Doğuma Hazırlık İşte Hastane Çantam..Sizce eksiğim varmı??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bu arada sen çınarlıyı araştrdnmı nasıl fıyatları odaları falan

çınarlının fiyatlarını eşim araştırmıştı 1250 hastane alıyormuş 250 si yeni doğan kontrollerri içinmiş 1250 de ben irenbe de dilek aslana gidiyorum o alıcakmış epidurali fln 3000 tl yi bulur herhalde Allahtan eşimin işyerinden özel sigortası var işyeri yüzde 80 nini karşılıcak yoksa bi doguma 3000 tl çok para.2 yakın arkadaşım dogumlarını çınarlıda yaptılar çok memnunlar ztn izmirde ilk ve tek özel dogum hastanesi çınarlı diye biliyorum anestezisti personeli fln çok çok iimiş. neyse bi sag salim doguralımda görcez bakalım ölemiymiş :)
bu arada aynı şehirde yakın tarihlerde birinin olması ne güzel bişimiş çok mutlu oldum :)
bebişlerimizi burdan yazışarak beraber büyütürüz senin de kızmıydı?

haklısın bir an önce çantayı hazırlamam lazım hatta ben 2 canta yapayım biri bana biri kızıma sizde öle mi yaptınız.sen neler koymuştun bende onlardan koyayım çantaya

bi taraftan baslasan iyi olur yavas yavas hazirlaniyor zaten aklina geldikce gereken seyleri alir koyarsin, kafanda durcana cantada dursunlar

arkadaşlar 20 tane bebek bezi fazla değilmi günde 7 tane değişirmi ilk günler acaba ?

Son düzenleme:
arkadaşlar 20 tane bebek bezi fazla değilmi günde 7 tane değişirmi ilk günler üç günler acaba ?

20 çok tabi ama yeni doğan bebekler ilk zamanlarda sıvı kaka yaptıklarından altları günde 7-8 kere değişir.zaten o sıvı kakada ne kdr primada kullansan mutlaka bellerinden taşar bezle beraber zıbınlarıda değişir :)
bu arada ilk bi kaç gün bebeğinizin kakası yeşilimsi olabilir bu anne karnında beslenişinden kaynaklanan dışkıların atılmasıdır.bi kaç gün içinde sarıya döner endişelenmeyin yani.bilen vardır belki ama bilmeyenler için yazayım dedim

arkadaşlar ben bu arada haziran sonu temmuz başı annesi olucam inş. ve çok sıcak memlekette izmirdeyim bebeğime anne sütü dışında su vermem gerekirmi siz ne yapacaksınız verirseniz biberonlamı kaşıklamı vereceksiniz ve miktar olarak gunde ne kdr?
biberon olmas herhade emmeyi bırakabilir kaşık daha ii sanki deilmi?

benimde duyduğumuma göre çok sıcaklarda su vermek gerekir yönünde, tecrübem yok ama ishal oluyormuş yoksa bilmiyorumkismile gerçi hastanede söylrler. ve kesinlikle kaşıkla verilmeli .

ben sezeryan olacağım herhalde 2-3 gün kalırım bilmiyorum tabii ama öyle tahmin ediyorum. sizce kaçtane bebek bezi koyayım çantaya.

bunlar yeterde artar bilebilmiyorumkismileyataktan kalkıpta kıyafet zırt pırt değiştirecek zamanın olmayacak
verecekler bebeği kucağına nerdeyse 30 dak bir emzirecen süt az geldiği için bebek 15-20 dak memede duracak
geri kalan zamanda yorgunluktan uyuyacan
zaten ilk günden meme kremi pişik kremi ihtiyacın hiç olmuyor
haziranda olsa ankaradasın pamuklu battaniye alsan iyi olur (bebek için)
ayrıca bebeye ağustosta da doğsa aralıktada doğsa su verilmiyor bunun için kaşık biberon gerekmiyor

Son düzenleme:

neyse su verme konusunda artık doktora uyucaz

ben sezeryan olacağım herhalde 2-3 gün kalırım bilmiyorum tabii ama öyle tahmin ediyorum. sizce kaçtane bebek bezi koyayım çantaya.

3 gün yatırmazlar sanmıyorum en fazla 2 gece sen 15-17 arası koy bebek bezi cnm ztn artık her yerrde bulunuyor yetmezse en yakın marketten babana yada eşine aldırırsın boşuna yük yapma cnm bence

YELPAZE YELPAZE!!!! Ateş basıyor.. Hele bi de hastane odasına ha bire misafir gelip gidince nefes alınmıyor..aman unutma...

Doğru soylüyosun haziranda olsa Ankarada okadar sıcak olmuyor.Hastanede biz biberon filan temin ediyoruz deyince bende hastanedki kullanılmasın diye her ihtimale karşı çantama koydum.kaşıkta hani mamaya filan ihtiyaç olursa diye.Meme kremini hatta hamileliğin son ayında kullanmaya başlayın bile diyolar.Valla kızlar bende eksik olmasında diye aklıma ne geldiyse koydum kullanılmayan geri döner nihayetinde..

haklısın bir an önce çantayı hazırlamam lazım hatta ben 2 canta yapayım biri bana biri kızıma sizde öle mi yaptınız.sen neler koymuştun bende onlardan koyayım çantaya

evet tatlım gercekten bnde sevndm yakın yerlerde ıkı hamıle olduğumuza:))) ben tek canta yaptım buyuk bı canta ama valız değil tabi:))) ben yazayım sana bak belkı yardımcı olur

kendım için:
2 takım pijama
bi tane emzrme sütyeni
atlet çorap kilot:)
göğüs pedi 6 tane koydum
orkid
toka,loğusa tacı
çıkarken gymek için bı badi koydum,terlik
foto makınası,şarj aleti falan

bebek için:
6-7 tane bebek bezi
hastane çıkışı
ağız mendili 5 tane
ıslak mendil,pişik kremi ve pudar, sarıtülbent(adettendir)
kolonya ve nazarlık cevşen falan
port bebe

ben ekstra kıyafet koymadımbebeğe hastane cıkışı 10 lu ıkı çift cıkıo zaten bide hastanede bı gun yatırıolar sezeryan olsa bıle bunlar yetrlı bnce haaaa bide çikolata lokumu var tabiii misafiride duşunmek lazımm:)))
bu arada benım oğluşum olacak 34. haftayı bıtrdık...

biz bugün itibariyle 34+1 haftalıgız bugün kontrolüm var nst ye baglıcaktı doktorum boyunu kilosunuda çok mrk ediyorum bakalım gelince yazarım sizede..

cnm külot çok gerekiyormuş yakın arkadaşım söledi yazık 3-4 tane almış çamaşır yanına çok utandım ama yapıcak bişi yoktu kanlı külotlarımı kayınvalidem yıkadı diyor bana bol bol al dedi

ceydacım 2 pijama koymuşsun keşke bitanesini gecelik yapsan normal doğum da gecelik daha rahat oluyormuş hemşireler gelip sık sık kontrol ediyormuş indir kaldır pijamanı sana eziyet cnm ama yinede sen bilirsin.dogumun nasıl olucak sezeryanmı senin? ben çantamı bu perşembe yada cuma hazırlıcam artık. aldıklarımı annem daha görmedi paketlerinden çıkmadan hepsni görsün istiyorum öle çanta yapıcm ne kdr rahatım dimi :))

kız bu lıste ne tatılemı gıdıosun sankı topu topu 1 gun kalıp geleceksın cok fazla.sankı sureklı sırt mı değiştireceksn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…