Işte Şafak panomuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

burcumm al bebişim benim hep yaptığı tarif garantili

malzemeler
hamuru için:
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
3 yumurta
1 şeker kaşığı tuz
75 gr margarin

bir adet hazır çikolata sosu
bir adet hazır pasta kreması

Hazırlanışı;
  1. Bir kaba 75 gram margarini koyarak yağı ateşte eritmeli, sonra yağa 185 gram su, 5 gram toz şeker ile 2 gram da tuz katarak, bunları bir taşım kaynatmalı, sonra kaynamış bu yağlı ve şekerli suya; elenmiş 110 gram un katarak, kaşıkla hızlıca karıştırmalı, bunları hamur yapmalı, sonra da bu hamuru ortadan daha az ısıdaki ateşte 6 dakika kadar karıştırarak pişirmelidir.
  2. Sonra kabı ateşten alarak buna, hemen teker teker olmak üzere 3-4 adet bütün yumurtayı kırmalı ve her yumurta kırışta da iyice karıştırarak yumurtayı hamura yedirmelidir.
  3. Böylelikle elde edilen bu hamuru bir sıkma torbasına koyarak kuru bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile ceviz büyüklüğünde sıkılır.
  1. Sonra tepsiyi kızgınca fırına sürerek, hamurlar kararıp da üstleri pembe bir renk alıncaya dek aşağı yukarı 30 dakika pişirmeli ve fırından alarak 10 dakika sonra hamurları kırmadan altlarını bıçakla sıyırarak çıkarmalı ve kullanmalıdır.

Bundan sonra pişmiş bu küçük hamurların üst kısımlarına yakın olan yerlerinden enliliğine doğru birer küçük kapak keserek, bu kesik yerden hamurların içlerine, yarı yarıya olmak üzere önce pastacı kremasını,doldurmalı ve kremanın üstlerine de küçük kapakları kapattıktan sonra bunları tabağa almalı ve üstlerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu dökmeli ve servis yapmalıdır. Profiterolleri afiyetle yiyebilirsiniz.

Son düzenleme:
saol fatmacım ya valla nefis görünüoolarr ımm :)

ya sn he bu siteden mi yapıosun bn genelde sitedekilere pek güvenemiorum ama yapıp deneyenlerinkine hariç tabii

şöle değişik güzel pratik tarifler istiorum ama bulamıorumda

CaNCUU iyiyim tskler sen nasilsin.. yeni kalktim vallaha :kedi:

ohhh aferin kızımaaa bende 11de kalktımm mirmirmirmir

minik kuşummm gelmiiişşolumunekankayizsmile

kankaların ballusu gıymatlusu Şeniz

ii seni sormalı cancmm

iyi valla boğazköyde kavga var yavruu cokacimcoook

cancuuuuuuuu KISTIRRRR:roflol::roflol::roflol:

delüüüüü :roflol::roflol::roflol:

canım o site benim sitem zaten kendi yapıp denediğim tarifleri yaptığım örgüleri ve yaptığım takıları koyuyorum hobilerim yani

bu tarif aslında oktay ustanın ben yaptım kaç kere çok güzel oldu

annemde oktay ustayı izler alır tarifleri annem yapmıştı bikere güzeldi ama o tarifi bidahada bulamadım:))şimdi girdim gezindim canım kedi dili pastayı yapmak istiorum profiterol zahnetlide kedi dili çk basit ve çk güzel görünüo vallacokacimcoook

ohhh aferin kızımaaa bende 11de kalktımm mirmirmirmir

kankaların ballusu gıymatlusu Şeniz

iyi valla boğazköyde kavga var yavruu cokacimcoook

delüüüüü :roflol::roflol::roflol:

ohh ne güzel valla 11 lerde kalkın bnde o saatlerde kalkmak kolumu ayağımı uzatıp keyif yapmak istorumm

hayırdır yawrukuş ne kavgası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…