- Konu Sahibi muhammedimingamzesiyim
-
- #3.801
bakın kızlar bi yazı buldum paylaşıyım dedim
Askerlikle ilgili problemleriniz var mı? Askerlik bazen, gençlerin hayatlarını şekillendirmelerinde büyük bir engel olabiliyor ve uzun sürdüğü için hayatın içindeki plan ve programlar da gecikebiliyor. Her şey askerliğe endeksli olarak düşünülüyor. Askerlikten dolayı sevgiler ertelenebiliyor. Bu konuda eşimin cevabı şöyleydi: "Ben askerliğimi yaptım, benim böyle bir sorunum yok." Genelde gençler evleniyorlar, daha sonra askerlik zamanı geliyor.(evlilik oyunu, mutlu evlilik, askerlik) Kocası askere gittiğinde hanım, eşinin annesiyle yaşamak zorunda kalıyor. Bir de çocuğu varsa, pek de tanımadığı bir ortamda yaşaması daha da güçleşiyor. Eşinin ailesinin yanında sorunlar ve anlaşmazlıklar baş gösteriyor. Genç de askerde olduğu için hanımına destek olamıyor ve bunalımlar yaşanıyor. Kendi ayakları üzerinde duramadığı için maddi ve manevi desteği erkeğin ailesi sağlıyor. Dolayısıyla, böyle bir konumda olmak hanımı mutlu etmemekle birlikte, birçok sorunu da beraberinde getirebilir.(evlilik oyunu, mutlu evlilik, askerlik) Kara denizden gelen bir çift vardı. Hanımla konuştuğumuzda üç yıllık bir beraberlikten sonra evlenmeye karar verdiklerini söyledi. Hanım; "Evlendik, çok mutluyduk; fakat 6 ay sonra eşim askere gitti ve ben hamileydim. Dolayısıyla kendi evimizi kapattık ve kayınvalidemin evinde kalmaya başladım. Bu arada ben çalışıyordum. İşten geldiğimde, elimdeki parayı kayınpederim alıyordu. Ve öyle anlar oluyordu ki, çocuğuma ne mama ne de bez alabiliyordum.(evlilik oyunu, mutlu evlilik, askerlik) Çok ızdırap çektim, inanılmaz şeyler yaşadım. Ne yapacağımı şaşırdım ve neye ihtiyacım varsa annemden istedim; çünkü annemin bize gelmesi dahi yasaktı." diye anlatmıştı durumunu. Bu yüzden, gençler askere gittiklerinde, eşlerinin nerede kalacağı konusu iyi programlanmalı. Tabii bunun yanında destek veren kayınbaba ve kayınvalideler de var. Mesela, "Kızım sen evinde otur, biz sana destek oluruz." diyenler mevcut. Burada güven çok önemli. Önemli olan, evliliklerin askerlikten sonra yapılmasıdır. Burada hiç kimsenin kimseyi zor durumda bırakmaması gerekiyor. Fakat her halükarda askerlik problemi çözülmeli.
şafak 35 İZMİR :asigim:
bu arada şafak 30.....12den sonrada artık 29 olcak..........artık ay kavramı yok cok şükür gün sayıcaaaaam:))))))))))))))))))
ne güzelll çok sevindimmm sizin adınıza :teytey:
allah bizede göstersin o günleri inşallahhh :Saruboceq:
tüm askerlerimizi allah korusunn....
çok haklısın canım insan bazen kendi ailesiyle bile sorun yaşarken eşinin ailesinin yanında kalma fikri bana çok zor geliyor.... allahtan böyle bir durumla karşı karşıya değilim. allah böyle bir durumla karşı karşıya getirmesin kimseyi a.s
Şafak:55
12 den sonra, 54 Sakarya'ya geçiyoruz kaydirigubbakcemile2
Şu ellilerde bitse de kırklara düşsek
canım benim bende bugün bu detten sıkıntılıyım cicikız yazıyı tam gününde koymuş.
banada bu fikir çok uzak geliyordu bekarken yalnız yaşıyordum 1 evde 1 kişiydim.böyle alıştım.yalnız kalırdım benim için sorun değildi ama eşim AKLIM SENDE KALIR yalnız kalmanı istemiyorum dedi ve ona söz verdim.kayınvalidemdeyim rahatım çok yerinde maddi ve manevi hiçbir sıkıntım yok odam banyom kişisel herşeyim ayrı ama odamda oturduğum yer bile bana batıyor olmuyor işte başkasının yanında kalınmıyor sakın siz kabul etmeyin böyle birşeyi
ii geceler bayanlaaarrr men deldim ...a.s.
bir saat beş dakka sonra şafak 381...:1rolleyes:
pınar senin şafak listeme göre 24 bacım yaaa nolduda bçyle oldu sen ne yazdınsa ben onu yazdım hergün herkesle birlikte düşüyorum sen neden 27 sayıyoniyi geceler canım
naber tatlım nası gidiyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?