Işte Şafak panomuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

umarım ömür boyu ayrılmazsınız,bu günler gelecek güzel günlerin nazar boncuğu olur.

asker! kollarını çırparak uçman gerekiyor!
-komutanım bu size de mantıksız gelmiyor mu?
-geliyor ama, burada mantık olmaz; ...uçulacak, ...uç!
-emredersiniz komtanım...pırrrrrr.

gıda mühendisleri ayrılın, mutfağa. gelen patateslere bakın bakalım iyi soyuluyor mu?

dy çık öne.
- sivilde ne iş yapıyosun sen?
- resim örtmeniyim komtanım!
- gazinonun badanası vardı, al yanına bi asker daha, bugün bitecek!
- emrdersiiiz komtanım!

aranızda elektrik mühendisi var mı?
5 kişi çıkar.
- yüksek lisans yapan var mı?
bi gariban çıkar.
- kafeteryanın lambalarını değiştir de gel.
- emrdersiiz komtanım!

acemi birliğimizde mıntıka temizliği yaparken unuttuğumuz bir sigara izmariti yüzünden bütün bölük sıraya dizilip tek tek sigara izmaritine "seni burada unuttuğumuz için özürdileriz komutanım" diye bağırarak selam durup tekmil vermiştik.

kardio asteğmenim !
+ emret komutanım!
- ne o sivilleri giymişsin ?
+evet komutanım bugün terhis oluyorumda araç gelecek bizi karakoldan(dağın doruğunda bir sınır karakolu) ilçeye götürecekler, ben hiç izin kullanmadım ya , o nedenle heyecan yaptım birden.
- hıııı, demek öyle, henüz saat üç, sen giy kamuflajını ,araç komutanlığı işi var , onu hallet öyle gidersin!
+ (gözler dolu dolu) emredersiniz komutanım..

sabunu yutmayacagina,prize elini sokmayacagina dair yazili bi belge imzaladigin yerde mantik olmaz olamaz,oldurtmazlar. :-o

askeriyede özgürce gezen kaplumbağayı kaybolmasın diye askere zimmetlemek en mantıklı mantıksızlıklara örnektir.

askeriyedeki kurallar komutanlıktan komutanlığa değişir.
misal; önce kara kuvvetleri komutanlığını ele alalım. karacılarda, bir yüzbaşı, ki yaş 20lerin sonları, bir başçavuşa, ki yaş kırklarda, seslendiğinde başçavuş koşarak yüzbaşının yanına gelip selam durur. havacılarda, aynı durum biraz daha slow motion şeklinde ilerler. denizcilerde ise er, bir subay onu çağırdığı yere gidip selam vermek yerine bulunduğu yerden emret komtanım diye bağırır.
bunların sebepleri vardır. az düşünmeyle herkes bulabilir.
ama en komiği, bir subay askeriyede herhangi bir yeri arayıp rütbesini ve adını belirttiğinde, erin ben bilmemkaç numaralı bölüğe bağlı bilmemkaç numaralı bilmemne isimli erim komtanım şeklinde telefona böğürmesidir. hayatta mutlaka bir kez yaşanması gereken enteresan bir andır. :-o

yıl 1999 , o zaman 8 ay olan askerlik görevini istanbul'da yapan genetik mühendisi olan abime komutanından gelen soru :
- sen genetik mühendisiydin değil mi?
abimin cevabı :
-evet komutanım !

komutan o sırada ağaçların olduğu tarafta askeriyede başıboş yaşayan bir köpeği göstererek :
-git bak bakalım bu neden bu kadar çelimsiz anası da mı böyleymiş ?
29 yaşında kendisini görmüş geçirmiş olduğunu sanan zavallı abimden gelen cevap :
-emredersiniz komutanım ! *olayın sonrasında köpeğe gidip bakmış , biraz mıncıklamış daha sonra ise komutana "besin yetersizliği nedeniyle zayıf olduğu" konusunda teşhisini bildirmiş :) sonu süper yaa :roflol:

acemi birliğimizde mıntıka temizliği yaparken unuttuğumuz bir sigara izmariti yüzünden bütün bölük sıraya dizilip tek tek sigara izmaritine "seni burada unuttuğumuz için özürdileriz komutanım" diye bağırarak selam durup tekmil vermiştik.
sırnaşık şey sırnaşık şeysırnaşık şey

ayhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh catladımmm ya naparsınız kızlar askerliğin başladı yerde mantık olmazmıs delikafadulden:icecream:

Saygı değer Hakim Bey.
Saygılarımla size açıklama özgürlüğümü kullanarak bazı şeyleri bildirmek
istiyorum. Umarım bu durumu en kısa zamanda açıklığa kavuşturursunuz.
Şu günlerde askerliğe çağrılacağım.
Adım Cafer Keskinbıçak.
24 yaşındayım ve şu anda 44 yaşında olan Mahmure adındaki dul bir bayanla
üç yıl önce evlendim.
Evlendiğim kadının şu anda 25 yaşında Düriye adında bir kızı var ve babam Ferit Keskinbıçak ise bu bahsetmiş olduğum üvey kızım Düriye ile geçen yılın
ocak ayında evlendi. Böylelikle babam, karımın kızı ile evlendiği için damadım olmuş oldu.
Aynı zamanda, üvey kızım da babamla evlendiği için üvey annem olmuş oldu.
Karımın geçen sene benden hamile kaldığı ve Kamil adını koyduğumuz bir
oğlumuz oldu.
Oğlum Kamil, üvey kızım Düriye'nin erkek kardeşi ve aynı zamanda babamın
da hem kayınbiraderi hem de torunu, üvey annemin de erkek kardeşi
olduğu için benim de dayım oldu.
Babamın eşi yani üvey kızım Düriye geçen sene kasım ayında babamdan bir
erkek çocuğu dünyaya getirdi ve adını Arif koydular.
Arif de babamın oğlu olduğu için benim de erkek kardeşim ve de kızımın
oğlu olduğu için de benim torunum oldu.
Yani ben de aynı zamanda torunum olan Arif'in erkek kardeşi oldum.
Ayrıca bir annenin evladının babası eşi olduğuna göre ben de eşimin kızının
babası olmuş oldum.
Aynı zamanda kızımın erkek çocuğunun da erkek kardeşi oldum.
Kısacası ben şimdi aynı zamanda üvey kızım Düriye'nin oğlu Arif'in de
büyük babasıyım.
Sayın hakim bey sizden ricam, benim askerlik görevimden muaf olmam yönünde karar vermenizdir.
Zira şu anda ben...
Babam Ferit Keskinbıçak'ın oğluyum.
Babamın üvey kızım ile olan evliliğinden doğan Arif Keskinbıçak'ın
büyükbabasıyım.
Aynı zamanda babamın torunu olan oğlum Kamil Keskinbıçak'ın babasıyım.
Bu durumda, sizde iyi biliyorsunuz ki mevcut kanunlarımız uyarınca
büyükbaba, baba ve oğul aynı zamanda askerlik yapamazlar

Saygılarımla.

Cafer Keskinbıçak.

Not : Adıyaman ili .... ilçesi ... Asliye Hukuk Mahkemesince. ..

Adli Tabiplik raporunda belirtilmiş olan psikolojik rahatsızlıklarından ve

(!) aile içindeki dengesizliklerden dolayı Cafer Keskinbıçak'ın askerlik

hizmetinden muaf tutulmasına ve askerlik şubesindeki dosyasına bu şekilde

işlenmesine karar verilmiştir.

kıslar hele tatlikıi al bu kafanı yeterince dağıtır baoşuna kendini üzecek şeyler düşünmessin benim şaftımı kaydırdı walla kim kimin kimisiymiş falan sırnaşık şey :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…