İşteki Gerginlik

Öğretim üyeleri aldıkları dersleri genelde bırakmak istemiyorlar çünkü her dönem anlatılan ders için ekstra bi hazırlık yapmasına gerek yok, konuları slaytları hazır zamanı gelince hoop giriyor derse hazırlık bile yapmıyor.
Arkadaşınız da bu rahatlığı elinden alınacak diye tepki göstermiş ki tavrı çok yersiz olmuş.
Bence imzayı atacağınızı sizden öğrenseydi daha doğru olurdu çünkü samimiyetim vardı diyorsunuz.
Yani "bölüm başkanıyla konuştum, şu şu şu grekeçeleri saydı o yüzden imzaamayı düşünüyorum" gibi..

Bi de bölüm başkanı ve yardımcıları imzaladıktan sonra yani şerh koymadıktan sonra öğretim üyelerininde mi imzalaması gerekiyor ki?

Mesajına karşılık ver; arkadaşlık körü körüne bağlılık değildir, açıklamam yok sizin durumunuz mantıklı gelmedi , seni inandırmak zorunda değilim bitti giit

Öğretim üyeleri aldıkları dersleri genelde bırakmak istemiyorlar çünkü her dönem anlatılan ders için ekstra bi hazırlık yapmasına gerek yok, konuları slaytları hazır zamanı gelince hoop giriyor derse hazırlık bile yapmıyor.
Arkadaşınız da bu rahatlığı elinden alınacak diye tepki göstermiş ki tavrı çok yersiz olmuş.
Bence imzayı atacağınızı sizden öğrenseydi daha doğru olurdu çünkü samimiyetim vardı diyorsunuz.
Yani "bölüm başkanıyla konuştum, şu şu şu grekeçeleri saydı o yüzden imzaamayı düşünüyorum" gibi..

Bi de bölüm başkanı ve yardımcıları imzaladıktan sonra yani şerh koymadıktan sonra öğretim üyelerininde mi imzalaması gerekiyor ki?
Akademik kurul toplantısına katılan herkesin imza sirküsünün olduğu bir evrak dolaştırılıyor. Hukuken arkadaşın istediği şeyin resmi bir anlamı olmayacaktı zaten, çünkğ çoğunluğun imzası zaten yeterli oluyor. Onun istediği tepki oluşturmak. Bir de bu dersin şöyle bir özelliği var, ek ders ücreti normalin 7 katı tezsiz olduğu için. Emşn olun normal bir lisans dersi olsa bu kadar tantana çıkmazdı. Ücreti dolgun olduğu için girdi ortalık birbirine.
Bugunkü gelişme ise hala kendi haklılığını savunuyormuş. İmza atmamam gerekirmiş de vs. Bugun bir mesaj çekip durumu açıklayacağım, telefpnu suratıma kapatmasaydın durumu anlardın ama şu saatten sonra olayın bu kadar dışındaki biri olarak hesap verecek halim yoK diye.

Diyelim kadin herseyde hakli. Işin icine eşini soktugu an bitmistir benim icin.
Aslında şöyle, olayın baş aktörü beyefendi, yani dersi giden beyefendi. Eşi de aynı okulda öğretim elemanı. Önce erkek kişisi, sonra da bayan kişisi beni arayarak hesap sordu. İkisi ile de samimiydik.

Hocam oncelikle gecmis olsun.
Akademinin arka yuzu ile karsilasmissiniz.
Akdemisyenlik bir gonul isidir.
Para icin sokak serserisi gibi kavga eden doktorali beyinlerimizi gordukce daha cok yolumuz var diyorum.
Beni akademi de en cok yikan olay hic beklemedigim sekilde egitimli insanlarin ne kadar kuculecegini ne kadar cirkef olabileceklerini gormem oldu. Bu da zamanla konuma olan saygiyi azaltiyor. Bazen olaylar ogrencilere bile yansiyor.
Siz gayet yerinde bir tavir gostermissiniz.
Ama bu kisilere karsi dikkatli olmanizi tavsiye ederim.
Akademide akinti bir anda degisebilir. Bu gibi insanlarin eline guc gecince ilk firsatta bunu size karsi kullanacaklardir.

Back
X