Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Esim net olarak sakin tuzlu kahve falan yapma bana demisti.Zaten hic luzum da gormedim.Bu adetin artik fotograf cekilip sosyal medya hesaplarina "tuzlu kahvesini de icti gulucukk ) ten oteye gitmeyen sacma bir adet haline donustugunu bilmeyen yok ! Babam da esimden de farkli olarak ben kahve icmeyi sevmem deyip kahve icmemis.40 seneyi geride biraktilar.Hala cevredeki herkesin gipta ile baktigi bir evlilikleri vardir.Geciniz boyle sacma sapan adetmis vs. Iki begeni atilacak fotoya diye tuz komasina sokmaya kimsenin hakki yok,bu es adayi olsa bile.

Annenin sana yetiştirip akıl vermeside yanlış.

Niye neden içilsin çok biliyorsanız kendiniz için hatta üzerine bolcada acı dökün ki tam olsun
Yahu isteneden başlayarak balayına kadar hiç mi mantıklı bir adet olmaz

Bu bı gelenek görenek yahu..küçücük tatlı anilarimizdan bile tartışma çıkarıyorsunuz neden?
Ben böyle istiyorum bu beni ilgilendirir ve böyle olacak

Pardon da size ne?istemiyorsaniz siz yapmazsiniz olur biter hadsiz tavir niye?

İnsanların tercihlerine saygı duyun.

İyi de çocuk içmek istemiyor annesi değil karısı mı karar verecek neyi içip içmeyeceğine? Emin olun annesi evladını, nişanlıdan çok daha iyi tanır.

çocuğum tuzlu kahveyi içmekten keyif alacaksa (nasıl bir zevkse bu) içsin tabi,
ama konuşmayı ve anlamayı idrak ettiği günden beri, sana saygı duymayana değer verme, yapmak istemediğin bir şeyi, kendini mecbur hissettiğin için asla yapma, kimse için kendinden ödün verme diye büyüttüğüm çocuğum, gelinin/damadın 3 dakikalık eğlencesine malzeme olmak için iğrenç bir şey içsin/yesin istemem.
Ayrıca hiç komik değil, oldu olacak damat da kahve dağıtan geline çelme taksın hep birlikte gülelim.

not: tek çocuklu kız annesiyim.

İyi de çocuk içmek istemiyor annesi değil karısı mı karar verecek neyi içip içmeyeceğine? Emin olun annesi evladını, nişanlıdan çok daha iyi tanır.
Hayatim mesele taimak tanumamk degil. Annenin mudahale etmesi cok itici. Bi kkv olarak oglu ile gelinin arasndakiespriye mudahale etmek de nedir ya.
Madem icmek istemiyor icmez. Olur biter. icemeedim midem kotu oldu bilmem ne der. Emn ol annesinin alip dokmesinden daha az tartismayla kurtulur bu meseleden.
Ve madem icmek iatemiyorsa ozamsn onden tedbirini alir cnm bu tarz seyler yapma tm mmi gibisinden.
Beim esim iki gn once soyledi " hayatim tyzlu kahve meselesine giriceksn degl mi agzima suremem midem berbat olur yanls anlama sevgi ile alakasi yok " tabiki canm ypmayi duusnmyrdum zaten ama asla yapmam dedim . bu sayede ov nin mudahale etmesine gerek kalmadi ki bnm kv de mudahale edecek tip vardi yani . o kirzden bu sayede kurtulms olduk

Valla o kahveyi kendisi içmeseydi bu sefer de “demekki beni istemiyorsun herkesin içinde rezil ettin” derdi.
Neyse iyi bayramlar

Tbikide istemeyiz. Bilimcli bi anne olarak buna mudahale etmeyi dogru bulmazsn eminm. Onceden alinablcek onlem vardir oglum eger icmek istemiyorsa bunun kararini kendi verir icmez alir kendi doker. Suanda cocugum yok tbikide olsa sizin gibi dusunurmym bilmem ama dedigim gibi koni sahibi kvsinin yaptigi itici bi dvrans. Madem icmicek onu nasi icmyecegne kendi karar versin o kadinla bi omur yasicak. Her firsatta annesini cagiramaz bi problemi cozmek icin

Kimisi acı sever sevmesede içilebilir yanlız tuzlu kahve ikramının hangi konuda getirisi var içene işkence içirene eğlence dışında
Hiç mi eğlenecek başka birşeyiniz yok diye sorarım karşıdakine
Bi de tum pembik/geberik gelinlerin yaptığı sacma sapan bi ritüel bu artık, tuzlu kahve içene bakip eglenen var ise kendi kapasitesini, eglence ve espri anlayisini sorgulasin bence, nesi komik yani
Heves edip yapildi diyelim, "beni seviyorsan icersin" cumlesi resmen saygisizca bi dayatma örneği..

Son düzenleme:
Konu sahibi tuhaf ailen ve şu son itici yorumlarından sonra, ilerde "kv bana laf soktu" "eşim beni savunmadı" "yine kv yaptı yapacağını" tarzı konuları merakla bekliyorum
"Ee müstehaktı sana" yazmak için.
Konu sahibi ve annesinin zihniyetine bakinca, en ufacik seylerden sorun cikarip surekli tat kaciran taraf olacaklar gibi hissettim ben de aksine.. Biz de burda ikisini bol bol linç edeceğiz muhtemelen

Bizim zamanimizda tuzlu kahve falan yoktu
Boyle bi adet yok
Hangi issiz cikarmis bunu merak ediyorum
Bugun evlenecek olsam yapmam
Benim bildigim ; boyle guzel vesilerle bir araya gelinince tatli seyler yenir icilir
Her duydugunuzu yapmayin artik
Icmemis dokmus artik neyse ne uzatmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…