İşteki kişilerin içten pazarlıklı olması?

yagmurzelis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
89
25
3
25
Burada kendimden yaşca büyük insanlar var ve ben tavsiye almak istiyorum sizden. Bu olan olayı büyütmüyorum ama biraz sinirlerim bozuldu. Genelde her gün birlikte çalıştığım birisi var. İkimiz sabitiz yanımıza başkaları geliyor. Haftalık izin günümüz maalesef sabit değil. Bu konudan aşırı şikayetciyim çünkü annem hasta ve hastane işleri için ekstra izin istemek zorunda kalıyorum istediğim zaman patron veriyor ama başkalarının gözüne batıyor galiba. Bugün yanımdaki kişi sabah geldiğinde diğer sabit olmayan kişiye "bide yarın ben izinli oluyormuşum" Gibi cümle kurdu. O kişi de yarın%90 benim izinli olacağımı iznin bana döndüğünü dile getirdi. Sonra geçici eleman gitti vs ben bunu söyleyen kişiyle yalnız kaldım bana birde yarın ikimiz izinli oluyormuşuz dedi ben bir şey demedim. Sonra gruba bir baktık yarın o cümleyi kuran kişi izinli. Benimde zoruma gitti ben bu kişinin kötülüğünü düşünmem büyük ihtimal izin istedi bana da söylemedi aklı sıra alttan iş götürüyor. Ben yarınla birlikte 9 gündür full çalışıyorum. Çalışmayı geçtim yanımdaki kişi kendini akıllı sanıyor bizim anlamayacağımızı düşünüyor galiba. Hiç huzurum yok aşırı tilt oldum. Nasıl bir yol izlemeliyim bu elemana nasıl davranmalıyım?

Hakkı olmayan bir izin mi alıyor ? Siz zaten anneniz için izinler alıyormuşsuz. İnsanların gözüne batması normal değil mi ? herkes annesi için alsa çalışacak insan kalmaz.

Pek anlamadım ama
İzin sadece senin mi hakkın
büyük ihtimal bu patronun sana özel izinlerine ifrit oluyordur o kişi
Du bi gıcıklık bende yapayım demiştir :)
İzin sadece benim hakkım tabiki demedim. Ben genelde izin istediğim zaman istedim diye söylerim. Bu kişi sanki alttan su yürütüyor gibi laf soktu yani aklınca ağzımızı arıyor sabahtan. Yani benim izin vereceklerinden haberim yok ama işte şans eseri bana verir belki gibisinden yani işin aslı. Önceden izin almış söylemedi galiba dalga geçiyor aklınca işte

Hakkı olmayan bir izin mi alıyor ? Siz zaten anneniz için izinler alıyormuşsuz. İnsanların gözüne batması normal değil mi ? herkes annesi için alsa çalışacak insan kalmaz.
İzin alıyorum derken hakkım olmayan izin almadım? Sadece annem için olduğunu genelde bilirler. Bu kişi içten pazarlıklı şekilde yaa bana izin verirler belki diyor. Büyük ihtimalle izin istemiş yani tepki ölçüyor

Her iş yerinde olabilecek bir şey bu. Önceden davranıp izninizi garantileseydiniz. Büyük ihtimalle bir işi vardır ve o günü ayarlaması gerekiyordur. İş yerlerinde herkes kendi çıkarını korur. Can ciğer arkadaş olduğunu sandığın kişiden bile böyle bir hareket görebilirsin. Bunlara alınmamayı öğrenmen lazım

İzin alıyorum derken hakkım olmayan izin almadım? Sadece annem için olduğunu genelde bilirler. Bu kişi içten pazarlıklı şekilde yaa bana izin verirler belki diyor. Büyük ihtimalle izin istemiş yani tepki ölçüyor

Şöyle normalde haftada 1 gün mü izin gününüz?
Siz sık sık anneniz için ekstra izin kullandıysanız-bu hakkınız olan yıllık izninizden bile kesilse-onun haftada çıkacağı izin günü olayı kısıtlanmış oluyor.
Bir de sorun içten pazarlıklı iş arkadaşından ziyade size bu sistemi reva gören yöneticinizde.
Başlar sorunlu olursa maalesef sizin aranızda da izin muhabbeti bitmez.

Şöyle normalde haftada 1 gün mü izin gününüz?
Siz sık sık anneniz için ekstra izin kullandıysanız-bu hakkınız olan yıllık izninizden bile kesilse-onun haftada çıkacağı izin günü olayı kısıtlanmış oluyor.
Bir de sorun içten pazarlıklı iş arkadaşından ziyade size bu sistemi reva gören yöneticinizde.
Başlar sorunlu olursa maalesef sizin aranızda da izin muhabbeti bitmez.
Ekstra izin derken zaten belirli izin günümüz yok aşırı saçma bir sistem. Ben genelde hep salı gününe zorunlu izin aldım işte. Şu anda kimseye söylemeden izin almiş aslında benim hakkıma girdi. Ben 9 gündür çalışıyorum. Benim moralimi bozan laf atması. Çünkü normalde benim izinli olmam lazımdı.

İş arkadaşınızın söyleme şekli hoş olmamış. İzin aldım diyebilirdi. Yöneticinize söyleyip yarın bir gün de siz izin alın

Ben bir yanlışlık giremedim. Sizin annenizden dolayı çok geçerli bir mazeretiniz olabilir ama başka insanların da izne ihtiyacı oluyor. Başkaları da konuşup izin alabilir. Bu arada asıl sinirlenmedim gereken kişi patron. İzinin belli olmadığı çalışma stili mi olur. Neye göre plan yapacaksın böyle. En azindan aylık liste yapılmasını isteyin izinler için.

Ekstra izin derken zaten belirli izin günümüz yok aşırı saçma bir sistem. Ben genelde hep salı gününe zorunlu izin aldım işte. Şu anda kimseye söylemeden izin almiş aslında benim hakkıma girdi. Ben 9 gündür çalışıyorum. Benim moralimi bozan laf atması. Çünkü normalde benim izinli olmam lazımdı.
hakkiniza girmek falan cok yanlis bakiyorsunuz olaya ya bence

Back
X