :ssz:

istanbula gelin gidenler var mı? maddi acıdan zayıf olan biriyle evlenicem.. ama istanbul gibi bi yerde yaşanır mı? ben gezip tozmayıda severim.. ailemi durumuda iyidir. zorlanr mıyım?

Gezip tozmayı seviyorsan İstanbul'da gezecek yer çok,hiç sıkılmazsın.

Ama bakalım eşin ve eğer yakın olacaksanız ailesi gezmeni isteyecek mi ?
Şimdi karışmıyor görünebilirler ama evlendikten sonra işler biraz değişiyor.

İstanbul'da yaşadığı halde birçok güzel yerini görmemiş,veya nimetlerinden,güzelliklerinden faydalanamayan çok kişi var.
Tamamen maddiyatla alakalı değil.Yaşam tarzı ve koşulları rol oynayacaktır.
Mesela deniz kenarında 4 liraya balık ekmek te yiyebilirsin,balık lokantasında kişi başı 40 lira da verebilirsin.
1 liraya çay da içebilirsin,7 liraya kahve de içebilirsin.

Başlığı okuyunca içim acıdı.

Bir yuva sadece bunun üzerine mi kuruluyor? :5:

Kirada oturan,asgari ücretle geçinmeye çalışan ve kimseye muhtaç olmadan bunu başaran insanlar var.:31:

Nişanlınıza acıyorum.

Başlığı okuyunca içim acıdı.

Bir yuva sadece bunun üzerine mi kuruluyor? :5:

Kirada oturan,asgari ücretle geçinmeye çalışan ve kimseye muhtaç olmadan bunu başaran insanlar var.:31:

Nişanlınıza acıyorum.

öyle için acır ama yarın senin kızın. 1,4 milyar maaşı olan birine aşık olsun neler etmezsin verirmisin bakalım.. hiç sanmıyorum. uzaktan böyle söylemek kolay.

öyle için acır ama yarın senin kızın. 1,4 milyar maaşı olan birine aşık olsun neler etmezsin verirmisin bakalım.. hiç sanmıyorum. uzaktan böyle söylemek kolay.

Babası fabrikada o dediğin ücretle çalışan birisinin kızı olarak gayet de güzel geçiniyoruz.

Bir dediğimizi ikiletmez babam,kimseye de muhtaç etmez.

Uzaktan söylemiyorum,bizzat yaşıyorum.:34:

Ayrıca o küçümsediğin parayı alabilmek için gece gündüz KPSS çalışıyorum ben.:68:

1.400 maaş,multinetide 300 küsür ondan kalan az bişi olur heralde. bişiler alınabilir eve.. annesi zaten simdiden söylüyor. 4 5 ay sonra sende calısırsın die.. gelin olduktan sonra

Multineti görünce yazmadan edemedim. Ne güzel eşinin multineti varmış. Artık multinetli setcardlı veya sodexholu koca aramaya başladım :))Bir kere kocan yemek parasını maaştan vermez, multinetten harcar, ayrıca biraz tutumlu olursa, az yerse anlaşmalı marketlerden market alışverişini de yaparsın. Ben market işinde çalışıyorum, arada mağaza içlerine, kasaya da bakıyorum bu multinetçile, setcardçılar, sodexhocular inanın marketi kaldırıyorlar. 150 lira multineti olanlar bile dünyanın alışverişini yapıyorlar. Yemek ve market alışverişinde maaşdan az para gidecek... 1.400 İstanbul için yetmez, Çok pahalı bir şehir. Gerçekten adım atmak bile para... Bu yüzden geçinmek için sen de çalışırsın canım. . Arkadaşın dediği gibi geçinebilir miyim yerine gezmemdeni tozmam eksik kalır mıyım diyorsun Evlilik senin için çok zor olacak. Hakkında hayırlısı olsun...

Son düzenleme:
Babası fabrikada o dediğin ücretle çalışan birisinin kızı olarak gayet de güzel geçiniyoruz.

Bir dediğimizi ikiletmez babam,kimseye de muhtaç etmez.

Uzaktan söylemiyorum,bizzat yaşıyorum.:34:

Ayrıca o küçümsediğin parayı alabilmek için gece gündüz KPSS çalışıyorum ben.:68:

küçümsemiyorum özür dilerim.. geçinirsin ama tadıında gezemezsin evlenince insan babasının eviden daha rahat biyere gitmek ister daha düşük yere gidersek mutsuz oluruz.. beim babamın da elektiriü, odeyemediği zamanları oldu okula giderken ablamla bi poça alıp 2ye böldüümüzüde biilirim. istanbuldamısınız siz...

Önemli değil,İstanbul'da değilim,ama yaşam şartlarını biliyorum az çok.:34:

Gezmeyi sevmediğimden sıkıntı yok benim için.:27:

Allah gönlünüze göre verir inşallah.:28:

uçtun sende iyice.. ii her aile bakımından durumu ii olan evlensin fakir biriyle nasılsa kızın ailesi besler.. evli deilsin belli bi artist gibi yazmışsın dalga gecerek ::S

uff ufff senin olayın fenaymış '''' kızın ailesi besler''' besler derken ;) ayrıca ben yazdıklarını okuduğumda bi artistlik sezinlediğiminden mesajımın boyutu böle oldu ... nese yazmışsın sıkıntını sana uyar yada uymaz yorumumu yapmışım işte.

Son düzenleme:

Multineti görünce yazmadan edemedim. Ne güzel eşinin multineti varmış. Artık multinetli setcardlı veya sodexholu koca aramaya başladım :))Bir kere kocan yemek parasını maaştan vermez, multinetten harcar, ayrıca biraz tutumlu olursa, az yerse anlaşmalı marketlerden market alışverişini de yaparsın. Ben market işinde çalışıyorum, arada mağaza içlerine, kasaya da bakıyorum bu multinetçile, setcardçılar, sodexhocular inanın marketi kaldırıyorlar. 150 lira multineti olanlar bile dünyanın alışverişini yapıyorlar. Yemek ve market alışverişinde maaşdan az para gidecek... 1.400 İstanbul için yetmez, Çok pahalı bir şehir. Gerçekten adım atmak bile para... Bu yüzden geçinmek için sen de çalışırsın canım. . Arkadaşın dediği gibi geçinebilir miyim yerine gezmemdeni tozmam eksik kalır mıyım diyorsun Evlilik senin için çok zor olacak. Hakkında hayırlısı olsun...

ama evleniyoruz diye de hep evde mi oturucaz neden bunlar tuhaf geliyor. baba evinde gezme tozma sıkıntısı oluyor rahat olamıyosun kız cocuksun diye.. koca evindede maddi sıkıntı mı olsun. beim nişanlım ve babası kaynanama kızan insanlar. 50 lirayı pazarda bitirdi diye. siz soyleyin düşünmekte haksız mıyım? bana da kızmıcakmı yarın.. parası olmasa gönlü gözü bol olsa bn daha cok sıkardım belki kendimi böyle yapınca soğutuluyor.. beni anlamıyosunuzzzz :(((

uff ufff senin olayın fenaymış '''' kızın ailesi besler''' besler derken ;) ayrıca ben yazdıklarını okuduğumda bi artistlik sezinlediğiminden mesajımın boyutu böle oldu ... nese yazmışsın sıkıntını sana uyar yada uymaz yorumumu yapmışım işte.

yok kızzz inan artistlik yapmadım.. herkez gibi düşünüyorum evlenmekten korkar oldum.. istanbul buralar gibi deil. ordaysan gezmek isticeksin. evde oturmak anlamsız. buralarda olsan az para harcarsın. bol da gezersin kücük sehirr.

ya canım gezmeyi severim diyorsun da gezmek var gezmek var.yani öylere barlara,eğlenceyi falan diyorsan istanbul'da bu maaşla mümkün değil.Hadi Ankarada ikişer bira içip 30-40 liraya tüm gece eğlenirsin ama istanbulda çok pahalı.öyle çay bahçesi,akraba (ev)gezmeleri sana yeterse bunları yapabilirsin.fatura ve kirayı çakartırsan 800 lira civarı bir para kalır size iyi ihtimalle söylüyorum.onunla da ancak temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.peki eşyaları ve düğünü siz mi karşılayacaksınız?
eğer 0 borçla evlenirseniz yine geçinirsiniz bütçe hesabını iyi yaparsanız ama borçlar da olursa çok zor olur ve sonu kavga dövüş olur gibi.

yok kızzz inan artistlik yapmadım.. herkez gibi düşünüyorum evlenmekten korkar oldum.. istanbul buralar gibi deil. ordaysan gezmek isticeksin. evde oturmak anlamsız. buralarda olsan az para harcarsın. bol da gezersin kücük sehirr.

ben istanbulda yaşıyorum,, bi kaç şehirde öğrenci olarak bulundum kıyas yapabiliyorum yanii ;) pahalı şehir istanbul her anlamda pahalı.. hangi semtte yaşamayı düşünüyosunuz... sen genede fazla korkutma kendini sonuçta gezmek maddi açıdan çokta yormaz seni bi akpille bütün adalar ayağının altında olur ;) gezmekten kastın görmekse heryeri görebilirsin ;) ama yaşam pahalı , küçük bi şehirdeyken yaptığın pazar alışverişinin aynısını istanbulda yapmaya kalk 3-4 katı fazla ödersin ;)

ya canım gezmeyi severim diyorsun da gezmek var gezmek var.yani öylere barlara,eğlenceyi falan diyorsan istanbul'da bu maaşla mümkün değil.Hadi Ankarada ikişer bira içip 30-40 liraya tüm gece eğlenirsin ama istanbulda çok pahalı.öyle çay bahçesi,akraba (ev)gezmeleri sana yeterse bunları yapabilirsin.fatura ve kirayı çakartırsan 800 lira civarı bir para kalır size iyi ihtimalle söylüyorum.onunla da ancak temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.peki eşyaları ve düğünü siz mi karşılayacaksınız?
eğer 0 borçla evlenirseniz yine geçinirsiniz bütçe hesabını iyi yaparsanız ama borçlar da olursa çok zor olur ve sonu kavga dövüş olur gibi.

0 borcla diyemicem sadece arabasına odüyor 400 lira bide vergisidir felan filan.yılbasında bi gittim 1 milyar yemişiz.. 22o si eğlence içindi. düğün ve esya işini ailesi kedi cekiyor 30bin lira. biz borç odemicez.kira aidat elektirik su 600 gidicekmiş. hesaplarına göre. kalan 400 diyordu. o daha hesapçıdır. ben eksik sölemişimdir :D

ben istanbulda yaşıyorum,, bi kaç şehirde öğrenci olarak bulundum kıyas yapabiliyorum yanii ;) pahalı şehir istanbul her anlamda pahalı.. hangi semtte yaşamayı düşünüyosunuz... sen genede fazla korkutma kendini sonuçta gezmek maddi açıdan çokta yormaz seni bi akpille bütün adalar ayağının altında olur ;) gezmekten kastın görmekse heryeri görebilirsin ;) ama yaşam pahalı , küçük bi şehirdeyken yaptığın pazar alışverişinin aynısını istanbulda yapmaya kalk 3-4 katı fazla ödersin ;)

toki de oturucaz millet bana diyor tokiye gidiosan istanbuldan bişi anlamassın.. cok soyluyorum pahalı orası dşyorum savunuyor. pintiidir zaten cok harcamaz aman kızlarrrrr canım iice sıkıldı nişanlılığımdan bişi anladımsa arap olayımmmm

Back
X