.... işte deyip geçememek

Bende öyleyim ya ve en çok umursamaz insanlara imrenmişimdir ama değişeceğim konusunda ümitsizim ne denediysem olmuyor mesela iş yapıyorsunuz evde veya dışarda o an yaşadığınız en ufak olayı bile içinden söylene söylene Bi hal oluyorsunuz bende durum bu en azından

Valla kimse kusura bakmasın deliyse gitsin tedavi olsun. Aman delidir cahildir iste, onun da huyu oyle napalim, böyle gelmiş bu yaştan sonra degisemez gibi seyleri asla kabul etmiyorum. Valla insan oyle bir hizaya geliyo ki istenince. Ayrıca cok dayatirlarsa ben de oyle bir deli olurum ki akıllarını alırım beni oyle kabul etmek zorunda kalirlar

Bende aynıyım. kv tam bir deli.ağzına geleni söyler. ve ben kafama taktigimla kalırım.
Bir öneri varsa alırım bir dal:))
Ah ah ayni ben eltim bi tarafina saymaz ama ben her dedigini kafaya takiyorum unutamiyorum esimle tartisiyorum onun yuzunden

aynı velimi yoksa hani evinize gelelim diyen

Yok bu sefer topuna uyuz oldum :)

Tam olarak anlamadım nomu boşvermek mi istiyorsun?

Evet, umrumda olmasınlar.
Konuş konuş dur he salak deyip geçebileyim.

Veliyle nasil bir sorun yasiyorsun bu kadar kafana takacak?

Bilmiş, küstah ve saygısızlar.
Empatiden yoksunlar.
Mesela 40 artın olsun görmez kör gözleri, takdir teşekkür bilmezler ama bir tane eksik bulurlar, bu da böyleyse
bir bildiği vardır öğretmenin demeden.
Dedikoduya ayırdıkları zamanın çeyreğini çocuklarına ayırmazlar.
Açık açık sert konuşsan da nafile utanmaları yok.
Dünya onların bebelerinin etrafında dönüyor sanıyorlar.
Öyle işte..

Ah o dedigini yapmak icin cok emek harcadim! :$

Suanda bazen yapabiliyorum bazense yapamiyorum degisiyor durum yaaniii.

Zamana birak, sevmedigin insanlar laf kalabaligi yaparken yav he he diyerek uygulamaya basla. Ben oyle denemeye baslamistim en azindan

Dedigim gibi tamda yapamiyorum hala. Bazen evet bazen hayir. Insallah yaaaptiiiiim diye bagiracagim yakinda

Size hangi tezle geliyorlarsa tezlerini çurutun. Mesela sizi bir konuda elestiriyorlar. Onlara fikirlerini sorun. Peki siz nasil olsun isterdiniz diye. Sonra da Onlarin tezlerini çurutun. Acik acik yanlisini yuzlerine vurun. Veli cok ileri gitmisse bunu veli toplantisinda yapin. Herkesin önunde. Umulur ki dersini alir da bir daha tekerrur etmez.

Yapacağım ama çok ağır olacak hadi hayırlısı..
Sonra da hiç birinin yüzüne bakasım gelmeyecek muhtemelen.
Bekle ki sene sonu gelsin.

Ben de öyleyim..
Kafamda büyütür büyütür dururum ufacık bir lafı..
Size amaaan ne umursuyorsunuz, takılmayın cahil insanların söylediklerine diyemem(kelin ilacı olsa başına sürermiş)
Böyle her söylenene takılmama durumu biraz karakter meselesi, hani bazı insanlar vardır ya dünya yansa umurunda olmayan, geniş, rahat, kafasına göre yaşayan.. ancak öyle olmak lazım...
Ama bizim gibi insanlar ancak karşılık vererek, uzak durarak, uyararak bu soruna çözüm getirir bence..

Erkenden hastalık sahibi olcam diye korkuyorum ve saçlarım zaten bembeyaz.
10 yıla siyahım kalmayacak biliyorum

İşimiz çok zor (ben de öğretmenim)
Ama rahatsız olduğunuz durumları söylemeniz gerekiyor başka çareniz yok..
Yumuşak durmayın çünkü kesinlikle suistimal ediliyor..
Veli toplantısı yapın ve orada açık açık konuşun, tartışın, gerekirse bağırın( bir arkadaşım öyle yaptı o da sınıf öğretmeniydi velilere bu sınıfın öğretmeni benim ve benim dediklerimden başka bir şey olmayacak diye.. artık nasıl çıldırttılarsa.)

Şuan ben de çıldırmış durumdayım.
Çok ciddi bir şekilde öğretmencilik oynamak istiyorsanız önce sınava hazırlanın eğitim
fakültesi kazanın, 4 yıl okuyun, bitirin kpss denen sınavı geçin atanın.
Bir kaç sene en az bir 200 öğrenci geçsin elinizden sonra gelin konuşun.
Ben bu masadaysam, siz o taraftaysanız bir herkes yerini, kimliğini bilsin yeter ama artık diyeceğim.

Deyin..
Çok ciddiyim, içinizde ne varsa söyleyin..
Gerçekten günümüzdeki öğretmenlerin psikolojik olarak sağlığı bozuluyor..
Ygs- lys ye gir üniversite kazan, ailenin desteği ile bin bir emeklerle 4 yıl oku, kpss ye gir, mulakata çağrıl, tercih yap atanabilirsen atan(bilmem kaçıncı senede) sonra velinin biri gelsin senin öğretmenliğini sorgulasın, hesap sorsun..
Gel de çıldırma, gel de sakin ol..

Evet yaaa valla yeter diye çığlık atasım var..
Ben içinde velinin olmadığı bir meslek istiyorum artık yoruldum.

Benim nefret ettiğim iki kalıptır bunlar..

''Amannn ne takıyorsun ? bilmiyor musun onu ?''

''Ya cahil işte , he de geç , sallama ...''

Ben kafama takmam ama deli/cahil/densiz diye de duymazdan gelmem .

Çünkü bu tarz insanlara , o şekilde ses edilmedikçe cüretleri/hadsizlikleri artıyor .

Len nasılsa herkes benim için aman ona bulaşma deli işte diyor diye , pot dozunu arttırıyorlar .

Ben derim ... Her cehaletinde üşenmeden bir laf ederim .

Zamanla deli deliyi görünce sopasını saklar hesabı ...sana bulaşmaz oluyorlar .

Ama o zaman uzun bir zaman dilimiyse insanın ruh sağlığı ciddi zarar görüyor.
O yüzden ben umursamayan ama gerçekten umursamayan insanlara hayranlık duyuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…