İstanbul’da yaşam çok mu zor?

Doğma büyüme İstanbulluyum. Üniversite için 4 sene başka şehirde yaşadım, dönünce ben bu şehirde nasıl yaşadım, insanlar nasıl sabrediyor diye düşündüm. Bütün ailem burda ama ileride kendi adıma yaşamak istediğim bir şehir değil. Kalabalığı, insanlarının tahammülsüzlüğü, trafiği, pahalılığı çekilir gibi değil

Bursa için böyle şeyler duyunca şok oluyorum ya. Sanırım +30 yıllık İstanbullu olduğumdan, Bursa benim için tatil, hafta sonu kaçamağı demek

Bu sıralar Bursa'da oturanlar haftasonunda evde oturuyor haftasonu bile trafik var

Kimse avm vs uğramak istemiyor

Bursa için böyle şeyler duyunca şok oluyorum ya. Sanırım +30 yıllık İstanbullu olduğumdan, Bursa benim için tatil, hafta sonu kaçamağı demek

Uzuuun bir aradan sonra geçen yaz bursaya yolum düştü, istanbuldan hiç bir farkı yok şehir merkezinin bence. Sahil kasabaları fena değil ama merkez tam bir keşmekeş.

Istanbul a bi kaç defa sadece gezmeye gitmiştim o zaman bile calistigim 1500 nüfusu olan ilçeyi çok özlemiştim bırakın orda çalışmayı yaşamayı gezmeye bile gidilmez bana gore bu kadar net.

İstanbul da yaşayan biri olarak, haftasonu Adapazarı gibi yakın yerlere kaçıyoruz, sessizlik ve trafiksizlik rahatsız ediyor beni.

Temiz havaya ise çok iyi geliyor.

Hayat burada gerçekten çok kalabalık, hastane randevusu gibi şeyler için 1,5 saat öncesinde evden çıkıyorum, çünkü trafiğin ardından yalnızca otoparkta yer bulmak bile 20 dakika sürebiliyor.

Ve kesinlikle pahalı. Küçük şehirlerde yaşayan arkadaşlarımın şanslı olduğunu düşünüyorum. Kırklareli nde bile çok rahat yaşıyorlar, tertemiz hava, iş ev arası en fazla yarım saat.

Normalde arabayla 3 dakika süren oğlumun okul yolu, sabah trafiğinde 30 dakika. Eşimin işi eve 15 dakika yine arabayla, ama akım trafiğinde 1 saatten fazla sürüyor. Bu sebeple, 7 de çıkınca, iş yerinin yanındaki spor salonuna gidiyor 9 a kadar. Trafik saati bitince, 15 dakikada gelebiliyor ancak.

Yani bu süreler ve bu kalabalık bizim için çok normal. Ayrıca Gaziosmanpaşa, ya da Etiler kalabalık açısından çok farklı değil. Evet sakin yerler, siteler var ama lüks bir semt aynı oranda daha pahalı. Yine de Beylikdüzü, ya da Anadolu yakasının bazı ilçeleri daha sakin olabilir ama o da ilçe içinde kalmak şartıyla.

Beylikdüzü nde oturup,işi gişelerin diğer tarafında olan biri için yine ulaşım sorun. Ya trafiksiz metrobüs kalabalığı, ya da arabayla kimi zaman 2 saat süren trafik.

küçük şehirdeki konfora alışmış birinin, buraya gelmesi yalnızca sıkıntı bence. Benim için de Adapazarı’na ya da Bolu ya gidince gideceğimiz yerler arasındaki mesafenin en fazla 20 dakika olması sıkıntı. insan yolda bir müzik açar, günü kafasından geçirir, eve gitmeden önce bir kafasını formatlar filan. Hiç trafiğe girmeden, pat pat gidilecek yere varmak da bana göre değil :)

Bu sıralar Bursa'da oturanlar haftasonunda evde oturuyor haftasonu bile trafik var

Kimse avm vs uğramak istemiyor

Uzuuun bir aradan sonra geçen yaz bursaya yolum düştü, istanbuldan hiç bir farkı yok şehir merkezinin bence. Sahil kasabaları fena değil ama merkez tam bir keşmekeş.

Belki ben merkezde tabanvay gezdiğimden hiç darlamıyor beni Bursa :) İskenderle güne başlayıp, Çekirge'de çayla noktalamak gibisi var mı?

İşinizden dolayı çok güzel imkanınız var ve lütfen istanbula gelmeyin çok kalabalık ve karışık bir yer insanı ruhen yorduğunu farkediceksiniz.
Maddi konularına değinmiyorum bile.

İstanbul'da doğup büyümeyenin, burada ailesi olmayanın buraya taşınması bana çok gereksiz geliyor. Ne buluyorsunuz bu herşeyi pahalı koca şehirde?
Ailem 100 yıldan fazladır burada, biraz egeye doğru inselermiş keşke derim hep. Gerçi biz yurtdışına kaçışta bulduk çareyi :) Ama döndüğümde de ailemle birlikte başka ile taşınma planım var. En azından 10km ötedeki randevum için 1 saat önceden evden çıkmak zorunda kalmayacağım bir ile gitmek istiyorum... Siz de gelmeyin bence.

Hem kira hem bilmedigin sehir hemde pahalı bi sehir cok cok zorlanırsın
Sana tavsiyem bursa veya izmir olur büyük sehirler arasında
veya illa istanbul istiyorsan bi tık yakını kocaeli gibi daha hayatın uygun oldugu bir tercih yap gezmek istediginde bi saatte gelir gidersin

İstanbul’da doğup büyüyüp ve hala yaşayan birisi olarak söyleyeyim çok zor gerçekten. Kapıdan dışarı adım attığınız an herşey para ve o kadar kalabalıklaştı ki nefes alınmıyor evden çıkasım gelmiyor artık zaten ev kiraları çok uçtu merkez biyerde ev bakarsanız kiralar uçuk, biraz daha uzakta bakarsanız git gel zor. Herşey para ve herşey pahalı. Elimde olsa gitmek istiyorum buralardan.
Günün her saatinde olan trafikte cabası. Asla tükenmek bilmeyen ve birtürlü açılmayan trafik...

O zaman tayin ile merkezi bir yere atanma şansınız çok yüksek. Nasıl bir hayat tarzına sahip olduğunuzu bilemedigim için yorum yapamıyorum. Ben İstanbul'da görev yapan bir öğretmenim. Okulumdan da oturduğum yerden de çok memnunum. Beklentinizin ne olduğu önemli İstanbul'u seçmek için.

İki yıl önce kaçtık İstanbul’dan. Arada bir eşim iş için gidiyor ve inanır mısınız ben daha hiç gitmedim, gitmek istemiyorum. Kaldı ki güzel bir semtte güzel bir evde oturuyorduk İstanbul’da ama artık rezalet bir yer oldu çıktı. Hep tetikte olmak gerek, herkes hep tetikte olduğu için de insanlar tahammülsüz, kaba ve çok menfaatçi. Her şer ateş pahası.

Gelin gelin bayılırsınız
İstanbuldakiler kaçmak istiyorken özellikle

3 kişilik bir aile olarak markete giresim gelmiyor sen düşün..
Tek olunca daha rahat olur sanırsın ama tek de olsa çift de olsa zarar zarardır..

Hele kiralar uhuu süper
Berbat evler bile 1000₺ den başlıyor..

İstanbul, çirkin ama çekici kadınlar gibi bana göre.
Başka şehirde yaşayabilirmiyim bilmiyorum. Ama ben seviyorum İstanbul'u :)
Belli bir düzen kurana kadar çok ama çok zorlanırsın. Sonra rutine bağlayınca yaşarsın.

Bence tam tersi güzel ama zor kadınlar gibi.
Zorluğu güzelliğini örtemiyor.
Gerçekten çok güzel bir şehir ama ne onunla ne onsuz durumu var..
Uzaktan sevmek lazım o zaman tadından yenmez :)

Ev fiyatları olarak da Anadolu da 300 bine güzel site içi ev alınıyor diye biliyorum. İstanbul da mümkün değil bu. Kira diğer yerlerde nasıldır bilmiyorum, burada siteler 1800-2000 den, herhangi düzgün bir ev 1500 den başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…