- 2 Eylül 2012
- 41.590
- 141.626
- 598
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ama o zaman uzun bir zaman dilimiyse insanın ruh sağlığı ciddi zarar görüyor.
O yüzden ben umursamayan ama gerçekten umursamayan insanlara hayranlık duyuyorum..
Yani o da fıtrata göre değişir nomu ... ruh sağlığım gayet yerinde :))
Cevap vermezsem bozulur muhtemelen . Kimse babasının çiftliği gibi benim hayatımda abuk sabuk sözleri ile dolanamaz , düsturum bu .
Ha deli eden cinse , zaten görüşmüyorum hiç. Umursamama kısmı da ortadan kalkıyor o zaman .
Ben de bosveremezdim ama artik soz sahiplerini cahil ya da salak bulup gulup gecebiliyorum.Nasil oldu dersen ya bi havalara girdim ben ya da hayat tecrubesi edindim.Dusunecek daha onemli seyler var.Enerjim de sinirli.Ne gerek var.
Ah ah al bendende okadar omrum gerekli gereksiz insanlarin sozlerini takmakla gecti.gamsiz vurdumduymaz olmak istiyordum olamiyordum taki hastalanim canimin kiymetini bilene kadar simdihicbirseyin altinda kalmiyorum cvplarini verip rahatliyorum icime atip dert edecegime disari atip onlara dert ediyorum.inan oyle rahatliyorumkiO kişi gerçekten deli olsun, sinir hastası olsun, cahil, sorunlu biri olsun bunu bilin, emin olun.
Ama yine de huzursuz ediyor. Söylediği her şeyi umursuyorsunuz.
Ciddi ciddi keyfinizi kaçırıyorsa bu bir hastalık mıdır?
Ben ciddi ciddi tedavilik bir özelliğim olduğunu düşünmeye başladım.
Sorun bunu nasıl der değil.
Cahil çünkü nasılı belli.
Neden diyecekmiş yahu kim ki o, kısmı taktırıyor.
Deli işte deyip geçemeyen, cahil işte deyip boşveremeyen birine öneriniz ne olur?
Annem etrafa karşı cok kibar kimseyi kirmak istemeyen sirf bu yuzden de icine atan signeye ceken bir insandi.hazir cevapta degildi.
Kucukken annemin kendi kendine konustugunu farkettim ama anlam veremedim.zamanla,buyufukce anladim.
Annem kendisini sinir eden kv elti komsu,babam..kim olursa. onlara veremediği cevabi zihninde cok güzel cumlelerle canlandiriyor ve sesli bir sekilde sanki o kisi kardisindaymis gibi cevap veriyordu.büyüyünce bu durum beni rahatsız etti ve surekli anne kendi kendine konusup durma derdim.
Simdi farkediyorum yeni yeni bunu azaltti.nasil mi? artık kimseye eyvallahi yok.düşünmüyor da kendisine denileni amaaan deyip geciyor.
Sordum nasil boyle degistin?
Kızım insan buyudukce hayat daha kiymetli oluyor,dertler büyüyor ,o insanlar küçülüyor ,takmamaya başlıyorsun.
Annemin gencligi gibi kendi kendime konusmuyorum ama bende takiyorum bazen denilenleri..sanirim bu biraz büyümek biraz farkindalikla alakali.
Zira 5 yil onceki ben degilim.
5 yil once taktigim sacam sapan seyleri simdi takmiyorum..niye?evlendim,cocugum oldu ki zor bir cocuk,issizligi gördüm ,calisip da yapamamayi gordum,tabiri caizse sirtima agir yükler aldim.sanırım bu dertler beni digerlerine duyarsiz hale getiriyor.
Ama dedigim gibi hala taktigim ve duzeltmem gereken seyler var.daha cok yol var önümde .yasadikca yaslandikca gececek.gececekte ömür tukendikten sonra ne fayda?
Ah ah al bendende okadar omrum gerekli gereksiz insanlarin sozlerini takmakla gecti.gamsiz vurdumduymaz olmak istiyordum olamiyordum taki hastalanim canimin kiymetini bilene kadar simdihicbirseyin altinda kalmiyorum cvplarini verip rahatliyorum icime atip dert edecegime disari atip onlara dert ediyorum.inan oyle rahatliyorumki
Annenizin yasadiklarinin aynisini yasadim cok zor bir durumAnnem etrafa karşı cok kibar kimseyi kirmak istemeyen sirf bu yuzden de icine atan signeye ceken bir insandi.hazir cevapta degildi.
Kucukken annemin kendi kendine konustugunu farkettim ama anlam veremedim.zamanla,buyufukce anladim.
Annem kendisini sinir eden kv elti komsu,babam..kim olursa. onlara veremediği cevabi zihninde cok güzel cumlelerle canlandiriyor ve sesli bir sekilde sanki o kisi kardisindaymis gibi cevap veriyordu.büyüyünce bu durum beni rahatsız etti ve surekli anne kendi kendine konusup durma derdim.
Simdi farkediyorum yeni yeni bunu azaltti.nasil mi? artık kimseye eyvallahi yok.düşünmüyor da kendisine denileni amaaan deyip geciyor.
Sordum nasil boyle degistin?
Kızım insan buyudukce hayat daha kiymetli oluyor,dertler büyüyor ,o insanlar küçülüyor ,takmamaya başlıyorsun.
Annemin gencligi gibi kendi kendime konusmuyorum ama bende takiyorum bazen denilenleri..sanirim bu biraz büyümek biraz farkindalikla alakali.
Zira 5 yil onceki ben degilim.
5 yil once taktigim sacam sapan seyleri simdi takmiyorum..niye?evlendim,cocugum oldu ki zor bir cocuk,issizligi gördüm ,calisip da yapamamayi gordum,tabiri caizse sirtima agir yükler aldim.sanırım bu dertler beni digerlerine duyarsiz hale getiriyor.
Ama dedigim gibi hala taktigim ve duzeltmem gereken seyler var.daha cok yol var önümde .yasadikca yaslandikca gececek.gececekte ömür tukendikten sonra ne fayda?
O kişi gerçekten deli olsun, sinir hastası olsun, cahil, sorunlu biri olsun bunu bilin, emin olun.
Ama yine de huzursuz ediyor. Söylediği her şeyi umursuyorsunuz.
Ciddi ciddi keyfinizi kaçırıyorsa bu bir hastalık mıdır?
Ben ciddi ciddi tedavilik bir özelliğim olduğunu düşünmeye başladım.
Sorun bunu nasıl der değil.
Cahil çünkü nasılı belli.
Neden diyecekmiş yahu kim ki o, kısmı taktırıyor.
Deli işte deyip geçemeyen, cahil işte deyip boşveremeyen birine öneriniz ne olur?
Bana da bir kaç arkadaşım bir çocuğun olsa var ya hiç birini takmazsın.
Evladın olur tüm tasan diyorlar.
Demek onunla ilgili haklılar..
Annenizin yasadiklarinin aynisini yasadim cok zor bir durum
Akademisyen olursan ancaEvet yaaa valla yeter diye çığlık atasım var..
Ben içinde velinin olmadığı bir meslek istiyorum artık yoruldum.
Nomu yükseğe başlayacağım diyordu
Evladım yok ama takmam ben insanları.
Gerçekten takmam.
Şurada saysan belki iki elin parmağını geçmez uğruna canımı vereceğim insanlar,onun gerisi çok afedersiniz ama ...... Kasımpaşa!
İşte böyle küfretmem etmem etmem ama yerine cuk oturdu.
Neyse ben öğrendim hayatta en önemli olan tek şeyin sağlık olduğunu. Sağlığın yerinde olması için de huzur şart.
3 günlük dünyamda insanları kafama takarak ömrüme yeni hastalıklar eklemeyemem.
Aynı şekilde sevdiklerimin de üzülmesine müsade etmem.
Ömrüm vefa ettiği sürece kendi ailem,kocam,kocamın ailesinin gözünden bir tek damla yaş dökülmesine izin vermem. Onlara da öğrettiğime inanıyorum devamlı mutlu olmanın küçük ve kolay yollarını...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?