Eskişehir düşünebilirsiniz. .İstanbul artık zor bir şehir. .Ailesi orda. Ama kendi senle eve çıkarız demisti. Ben de bi düşüneyim dedim. Urfadayım ben
İstanbul daha mı ucuz ? Meyve sebze pahalı,ulaşım pahalı,pazarlar pahalı.kiralar en az 1700-2000 arası.Neresi ucuz anlamadım?Ben İstanbul da doğdum büyüdüm çokta seviyorum .Başka illerin daha iyi daha ucuz olduğunu söylüyolardı fakat tam tersi bikaç ile gittim herşey çok pahalı inan İstanbul daha ucuz, ben gezdim gördüm. Evet kalabalık bi şehir daha önce yaşamadıysan zor gelebilir ama harika bir şehir..
hiç kalkışmayınAilesi orda. Ama kendi senle eve çıkarız demisti. Ben de bi düşüneyim dedim. Urfadayım ben
Anladım teşekkür ederimBen İstanbul da doğdum büyüdüm çokta seviyorum .Başka illerin daha iyi daha ucuz olduğunu söylüyolardı fakat tam tersi bikaç ile gittim herşey çok pahalı inan İstanbul daha ucuz, ben gezdim gördüm. Evet kalabalık bi şehir daha önce yaşamadıysan zor gelebilir ama harika bir şehir..
Evet İstanbul’u severim ama orda kalabalıkta yaşanır mı bilmiyorum istebaktım öğretmenmişsiniz
gitmeyin İstanbul a
Çanakkale gibi yerler varsa Tekirdağ vs de olur oralara gidin hatta ilçelere
Muğla'nın popüler olmayan ilçelerine gidin
Eskişehir olursa oraya gidin
hayatın daha sakin olduğu şehirlere gidin
hayatın orada karşınıza kimi çıkaracağı da bilinmez ama keşmekeş ile uğraşmaya değmez
Valla ben evlenerek ayrıldım istenbuldan iyi ki diyorum . Her gittiğimde hala stres sinir bozukluğu yaşıyorum küçük ama imkanları iyi olan şehirlere tayin isteyin arkadaşınıza göre hayatınızı yönlendirmeyin en önemli nokta bu bence .merhaba arkadaşlar. Yazın tayin istemeyi düşünüyorum. Ama kafam karmakarısık. Nereyi istediğimden hic emin değilim. Ben ilçe merkezindeyim suan, il merkezini vermek istemiyorum cünkü eğitim yönünden cok sıkıntılıymıs. Pek de sevmiyorum il merkezini de. Ankara var aklımda o dA geçen sene tercih listesinde acılmamıs. Sevdiğim baska bir il var orda okumayı Bİle cok istedim nasip olmamıstı. O ilde de eski sevgilim var basıma musallat olur diye korkuyorum. Zor zamanlar gecirdim onun yüzünden cünkü. Ev arkadasım İstanbul’a tayin isteyecek. Onun ailesi İstanbul’da yasıyor. Seninle beraber ev tutar kAlırız demisti. İstanbul da kalabalık ve geçimin zor olduğu bir şehir diye biliyorum. Gezmek icin cok gittim. Ama gezmek gibi değildir orada yasamak. Sizce İstanbul’u tercih etmeli miyim?
Ankara’da kız kardeslerim var. Biraz da ondan istiyorumAnkara da Istanbulun bi tık altı. Fazla bir farkı yok inanın. Trafiği ayrı dert, ulaşımı ayrı, insanı ayrı. Eğer rahat bir yaşantı istiyorsanız huzur istiyorsanız ege tarafını tercih edin derim.
Benim ailem Urfa’nın bi ilçesindeSenin ailen nerede ?
Ailesi ist da ise kira vermez belli olmaz da bana öyke geliyor
Evet haklısınız hic belli olmazBence İzmir Bursa Çanakkale gibi deniz kenarı ve yasamın daha kolay oldupu yerleri düşünün.
Bu sefer ist a dönünce ailemle yasayacağım der dımdızlak kalırsınız hiç gerek uok.
RehberlikBranşıniz da önemli. Branşıniz ne acaba.
Düşüncem o illeri de sagolunEğer ev arkadaşınız sizi yarı yolda bırakırsa ya da bırakmak zorunda kalırsa (tayin çıkmaması, aile, evlilik vs.) istanbulda kira ödeyip kendinizi geçindirecek kadar geliriniz var mı?
Şimdi bana kalk izmirden istanbula yerleş deseler burdakinin iki katı gelir isterim mesela.
Ha bu arada istanbul, ankara, izmir, bursa vs. çok büyük farklılıklar göstermiyor yaşam kalitesi açısından. Yine bir yerden bir yere araç ya da toplu taşımayla saatlerce yol giderek varmak zorundasınız. Trafiği ayrı dert, insan çeşitliliği ayrı dert, suç oranlarının yüksekliği ayrı dert. Yerinizde olsam imkan varsa ufak bir sahil kasabası ya da aydın, uşak, muğla, balıkesir gibi yaşanması daha rahat ege şehirlerini seçerdim.
Istanbulda nefes almak bile pahali trafigi kalabaligi ben asiri derecede seviyorum istanbulu daha yeni antalyaya geldim yasamaya cok ozluyorum ama maddi acidan cok sıkıntıli kiralari cok pahali disarj cikarken zaten yola verdigin para yetiyor gezme tozma yapmak zor cunku ulasimi cok zormerhaba arkadaşlar. Yazın tayin istemeyi düşünüyorum. Ama kafam karmakarısık. Nereyi istediğimden hic emin değilim. Ben ilçe merkezindeyim suan, il merkezini vermek istemiyorum cünkü eğitim yönünden cok sıkıntılıymıs. Pek de sevmiyorum il merkezini de. Ankara var aklımda o dA geçen sene tercih listesinde acılmamıs. Sevdiğim baska bir il var orda okumayı Bİle cok istedim nasip olmamıstı. O ilde de eski sevgilim var basıma musallat olur diye korkuyorum. Zor zamanlar gecirdim onun yüzünden cünkü. Ev arkadasım İstanbul’a tayin isteyecek. Onun ailesi İstanbul’da yasıyor. Seninle beraber ev tutar kAlırız demisti. İstanbul da kalabalık ve geçimin zor olduğu bir şehir diye biliyorum. Gezmek icin cok gittim. Ama gezmek gibi değildir orada yasamak. Sizce İstanbul’u tercih etmeli miyim?
HaklısınızUrfa’daki gibi elinizde paranız kalmaz pek. İstanbulda yaşam zor maalesef. Arkadaşınız belkide kararını değiştirip ailesiyle yaşayacak bu ihtimali de düşünün
Gezmeye cok gittim kalabalık bir şehir haklısınız en iyisi düşünmemekİstanbul'a her gittiğimde gördüğüm tek şey hayatı yolda geçen insanlar.
Evet gezmeye çok güzel bir şehir ama yaşamak için çok zor.
Öğretmensiniz galiba. Eğer İstanbul'un küçük bir ilçesinde yaşamayacaksanız ve eviniz okulla yakın olamayacaksa çok zor olur sizin için.
Özellikle doğu görevinden sonra bir anda kalabalıkta kalmak psikolojik olarak da yorabilir sizi.
Biz üç yıl doğu görevinde küçücük bir ilcedeydik. Yazları İstanbul'a gezmeye gittiğimiz halde bile kalabalık bizi bunaltiyordu.
Anladım. Teşekkür ederimhiç kalkışmayın
İstanbul güze ama çok pahalı
trafik, kalabalık
bizim burda işlerimiz çok şükür iyi evimiz kurulu düzenimiz var
ama eşimde bende yorulduk İstanbul'dan
Güzel deniz kenarı Şirin yer seçBenim ailem Urfa’nın bi ilçesinde
Bursa için böyle şeyler duyunca şok oluyorum ya. Sanırım +30 yıllık İstanbullu olduğumdan, Bursa benim için tatil, hafta sonu kaçamağı demekkimseye güvenilerek tayin istenmez
ev arkadaşı bu ailesi ile kalmak cazip gelir evlenir gider vs vs
mesleğiniz de önemli geliriniz iş yerinin durumu
İstanbul bir derya ama kimine sadece uzaktan bakmak düşüyor kimine bir damla su kimi de bol bol yaşıyor
beklentileriniz hayat tarzınız vs önemli
biz Bursa da yaşıyor ve her gün lanet ediyoruz şehirle vs ilgili değil ama işe gidip gelmek zor her gün saatler yolda geçiyor
İstanbul da evin işin yakın olabilecek imkanın varsa sadece gezmeye trafik çekilebilir de her gün 3-4 saatini yollarda heba etmeye asla deymez bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?