• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstediklerimi Yapamıyorum

Arkadaşlarım ankaralı hep ya 😂 Şöyle sahil kenarında biri yok ki 😁
Ben de yalnız başıma plan yapamıyorum. Ailemin maddi beklentisi yok ama elim kolum bağlı. Misal öğretmenim yaz boyu ailemin yanında kalmak zorundaydım ama onlara sormadan her yaz yurtdışı turu ayarladım. Yurtiçinde olsa saat başı arar annem ne zaman geliyorsun, gel artık. Yurtdışı aşırı rahat. Deniz tatili yapmak istesem illaki ablam kardeşim( şu an ev kiraladık tatildeyiz ablam, kardeşlerim , yeğenim🙊 üç gün oldu geleli iki gündür arıyorlar gelin. Cumartesi dönücez mecbur) yalnız değilsin yani. Kardeşleri okutmak bizim coğrafyada doğanların kaderi canım. Anne babalarımıza destek olmak için doğmuşuzdur biz. Bir arkadaş seminer vs demiş. Katılıyorum. Ben de mebin düzenlediği seminerlere katılıyorum, tatil gibi( gündüz ders, gece gırgır şamata). Birçok güzel arkadaşım oldu. ( bu arada anca evlenirsem istediğim gibi takılırım kafasındaydım. Atanır atanmaz evlendim. Hiişç bir şey yapamadım zaten boşandım. Evlilik kaçış olmasın asla. Bir mutsuzluktan kaçarken kendini başka bir mutsuzluğa mahkum etme.)

Merhaba arkadaşlar, ben 27 yaşındayım. 25 yaşında işe başladım, öncesinde uzunca bir süre işsizlik yaşadım. Hem işsizken hem de öğrenciyken beş kuruş param yoktu. Herkes bir yerlere gidip gezip tozup, yer içerken o kadar özenirdim ki. Şimdi iki yıldır çalıştığım bir işim var. Fakat yine de kendi paramı kendime harcayamıyorum. Babam çok para kazanmaz orta hallidir. Fakat beş kardeşiz, ve ben hariç hepsi okuyor. Ben de maddi olarak eve katkı yapıyorum. Fakat ne zaman kendime bir harcama yapsam acaba çok mu harcadım diye endişeleniyorum, halbuki kendi maaşım, kendi harcamam. Bir gün bana canın ne istiyorsa yap, sonra pişman olursun diyen annem-babam ertesi gün o pahalı niye aldın, niye harcıyorsun para diyebiliyor. Yaz geldi, hayatımda hiç denize girmedim daha önce. Önce yüzme öğrenmek sonra da bir yerde tatil yapmak istiyorum, fakat maaşım az olmamasına rağmen söyleyeceklerinden çekiniyorum. Çünkü hem tek başıma bir yerlere gitmek istiyorum, hem de kardeşlerime de kıyamıyorum. Onları da hesaba katınca fiyatlar çok yükseliyor, kardeş 1-2 değil ki beş tane 🙄 Tek başına gitsem onları niye götürmedin kendine müslümansın olacak, onları alsam fiyat çok artacak, kendimi aile babası gibi hissediyorum 😅 Fakat bir yandan da sırt çantamı alıp tek başıma dağ bayır gezmek istiyorum. Kız başına ne yapacaksın derler ona da. Otuz yaşıma 3 sene kalmış, hala kendi ayaklarımın üstünde duramıyorum, üstelik kendi işim var. Fakat hala onların sözlerine bağlıyım. Bu evden ayrılmak, kendime bir hayat kurmak istiyorum, ama evlenmeden çıkamayacağım galiba. Belki önemsiz gelebilir bir çoğuna ama imkanım varken elimi kolumu duygu sömürüsüyle bağlıyorlar. Siz ne düşünürdünüz..
Ama siz babaları değilsiniz ki. Sanki görevlendirilmiş gibi yapıp Üçbaş gün tatile gidin, eğitim var dersiniz. Bu şekilde kendi hayatınızdan çalışıyorsunuz. Kardeşler de sizin gibi bilinçli mi?

Babanız değil ama annenize çok kızdım, hem de çok. Ohh bedava bakıcı ile çocuk büyütmek ne kral olsa gerek. Hele ki küçüğü 7 yaşında demişsiniz yani yaklaşık 20 yaş var aranızda.
Her ay kira öder gibi harçlık verebilirsiniz babanıza (başka yerde olsa kira, fatura masrafı mecbur olacak ) ve onun dışında hayatınıza bakın. Gezin, tozun, takın, takıştırın kimseye de hesap verip, sorumlu hissetmeyin kendinizi. Erkek sevdasına çocuk yapmayı biliyorlar, oturup bakacaklar bir zahmet.
Zamanla harcamaktan bıkınca artık hevesiniz kalmadığı zaman kendinize 1+1 gibi bir daireye borca yazılırsınız. Kendi evinize geçip hayatınız rayına oturur. Arada da altın hesabı açtırıp otomatik ödemeye alın orayı da. Sorana da; benden bu kadar bana da kalmadı deyip işin içinden çıkıverin.
Ayrıca corona olmasa durduğunuz kabahat ayarlayıp gidin bir deniz kenarına derdim.

deniz kenarında yaşamaya giden bütün arkadaşlarınla iletişime girmeye çalış , seneye yaza tatili garantile ,

ama bence bir tura katıl , hem daha uygun olur hem bir ortam yapmış olursun
[/QUOTE] Denize kıyısı olan muhteşem bir ilçede yaşıyorum annem babam ve kardeşlerim dışında kimseyi yaz aylarında evime kabul etmiyorum, beni seven kışın gelir görmeye diyorum ki çok haklıymışim....

Merhaba, sizinle birebir aynı yollardan geçtim ama benim kardeşlerim o kadar ufak değillerdi. Şimdi deniz kenarı bir şehirde her haftasonu arkadaşlarımla yüzmeye gidiyorum sadece yol parası gidiyor ve yüzme öğrendim :) Sizin böyle bir şansınız yok ama bir yüzme kursuna yazılın önce havuzda öğrenirsiniz elbet zamanı gelir bazı şeylerin. Çocuklara bakmak ebeveyn görevidir kendinizi bakıcı olarak görmeyin. Babanızın sizi sömürdüğünü hissediyorsanız maddi desteği kesin baba da olsa yardım etmek zorunda değilsiniz. Harçlık kullanan kardeşlere haftalık düzenli harçlık verin babanıza da bunu söyleyin ben üstleniyorum diye. Hem yalnızca kardeşleriniz ile muhatap olmuş olursunuz. Başka bir şehirde yapacağınız masrafları hesaba katarsanız bazı şeyleri zaten üstlenmeniz gerekir. Ama benim yaptığım "babanın eline düzenli para sayma" hatasına girmeyin sömürü ondan sonra başlıyor. Mesela mutfak alışverişini yapmayı teklif edin bir ay yada yapıp gelin. Bazı aylar aa elektrik ne kadar geldi ben ödeyeyim diyebilirsiniz. Kardeşleriniz bir şey ister fuzuli olmadığı sürece onları karşılarsınız. Deniz dışında yapmak isteyeceğiniz çok şey vardır onun yolu da arkadaş edinmek. Maalesef aklın evlensen de kardeşlerin de kalacak. Kardeşlerin büyüyüp ablam hayatını yaşasın bizim ebeveynimiz gibi davranmak zorunda değil kafasına girdikleri zaman senin de için rahat etmeye başlayacak. Hayatında başarılar dilerim kendine iyi bak :)

Bir gün gelecek ve kendiniz için yapmadığınız her şey için pişman olacaksınız. Hesaplarınız arasıne kardeşlerinizin nankör olma ihtimalini de ekleyin. Yaptıklarınız saçınızı süpürge ettikleriniz göze görünmediği an " olsun helâli hoş olsun ben kendimden de taviz vermedim " diyebilin

Konunuzu okuyunca içim daraldı, üzüldüm.Ülkemizde gençlerin evlenmeden kendi hayatlarını kurmalarına, kendi kararlarını almalarına, gezmelerine izin verilmemesi yüzünden hem gençliğin en güzel yılları heba oluyor, hem de yanlış evlilikler yapılabiliyor.

Ben 23 yaşındayken yurtdışında arkadaşımın yanına gitmek istedim. Anneme sorsaydım izin vermezdi o yüzden biletlerimi aldım, rezervasyonlarımı yaptım, son hafta onlara söyledim. Annem laf edecek oldu ama baktı ki parası ödenmiş, bişey diyemedi. Siz de emrivaki yapabilirsiniz.

Ayrıca tatile de tek başınıza çıkın, kardeşleriniz arasında ayrımcılık yapamazsınız, hepsini birlikte götürebilirsiniz ama bikaç sene sonra. Şimdi biraz gönlünüzce yaşayın. Sevgiler.

kendimi gördüm. annem kıçını devirip yatardı üç kuruş maaşımla evi döndürmeye çalışırdım. tıpkı sizin gibi arkadaşlarıma delicesine özenirdim. ne oldu? evlendim işe girdim bu sefer yine ev geçindirme falan derken hala aynıyım üstelik annemin giderleride bende ikiye katlandı :dondurma: neyse buna şükür diyorum artık hiçbir şeyde gözümde kalmadı napayım sağlık olsun. ama tatili ufak bir apart tutup birkaç gün yapabilirsiniz. bütçenize uygun az maliyetli yerleri araştırın bence

Merhaba arkadaşlar, ben 27 yaşındayım. 25 yaşında işe başladım, öncesinde uzunca bir süre işsizlik yaşadım. Hem işsizken hem de öğrenciyken beş kuruş param yoktu. Herkes bir yerlere gidip gezip tozup, yer içerken o kadar özenirdim ki. Şimdi iki yıldır çalıştığım bir işim var. Fakat yine de kendi paramı kendime harcayamıyorum. Babam çok para kazanmaz orta hallidir. Fakat beş kardeşiz, ve ben hariç hepsi okuyor. Ben de maddi olarak eve katkı yapıyorum. Fakat ne zaman kendime bir harcama yapsam acaba çok mu harcadım diye endişeleniyorum, halbuki kendi maaşım, kendi harcamam. Bir gün bana canın ne istiyorsa yap, sonra pişman olursun diyen annem-babam ertesi gün o pahalı niye aldın, niye harcıyorsun para diyebiliyor. Yaz geldi, hayatımda hiç denize girmedim daha önce. Önce yüzme öğrenmek sonra da bir yerde tatil yapmak istiyorum, fakat maaşım az olmamasına rağmen söyleyeceklerinden çekiniyorum. Çünkü hem tek başıma bir yerlere gitmek istiyorum, hem de kardeşlerime de kıyamıyorum. Onları da hesaba katınca fiyatlar çok yükseliyor, kardeş 1-2 değil ki beş tane 🙄 Tek başına gitsem onları niye götürmedin kendine müslümansın olacak, onları alsam fiyat çok artacak, kendimi aile babası gibi hissediyorum 😅 Fakat bir yandan da sırt çantamı alıp tek başıma dağ bayır gezmek istiyorum. Kız başına ne yapacaksın derler ona da. Otuz yaşıma 3 sene kalmış, hala kendi ayaklarımın üstünde duramıyorum, üstelik kendi işim var. Fakat hala onların sözlerine bağlıyım. Bu evden ayrılmak, kendime bir hayat kurmak istiyorum, ama evlenmeden çıkamayacağım galiba. Belki önemsiz gelebilir bir çoğuna ama imkanım varken elimi kolumu duygu sömürüsüyle bağlıyorlar. Siz ne düşünürdünüz..
Sizi anlıyorum benim öyle çok kardeşim yok. Memur bir babanın iki çocuğundan biriyim . Ekonomik olarak çok zorluklar yaşadık çalışmaya başladım borç harç ödedim. Denize otobüsle günübirlik gittiğim olurdu tabi annem ve bi kaç komşu falan. Yani ben de öyle bir başıma bir yere tatile gitmek ona para ayırmak imkansızdı çünkü farklı önceliklerimiz vardı.
Şimdi evlendim 30 yaşındayım 9 aylık bi oğlum var . Eşimi seviyorum bu aralar artık çalışmıyorum. Çocuğumu büyütüyorum sonra yine calisicam ama sürekli tutumlu hareket etmeye alışmış bi insan olarak hala aldığım her şeye dikkat ediyorum. Eşimin ekonomik durumu iyi şükür asla bunu niye aldın ne gerek vardı demez ama ben de bi şey alacaksam iki kere düşünürüm. Her şeye rağmen düşünmeden harcamaktan savurgan olmaktan iyidir temkinli olmak.

Bende aynı yaşta başladım memuriyete. Aynı süreçlerden geçtim. İnanın siz verdikçe istemelerin ardı arkası kesilmiyor. 2 yıl sonra yeter diyebildim, üzerimdeki tüm yükü attım. Kendimi dusunmeliyim diyip, değişken aralıklarla eskisi kadar olmasa da küçük miktarlarda harçlık vermeye başladım. Ne mi oldu? Hesap eksimden kurtuldum. Birikim yapmaya başladım. Keyfime , üstüme başıma harciyorum. Ve benim maaşım bana yetiyormuş diyorum (= dilerim en kısa zamanda bir karar verin, net olun. kesin ve dik durmazsaniz karşıdan saygi göremezsiniz. Tecrübeyle sabit.

Şu an bende sizin geçtiğiniz aşamalardan yeni geçiyorum o halde.

Şu an bende

tatilinize gidin 1-2 gün de olsa.
ailenize ve kardeşlerinize de 'kendi emeğimle gidiyorum siz de benim gibi okuyun iş sahibi olun tatilinize gidin istediklerinizi alın kendi paranızı kazanın' diyin güzel bir rol model olmuş olursunuz hem de
Aileniz için gerekli fedakarlıklarda bulunmuşsunuz zaten şu an kendiniz için birşeyler yapmazsanız ilerde yaptığınızda nankör siz olursunuz maalesef.

Bence yalnizca tek kaldiginda disariya odeyecegin miktari ailene ayirmalisin, keske daha once haberim olsaydi inan seni tatilimize cagirirdim. Su an bile gitmek istersen 1500 liraya tatil yapabilecegin lokasyonlar var, kardeslerini almak istemezsen cadir tatilini dusunebilirsin. Biz iki kisi gunluk 270 liraya kalmistik kardesimle, universite ogrencisiydi tatile gitmek icin ozel ders verdi, ben tabiki bir kismini karsiladim, ama hepsini karsilayamazdim.
Seneye icin de kiştan odemeni yaparsan ailenin bir sey diyecegini sanmiyorum.
Ama kendine birikim yapmayi ihmal etme, mutlaka altin veya döviz birikimi yap. Bunu herkes icin soyleyebilirim. Sen iyi olmazsan kafan rahat olmazsa mutlu olmazsan baskalarina nasil yardimin dokunabilir ki? Onceligin kendin olmali.
Araba olabilir mesela ama kendi adina almalisin.
Sen taviz verdikce kullanan cok olacaktir

Tabiki aileni düşüneceksin ama bunun da bir sınırı olmalı. Öncelikle kardeşlerinin sadece kardeşin olduğunu kabullen. Sen onların annesi yada babası değilsin ablalarısın sadece. Elinden geldiğince destek ol ama bu desteğin seni gelecekte kardeşlerine karşı bilenecek ve saçımı süpürge ettim yaranamadım diye veryansın edecek kadar da fedakarlığa varmasın.

Öncelikle bir havuza yazılabilirsin yüzme kursu icin. Araştır belediyenin falan uygun ücretli havuzları olabiliyor, yada sana yakın havuz varsa da olabilir. Tatil için de bütçem bu kadar ancak iki yada üç kişi gidebiliriz bu sene ikinizle ,seneye diğer ikinizle gidelim diye konuşabilirsin. Hepsiyle gitsen maddi olarak zorlanacaksan iki yada üç kişi gidin. Hayatında bazı şeyleri erteleme, ilerde evlendiğinde şimdiki kadar rahat maddi özgürlüğün kalmayabilir. Eşinden dolayı kalmaz demiyorum yanlış anlaşılmasın. Yani araba kredisi ev kredisi çocukların masrafı derken sabit büyük ödemelerin altına giriliyor. Şuan en güzel paranı harcayabileceğin dönemdesin. Ehliyet kursuna yazıl yüzmeden sonra, belki krediyle araba alırsın kendine birikimin olur. Aile belli bir tutar belirleyip o kadarını ver. Kendi isteklerini de erteleme, yoksa ilerde pişman olup kendini mutsuz hissedersin .

Sadece tatil değil mesele, bir çok konuda kendi hayatımın söz sahibi değilim hala, ben büyürken sürekli bir kardeş doğdu ve ben onların altını temizledim, mama verdim, oynatıp canlarını eğlendirdim. Sınavı varsa ders çalıştırdım, yorgunum dedim dinlemediler. Bir şekilde hep sorumluluklarla büyüdüm. Ne zamanki ben büyüyüp kendi paramı kazanmaya başladım, hem maddi katkı yapmaya başladım, hem de anne babamın hastalkkları çıkmaya başladı. Onlar hastayken ben yardımcı olmasam bu sefer tüm yğk bir küçük kardeşime geçiyor. Hem de onların sınavları okulları tercihleriyle uğraşıyorum. Şimdi biri liseye biri üniversiteye başlayacak, kendi dönemimde yaşadığım stresleri hala yaşıyorum. Bu yüzden evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemiyorum, 27 yaşında bıktım çocuk sesinden. Şu anda da 7 yaşında bir kardeşim var, anneme aldırması için ısrar ettim ama aldırmadı. Şimdi de kıyamıyorum iyi ki almamış diyorum, ama çok yoruyor..

Yıllarca yaptım aileme
36 yaşıma kadar
Sen o kadar vakit kaybetme
Çünkü hiç bir değeri yok yaptıklarının
Günün birinde sen ne yaptın ki lafını illa işiteceksin
O yüzden fazla yüklenmemeye bak

Ruh halimiz aynı :) yetemiyor olma duygusu. Grup aktivitelerine katılın atıyorum dağ gezisi vs. Tur aktivitelerini küçük kardeşler sevmez:p Hem sosyalleşirsiniz iyi olur.

Senin yaslarında param cok yoktu. Şimdi 30 yasındayım Ankara da yasıyorum iyi bi işim var ama fırsatım olsaydı senin yaşlarındayken her yere giderdim.
Kardeşlerinde büyüyünce gider.

Valla bencilce gelebilir ama ben suan pişmanım neden kendime değer vermedim diye. Şimdi elimde olsa her ay bir yere gideceğim.

İyi de o çocukların ana babası siz değilsiniz ki. İlerde onlar da çalışıp tatile gittiklerinde ablamı da götüreyim demeyecekler emin olun. Bir yerde herkesin kendi hayatı, herkesi bu kadar dinler herşeyi bu kadar düşünürseniz, gün gelir evli kadının ne işi var tek başına tatilde olur, çocuğunu bırakıp nereye gidiyorsun tatile olur ve siz o hayalinizdeki tatile omrunuz boyunca gidemezsiniz. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz, ömrünüzde bir kere bile denize girmemişsiniz. Bu ne kadar trajik bı durum farkında değil misiniz? Kakao tarlasında çalışan çocukların hayatları boyunca hiç çikolata yiyememesi gibi. Lütfen kendinizin kıymetini bilin, kendiniz için biseyler yapın. Memursunuz, istediğiniz zaman ayrı eve de cikabilirsiniz. Siz krndi kendinize engeller yaratıyosunuz

Merhaba, sizinle birebir aynı yollardan geçtim ama benim kardeşlerim o kadar ufak değillerdi. Şimdi deniz kenarı bir şehirde her haftasonu arkadaşlarımla yüzmeye gidiyorum sadece yol parası gidiyor ve yüzme öğrendim :) Sizin böyle bir şansınız yok ama bir yüzme kursuna yazılın önce havuzda öğrenirsiniz elbet zamanı gelir bazı şeylerin. Çocuklara bakmak ebeveyn görevidir kendinizi bakıcı olarak görmeyin. Babanızın sizi sömürdüğünü hissediyorsanız maddi desteği kesin baba da olsa yardım etmek zorunda değilsiniz. Harçlık kullanan kardeşlere haftalık düzenli harçlık verin babanıza da bunu söyleyin ben üstleniyorum diye. Hem yalnızca kardeşleriniz ile muhatap olmuş olursunuz. Başka bir şehirde yapacağınız masrafları hesaba katarsanız bazı şeyleri zaten üstlenmeniz gerekir. Ama benim yaptığım "babanın eline düzenli para sayma" hatasına girmeyin sömürü ondan sonra başlıyor. Mesela mutfak alışverişini yapmayı teklif edin bir ay yada yapıp gelin. Bazı aylar aa elektrik ne kadar geldi ben ödeyeyim diyebilirsiniz. Kardeşleriniz bir şey ister fuzuli olmadığı sürece onları karşılarsınız. Deniz dışında yapmak isteyeceğiniz çok şey vardır onun yolu da arkadaş edinmek. Maalesef aklın evlensen de kardeşlerin de kalacak. Kardeşlerin büyüyüp ablam hayatını yaşasın bizim ebeveynimiz gibi davranmak zorunda değil kafasına girdikleri zaman senin de için rahat etmeye başlayacak. Hayatında başarılar dilerim kendine iyi bak :)

Teşekkürler

Benim bir tanıdığım var atanınca kardeşlerine her ay para gönderdi. Kardeşleri üni okuyordu
Şu an o kardeşleri onun yüzüne bakmıyor ne ziyaretine gelirler ne arayıp sorarlar.
Hatta bu tanıdığım işsiz kaldı bir ara. Borçları da vardı hic sana biraz yardım edelim demediler.
O yüzden kendinden ödün vermeyeceksin bu hayatta.
Ayrıca aileniz o kadar çocuk yaparken masrafları da hesap etmiştir

Back
X