Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Su saçma şeylere adettendir deyip durmayın benim kuzenlerimde tuz atalım dediler de birakmamistim adam ağız tadıyla bi kahve içsin yok yani tuzlu icirince ne oluyor

Kapıda kanlı çarşaf beklemekte bir gelenek başlarım böyle geleneğe sanki çok böyle geleneklere ihtiyacımız var çok gerekli de
Siz tuzlu kahveyi karşıdakinin tercihi olduğu mu sanıyorsunuz
Vala beni seviyorsan içeceksin diyen birine tahammül edilmez
Asıl hadsizlik birne istemediği bir şeyi zorla yaptırmaktır bunun farkına varın

Damat adayına tuzlu kahveyı dayatmak saygısızlıktır ,hadsızlıktır nedır yanı o içmeye calışırken alay edercesıne gulmek tuz tansıyonu tetıkler adam kalp kırızı bıle gecırır nıtekım haberlerde duyduk görduk fenalasıp ölen mı dersın hastaneye zor yetıstırılen mı dersın bırakın sacmalıgı .Bu arada oğlanım annesı ıyı yapmıs az bıle yapmıs .

Helal olsun katılıyorum artık bılınclensınler bu kör cehalet dursun.Tuz muş,çarsafmış,bohcaymıs yeter artık ya .

Saçma sapan adetler ve gelinen nokta. Madem adettendir bir çimdik tuz koysanız kafiydi. Nişanlınız zorlandıysa demek annesi kıyamamıştır. Abartacak bir şey yok.

Şu tuzlu kahve saçmalığına uyuzum ne gereksiz bir şey. Eziyet ederek hayırlı bir ise başlamaya çalışmak. Anası düğün gecesi senin yatak odanın kapısına dayanip kanlı çarşaf derse ne diyeceksin, hani o da adetten yaaaa...

Tuzlu kahve benim ve karşımdakinin tercihi kime ne size ne:)..haddi bilmek lazım.herkezin hayatına burnunuzu sokamazsiniz.

Konuda hakkında Saygı çerçevesinde fikrinizi, size uyup uymadığını söylersiniz!
Üzerine birde bilmem ne iç yada başlarım geleneğine gibi uslupla değil!bu sizin haddiniz değil!

Son düzenleme:
Konu ne olursa olsun İnsanlar birbirine saygı duyması gerektiğini unutmuş yahu..artik nasıl dünya da yasiyorlarsa..

Size ne yahu isteyen istediği gibi yaşar sanane banane bu kişinin kendisini ilgilendirir..

Tercih eder ya da etmez..herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil.

Bir de tuzlu kahveye takılmış insanlar
Sanki her adeti çok bilinclice ne anlama geldiğini bilerek yapiyoruz
Ona bakarsak kına gecesi yapmamazin kina yakmamamizin nedeni erkeğin yoluna kurban olduğumuzu gösteriyor
Ve genellikle eskiden ağlayarak kendi ailesini bir daha çok zor göreceğini düşünerek hüzünlü geçermiş bu tören

Ama şimdiki kadınlar kina gecelerinde organizasyon şirketlerine tutup vur patlasin cal oynasın partileri yapiyor
Adet hep aynı kalmiyor ki şekil değiştiriyor
Tuzlu kahve fe öyle olmuş

Zaten o tuzlu kahve bir iki yudum alınır bırakılır. Bu olayda büyütülcek bişey yok, şimdiden kayınvalidenize kin beslemeyin.

Kusura bakma ama kayınvalidenin değilde annenin niyeti kötü. Bu kadınla arana mesafe koy diyerek şimdiden seni fişeklemeye başlamış.Dandik bi kahve meselesi yüzünden sevdiğin adamın annesine dış kapının mandalı muamelesi yapacaksan çok değil 2 gün sonra senin annen benim annem diye başlarsınız.

Annenin falan gazına gelip sakın sakın kayınvalidenle sorun çıkarma. Evlenirsin, seneler sonra "ne salakçaymış" der geçersin. Biraz geniş gönüllü olun yahu.. Ben eşime tuzlu kahve bile yapmadım; normal bi kahve yapıp ikram ettim. Ne gerek var ya bu işlere??

Kusura bakmayın ama ben annenizi fişnikçi buldum biraz. Hani söylemek var söylemek var. Gelip "kızım kayınvaliden böyle böyle yaptı kıyamadı oğluna zahir" diyebilirdi. Sizinki direkt "böyle böyle yaptı hemen mesafe koy" demiş. Kaldı ki kv de de sizi kırmamak için kendi kahvesiymiş gibi davranmış. Ben bir sorun görmedim. Ha bunu sonradan söylersiniz kayınvalideye ama kavga, dövüş için değil. Gülüp esprisini yaparsınız. Fazlası gereksiz olur bence

Annen ne güzel akıllar veriyor maşallah, yahu deli misiniz ne var bunda?! Çocuk içememiş annesi de kıyamamış almış, nesi ayıp, tamam adettendir komiklik olsun diye veriyoruz da içmeseler ne olacak? Benim eşim de içememişti ki ben kıyamayıp az tuz koydum, kayınvalidem sürekli içme oğlum içme yada ortak için yarısını da sen iç dedi bana yani istemede gelinin kahve içtiği nerede görülmüş valla be umursadım ne ailemin dikkatini çekti bu hareket ne de arama mesafe koydum, kendinize gelin biraz ya, AZcık modern olun akıllı olun, şu olay yüzünden kayınvalide ile mesafe koymak nedir? Üstelik bu akılı da anneniz veriyor, şimdiden böyle şeyleri düşünürseniz o evliliğin sonrasında neye benzeyeceğini buradaki konulardan biliyoruz, o yüzden Gülün geçin​

Prenses sendromu is loading çünkü onlar prensesti ellerinden zehir verilse içilmeliydi, içilmezse tez kelleleri vurulacaktı

Şöyle saçma adetler yüzünden kimseyle aranızı aramayın. Bu tuzlu kahve yüzünden ölen damat var

Annen ne fitneci kadinmiş hemen başlamiş ilk günden dedikoduya.tuz basarsan olucagi budur ne bekliyodunuz tamamini içmesini mi

Bildiğim iyi oldu, zaten kına gecelerini pek sevmem :) Hamamda yapılanlar var onları seviyorum, kınasız yapılsın işte bekarlığa veda partisi gibi ehehe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…