İstanbul’a taşınsam mı yardımmm lütfen ??

Yavrularmherseym

Bşlng: 82 gncl: 81.1 Hdf: 68
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2017
362
515
53
slm kızlar benim bi derdim var sizden fikir almak istiyorum.ben evlendim İstanbul a gelin gittim 2 yıl oturduk tayinimiz Maraş’a çıktı 3 yıl oturduk eşim özel sektörde bu arada sonra iş değişikliği ilememleketimize geldik 1 Yıldır burdayız eşim aradı istbula çağırıyor şirket ne düşünüyorsun dedi

Ben memleketimi seviyorum annem yakın düzenimi kurdum ev Almayı düşünüyorduk istanbul olursa ev almamız zor . İki çocuğum var rahat bi şehir geçim daha kolay

Kötü yanı eşim bu işte zorlanıyor hep yollarda ay da 10 gece dışarda kalıyor ben yalnızlıktan sıkılıyorum kaynanam ile aram yok ne yapmalıyım benim yerimde olsanız ne yapardınız

Sizin ilişkinizi bilemem ama ben eşimle olan ilişkimizi düşündüğümde o nerede rahat edecekse oraya gitmeyi tercih ederdim. Ama eşiniz istanbula gitse siz de hemen gidebilecek misiniz? Eşiniz şartları sağlıyor mu?
Eşimle aram iyi çok şükür bende onun rahatlığını istiyorum tabi istbulda sadece Avrupa yakasında olcak .evet hemen birlikte gideceğiz

Calismiyorsunuz sanırım. Eğer İstanbul'da şu anki hayat standardinizi devam ettirebilecekseniz taşının bence. Yani ben olsam bu şekilde karar verirdim. Düzgün ulaşımı kolay bir semtte ev tutup gecinirsiniz. Hem is olanakları fazla çalışmak istediğinizde is bulma ihtimaliniz daha yüksek olur.

Evet bilgileriniz eksik orda yaşadığınızda memnunmuydunuz şimdi siz çalışıyor musunuz o zaman çalışıyor muydunuz 2 kişi çalışmadan İstanbul da yaşamak helede kirada imkansız

eşinizin maaşı ile istanbul da iki çocuk ihtiyaçlarını karşılayabilecek misiniz

biz istanbul da değiliz ama tek çocukla bile sıkıntılarımız var

annemler Ankara da ilçedeler

sebze meyveleri dahi daha ucuz ve güzel

Eşimle aram iyi çok şükür bende onun rahatlığını istiyorum tabi istbulda sadece Avrupa yakasında olcak .evet hemen birlikte gideceğiz

Eğer imkanları iyiyse ben giderdim. Çünkü eşimi yol çok yorar fiziken, kıyamam... Yeni ev düzenlemek nedir iyi biliyorum ama dediğim gibi ben yapardım. Tabii bu biraz aile ilişkilerinle de alakalı. Benim annemle ilişkim pek iyi olmadığı için.. Eğer aileni bırakınca zorlanacaksan iyi düşünmen lazım bence, iki tane de çocuk var sonuçta.

İstanbul'da yaşayan ve hayat koşullarının zorluğu ile boğuşan 2 çocuk annesi olarak, sizin yerinizde olsam yerimden kıpırdamazdım.
Aynı durumdayız o kadar bunaldim ki bazen bağıra bağıra ağlamak istiyorum adım atmak para vallahi bu abartı falan değil bende kesinlikle yerimden kıpırdamazdım Allah yardımcımız olsun

Malatya . Maaş sabit kalacak ben şimdi 550 oturuyorum 3+1 de İstanbul’da bu fiyat imkansız

bence olmaz

zira eşinizin mevcut maaşı ile Malatya 550 kira ile oturup ev almaya dahi kalkışmamışsınız

yani yanlış anlaşılmasın herkes ev almak zorunda değil de iyi geliri olanlar hemen ev alıyor ülkede

demek ki eşinizin geliri çok da tatminkar değil

aynı maaş ile iyimser ihtimalle aynı evi 1550 ye tutarsınız İstanbul da

çocukların okulu servisi ıvırı zıvırı olunca da bu miktar sizi üzebilir

bir de orada şehir dışı olmayacağı garanti mi

maaş aynı kalacaksa iş değiştirmenin mantığı ne ki, hele istanbula yani. bence gitmeyin.

istanbul da maaşlar yüksek değil miydi ya

bizim şirkette İstanbul da çalışan yeni yetmeler buradaki tecrübelinin maaşını alırdı

bir de ay demek ki siz işe yaramıyorsunuz ki patron az maaş veriyor derlerdi

patron da ah bu ekibi istanbul a taşıyabilsem herkese 3 kat da veririm 4 kat da derdi

Calismiyorsunuz sanırım. Eğer İstanbul'da şu anki hayat standardinizi devam ettirebilecekseniz taşının bence. Yani ben olsam bu şekilde karar verirdim. Düzgün ulaşımı kolay bir semtte ev tutup gecinirsiniz. Hem is olanakları fazla çalışmak istediğinizde is bulma ihtimaliniz daha yüksek olur.
Atanamayan ev hanımıyım çalışmak istiyorum aslında İstanbul da iş imkanı daha çok evet ama ne bilim burda gitmek istemiyorum annemlerle aram çok iyi ama kayınvalidem ile görüşmüyorum.

şehir değişikliği mevki ve maaş artışında mantıklı bir seçim olur bana göre. sonuçta kururlu düzen bozulmuş olacak.
maaşının aynı kalacağından eminmisiniz?
anladığım hedef tutturması gereken bir işte çalıştığı şehir dışına falan çıkıyor demişsiniz istda o da zordur.

istanbul da maaşlar yüksek değil miydi ya

bizim şirkette İstanbul da çalışan yeni yetmeler buradaki tecrübelinin maaşını alırdı

bir de ay demek ki siz işe yaramıyorsunuz ki patron az maaş veriyor derlerdi

patron da ah bu ekibi istanbul a taşıyabilsem herkese 3 kat da veririm 4 kat da derdi

e mantıken öyle olması lazım. malatya ile istanbulun yaşam şartları bir değil ki. adam 3000 ile malatyada zengin gibi yaşar ama istanbulda sürünür. işverenin bunu düşünmesi lazım.

ev alacakmışsınız düzeniniz kuruluymuş bence hiç taşınmayın devlet işi olsa derim hemen taşının diye ama özel sektör bugün adam gel başla der yarın daha ucuza çalışanını bulur güle güle der. hem istanbulda evde alamadıktan sonra karın tokluğuna yaşamanın ne anlamı var?

slm kızlar benim bi derdim var sizden fikir almak istiyorum.ben evlendim İstanbul a gelin gittim 2 yıl oturduk tayinimiz Maraş’a çıktı 3 yıl oturduk eşim özel sektörde bu arada sonra iş değişikliği ilememleketimize geldik 1 Yıldır burdayız eşim aradı istbula çağırıyor şirket ne düşünüyorsun dedi

Ben memleketimi seviyorum annem yakın düzenimi kurdum ev Almayı düşünüyorduk istanbul olursa ev almamız zor . İki çocuğum var rahat bi şehir geçim daha kolay

Kötü yanı eşim bu işte zorlanıyor hep yollarda ay da 10 gece dışarda kalıyor ben yalnızlıktan sıkılıyorum kaynanam ile aram yok ne yapmalıyım benim yerimde olsanız ne yapardınız

istanbulda hayat zor kendin söylüyorsun burdan ev almak en aşağı 300 binden başlar, 2 çocuk tek eşin çalışıyor çok zor

keşke bizim de bir fırsatımız olsa da bırakıp gitsek

Eşim 5 milyar alıyor kızlar evimiz vardı Maraş’ta sattık bi kısmı krediye gitti kalanla burdan topraktan eve girecektik istediğimiz proje yeni başladı ama bu belirsizlik bizi bekletiyor . Evet İstanbul’da benim eve girmem zor olur buradan alsam bile almazsam o para İstanbul’da birikmez hele iki çocukla şartlar daha zor olur ama eşim çok yıpranıyor dışarda kaldığı geceler çok sinirli stresli oluyorum

Back
X