Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Bu arada aklıma gelmişken, kuzenim isteme töreninde tuz atmak istemişti eşinin kahvesine. Adam geldi isteme töreni öncesi kuzenime bildiğin rica etti "Nolur tuz muz atacaksan atma ben kusarım, kötü olurum yapma" dedi. Yav adamların düştüğü duruma bak, kimse bu sizin "gelenek" dediğiniz şeyden memnun değil. Zaten eskiden de adam memnun olmasın da beni istemeden gitsin diye yapılırmış.

Bildiğim iyi oldu, zaten kına gecelerini pek sevmem :) Hamamda yapılanlar var onları seviyorum, kınasız yapılsın işte bekarlığa veda partisi gibi ehehe.
Hatta bir ara çocukların hayat bilgisi dersinde kina gecelerini bu şekilde anlatılması olay olmuştu

Bizde kurbanlık koyuna kina yakarlar Allaha kurban olsun diye askere kina yakarlar vatana kurban olsun diye
Evlenecek kizlara kina yakarlar kocasina kurban olsun şeklinde bir şey yazılmıştı
Önce bende inanamadim ama aali buymuş adet şekil değiştirmiş

Mesela türk kahvesinin yanına su koyulmasinin sebebi gelen misafire ac misin diye sormak ayıp olduğu için suyu ne şekilde koyduğuna bakarlarmis
Yani kısacasi tuzlu kahve de şekil değiştiriyor sanirim

Ha buldum
Türk kahvesinin yanina su verilme sebebi

Kültürel açıdan bakacak olursak Osmanlı zamanında eve misafir geldiğinde hemen ev sahibi bir kahveikramında bulunur, yanına da bir bardak su koyarmış. Misafir eğer suyu kahveden önce içerse, karnının aç olduğu anlamına gelir, hemen sofra kurulurmuş

çok saçma bir gelenek..
gelenek olduğunu da sanmıyorum, şımarık genç kızların eğlencesi gibi gelir bana hep...
eşime hiç böyle bir şey yapmadım..
ileride oğluma da yaptırtmam kesinlikle..
annesi az bile yapmış, ben hiç içirtmezdim

Bildiğim iyi oldu, zaten kına gecelerini pek sevmem :) Hamamda yapılanlar var onları seviyorum, kınasız yapılsın işte bekarlığa veda partisi gibi ehehe.
Ben kina da yapmadim , bu adetlerin hepsine karsiyim , hele hamam olayi iyice berbat , seni hic hamamda hayal edemedim astoria
Bekarliga vedami da esimle beraber yaptik , el ele veda ettik son bekar gecemize

Ben kina da yapmadim , bu adetlerin hepsine karsiyim , hele hamam olayi iyice berbat , seni hic hamamda hayal edemedim astoria
Bekarliga vedami da esimle beraber yaptik , el ele veda ettik son bekar gecemize

Arkadaşımınki hamamda oldu, baya eğlendik ya benim hoşuma gitti. Hamam da böyle modern-otantik arası bir yerdi, buruşuk memeli teyzeler falan da yoktu. Öyle bir şey isteyebilirdim ben, bekarlığa veda partisi gibi.

Arkadaşımınki hamamda oldu, baya eğlendik ya benim hoşuma gitti. Hamam da böyle modern-otantik arası bir yerdi, buruşuk memeli teyzeler falan da yoktu. Öyle bir şey isteyebilirdim ben, bekarlığa veda partisi gibi.

Benim de kina gecem, bekarliga vedam olmadi ama hamam aklima gelse guzel olurmus cidden. :d coook eskiden lise 2 zamanlari 8 kiz toplanip hamama gitmistik eglencesine cidden guzel olmustu. :)

Ay yok dusuncesi bile beni geriyor :)

Sen konsepte toptan karşısın ama ondan ehehe :)

Benim de kina gecem, bekarliga vedam olmadi ama hamam aklima gelse guzel olurmus cidden. :d coook eskiden lise 2 zamanlari 8 kiz toplanip hamama gitmistik eglencesine cidden guzel olmustu. :)

Kayınvalideli, teyzeli, neneli, "Kınayııı getiiirr aneeeyy"li falan olmazsa cidden çok eğlenceli oluyor. :) Bir de biz üstüne saunadır, buhar odasıdır takılmış, masaj falan da yaptırmıştık baya müthiş olmuştu. Biz de 7-8 kız falandık.

Zaten kvli, teyzeli, neneli olunca gelin ve arkadaslarinin rahat olabilecegini sanmiyorum. Sıkıcı bir hal alabilir. Biri yapsa da gitsem ama evlencek insan kalmadi.

Böyle annenin yada başka kişilerin dolduruşuna gelip,eşine hayatı zehir edersen hiçbir zaman mutlu olamazsın.
Tamam adettendir az bişey atılır ama,siz zaten bu davranışı hak edecek şekilde doldurmuşsunuz tuzu.
Ki bu adet,kız talibini istemezse tuzlu kahve yapmasıyla çıkmış.Günümüz işkencesi haline dönmüştür.
Mutlu bir evliliğin ilk sırrı,bir gözün,bir kulağın olmayacak.
Böylesi uzun süreli bir birliktelikten sonra bunları düşünüyor olmanız bana anlamsız geldi.
Onca yıllar sadece laylaylommuş sizin için demekki.

Sacma buluyorum o yuzden ben tuzlu kahve yapmadim. Nikahta ayagina da basmadim. Askimizdan da, mutlulugumuzdan da hicbir sey eksilmedi. Sozumuz de nikahimiz da agiz tadiyla gecti. Bu tarz seylere takilip huzur bozmak anlamli geliyor mu size ya

ben tuzlu vs. yapmam. ne gereği var ki, çocuk değil bişey değil. eşim olacak insan
sen de fazla abartma işte,kaynananın hareketinde art niyet var mıydı bilemem ama eşin o kahveyi içmek zorunda değil

Kaynananda bir kötülük göremedim ve hiçbir zaman dolduruşa gelme anlık bir sinirlede bşy söyleme o an sakinleş durumu gözden geçr ona göre hareket et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…