• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte evimizin son bebesi ''Badem ve Cindy''

Canım ister tanıdığın olsun ister yabancı kediyi verdikten sonra da iletişimi kesmezsin, en azından bakamayacak duruma gelseler bile atmaya korkarlar, bir yuva bulmaya çalışırlar en azından, biz eğer kediyi alırsak kadınla iletişimimizi hiç kesmeyeceğiz o şekilde anlaştık.

Kadının duruma bu kadar ciddi bakmasının nedeni ise şu: Bu kedi Ankara nın lüks bir semtinde o kadar para verilerek alınmış ama hamile kalınca karnı burnunda bir şekilde sokağa atılmış bir kedi. Onu sokaktan kurtaran kadın kedinin sağlıklı bir şekilde doğurmasını ve bebeklerini büyütmesini sağlıyor. Bebekler yuvalanmış ama anneye yuva bulunamamış. Onu da ben almak istiyorum.

Ki bu bayanı arayıp da bizim erkek kedimiz kızgınlık döneminde sürekli olmasa da bir kaç günlüğüne alsak çiftleştirsek şeklinde iğrenç teklifler de bile bulunan oluyormuş. Ne de olsa hayvan değil mi, ne olacak canım. Ağzı var dili yok... Bu tarz düşünen insanlarla aynı dünyada yaşamaktan bile utanıyorum. :50:

Evet sen iletişimini kesmezsin ama bir çok insan müsvettesi böyle değil. Yavruları alıp alıp telefonlara cevap vermeyip iletişimi kesiyor sonra hayvanın durumundan bir haber kalıyorsun ortalıkta.

Daha önce 3 kez yaşadım ve çevremde de çok yaşayan oldu bu nedenle yabancılara karşı çok önyargılıyımdır.

Bu kediciğin hikayesinde olduğu gibi iğrenç "insanlar" her zaman daha iğrenç şekilde karşımıza çıkıyor maalesef hayvanlar aleminde görülmedik yürek kaldırılmaz şeyler yaşatıyorlar bu insansı mahlukatlar.

Dilerim o anne kedicik sağlıklı bir şekilde ailenize katılır ve çok mutlu olur.

Evet sen iletişimini kesmezsin ama bir çok insan müsvettesi böyle değil. Yavruları alıp alıp telefonlara cevap vermeyip iletişimi kesiyor sonra hayvanın durumundan bir haber kalıyorsun ortalıkta.

Daha önce 3 kez yaşadım ve çevremde de çok yaşayan oldu bu nedenle yabancılara karşı çok önyargılıyımdır.

Bu kediciğin hikayesinde olduğu gibi iğrenç "insanlar" her zaman daha iğrenç şekilde karşımıza çıkıyor maalesef hayvanlar aleminde görülmedik yürek kaldırılmaz şeyler yaşatıyorlar bu insansı mahlukatlar.

Dilerim o anne kedicik sağlıklı bir şekilde ailenize katılır ve çok mutlu olur.

Maalesef canım anne kedicik katılamadı ailemize :59: Bayram öncesi bayanla konuştum hatta eşimle gidip görüştük yüz yüze, kediciği de gördük ve sevdik, ama bayan yeğeninin bir arkadaşı varmış yüzde doksan ona vereceğini söyledi, eğer karar değiştirirse bize haber verecekti, aramadı da biz de ümidi kestik.

Ama kötü haberin üzerine iyi bir haber vereyim sana, bu akşam gittik sokakta köpeğin boğmasından kurtarılmış iki kardeş yavru kediden birini aldık geldik evimize. Asil çok tepki verdi, ayırdık odaları, yavaş yavaş alıştırma işlemlerine başlıyoruz, Allah yardımcımız olsun, çok zor :26:

Maalesef canım anne kedicik katılamadı ailemize :59: Bayram öncesi bayanla konuştum hatta eşimle gidip görüştük yüz yüze, kediciği de gördük ve sevdik, ama bayan yeğeninin bir arkadaşı varmış yüzde doksan ona vereceğini söyledi, eğer karar değiştirirse bize haber verecekti, aramadı da biz de ümidi kestik.

Ama kötü haberin üzerine iyi bir haber vereyim sana, bu akşam gittik sokakta köpeğin boğmasından kurtarılmış iki kardeş yavru kediden birini aldık geldik evimize. Asil çok tepki verdi, ayırdık odaları, yavaş yavaş alıştırma işlemlerine başlıyoruz, Allah yardımcımız olsun, çok zor :26:

Canımm önce üzüldüm sonra sevindim o miniğin fotolarını merakla bekliyorum öncelikle.

Sonrada barıştırma ve alıştırma aşamalarının hepsinde sana seve seve yardımcı olurum.

Öncelikle zaten ayırmak zorunda kalacaktın önce birbirlerinin kokularına alışacaklar bir odada başka bir kedinin bulunduğunu kavrayıp bu duruma alışacaklar sonra dediğim gibi günde atıyorum 1 saat birleştirirsin onları kavga çıkarsa hemen kapatma odalara ayır onları.

Gene kavga çıktığında önerim asla ama asla Asil'e kızma yada bağarma bu kıskançlığı arttırır sadece bir de genelde uykulu mahmur hallerinde birleştirmek daha makbuldur:)

Hepsi kişisel tecrübelerime dayanır:) 5 kedi barıştırmış biri olarak :)))))

Aaaa en önemlisini unuttum sanırım miniği dün aldınız vete gittiniz mi pire damlası parazit aşısı yapılmadan birleştirme kesin pirelidir çünkü canım.

Haberlerini bekliyorum mutlaka.

Canım daha yeni getirdik kediciği eve.... Saat 11 e geliyordu. Birleştirmedik. Sadece yeni kediyi eve gelince taşıma kabından çıkarmadan Asil e gösterdik, kızdı fıfladı, sonra kediyi çıkardık, daha ne olduğunu anlamadan Asil kovaladı, kedi yatağın altına girdi, bir daha da çıkartamadık oradan, Asil i de zor yatıştırdık, ben oğlum canım diye sevmeye çalıştım bana bile tepki gösterdi, bir kaç pati attı, eşim biraz bağırdı Asil e ben de ona kızdım kötü davranma diye, bir daha bağırıp kızmayacak Asilime. Sonra da Asil i zoraki alıp kendi odasına koydum, diğer kedicik hala yatağın altından çıkmadı alamıyoruz da ortam biraz rahatlayınca çıkar diye düşündük zorlamadık. Yarın veterinere götürüp aşılarını yaptıracağız. Telaşla evinden aldığımız bayana soramadım aşıları yapıldı mı diye, yarın arar sorarım. Çünkü kadının evinde 20 ye yakın kedi vardı, altı tanesi kendi kedisi diğerlerine de geçici yuvalık yapıp yuvalandırıyor. Yani aşılı da olabilir.

Bir de kediyi taşıdığımız kedi evini Asilin kaldığı odaya koydum, kedinin kokusuna biraz alışsın diye... Şimdilik bu kadar. Fotoğraf olayına gelince, kediciği eğer yatıştırabilirsek çekeceğim fotolarını, çünkü çok kıpır kıpır bir de ürkek, hiç sakin durmuyor kucakta, üstelik kardeşinden ve evdeki diğer kedi arkadaşlarından ayrıldı, üzülüyorum aslında haline... :59::59:

Sadece yeni kediyi eve gelince taşıma kabından çıkarmadan Asil e gösterdik, kızdı fıfladı, sonra kediyi çıkardık, daha ne olduğunu anlamadan Asil kovaladı, kedi yatağın altına girdi, bir daha da çıkartamadık oradan,

Evet bu hep olur bizim balkonda ki 6.kedişte öyle kafesteyken hırlayıp kaçıyo benim sıpalar.

Bir de kediyi taşıdığımız kedi evini Asilin kaldığı odaya koydum, kedinin kokusuna biraz alışsın diye... Şimdilik bu kadar. Fotoğraf olayına gelince, kediciği eğer yatıştırabilirsek çekeceğim fotolarını, çünkü çok kıpır kıpır bir de ürkek, hiç sakin durmuyor kucakta, üstelik kardeşinden ve evdeki diğer kedi arkadaşlarından ayrıldı, üzülüyorum aslında haline... :59::59:

Kafesi bırakmakla iyi yapmışsın canım. Ürkekliği normal alıştığı ortamdan ayrıldı şimdi merak etme 1-2 güne kalmaz dibinden ayrılmaz yavruyken alışması daha kolay oluyor.

Demek 20 kedi ha oy bende o günleri görebilir miyim ki hepsini sokmak istiyorum yüreğimin ortasına :43:

Evet canım, ürkmesi normal zaten, bunlar üç kardeşmiş, kardeşlerinden birini köpek boğmuş, bu iki kardeş de korkudan birbirlerine sarılı halde bulunmuş, eğer bir hayvansever kurtarmasaymış kesin bunlar da ölürdü. Biraz ortama alışsın zaten sonrası mır mır da mır mır :48:

Kadının evine gidince epey bir oturup muhabbet ettik, görsen evin her yerinden bir kedi çıkıyor, çok hoşumuza gitti, hele eşim hasta oldu kediciklere, çok özendim biz de böyle mi yapsak evi dedi ama kirada bu iş zor tabiii:50:

Evet canım, ürkmesi normal zaten, bunlar üç kardeşmiş, kardeşlerinden birini köpek boğmuş, bu iki kardeş de korkudan birbirlerine sarılı halde bulunmuş, eğer bir hayvansever kurtarmasaymış kesin bunlar da ölürdü. Biraz ortama alışsın zaten sonrası mır mır da mır mır :48:

Kadının evine gidince epey bir oturup muhabbet ettik, görsen evin her yerinden bir kedi çıkıyor, çok hoşumuza gitti, hele eşim hasta oldu kediciklere, çok özendim biz de böyle mi yapsak evi dedi ama kirada bu iş zor tabiii:50:

Allah razı olsun o bayandan. Hayır anacım bizde 5 kediyle bile heryerden her an kedi çıkıyor bazen koridorda yürünmez oluyor derken 20 kediyle cidden düşünemedim yahu:))

böyle iyi kalplidir benim Nevbaharım
çok seviyorum onuuu:16:

Ay benim şeker canım ablam gelmiş hoşlar gelmiş bende seni çok seviyorum ablacım:69:

Evet bugün itibariyle durumumuz: Yeni kedicik gece yatağımıza tırmanmaya çalıştı, tabii boyu yetmeyince zavallım tırnaklarıyla çıkmaya çalışıyor yatağa hoooop tekrar yerde :9: Sonra aldım yanımıza, bugün içerisinde de alıştı bize, epey kucak delisi maşallah ayrılası gelmiyor kucaktan:48:

Veterinere gidildi, muayene olundu, aşıları yapıldı, gayet sağlıklı hatta cin gibi :27:

Asil e gelince hala çok sinirli ve gergin ama düne göre daha iyi sanki, gündüz odalarının yerini değiştiriyorum, birbirlerinin kaplarından yedirip içiriyorum, birbirlerinin tasmalarını taktım, böylece isteseler de diğerinin kokusundan uzaklaşamayacaklar :1:

Evet bugün itibariyle durumumuz: Yeni kedicik gece yatağımıza tırmanmaya çalıştı, tabii boyu yetmeyince zavallım tırnaklarıyla çıkmaya çalışıyor yatağa hoooop tekrar yerde :9: Sonra aldım yanımıza, bugün içerisinde de alıştı bize, epey kucak delisi maşallah ayrılası gelmiyor kucaktan:48:

Veterinere gidildi, muayene olundu, aşıları yapıldı, gayet sağlıklı hatta cin gibi :27:

Asil e gelince hala çok sinirli ve gergin ama düne göre daha iyi sanki, gündüz odalarının yerini değiştiriyorum, birbirlerinin kaplarından yedirip içiriyorum, birbirlerinin tasmalarını taktım, böylece isteseler de diğerinin kokusundan uzaklaşamayacaklar :1:

Oyy yavrum benim ya görmeden aşık oldum ben ona kucak delisine:nazar:

Vay çakal hain vay kedişlere çaktırmadan neler ediyor :60: Tabi ki 1 günde barış beklenmez ama güzel adımlar kıskançlık illa ki olacak tek çocuktu sonuçta ama sonu daha güzel olacak kendi cinsinden biri ile oyun oynama şansı olacak yeri gelecek sevecek yeri gelecek dövecek:41::69:

Yarın daha daha güzel haberlerini bekliyoruz:16:

oyyyy asilim'e arkadaş gelmişşş, his hakkaten de çakalmışsın, çaktırmadan kanka edicen bıdıkları. nev kafa bu işlerde prof. malumm, taktik kardeşliği ilan ediyorum size, olur da bir gün evlenirsem ben de taktik kardeşliğinin veri bankasından yararlanmak ümidiyle :28::27:

Oyy yavrum benim ya görmeden aşık oldum ben ona kucak delisine:nazar:

Vay çakal hain vay kedişlere çaktırmadan neler ediyor :60: Tabi ki 1 günde barış beklenmez ama güzel adımlar kıskançlık illa ki olacak tek çocuktu sonuçta ama sonu daha güzel olacak kendi cinsinden biri ile oyun oynama şansı olacak yeri gelecek sevecek yeri gelecek dövecek:41::69:

Yarın daha daha güzel haberlerini bekliyoruz:16:

Veee yeri gelecek dövülecek :57: :9:

Eee çaktırmadan yapınca daha tatlı oluyor napiim...

Bugün kısa da olsa bir araya getirdim, daha olumlu sonuç elde edemedik ama olcak sabırlı ve azimliyiz :21:

Bugün sık sık birini kucağıma alıp sevdim, sonra diğerinin yanına gittim onu da aynı şekilde kucağıma alıp sevdim, bizim ufaklık değişik kedi kokularına alışkın sorun çıkarmıyor, ama Asil kucağımda kedi kokusu alınca başlıyor hırlamaya... :61:

Bugün kedicik yatağın altındaydı, Asili kattım odaya yatağın üstüne oturdu sev beni dercesine, alttan tıkırtı seslerini aldı, sonra miyavlama sesleri gelince korkup kaçtı :27: Geri dönüp merakla yatağın altına baktı ve sinirli bir şekilde fıfladı. Ardından kediciği kucağıma alıp Asil in yanına gittim, hayııııır hayıııııır der gibi sesler çıkardı :60: Fıflayınca bizim minik de fıfladı ona :9:

Bugün de böylece bitti...:46:

oyyyy asilim'e arkadaş gelmişşş, his hakkaten de çakalmışsın, çaktırmadan kanka edicen bıdıkları. nev kafa bu işlerde prof. malumm, taktik kardeşliği ilan ediyorum size, olur da bir gün evlenirsem ben de taktik kardeşliğinin veri bankasından yararlanmak ümidiyle :28::27:

Kelime oyunlarını yerim senin :9: Taktik kardeşliği veri bankası haa:60:

Eee kızım 6.bebeyi büyütüyoruz olcak o kadar:60:

Ayrıca hazıra konma bakim. His'cim bu evlenince kedi kapıp bizim engin bilgilerimizi kapıcak yok öyle ama değil mi okusun öğrensin araştırsın biraz :37:

Veee yeri gelecek dövülecek :57: :9:

Eee çaktırmadan yapınca daha tatlı oluyor napiim...

Bugün kısa da olsa bir araya getirdim, daha olumlu sonuç elde edemedik ama olcak sabırlı ve azimliyiz :21:

Bugün sık sık birini kucağıma alıp sevdim, sonra diğerinin yanına gittim onu da aynı şekilde kucağıma alıp sevdim, bizim ufaklık değişik kedi kokularına alışkın sorun çıkarmıyor, ama Asil kucağımda kedi kokusu alınca başlıyor hırlamaya... :61:

Bugün kedicik yatağın altındaydı, Asili kattım odaya yatağın üstüne oturdu sev beni dercesine, alttan tıkırtı seslerini aldı, sonra miyavlama sesleri gelince korkup kaçtı :27: Geri dönüp merakla yatağın altına baktı ve sinirli bir şekilde fıfladı. Ardından kediciği kucağıma alıp Asil in yanına gittim, hayııııır hayıııııır der gibi sesler çıkardı :60: Fıflayınca bizim minik de fıfladı ona :9:

Bugün de böylece bitti...:46:

Kelime oyunlarını yerim senin :9: Taktik kardeşliği veri bankası haa:60:

Aaaaa bunu da mı dememiştim tıslama çok olcak baya olur hatta 5 ay geçer gene olur arada. 2.kediyi aldırana kadar nekadar olumlu konuştum değil mi kandırdım ama:60:

Şaka bir yanada hani daha kediyi almadan önce konuştuğum akşam ki gibi sabırla olacak asla hemen olamaz zaten bu taktikle devam tıslayacak gürleyecek bazen koklaşacaklar bu vade sonunda da barışacaklar.

Bak benim Hayat(5.bebeğim) nasıl baskın çıktı koltuk tepesine çıkıyor alttan 4 patiden biri geçerken üstüne biniyor ata bine gibi:60: Benimkiler de tıslayarak kaçıyor ama sonra bir bakıyorsun benimkilerden biri Hayat'ı kovalıyor(Tamam tamam buna ben de inanmadım:60:)

Özellikle yavru tekirler aşırı enerjili ve aşırı hareketliler bundan dolayı oyun için bile gelmiş olsa diğer kedi bunu tehdit olarak algılayabiliyor ancak bu da zamanla rayına oturuyor birbirlerinin sınırlarını öğreniyorlar o yüzden hani Asil'e bir de kızmayın demiştim ya. Asil ona vurup tısladığın da, burası benim hemşerim benim kuralıma göre yaşayacaksın diyor önemli olan bunu bıcırığın kabul etmesi. Bak bizim Mercan hala kabul etmedi Badem'in liderliğini savaş sadece 2 si arasında geçiyordu ta kiiii Hayat denen kara panter gelene kadar:69:

Artık sizin aileyede kavgasız akşamlar diliyoruz ben çok duyuyordum kendim için bu cümleyi de:37:

Bakınız mesela herkes mutlu mesut yatıyor ama bir casus bişeylerin peşinde, bu tür görüntülere alış artık canım :))

154773_491076963815_652033815_5456003_1096490_n.jpg

Son düzenleme:
He he hehe sarılar içinde kara :9: Valla çok casusluk yapacakmış gibi duruyor zaten....

Zaten Asil in çok tıslayacağını biliyordum, çünkü eve gelen misafir kedilere de aynısını yapmıştı.

Ben hırs yaptığım zaman zaten sabır da arkasından geliyor o yüzden çok da dert etmiyorum, bir şekilde alışacaklar, can ciğer kuzu sarması olmalarını beklemiyorum zaten, arada bir kavga edip arada bir koklaşsınlar yeter, önemli olan yalnızlık kavramından kurtulsunlar, kendi cinsleriyle iletişime girmeye de çok ihtiyaçları var.

Bizim bu ufaklık da tekir ve çok oyuncu, Asil de çok enerjik ve oyuncu olduğu için çok anlaşacaklarını düşünüyorum, önemli olan kaynaşmaları şu aşamada. Zaten Sarmanları ve Tekirleri de bu yüzden çok seviyorum.:69:

He hehe kavgalı ya da kavgasız hiç farketmez, onlarsız akşamlar olmasın da gerisi önemli değil :70::nazar:

Bütün cümlelerin için tebrik ederim seni gerçekten yürekten hem de.

Bizimki de tekir ama biraz sorunlu bir tekir evet çok oyuncudurlar vs filan ama bakma sen bu direk yerden bele omuza filan atlıyor yürümene katiyetle izin vermiyor cırmıklıyor.

Bunca yarama ve yaptıklarına rağmen onlar mutlu olsun da gerisi boş en güzelide bunu başarabilmek zaten.

Yoksa benimkiler de Hayat'ı hala tam anlamı ile kabul etmediler aralarına ama dediğim gibi biraz sorunlu bu çocuk.

Bu arada ballı püskütümü anmadan geçemem kara panterimin isim annesidir kendisi:69:

4 pati' nin minik üyeleri ne kadar büyümüş, maşallah. :nazar::nazar: ayırt edemedim yavru(!)ları :17:
kara bıdık bir kardeş gelmiş, şanslı yavrum benim, kendine çok iyi bir yuva bulmuş. mutlu mutlu yaşar artık.
hayırlı olsun. uyumları günden güne artar umarım. :nazar:

Hain kadın nevmüzeyyen :19: nolcak işte bi seni okuycam, bi his'i okuycam olcak bitcek :63: bi de ben varım, unutmam dersin hııh bu kadar mı olcak senin desteğin. sana güvenemediğimden işte taktik kardeşliği ilan ettim zati :27: his bana kıyamaz paylaşır deneyimlerini :21:

4 patilerle kara panter :60: hepsini yormuş sermiş :9:

Bütün cümlelerin için tebrik ederim seni gerçekten yürekten hem de.

Bizimki de tekir ama biraz sorunlu bir tekir evet çok oyuncudurlar vs filan ama bakma sen bu direk yerden bele omuza filan atlıyor yürümene katiyetle izin vermiyor cırmıklıyor.

Bunca yarama ve yaptıklarına rağmen onlar mutlu olsun da gerisi boş en güzelide bunu başarabilmek zaten.

Yoksa benimkiler de Hayat'ı hala tam anlamı ile kabul etmediler aralarına ama dediğim gibi biraz sorunlu bu çocuk.

Bu arada ballı püskütümü anmadan geçemem kara panterimin isim annesidir kendisi:69:

Teşekkür ederim canım...

O biraz sorunlu değil de ilgi çekmeye çalışıyor kesin, eee o kadar kedi arasında birazcık ilgi istemesi normal... Huyları öyle ne yapabilirler ki :69:

Kabul ediyorlar ya da etmiyorlar bilemem ama saygı duyuyorlar sanırım, sonuçta aynı evdeler ve birbirlerini görmek zorundalar :40:

Püsküüt nerelerde ki özletiyor kendini :59:

Aslında adı Casus da olabilirmiş heheheee :1:

Hain kadın nevmüzeyyen :19: nolcak işte bi seni okuycam, bi his'i okuycam olcak bitcek :63: bi de ben varım, unutmam dersin hııh bu kadar mı olcak senin desteğin. sana güvenemediğimden işte taktik kardeşliği ilan ettim zati :27: his bana kıyamaz paylaşır deneyimlerini :21:

Okumak dendi ya işte bu da okumak, forum yazılarını oku tecrübe kazan nolcak ki :9:

Nen yorgun sen bu yazılanları not alsana ya da kopyala yapıştır yap, sonra bir daha bir daha mı anlatalım sana yavhuuu:20:

4 pati' nin minik üyeleri ne kadar büyümüş, maşallah. :nazar::nazar: ayırt edemedim yavru(!)ları :17:
kara bıdık bir kardeş gelmiş, şanslı yavrum benim, kendine çok iyi bir yuva bulmuş. mutlu mutlu yaşar artık.
hayırlı olsun. uyumları günden güne artar umarım. :nazar:

Sol üstten Çaki-Cindy-Mercan
Sol alttan Badem-Hayat

Büyüdü hepsi aynı oldu artık:)

Teşekkür ederiz güzel dileklerin için umarım da öyle olur yoksa işimiz birazcık zor bizim.

Sana His kapak etmiş canım bak altta:60:

Teşekkür ederim canım...

O biraz sorunlu değil de ilgi çekmeye çalışıyor kesin, eee o kadar kedi arasında birazcık ilgi istemesi normal... Huyları öyle ne yapabilirler ki :69:

Kabul ediyorlar ya da etmiyorlar bilemem ama saygı duyuyorlar sanırım, sonuçta aynı evdeler ve birbirlerini görmek zorundalar :40:

Püsküüt nerelerde ki özletiyor kendini :59:

Aslında adı Casus da olabilirmiş heheheee :1:

[/I][/B]

Bunun önce bebeklik enerjisi filan diye düşündüm hep ama doktorumuza danıştık onun tek dediği şey şuydu,

"Sen de onun yaşadıklarını yaşasaydın sende asabi olurdun"

Sorunludan kastım bu canım Hayat bir gözünü kaybetti kalan gözü ise ancak gölge kadar görüyor, göremediği içinde patileriyle tanımaya alıştı tabi tırnaklar freddy gibi olunca tanışma faslı zorlu oluyor:60:

Püskütümün Hayat demesi de 2 kez ölümü teğet geçmesinden kaynaklanıyor yoksa bakma sen hem casus hem kara panter kendisi:nazar::60:

Back
X