İstanbulda deprem oldu yine !. Benim fobi hortladı

Ya sadece o değil ki japonya da deprem olsa büyük istanbul depremi mi yaklaşıyor diyor insanlar. Ya önlem alınsın ya da susulsun paranoyak oldu iyice herkes.

Konu sahibi depremi haber vermek için mi açmış sizce konuyu?
Deprem fobisi var, depremi hissetmiş, korkmuş nasıl yenerim diye soruyor.
Yani sizin şurada yaptığınız yorumlar ne kadar alakalı ve doğru?
Susulsun diye size mi sorulacak çok merak ettim.

Evet aslinda Gölcük depremidir.
Ama işte herkes filin tarifi gibi yasadigini anlatiyor.
Örneğin Sapanca golünü bilmeyen azdir.
Peki Eşme gölü desem kaç kişi bilir?
Oysa asıl adı Eşme gölüdür.

Evet asıl riskli bolgedeki bizleriz.
Fakat İstanbulda nufus yoğunluğundan, bambaska seyler yasanir Allah korusun.
Kocaeli ve Yalovada herkese cadir bari kuracak kadar park meydan bosluk var.

Fakat İstanbuldaki arkadasim,disarida duracak yer bile yok,daha tehlikeli diye evde kalmislar gecen olan depremde...

Özgül fobi bu.. Tedavisi var,yakınım tedavi görüyor,başarı oranı yüksekmiş..

Deprem anında neler yapılır konulu videolar izleyin vey eğitimlere katilin.
Ilk yardım eğitimi.alin
Bu konuda cesaret edinirsiniz

Aslında deprem korkusu icin en etkili çözüm yaşadığımız kaldığımız binaların sağlamlığıdır. İşte ama bu durum bizi aşıyor. Evi sağlam yapsan o an markette olmayacağın ne malum. Japonya'da 7, 8 şiddetinde depremler oluyor milletin burnu bile kanamıyor neredeyse. Kişisel olarak hazırlık yapmak lazım deprem çantası evin icinde eşyaların monte edilmiş olması vs bu en azından biraz güven duygusu verir. Bazı terapiler var anksiyete icin bunları uygulayan kişilere gidilebilir.

Deprem su dakka itibari ile yine oldu yatiyordum yatak sallandi Allah yardimcimiz olsun bu aksam ikinci sallayisi ilki yemek yerken sandalye sallandi simdi yatak

Önce 19.52 sonra 22.32. İkisini de hissettim. Allah yardımcımız olsun. Bildiğim bütün tanrıları sayıyorum içimden

Korkmayın.
Olacak kötü birşey varsa oluyor zaten.
Psikolojik yardım alabilirsiniz. Imkanınız varsa istanbuldan taşıyabilirsiniz.

Bazi mesajlarimiz kayboluyor mu,bana mi oyle geliyor

Deprem 4.1 di merkez ustu yalova aciklariydi ,yalova daki yegenim.asla.hssetmedi ama anadolu yakasi net hissetti nedeni yuzeye yakin olmasiydi sarsintinin hatta 4 olanin siddeti 3.5 olandan az gibiydi yuzeye yakindi 3.deprem ve yerden vurma seklinde hissettik kisa surdu kisa surmeseydi insanlar sokaga dokulurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…