Ne tur bir is bu ki kapasite gerektiriyor? Memuriyet ise pek zeki olmayan birinin de zorlanmamasi lazim. Sonucta ezberliyorsunuz yapmaniz gerekeni sonra da yillarca ayni seyi yapiyorsunuz. Eger isinizde iyi degilseniz yeterince konsantre olmamissinizdir. Daha cok tebrube kazanmaya calisin. Yapmaniz gereken size on kere gosterilen o isin tum adimlarini not alin. Sonra da benden memnun olmadiginizi biliyorum, bu yuzden kendimi gelistirmeye karar verdim. bu size son kez sorusum, buraya not aldim adimlari, bir eksik veya hata var mi deyin. Bundan sonra yapmaniz gereken sadece o notlariniza goz gezdirmek olur. Bir de ben de bir isim oldugunda memuriyet islerindeki kisiler beni aptal saniyorlar verdikleri kagitlari hizli dolduramiyorum dediklerini cok iyi anlayamiyorum diye. Yunan konsoloslugundaki bir kadin bana resmen gerizekali muamelesi yapti, mail ile email i karistirdigim ve emin olmak icin soylediklerini bir iki kere tekrar ettirdigim icin. Bu arada soylemem gereksiz ama bu beni gerizekali addeden memurlardan daha zekiyim, turkiyedeki zamanindaki en iyi universiteyi burslu kazandim, alese hic hazirlanmadigim halde nerdeyse tum sorulari dogru yapmistim, fizikte doktoram var, ve ogrencilik zamanimda liseye kadar da sinifin en caliskani bendim. Yani ben gerizekali degilim'in altini doldurmak icin bunlari yaziyorum. Ama dikkat eksikligim var ve memuriyet islerinde hizli bir sekilde calisabilmek tecrube ve istek gerektirir. Yeni ise baslamis kisilere biraz daha sabirli olmalilar. Bu size kapasite yok diyen abla beni tanisa eminim kafayi yerdi. Bu arada eski konularinizi okudum. Fazla naif birisiniz ama memurluk yapamayacak kadar bir zeka probleminiz oldugunu sanmiyorum. Bunu siz daha iyi bilirsiniz. Torpilli olmadan ise girmissiniz ki sizi sikayet edebiliyorlar. Bence sinirli olmayin kibar olmaya devam edin. Hem islerinizi iyi yapamayip hem de sinirli ve kaba olursaniz sizi isten alabilirler.