Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Kusura bakmayın da annenizde siz de enteresansınız daha ilk akşamdan mesafe koyma düşünceleri falan. Neden bu tuz olayı bu kadar abartılıyor adet diye ve millet damadın haline gülecek diye zehir gibi kahve içmek zorunda bırakılıyot belli ki annesi oğlunun çok rahatsız olduğunu görüncs daha fazla içmesini istememiş. Annenizde şimdiden size akıl veriyor mesafe koy diye..Demek ki hep anneniz yönlendirecek sizi bu aşamalarda bu da vahim yani ne demek kaynanana mesafe koy kadın gayet haklı bitirmek zorunda değil oğlu o kahveyi

Benim eşim de abisiyle anlaşmış, eğer tuzlu kahve gelirse kahveleri değişiceklermiş çaktırmadan. :))) ben yapmadım tuzlu kahve gerek kalmadı. Planı da komik buldum güldüm geçtim. Abartmayın bence bunlar işin eylencesi, kv gard alacak bi durum yok, illa sevmeyecem diyosanız kaynananızı sevmemeniz için daha onlarca sebebiniz olacak merak etmeyin.:)))

Ayyy biri benim oğluşumu da zehirlemeye kalkarsa değil lavaboya suratına dökerim. Yemişim böyle adeti ya!
Düşünsene biri bana tuzlu kahve içmem için ısrar ediyor herkesin içinde ve adettendir diye saçma salak anneme laf söylüyor direk nişan atma sebebim kesinlikle!
Zaten tuzdan da nefret ederim. En iyisi gelini baştan uyarayım da böyle saçma sapan şeyler yapmasın canım oğluşuma. Oyy şu an mışıl mışıl uyuyo bebeğimmm, ben ona bakmaya kıyamıyorum elin kızı tuzlu zehir kahveyi içirtecek öyle mi? Yok artık valla Kaynana damarım çatladı şu an

Hay ağzın bal yesin !! Tuzlu kahvenin anlamı ne bunlar ne yapıyor ? Adetmiş , pehh !!

Gelininiz olacak kıza acıdım şimdiden

yok bide su adet mi kaldi bu adet mi kaldi diyolar,

sonra kim hangi adet isine gelirse onu yapiyo diretiyo bide olacak diye

yarin size de kaynana su adet var yapilcak dese hepsine tamam mi diceksiniz, ya da anneniz tamam mi dicek

adet olan tuzu koydurmamak icin kapi omuzlayan kaynanam kina gecesi kaynana gelmez dedi kinama gelmedi mesela, adet oyleymis onlarda. kac kere de soyledim gel diye rica ettim

yani kimin cani ne istiyosa o olsun istiyo

Tuzlu kahvenin gelenegini çok yanlış anlamışsın eskiden görücü usulü yapışan evlilikler için eğer kız beğenmediyse evlenmek istemiyorsa tuzlu kahve verirmiş sen bile isteye neden veriyorsun. Kahveyi içmemek ayıp değildir annen seni hep böyle gaza getirirse sen evlenemezsin

Kuzenimi istemeye geldiklerunde kuzenimde tuzlu kahve yapti.Cocuk yazik iccem diye sekilden sekile girdi.Gulusmeler oldu.Kuzenimin annesi yani yengemin de ici el vermedi.bende damattan aldim lavaboya doktum.Hakikatten eziyet.Bana da hic kizan kusen yada mesafe koyan olmadi.

İstemede hafif tuz atsanız yeterdi. Neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum. Arkadaşımın sevgilisi de yarısını içmişti. Kadın bence size karşı ayıp olmasın diye benim demiş. Anneniz aranızı bozmak için hemen yetiştirmiş. Asıl problem sizin annenizde gibi duruyor. Olayı bu kadar abartıp, büyütmeye gerek yok.

Nasıl kıyıyorsunuz ciddi ciddi merak ediyorum sırf adettendir diye kız isteme töreninde ölen damat vardı ya:)
Ana yüregi kıyamamıstır..
Ben eşime gram tuz koymadım , cokta tatlı giden bi hayatımız var bukadar takılmayın ..
İlerde benim oglumada dökseler bende içsin istemem tadına bakmıs adet olmus bitmis yeter..
Kaynanalara sarmaya yer aramayın ömür boyu mutsuzlugu cagırıyosunuz bile isteye..

Tuzlu kahve, kiz, oglani istemiyorsa verilir, istiyorsa degil, son yillarda komiklik (!) Olsun diye her damada iciriliyor o ayri...
Neyse, ben de cocuguma sacma sapan bisey icirtmezdim, hatta coook mecbursa icmeye alir ben icerim. Ama ask ugruna deger mi, bence degmez.

Ben normalde gelenek , görenek adet falan sevmem ama tuzlu kahve olayı hoşuma gidiyor, onu hazırlaması damadın içmeye calismasi falan çok eğlenceli geliyor. Yani tabii siz de tuzu abartmasaydiniz, yazık günah adama da. Bir iki yudum yeterdi.Eski sevgilimle aramızda bunun şakası geçmişti, ben tuz yerine mushil ilaci katacağım ona göre diyehala aklımda var bu plan, istemeye gelen olursa azıcık değişiklik iyidir , hep tuz tuz nereye kadar.

Bu arada fazla buyutmeyin, aldı kahveyi kv döktü falan, anneniz gaz vermiş ama gerek yok mutluluğunuza odaklanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…