İstanbul’a taşınsam mı yardımmm lütfen ??

Atanamayan ev hanımıyım çalışmak istiyorum aslında İstanbul da iş imkanı daha çok evet ama ne bilim burda gitmek istemiyorum annemlerle aram çok iyi ama kayınvalidem ile görüşmüyorum.
Eşinize karşı bencillik olmuyor mu ama. Siz rahatinizi bozmayın diye evinden uzak zor koşullarda çalışıyor. Siz rahat evinizde oturabilin diye.

Aklı olan istanbula gitmesin!!! Bu şehir yaşanmaz olmuş her yer rezalet.. kalabalıktan trafikten gezip şehrin güzelliğini göremiyosun hoş artık bir güzelliği de kalmadı ya.. pahalılığını söylemiyorum bile. Malatyada ev alacağınız paranın üzerine en az yüz bin koymanız gerekir istdan ev alabilmeniz için ve ist da aldığınız ev de Malatya'daki evin yarısı etmez küçücük iç içe binalar.. eşinin işi yakın olacak demişsin yürüme mesafesi değilse aracla gidip gelecekse zaten trafikten yine yollarda geçecek zamanı. İstanbulda huzur yok refah yok.. Gelmeyin gelmeyin..

Eşinize karşı bencillik olmuyor mu ama. Siz rahatinizi bozmayın diye evinden uzak zor koşullarda çalışıyor. Siz rahat evinizde oturabilin diye.
İşte benim de huzursuz olduğum konu bu eşim gitmek istiyor bunaldı artık bügün gitti 4 gün gelmeyecek ve giderken dişi ağrıyordu o diş acısıyla il il geziyor bizim için . yaptığınız bu yorum kafama dank ettirdi herşey para değil yanımda olmadan geçiyor günlerimiz varsın evim bu sene olmasın 5 yıl sonra olsun

Dışarda kalıyor ne demek? Ne yapıyor tam olarak dışarda bilemedim, ama adam ayın 1/3 ü gece çalışmak zorunda ise, ben kararı ona bırakırdım şahsen. İstanbul da daha rahat çalışma şartları olacaksa elbette İstanbul.

Aklı olan istanbula gitmesin!!! Bu şehir yaşanmaz olmuş her yer rezalet.. kalabalıktan trafikten gezip şehrin güzelliğini göremiyosun hoş artık bir güzelliği de kalmadı ya.. pahalılığını söylemiyorum bile. Malatyada ev alacağınız paranın üzerine en az yüz bin koymanız gerekir istdan ev alabilmeniz için ve ist da aldığınız ev de Malatya'daki evin yarısı etmez küçücük iç içe binalar.. eşinin işi yakın olacak demişsin yürüme mesafesi değilse aracla gidip gelecekse zaten trafikten yine yollarda geçecek zamanı. İstanbulda huzur yok refah yok.. Gelmeyin gelmeyin..
Dogru çok haklısınız ama ilk evlendiğimde İstanbul’da eşim 1500 alıyordu emin olun Suan ki durumumuzdan daha mutluyduk geceleri ayrı olmak oturma odasını ışığını açık birakıp büyük kızımı yanıma alıp uyumak çok zor maddi olarak iyiyiz ama manevi olarak zor

Malatya . Maaş sabit kalacak ben şimdi 550 oturuyorum 3+1 de İstanbul’da bu fiyat imkansız
İstanbulda iyi bir evde oturayım dersen ortalama bir muhitte 800-1500 arası kira verirsin.
Elit bi yerde oturayım dersen bu fiyat artar.
Eşinin istanbula geçmesi onun yollarda geçecek ömrü demek.
Her türlü trafiğe kalacaktır.
Ben yaşamak için küçük yerlerin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
Büyük şehirde iyi bir standartta yaşamak için maaşın ortalama 5 ila 7 bin arası olması lazım. (Bir kişinin evi geçindirdiği düşünülürse o da zor)
Ben olsam iyice ölçer tartar bir kazancım olmayacaksa gitmezdim.

Dışarda kalıyor ne demek? Ne yapıyor tam olarak dışarda bilemedim, ama adam ayın 1/3 ü gece çalışmak zorunda ise, ben kararı ona bırakırdım şahsen. İstanbul da daha rahat çalışma şartları olacaksa elbette İstanbul.
Yayın evinin bölge temsilcisi uzak illere gidince kalmak zorunda kalıyor o gitmek istiyor ben kararsızım ama fikrim değişti gitmek daha mantıklı gibi geliyor

Yayın evinin bölge temsilcisi uzak illere gidince kalmak zorunda kalıyor o gitmek istiyor ben kararsızım ama fikrim değişti gitmek daha mantıklı gibi geliyor
Yani tabii ki, asıl yükü çeken o. Tek başına ailenizi geçindirmek için çabalarken, yok ben burada rahatım, ama ailem var, evim olacak demek bencillik olur.

İşte benim de huzursuz olduğum konu bu eşim gitmek istiyor bunaldı artık bügün gitti 4 gün gelmeyecek ve giderken dişi ağrıyordu o diş acısıyla il il geziyor bizim için . yaptığınız bu yorum kafama dank ettirdi herşey para değil yanımda olmadan geçiyor günlerimiz varsın evim bu sene olmasın 5 yıl sonra olsun
Kafanıza dank ettircek bir şey yok. Burada 2 çocukla 5000 lira maaşla Malatyadaki hayatınıza göre sürünürsünüz. Burası hiç biriniz için iyi değil ama en azından Malatya'da siz ve çocuklarınız mutlu. Eşiniz fedakarlık yapsın. 5000 lira maaşla ev filan alınmaz İstabulda. Evler 400-500 bin lira. Oturabilir seviyedeki evler. Arkadaşım aldı işte 40 yaşına kadar kredi ödeyecek, hiç ama hiç mantıklı değil. Kira artacak ama masraf da artacak. Burada yaşam da pahalı. Bence eşinizle iyice düşünün tartın, bence pişman olursunuz, mumla Malatya'yı ararsınız söyleyeyim.

Maaşı çok az değilmiş, sizde çalışırsanız güzel bi düzen oturtursunuz.
Yine Malatya’da ki topraktan alacağınız evden vazgeçmeyin. Memleketinizde eviniz olur zorlanırsanız döneceğiniz, birde kira getirisi olur.

Ama büyük ihtimalle eşyalarınız büyük ev standartlarına göredir ona göre getirin.
Evler küçük ve pahalı.
Hele ki Avrupa yakası çok daha uçuk.

Artısı maddi olarak Yok sadece eşimi düşünüyorum 16 İle bakıyor orda sadece Avrupa yakası olacak
Sadece Avrupa yakası olacak ama çok müşteri olacak,yani çok yoğun olacak eşiniz,üstüne bir de
İstanbul trafiği daha beter strese sokar adamı.

Ben asla gelmezdim,hiç bir artısı yok gelmenizin.Aksine bir bilinmezliğe geleceksiniz.

Ah kızlar kafam allak bullak oldu fedakarlık yapması gereken benmiyim eşim mi bilemedim
Aslında ordan ayrılmısken bi daha dönmeyi hiç istemedim iki kızımı burda büyütmek daha iyi hem madddi hem manevi İstanbul gerçekten büyük bir belirsizlik

Ah kızlar kafam allak bullak oldu fedakarlık yapması gereken benmiyim eşim mi bilemedim
Aslında ordan ayrılmısken bi daha dönmeyi hiç istemedim iki kızımı burda büyütmek daha iyi hem madddi hem manevi İstanbul gerçekten büyük bir belirsizlik

bence bu durumda çocuklara göre hareket etmek lazım

yani onlara sağlanabilecek standarda göre

malatya da nasıl bir eğitim alabilir istanbul da nasıl

atıyorum okula ek spora gidebilirler mi müzik kursuna vs vs

ya da malatya da çevredeki arkadaşlar ortam nasıl istanbul da nasıl olur

okul çevresi arkadaş çevresi çok önemli özellikle de zararlı alışkanlıklarda vs vs

İstanbul'da yaşıyorum ve çalışıyorum. Yaşam zor,kiralar yüksek.Maaşlar öyle aman aman da değil. Ama akşam olunca tüm aile bir arada yemek yiyoruz. Bunun huzuru bize yeter. Hesaba vurunca çocuklar ve siz eşinize 12 ayın 4 ayı hasret kalıyorsunuz He İstanbul'a da bayılmıyoruz . Ama doğduğumuz değil doyduğumuz yer burası. Kararı siz vereceksiniz. Lakin yerinizde olsam ben giderdim. Çünkü benim ve çocuğumun babasına ihtiyacı var. İnşallahverdiğiniz kararda yanılmazsınız. Artı ve eksilerine bakarak kararınızı doğru verirsiniz umarım

slm kızlar benim bi derdim var sizden fikir almak istiyorum.ben evlendim İstanbul a gelin gittim 2 yıl oturduk tayinimiz Maraş’a çıktı 3 yıl oturduk eşim özel sektörde bu arada sonra iş değişikliği ilememleketimize geldik 1 Yıldır burdayız eşim aradı istbula çağırıyor şirket ne düşünüyorsun dedi

Ben memleketimi seviyorum annem yakın düzenimi kurdum ev Almayı düşünüyorduk istanbul olursa ev almamız zor . İki çocuğum var rahat bi şehir geçim daha kolay

Kötü yanı eşim bu işte zorlanıyor hep yollarda ay da 10 gece dışarda kalıyor ben yalnızlıktan sıkılıyorum kaynanam ile aram yok ne yapmalıyım benim yerimde olsanız ne yapardınız
İstanbul'da 7 sene kaldım. Allah başa vermesin çekilecek yer değil

Ben esime ayak uydururdum mutsuz olsun istemezdim. Bazen is icin sehirdisina gidiyor tek gece bile olsa evin duzeni huzuru bozuluyor ki sizin daha sık gidiyormus. Cocuklarin okulu cevresi arkadas ortami da cok onemli. Bir de bence esiniz Istnbula gelmeyi,maasini bir miktar yukseltmeleri kosuluyla kabul etmeli. Burada hayat pahali,iki sehir icin nasil ayni maasi teklif ederler?

Back
X