biz kadinlarin yanilgisi uzerine bir de elalem ne der baskisi ekleniyor.Duygularımı anlayabildiğiniz .Empati yaparak yorum yapabildiğiniz için çok teşekkür ederim.Fikir verdiğiniz içinse sağolun .Dediğiniz hizmetten faydalanmak için randevu olayını gerçekleştircem.İnşallah toparlarım .Biz kadınların en büyük yanılgısı bu sanırım güvenli liman arayışı .Aslında bunun için bir erkeğe ihtiyaçta yok .Müge Anlıyı takip ediyorum.Kadın kızlara eğitim eğitim meslek diyor .O yaşlarda insan uçarı düşünüyor .Sonrası işte böyle acı tecrübeler .Bir erkeğe geleceğini ipotek etmek .O kadar ağırki .
Yani tek sorununuz cinsellik değilmiş . Altında yatan bazı sebepler de varmış . Online terapi alamıyorsunuz, dil bilmiyorsunuz , kocanızdan soğumuşsunuz , maddi zorluklar yaşıyorsunuz normal şartlarda zaten isteksiz olmanız lazım.Online psikologlar ücretli değil mi ?İnanın kendi sınırlarımı bu evliliğe adapte olmak için çok zorladım .Evlendik evleneli maddi sıkıntı .Bir dönem elimize para geçti kendi evimiz vardı .Eski eşinden kalan eşyalar ev dökülüyordu .Ben istemedim onları hallettik .2 yıldır kişisel bakımımdan tutun üstüme başıma bir şey alamadım .Kendi evimizi bıraktık gurbet yabancı bir ülkeye geldik .İş yeni buldum bir hafta oldu başlayalı .Burdan ev kiralamak için borca girdik .Daha doğru düzgün eşya alamadık .Çamaşır makinesi yok elektirik süpürgesi yok .Yatak odası yok ufak koltukta iki kişi uyuyoruz .Bu sıkıntılı durumda insanın psikolojisinin düzgün durması mümkün mü .Burada her şeyi detaylı yazamadığım için bazı insanlar yanlış anlıyor .Kafanızda bitirmişsiniz çaba göstermiyorsunuz gibi .Bu iki yılda inanın sınırlarımı çok zorladım .Sabır ,sabır psikolojik olarak oldukça yıprandım .İnsanın kafası rahat olmayınca şartlar zor olunca .Aklı cinselliğe çalışamıyor ki .Her şey bir etken ancak eşim daha önce de bu şartlar altında yaşadığı için ona göre lay lay lom .
Aynen öyle.Maalesef bazı erkekler aşırı uçkur düşkünü her şeyi cinsellikten ibaret görüyor .Kadın ne hissediyor umrunda değil .Veya gönlünü nasıl alırım .O kadar haklısınızki .Fazla mı yüz verdiniz acaba eşinize? İnsanlar iyi günde kötü günde diye evleniyor bu neyin sabırsızlığıymış. Tamam cinsellik evlilikte mutlaka önemli ama her şey değil. Size normal zamanda da bu şekilde davranıyorsa isteksiz olmanız gayet normal bence. Sorun sizde değil eşinizin sizi değerli hissettirmemesinde. Bu yüzden içinizden gelmiyor bence
Değil tabiki ona neden olan yaşamış olduğum zorluklar sonrası psikolojik durum .Haliyle insanı yoruyor bedenen ruhen .Fakat erkeklerin tek düze beyni ancak bel altı çalışıyor .Anlayış düşünce yok maalesef.Yani tek sorununuz cinsellik değilmiş . Altında yatan bazı sebepler de varmış . Online terapi alamıyorsunuz, dil bilmiyorsunuz , kocanızdan soğumuşsunuz , maddi zorluklar yaşıyorsunuz normal şartlarda zaten isteksiz olmanız lazım.
Ama sizin bu sorunlarınız her zaman varmış . 2 yıl önce de varmış .
Çözümü kendiniz bulmalısınız . Yoga vs yapın , biraz iç dünyanızı dinginleştirin . Sonrasında bedeninize odaklanın , zevk alabileceğiniz fanteziler düşünün .
Daha da uğraşamam derseniz , eşinizin de sabrı kalmadıysa boşanın
Eski eşi unutamamakla alakalı değil inanın .Sadece insan boşanma sonrası yaşadığı olayları düşününce .Ağır travmalar bazen ilk evliliğimi neden bitirdim diyebiliyor .Yaşamadan anlatması güç .Aslında o yüzden çok ağır durumlar yoksa boşanmak özellikle kadının ekonomik özgürlüğü mesleği eğitimi yoksa .Maalesef çok zor .Bazen gelen gideni aratıyor .Yoksa unutamamakla bağlantılı değil inanın bu .Cinsellik evliliğin olmazsa olmazıdır, cinselliği gereği gibi yaşayamadığını düşünen taraf haklı olarak boşanmayı ister.anladığım kadarıyla siz eski eşinizi unutamamışsınız şimdiki eşinize de haksızlık yapıyorsunuz.
Aslında yanlış kişilerle tanışmışsınız , benim iki hamileliğim çok zor geçti , dr yasaklamıştı . Neredeyse 1 yıl boyunca iki çocukta da yapamadık bir şeyler . Bu iki yılda ne çok ağrılarım oldu , ne çok bunalımlarım oldu hepsini de sevgiyle atlattık . Hatta keşke belinin ağrısı bana geçse dayanamıyorum senin acı çekmene diye ağlardı .Değil tabiki ona neden olan yaşamış olduğum zorluklar sonrası psikolojik durum .Haliyle insanı yoruyor bedenen ruhen .Fakat erkeklerin tek düze beyni ancak bel altı çalışıyor .Anlayış düşünce yok maalesef.
Allah gerçekten Kadir kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın .Yoksa halden anlamayan adamlarla çok zor .Sizin adınıza sevindim evlilik hayatı paylaşmak budur zaten .Yoksa evlenmenin anlamı yok .Aslında yanlış kişilerle tanışmışsınız , benim iki hamileliğim çok zor geçti , dr yasaklamıştı . Neredeyse 1 yıl boyunca iki çocukta da yapamadık bir şeyler . Bu iki yılda ne çok ağrılarım oldu , ne çok bunalımlarım oldu hepsini de sevgiyle atlattık . Hatta keşke belinin ağrısı bana geçse dayanamıyorum senin acı çekmene diye ağlardı .
Sonra çocukların gazıydı , dişiydi , gribiydi , büyüme ataklarıydı derken yine bazı dönemler yapamadık . Bu bizim için sorun olmadı . Ha sorun olsa elimden geleni yapardım ve olmuyorsa da ayrılırdım . Yani adamın 15 dk ‘lık zevki için hayatımı karartamam . Kabul ediyorsan böyle , yok etmiyorsan kapı şu yönde derdim .
Eski eşi unutamamakla alakalı değil inanın .Sadece insan boşanma sonrası yaşadığı olayları düşününce .Ağır travmalar bazen ilk evliliğimi neden bitirdim diyebiliyor .Yaşamadan anlatması güç .Aslında o yüzden çok ağır durumlar yoksa boşanmak özellikle kadının ekonomik özgürlüğü mesleği eğitimi yoksa .Maalesef çok zor .Bazen gelen gideni aratıyor .Yoksa unutamamakla bağlantılı değil inanın bu .
Tensel olarak uyumsuzluk da var .İsteksizlikte aslında cinsel anlamda zevklerimiz farklı diyebilirim .En başta hissetmiştim sonra Evlilikte yaşanan diğer sorunlarla beraber .Bende bir soğumada oldu sanırım bu .
Aslında diş gösteriyorum .Konuşuyorum anlatıyorum .Fakat bencil anlamıyor .Zaten istemediğim şeyi yapacak halim yok gelmişim 40 yaşına bakalım düzelirse düzelir.Düzelmezse kendi bilir .Bence biraz diş gösterin eşinize. Size kendinizi eksik hissettiriyor ama asıl sorunlu kendisi. Neden istemiyorum acaba bir düşün deyin mesela. Biraz sorunu kendinde ara demek ki bana nasıl davranacağını bilmiyorsun, beni mutlu edemiyorsun deyin cinselligi ima ederek. Yani sizin de ondan memnun olmadığınızı görsün de biraz orta yolu bulmaya çalışsın. Neden siz ona ayak uydurmak zorundasiniz ki o da size ayak uyduracak. Hoşunuza gitmeyen şeyleri yapmayacak mesela. Açık açık konuşun bence sevmediğiniz şeyleri çekinmeyin. Hala da düzelmezse en azından elimden geleni yaptım dersiniz
Tensel uyumdan tutun sevişme şeklinden girin .İlk zamanlar talep ettiği analdır bilmem nedir .Yurtdışında biraz uç şeyler yaşamış bekarken .Hep para karşılığı azgın sapkın kadınlarla olmuş .Evliliğin en başında benimde nabzımı yokladı .Sert tepki verince asla o tür muhabbetlere girmedi .Ancak bende bir soğuma oldu .Zaten cinsellik dışında oldukça zor süreçlerden geçtik maddi manevi .O yıpranmışlıkta Benim duygularımı öldürdü diyebilirim .Ne gibi zevkleriniz farklı daha ayrıntılı anlatırsan çözüm önerisi sunabiliriz. Ortak noktada buluşulur iki sağlıklı insan neden cinsellik olmuyor diye ayrılsın düzeltmek sizin elinizde
Online terapi bence iyi olurMaalesef öyle bir arkadaşım yok .Bir kaç ay oldu geleli ne bir yakınım nede bir arkadaşım var .Çevreye tamamen yabancıyım .
Yaşadıklarınız çok zor şeyler gerçekten. Ama daha çok gençsiniz. Türkiyeyi gelip bir doktora görünün bakalım. Umarım herşey gönlünüzce olur. Önünüzde uzun bir hayat var.Aslında bir tarafım çabalamak bir tarafım bitirmek yönünde .Çabalama durumuna gelince ilk evliliğimde ben bitirdim .Sekiz sene evlenemedim .O sekiz sene zarfında bir çok erkekle tanıştım vs inanın erkeklerden nefret eder hale geldim diyebilirim .Sonra dedim Türkiye’de adamlar hepmi böyle .Hadi bu yurtdışında yetişmiş falan belki saygılı vs dir .Ancak 2 senede en başta kendini tanıttığı gibi biri olmadığını maalesef evlendikten sonra anladım .Ha şiddet aldatma vs olmadı .Fakat dediğiniz gibi uyumsuzluk bunu aslında biraz anlamıştım .Yaşla alakalı yalnız kalma düşüncesi sekiz sene hayatı tek başına omuzlamanın verdiği yük .Evlilik kararı almama neden oldu .Hatamın farkındayım .Mücadele etme nedenimde acaba toparlanır mı ilki ben sonlandırdım .İnanın bunları yaşayacağımı bilsem hiç boşanmazdım .Buna yemin ederim .Şimdide şunu düşünüyorum acaba bundan boşansam sonra pişmanlık duyarmıyım .Çünkü bir erkeği daha tanıyacak güvenecek inanacak sevecek gücüm kalmadı .İnsanın en güzel duygularını öldüren bu adamlardan gına geldi .Bir meslek eğitim şu bu olmayınca olay hepten çıkmaza giriyor .Mayısa kadar çalışıp biraz parayla ülkeye döncem .İlk işim bir psikiyatriye gitmek olacak çok ihtiyacım var buna .Yaşadıklarımı ,duygularımı aktarcam.Gerçekten yaşanan zorluklar sonrası duygularım alt üst oldu .Bir uzmanın tavsiyesine ihtiyacım var .Ona göre bir karara varcam .Hakkımda hayırlısı demekten başka tutunacak dalım kalmadı .Maddiyat yönünden kendi hayatımı idame edecek bir durumda olsam inanın erkek görmek istemiyorum o derece oldum yani .
çift olarak terapi alın uyumsuzluk varsa da ayrılın zaten birbirinizi mutsuz edersiniz hak talep etme vs bunlara takılma artık yani giden 2 yıl olsun senelerce mutsuz olmaktansaArkadaşlar varılan son noktaya geldik sanırım .Aslında baştan beri var olan ,bir şekilde üstünü örtmeye çalıştığımız bir konu cinsel uyumsuzluk .Baştan her şey iyidi güzeldi .Evliliğe başlamamızla sanki bir şeylerin büyüsü gitti .Zor günler yaşadık ben en başından yapamayacağımızı kafa yapılarımızın uymadığını söylemiştim .İkimizinde ikinci evliliği yuva kolay kurulmuyor diyerek mücadele etmeye çalıştıysakta sanırım tıkandık .Ben artık duygusuz isteksiz biri oldum çıktım .Kendimi zorlamaya çalışsamda olmuyor, kadınlık hislerim sanırım öldü .Eşim artık dün isyan etti .Böyle nasıl olacak zaten böyle giderse boşanırıza getirdi .Son zamanlarda bir nevi zorla soğuk ve heyecansız geçen ilişki ,tamamen bitti diyebilirim .İş arıyordum işe başladım .Bir şeyler toparlanıyor düzelecek derken .Şimdi yaşanan bu sorun bizi aşıyor sanki .Bana dün gece zaten artık senle uğraşmayacağım iki ay sonra gideceksin biterse biter dedi .Bende 2 ayı bekleme hemen gönder madem öyle birbirimizi kandırmayalım dedim .Tartıştık işe gitti ben düşün düşün kafayı yicem .Bir psikolog veya kadın doğuma gidip mücadele edicemde bulunduğum yerde Türk doktor yokki sıkıntımı anlatayım .Bu şekilde ya haberim olmadan beni aldatacak .Yada pılımı pırtımı toplayıp giden iki yılıma üzülücem.Fakat gerçekten cinsellik çok önemliymiş evlilikte .Evlenmeden kısa bir süre birliktelik yaşadık o zaman iyidi .Nasıl bu hale geldik .Sanırım tek suçlusu benim yada olamıyoruz .Yurtdışında evlendiğimiz için hiç bir hak talep edemiyorum .Çocukta yok 2 yılım çöp olacak ne yazıkki .Gerçekten boşanırsam artık evlenememde çok zor evlilikte anlaşmazlıklar uyuşamamazlık .Yıkılan hayaller ve bitik bir psikoloji .Bir şeyler deyin lütfen ,gerçekten tıkandım .
Sağolun teşekkür ederim.Yaşadıklarınız çok zor şeyler gerçekten. Ama daha çok gençsiniz. Türkiyeyi gelip bir doktora görünün bakalım. Umarım herşey gönlünüzce olur. Önünüzde uzun bir hayat var.
Aslında aşk boyutunda değilde .Sevgi var tabiki.Sinirli asabi aldatan çakal çukal biri değil .Bakalım terapi vs bazı çözüm yoluna gitçez .Olmuyorsada herkes hayatına bakacak .Online seanslar pandemi dolayisisyla her yerde mevcut
İyice araştırıp online terapi başlayın bence
Bir de soran oldu mu ya da siz yazdınız mı bilmiyorum bu sorunu bir kenara bırakırsak siz eşinizi insan olarak seviyor musunuz Yani bu hepsinden önemli bence sevginiz var mı onu kaybederseniz hiç üzülür müsünüz onsuz mutsuz olmaz mısınız önemli sorular bence
Bu soruların cevabına göre de devam etmek ya da bitirmek kararı alınabilir
Anladım. Onlne görüşme yapamaz mısınız Türk psikologlarla?Psikiyatriye gitmeyi istiyorum .Kendimi ifade edebilmem için tabiki dil konusu sıkıntı oluyor .O yüzden Türk şart .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?