- 7 Mart 2014
- 292
- 139
- 43
- 30
- Konu Sahibi reticentgirl
-
İlçe merkezine ya da il merkezine yakınsa oralarda oturun .Mecbur kalmadıkça köye yerleşmeyin . Köy ortamında siz arkadaş , komşu bulmanız zor olur . Çünkü herkesin kendi ortamı olur , gündüz köy işleri olur . Adapte olamayabilirsiniz .
e ne güzel işte.. ya merkeze çok uzak değil o yuzden çok zorlanmazsın . haftasonları gidersiniz biyerlere..öğretmen oda :) köylü bunu nasıl sevmişse daha dogrusu sevdirmiş kendini üstüne ölüyorlar :))
Kastamonu Cide merkezde yazın ortasında kapri ve yarım kol tişörte bile uzaylı görmüş bakılıyordu, ki sahili falan olan bir yer olmasına rağmen. Böyle şeyler sorun değilse rahat edersiniz. Ben bir daha gideceğimi sanmıyorum mesela.
e ne güzel işte.. ya merkeze çok uzak değil o yuzden çok zorlanmazsın . haftasonları gidersiniz biyerlere..
ayy yeni mezun mu:) 20 yaşındaymışsın genceciksin:) bence gayet güzel bi hayat sürersin köy diyince serin serin temiz hava geldi aklıma:) memleketleriniz nere:)öğretmen oda :) köylü bunu nasıl sevmişse daha dogrusu sevdirmiş kendini üstüne ölüyorlar :))
bi deneyim olur senin için. yalnız sana tavsiyem bunaldığında üstüne gitme eşinin..tabi gideriz artık ben yoksa bunalırım bi yere kadar yani :)
ayy yeni mezun mu:) 20 yaşındaymışsın genceciksin:) bence gayet güzel bi hayat sürersin köy diyince serin serin temiz hava geldi aklıma:) memleketleriniz nere:)
bi deneyim olur senin için. yalnız sana tavsiyem bunaldığında üstüne gitme eşinin..
bişey yok yşında:) seviyosan kariyer planını tamamladıysan tamamdır:)anca yaş farkı belki sorun olabilir. oğlan büyük mü çok? kaç yaş var?evet yeni mezun diyebilirim ben maraşlıyım o kastamonulu :)
napalım kısmet işte geldimi yaş baş dinlemiyor 21 olucam bu ayın sonunda inşallah:)
bişey yok yşında:) seviyosan kariyer planını tamamladıysan tamamdır:)anca yaş farkı belki sorun olabilir. oğlan büyük mü çok? kaç yaş var?
allah bi yastıkta kocatsın:) hangimiz değilizçok yaş yok 24 oda :) meslegimi yapamıcam o yani ama iştende sıkılmıştım biraz iyi oldu benim için ben biraz ev kedisiyim
allah bi yastıkta kocatsın:) hangimiz değiliz
soba yanarken uyuma sakın canım..allah korusun geri tüter..Allah razı olsun amin teşekkür ederim
ama ben daha bi çok düşkünümdür rahatıma
annem diyor sen köyde paso yatarsın sobayıda görünce diyor
soba yanarken uyuma sakın canım..allah korusun geri tüter..
hangi ilcesine gidiyorsunuz? Kastamonu cok guzel bir il, insallah siz de seversiniz :)kastamonunun bir köyüne :)
ilceyi sorduktan sonra gordum mesajinizi, ben de cideliyim :) cide kastamonunun en guzel ilcelerinden biri, turkiyenin en uzun sahilidir cide sahili. Yazin festival(rifat ilgaz festivali) olur, yaz aksamlari sahil insan kaynar, eglencelidir, denizi cok guzel, gunesin batisini izlemeye zaten doyamazsin, insanlari da cok tatlidir,hele memur,ogretmen olarak gelen kisilere sahip cikarlar :) fakat yasam(sebze,meyve) biraz pahali malesef.kastamonu cidenin bir köyü :)
İşte köy denince hep bir sahil köyü gibi nezih, bahçesinde meyve ağaçları olan evlerin olduğu yerler geliyor insanın aklına. Normalde köylerde evinin dibinde tezek yapılır, kokusundan geçilmez, bakkalı varsa ekmek alırsın yoksa öğrenmek zorundasın, gezecek yerin yoktur, kafa dengi insan yoktur, soba yakmak işkencedir, kar yolları kapatınca erzak bulmak sıkıntıdır, kış çetin geçiyorsa sular donar ve taşıma suyla nisan aylarına kadar idare etmek durumunda kalırsın, evde fare veya böcek var dersen sana gülerler "ya nolacağıdı" diye, bitlenmeler falan da normaldir. Konu komşu kendi yaptıkları peynirleri, sağdıkları sütleri getirir ama eğer nasıl yapıldığını gördüysen miden kaldırmaz yiyemez-içemezsin. Köy böyle bir yer benim gözümde, dahası da var da bu bile yeterli
Ben bu sene yaz tatilinde baya bir kafayı kırdım geldim.
Şehir hayatı bana göre değil geri dönelim diye ağlayıp yalvarmadığım kaldı.
Elinden şekeri alınmış çocuk misali hala mızmızlığım devam ediyor.
Yakında eşimin hadi by byyy sana diyeceğini duyacakmışım gibi hissediyorum.
Ama özümü oralarda buldum ben sanki
Evet doğru, ben şu an soba yakmıyorum, boya yapmıyorum, okul ve tuvalet temizliğini yapmıyorum, odun kırmıyorum, bit kontrolü yapmıyorum, kapı kolum kırılsa kendim değişmiyorum, sular donsa okul için su getirtmiyorum,Sonra da kaloriferli yerde totolarını ısıtırken öğretmen olmakta ne var derler.
Niye kurban olayım kendinize gelin. Çocukluğum köyde geçtiği gibi köyde de çalıştım yaşadığım bu. Sizde öyle değilse bizde öyle değil der geçersiniz, laf.Agır oldu bu canım bizleri resmen asagılamışsın..
Kurban ol sen köylülere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?