Işte Şafak panomuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

canım nerde kısa dönem niye 79 bizim 82 niye öyleeee =)))
gerçi benim 1 gün eksik olabilir ama 3 gün niye eksikk

ya bende 82 diorum ona o dedi hayır 79 oluo onun hesaba göre çünkü 2 gün yolda geçiormuş bide atma falan varmış ama ben hiç öle şylerdn anlamadığm içn bilmiyom atmayı falan e asker olan o o daha ii bilr

ewet canım ya sorma ama napalım çok şükür bugünlerede gelebildik

atmamı bilmiorum öle bişi dedide unuttum normalde 81 gün kaldı ama 2 günleri yolda geçior 79 oluo van başkalede karakolda asker

allah hepsinin yardımcısı olsun canım ama bugün 17 mayıs çıkışı için 82 gün kalmış oluyo benim aşkımın kütük tokat doğum yeri mardin sanırım 1 gün eksik çıkıcak ama biz şimdi eksiltmiyoruz kesinleşince eksiltiriz diyoruz.

canım evet şanslıyız ama sana yönelik demiyorum tamamen kendi şahsıma
mesela benim abilerim 18 ay yaptı bu okuma hakkı sadece kısa dönem gidenlere verilmedi okuma ihtimalleri vardı azcık sıkıp okusalardı bizimkiler okulda çürürken onlarda askerde çürüdüler hep diyorum abilerime onlarda dio bizimki askerlik o deil die
okudunuzda kitabınızı elinizdenmi aldık diyorum

Sizinde kısa dönem galiba ya işte bizimde öle bişi bi eksiklikler var arada çok fazla konuşamadığımız için konuşma fırsatı buldğmzde bunları çok konuşmuoruz ya hani daha çok özlem giderme sesini daha çok duyabilmeye çalşyrm...Çok zor gerçekten beklemek...özlemek...gerçekten çok zor...İlk zamanlarda çok ağlardım aklıma geldikçe ama artık ister istemek alışıyoruz...Belki senin aşkın iyi bir yerde askerlik yapıyor..Ama benimki doğuda van başkalede yapıor...Hakkariye yakın.... :'( Allah'ım zalim kalbi mühürlü pisliklere fırsat vermesin hepsi ona emanetler hayırsıyla dönsünler inşallah... :çok üzgünüm:

sevgili iden,
ben tercihen bu konuya girmeyi hiiçç istemiyorum,zira alınabilecek arkadaşlarım olabilir,kalpler de kırılabilir..
ama bu konuda çok kızgınım ve büyük haksızlık diye düşünüyorum!!!
kısaca,herkese 'tek tip' askerlik olması gerekli,ki bu tasarı halinde mecliste şu an..
12 ay yapmalı herkes askerliği,kısa-uzun dönem olmamalı..

canım ben dayaklığım aslında
hafta sonları çarşı iznini beraber yapıyoruz bana 1,5 saat uzaklıkta hatta okadar bile yok
ben istanbul o çerkezköy de asker ve hala zırlayıp duruyorum alışamadım hala (

yani 15 ay uzun bi süre haklısın keşke 8 ay olsa ortada buluşsak ama ben dedim ya sana yönelik demiyorum diye
sadece bunu askerlikten saymayanlar için diyorum yani 15 günde olsa askerlik küçümsenmemesi gerekiyo bence

haksızlık tabi ne oluyor yani 4 sene okuyınca vatani gorevini 6 ay yapmasımı gerekiyor..cok goruyorus ya erkeklerde bu basladı 4 sene okıyım askerlik kısa donem olsun bu hak alınmalı..benim erkek arkadasım erzurumda sogugunda bir sene geciriyor digerleri 6 ay haksızlık tabi

meg'em sana katışlıorum canım

ewet kısa veya uzun dönem diye birşey olmamalı .eşit olmalı yabnimde sevgilim 2 yıllık ünv. bitirdi ama bu durumdan faydalanamadı ünv.okuyan veya okumuyan hepsi 15 ay yapsa ne iyi olur.

Uzun dönemler tabiki haklısınız ama benim aşkımın derdi neydide doğuda yapıor ozaman...batıda yapanlar rahat tehlikesiz yapıolar ama ya doğudakiler...Yapılan haksızlıkları şimdi sölemeye kalksak zaten bu Türkiye'deki var olan bu kurallarla yaşanmaz burada...Kaderde beklemek varmış bekliycez mecburen az da olsa çokta olsa...

hem de büyük haksızlık!!!
okuabilen var,okuyamayan var belli sebeplerle..
bu insan ayırımı da neyin nesi!!!
mesela sinemaya gidiyosun; o zaman 4 sene okuyanlar en ön ortada izlesinler,2 yıllıklar daha arkada,hiç okuyamayanlar hiç izlemesinler filmi!!!
böyle mi olmalı? Asla!!
tek tip olmalı,ayrım olmadan!

ne alaka canım uzun dönemdekilerde doğuda yapıolar bunların derdi neydi uzun dönemdekilerin kimi doğu kimi batı sadece kısa dönemdekileri doğuya göndermiolar ne alaka batıdakilerin hangisi rahat bnim aşkımda batıda ama bir telefonunu bile sokamıor hani nerde rahatlık yani gerçketen sinir oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…