• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Kız istemeye giden damat kahveyi içip öldü!
080520141629442157914_2.jpg

Güncel Haberleri
08 Mayıs 2014 Perşembe 14:44 - Güncelleme: 08 Mayıs 2014 Perşembe 18:00
Konya'da akıl almaz bir olay yaşandı! Kız istemeye giden bir kişi içtiği kahveden dolayı zehirlenip hayatını kaybetti!

Konya'nın Selçuklu ilçesinde kız istemeye giden T.M ve ailesi Allah'ın emri ile kızlarını istemeden önce kahvelerini içtiler.

Konya'nın meşhur adeti olan damatların kahvesine tuz atma olayını abartan gelin H.G damadın kahvesinin içerisine peynir, reçel, domates, tuz, yağ, şeker, yumurtanın sarısı ve bal koydu.

Damat kahveyi içmek istemedi fakat bu bir adet olduğundan gencin ailesi tarafından zorla içirildi. Gece 02,05 sıralarında damat büyük ağrı ile hastaneye kaldırıldı.. Ve gıda zehirlemesinden dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

https://m.aksam.com.tr/guncel/kiz-istemeye-giden-damat-kahveyi-icip-oldu/haber-306185

Iyi aksamlar herkese dün gece isteme ve sözümüz oldu sorunsuz iyi bir şekilde atlattık.
Biz 5 senedir beraberiz annesiyle de yaklasik 3 senedir tanisikliligim samimiyetim vardı geleyim asıl meseleye ;
Ben dun aksam kahveleri yaparken benimkinin kahvesine bastım tuzu o icerken baya zorlandi doğal olarak ama gene de icmeye calisiyodu annesi de tam yaninda oturuyodu gülerek şaka manasında konuşarak yaktın kız cocugumu dedi bende adettendir yapacak bir şey yok dedim gülerek sonra kahvelerini icmis olanlarin fincanlarini gotururken mutfağa arkamdan annesi geldi ben kahveyi pek sevmem canım diyerek lavodan döktü bende kendi kahvesidir o zannettim tabii.
Akşamın sonunda bana annem dedi ki oğlanın kahvesini annesi kendi bitmis bardağına boşalttı arkandan yanına geldi yaptığı ayıp benim karşımda birde nasıl yapabilir bu hareketi kadınla arana mesafeni koy dedi haklıda çok moralim bozuldu sinirlendim benimkine de çaktırmadım ama ona da bunu dile getirmeli miyim sizce görmezden mi geleyim ne yapayım ?
hala var mi bu adet ya, yapmadım ve yersiz buluyorum.. ne manası var ki..annesinin yaptiginda birşey yok bence.. kendi kahvesi gibi dökmüş, saklamış yani, araya mesafe koyacak ne yapmış ki kadın? tuzlu kahve icemeyen oglunun kahvesini dökmüş, bence normal..

Ben kahveyi bol bol sekerli yapmistim ama suyuna basmistim tuzu. :olamaz: Ici yaninca suyu dikmisti bi kafaya iiiyk :KK48: kahvede tuz mu olur ya wn iyisi suya katmak :KK53:

Evlenince o kadar farkli sorunlarla karsilasma ihtimaliniz var ki bunun esamesi bile okunmaz annenizin görsede size söylemesini hos bulmadim kusura bakmayin ama..
Bence ara bozacak hesap soracak bir durum degil büyütmeyin mutluluklar dilerim:tokat:

En güzel zamanlarınızı böyle ufak tefek şeylere takılarak zehretmeyin, insanlara bilenmeyin. Değilse ilerde her yapılan batar gözünüzde büyür sürekli didisme halinde olursunuz ki zaten yeterince stresli olunuyor bu dönemde. İlla takacak bsy arıyorsanız ilerde daha mühim şeyler çıkar onlara saklayın sinirinizi.

Huzursuzluk çıkarmak için bahane arıyorsanız tam bulmuşsunuz. Çok saçma ne olmuş döktüyse??

Ayrıca benim isteme gecemde eşime acayip tatlı kahve yapmıştım içemedi tabi ablası çaktırmadan mutfağa bıraktığını gördüm aldım bardağı içirdim geri kalanını gülerek bunlar büyütülecek şeyler değil tatlım.

Nasıl yapar bunu ya, nasıl nasıl nasıl!
Hadsiz kadın!
Sen kimsin de oğlunu düşünüyorsun!
:işsiz:
Şu boş adetlerin çıkardığı boş dertlere nasıl bu kadar kafa yoruyorsunuz çok üzücü yahu :KK14:

CHAPTER ONE

Heartless mutfakta bulaşıklarla meşguldü. Bir taraftan dağınıklığı toparlamaya çalışırken bir taraftan da zihnini meşgul eden o karanlık düşüncelerden sıyrılmaya çalışıyordu. Neden sonra kapıda kayınvalidesi elinde içindeki kahvenin yarısı içilmiş, dudağındaki sedefli rujun izinin belli belirsiz çıktığı bir fincanla belirdi. Heartless o esnada “acaba bu yarısı dolu bir fincan mı yoksa yarısı boş bir fincan mı” diye kendine sormadan edemedi. Ne var ki bu konu hakkında düşünmeye başlarsa her zamanki egzistansiyel problemlerinden sıyrılamayacağını erkenden öngördü ve hayatındaki en önemli günlerden birini bu tür düşüncelerle gölgelememeye karar verdi. Kayınvalidesi fincanda kalan kahveyi yüzünde eğreti bir gülümsemeyle lavaboya döktü. Acaba bu heartlessin müstakbel eşi için hazırladığı o kabih kahve miydi? Tahayyül ettiği bu vaziyet hakikat miydi yoksa yalnızca bir mevhumdan mı ibaretti?..

Kv nizle aranıza mesafe koyun ama bu sebeple değil. Ben olsam hiç bı zaman konusunu acmazdim. Gerçi ben tuzlu kahvede yapmazdım yapmadimda. Hatta bı tavsiye daha annenizle de aranıza mesafe koyun. Evlilikler başkalarinim davranışları sebebiyle zedeleniyor. Mesafe iyidir. Üç maymun iyidir. Az görün az duyun az konuşun hem rahat etin hem günaha girmeyin

Kadının yaptığı ayıp tabi milletin içinde ama oğluna kıyamamış işte napsın:) ama çocukta içmek zorunda değil yani tuzlu kahve içilir mi yahu hehe:)

Sizin o isteme aksami zorla icirdiginiz o kahvenin hirsini bil bakalim ne zaman alacak sizden? :)
Kuaforde bir damat ablasi vcye giden gelinin ardindan söyle söylenmisti :
"Havani gece alirlar yavrum senin!" :)
Gülsen mi kizsan mi?
Hayatta bazi seylerin rövanşı bir şekilde oluyor işte.

Tuzlu kahvenin gelenegini çok yanlış anlamışsın eskiden görücü usulü yapışan evlilikler için eğer kız beğenmediyse evlenmek istemiyorsa tuzlu kahve verirmiş sen bile isteye neden veriyorsun. Kahveyi içmemek ayıp değildir annen seni hep böyle gaza getirirse sen evlenemezsin

Hadi ya bunu bilmiyordum. Yazik ya su kadinlara, ne yaraticilik ama.. Bir de suan evrildigi hale bak. Ben de tuz koymadim esimin kahvesine, oldum olasi sacma bulurum. Bir de imzadan sonra nikah defteri sallamak, tapusunu aldim diyerekten :KK70:

Düşünüyorum da ben de benzerini yapardım:)

Hızlıca kahvemi içip çaktırmadan ogluuuuusuuuuuumunnnnnnnn tuzlu iğrenç kahvesini kendi bardağıma boşaltıp etrafa gulucukler saçmaya devam ederdim.

Boslari toplamaya gelince yüzüme bon Bon bakan biri olursa da Ayy çarpıntı yapıyor da içemedim derdim. Yok bakan eden yok gülücük dağıtmaya devam hahhahdxjfdidnejnd

Nolur yanlış anlama lütfen canım
Bizimde yiyip içemediğimiz bir sürü şey oluyor içememesini normal buldum kayınvalide ayıp etmiş ama bunlar takacak konular değil.
Benim takıldığım konu şu ki (yanlış konuşuyorsam affola)
Annen bu basit olay için neden arana mesafe koy dedi ki ileride allah korusun atlatılabilir daha büyük sorunlarınız olacaktır annen o zaman daha fazla tepki verir.

Back
X