Işte Şafak panomuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

temmuzdan sonra iş bulup başlıcam canım inşallah.. ama psikolojisi kaldırmazsa diye çok korkuyorum ona bişey olursa diye.. ben zaten çok hassas bi kızım :sinifsinif:

çalışmadan bu süre imkansız geçmiyor.. am aiş yerinde hem haftasonunun gelmesini bekliyorsun hem de iş yaparken gün nasıl bitiyor anlamıyorsun dolayısıyla hafta da nasıl bitiyo anlamıyorsun, tıkır tıkır sayıyorsun şafağı yerimseniben
Ben de çok hassasımdır hem kişilik olarak, hem de balık burcuyum zaten bilen bilir anlatmaya gerek yok öyle ya da böyle bitiyor... önce dörtyüzler sonra üçyüzler.... devamı da gelicek inşallah ben şu anda ikiyüzlerdeyim :bbo:

Kısa dönem askerlik kalkıyor

4 yıllık fakültelerden mezunlarının kısa dönem askerlik hakları kalkıyor

Profesyonel askerlik ile mecburi askerlikten oluşan karma bir sistem üzerine çalışmalar devam ediyor

Hükümet ve genelkurmayın üzerine anlaşmak üzere olduğun tek tip askerlik sistemi en çok da 4 yıllık fakültelerden mezun olan ve olacakları düşündürmeye başladı..

Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın ‘’500 bin kişilik profesyonel Ordu’’ açıklaması, TSK’da devam eden ‘’Profesyonel askerlik ile mecburi askerlikten oluşan karma bir sistem” çalışmalarını da yeniden gündeme getirdi.

TSK bu çerçevede, daha önce tümen-alay esasına dayalı olan kuvvet yapısını, tugay-tabur esasına çevirdi, subay ve astsubaylarına ek olarak uzman erbaş sistemini oluşturarak profesyonel orduya geçişte mesafe kaydetti.

Profesyonel ordu çalışmaları tamamlandığında Anayasa gereği zorunlu olan askerlik, tek tipe dönüşecek. Yedeksubaylık kaldırılacak. Herkes celpdönemlerindeki ihtiyaca göre 12 ya da 15 ay erlik yapacak. Yurt dışındakiler için dövizli askerlik devam ederken, yurt içinde ancak celp döneminde askere alınacak yükümlü sayısı, ihtiyaçtan fazla ise bedelli gündeme gelecek

18 aylık uzun dönem
TSK’da bir süredir çalışmaları süren profesyonel ordu ve konsept değişikliği devam ediyor. Bunun ilk aşaması askerlik süresinin kısaltılması ve profesyonel ordu faaliyetleri oldu. 18 aylık uzun dönem askerlik süresi 15 aya, 16 ay olan yedek subaylık süresi 12 aya, 8 ay olan kısa dönem askerlik süresi de 6 aya indirildi.

Er ve erbaşlara bazı birliklerinde görev verilmiyor.Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma özel harekât taburları, 5'i Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 1'i Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı komando tugayları, Sabit konuşlu iç güvenlik taburları ve Destek unsurlarının yüzde 80’i de artık profesyonellerden oluşuyor.

Eğirdir Dağ ve Komando Okul Komutanlığı'nın komuta seviyesi de Tuğgeneral’den Tümgeneral’e çıkarıldı. Komando tugaylarında görev alacak tüm profesyonel personel bu okulda eğitilecek. Profesyonel 6 komando tugayının her biri yaklaşık 1600 personelden oluşuyor. Güneydoğu’da iç güvenlik harekat bölgesindeki komando birliklerine de artık yedek subay gönderilmiyor.

Gazeteport

alıntıdır

kızlar bunu okudum şimdi face'deakannehir

Son düzenleme:

çok saol canım ben razıyım bana patlamasına ama üzülmesin kafasına çok takıyo daha yolun başında bu kadar moralsiz olursa nasıl bitircez:1no2: inşallah çabuk atlatırız alışırız bir an önce herşey belli olsun hayırlısı olsun:Saruboceq:

Evet doğru söylüyosun bende calişiyorum , haftanın nasıl gectiğini bazen anlamiyorum.
Daha dün 400lerdeydi simdi 50 lerde ,
Ama birde bunu askerlerimize sorsak eyvahedigeldismile

maalesef herşeyi takıyorlar bizde de durumlar aynı ama ellerinde deil onların da zaman onlara daha zor geçiyor tabi yapıcak birşey yok, sürekli düşünüyorlar... daha yolun başında demişsin de şafak kaç sizin, acemi birliğinde mi şu anda?

evet canım şafak 418 turkbayragiyemin töreni oldu dağıtımı 7 ağusto olcak:1no2:

Evet doğru söylüyosun bende calişiyorum , haftanın nasıl gectiğini bazen anlamiyorum.
Daha dün 400lerdeydi simdi 50 lerde ,
Ama birde bunu askerlerimize sorsak eyvahedigeldismile

maaşallah ne güzel azcık kalmış sizin allah bize de gösterir inşallaah:Saruboceq:
evt onlara çok daha zor geçiyor tabii ki, elimizden geldigi kadar destek oluyoruz, maalesef bu süreçte elimizden başka bişey gelmiyor benneyaptımki
ama yaşamayan bilmez gerçekten çok zor...

hayırlısı olsun canıım.. inşallah huzurlu raat ve mutlu olabileceği bir yer olur... :Saruboceq:nerde acemiliği?

saol canım amin inşallah rahat edeceği bi yerde olur:Saruboceq: bilecikte acemiliği ordan %99 doğu diyolar ama olsun hayırlısı olsun yalnız tim değil münferid şimdilik tabi değişmezse.

saol canım amin inşallah rahat edeceği bi yerde olur:Saruboceq: bilecikte acemiliği ordan %99 doğu diyolar ama olsun hayırlısı olsun yalnız tim değil münferid şimdilik tabi değişmezse.

benim de nişanlım hatayda acemilik yaptı, şu anda da şırnakta. bize de başından beri %90 doğu derlerd, tam yeri çıktı hakkaten .. benimki de timde değil, hiç de seçilmedi, dizinin yan bağlarında bir sorun var onun için rapor vermişlerdi ağır spor yapamaz diye, alınmadı time de... timde olmaması daha iyi oluyor gibi gördüm ben şimdiye kadfar, inaşllah siz de olumlu yanlarını yaşarsınız.:1hug:

aynen canım nişanlımın dizinden aşağısında platin var spor yapamaz ve komando olamaz raporu var ama münferidler de tek tek dağıtımı olduğu için batıya da doğuya da düşebilir ben her ihtimale hazırlıklı olmaya çalışıyorum ama nişanlım moralini bozuyo ağrıları yüzünden :1no2:
peki senin askerin ne ile görevli orda ne yapıyo geri hizmette mi?

hiç aldırış etmiyorlar maalesef öyle ağrılara, hastalıklara, ateşe falan :1no2:
çok kötü durumda oldugu zamanlardan birinde hastaneye götürüp de vermişlerdi o raporu da... ilk gittiginde bulundugu bölüğün 1-2 km uzaklıgında k,ırak sınırında gece nöbetçisiydi, gündzleri serbest oluyor uyuyordu, her gün telefonda konuşuyorduk, o da memnundu ama sonra değişiklikler oldu, tezkere alan dönem olunca.. şu anda kantinci.. çok yoğun olduğu için şikayetçi ama bizim içimiz daha raat nöbetçi olmasından daha iyi yerimseniben

aynen öyle canım aldırış edilmiyo:1no2: Allah hepsine yardım etsin sağsalim dönsünler inşallah:Saruboceq:

(poposuna tepüğü vurmak üzre olduklarımız hehehehe)

....06/07/2010....ıCLAL85=04 AĞRI SELAM

....16/07/2010....JELOO1981=15 BURDUR SELAM

....30/07/2010....MEG=29 GÜMÜŞHANE SELAM

....31/07/2010....ELMASKALP=30 HAKKARı SELAM

....14/08/2010....DUYGU.91=43 KÜTAHYA SELAM

....19/08/2010....MEL_AY=48 MUĞLA SELAM

....21/08/2010....EBUŞ81=51 NıĞDE SELAM

....22/08/2010...._MUCıZEM_=52 ORDU SELAM

....22/08/2010....ESRAUMıTıııM=52 ORDU SELAM

:lepi::lepi::lepi:

turkbayragi​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…