İsteme öncesi babamın tereddütleri

Ben de sizin gibi düşündüm apar topar yaptım her şeyi çok pişmanım. Bunlar ciddi işler. Bana da dediler dinlemedim. Ağırdan alın biraz 5 yıllık da olsa 10 yıllık da olsa. Tanışmaya gelsinler. Sonra aileniz çocuğun memleketine gidip araştırıp soruştursun. İadei ziyaret yapıp ev ortamlarını görün sonra gelip istesinler. Uzat uzatabildiğin kadar. Bu süreçlerde çıkıyor insanların gerçek yüzü. Çok samini bir tavsiyemdir bu.
Cok dogru söylemişsiniz arastirilmali sorusturulmali oyle hemen olmaz bu işler

Kızlar
Babama söyledim isteme değil de tanışma yapalım dedim önce. Çok tepkisiz davranıyor. Anlamadım ben bu işi. Hiç bişey demiyor yönlendirmesini bekliyorum şöyle yapalım böyle yapalım diye yok tepkisiz çok moralim bozuldu 😓
Kızını vereceği kişilerle tanışacak kolay mı. Baban depresyona da girebilir. Biraz alttan al. Sevgini göster. Onun fikirlerini düşüncelerini dinle. Yol göstermesini iste. Baba Bi de sen baksan araştırsan nasıl bir aile diye söyle. Diş kapının dış mandalı değil sonuçta. Belki senin bilmediğini göremediğini baban görür,ogrenir. Hiç acelesi yok.

İlk olarak istemeden ziyade tanışma daha mantıklı. Babanız istemese gelmesinler ,tanışmak istemiyorum derdi.

Kızını vereceği kişilerle tanışacak kolay mı. Baban depresyona da girebilir. Biraz alttan al. Sevgini göster. Onun fikirlerini düşüncelerini dinle. Yol göstermesini iste. Baba Bi de sen baksan araştırsan nasıl bir aile diye söyle. Diş kapının dış mandalı değil sonuçta. Belki senin bilmediğini göremediğini baban görür,ogrenir. Hiç acelesi yok.
Nasıl araştırcak ki farklı şehirlerdeyiz anca tanışınca biz de oraya gidince ordakilere sorar eder.
İlk olarak istemeden ziyade tanışma daha mantıklı. Babanız istemese gelmesinler ,tanışmak istemiyorum derdi.
Dün ne zaman geliyorlar diye sordu şuanlık bir sorun yok gibi ama bu sessizlik beni geriyor en mutlu olmam gereken zamanda mutsuzum bütün heyecanım gitti 😢

Merhaba kızlar 5 yıllık ilişkim var sevgilim evlenme teklifi etti. istemeye gelcekler. Babama bugün söyledik.
kim filan diye baya sordu. Ailesini tanımıyoruz filan diye sorun etti (sorun etti derken tereddütte kaldı).aileyi tanıyan biri var mı? Kimlerden filan sordu da sordu ben onun ailesi ile tanışmadım o da benim ailemle.
5 saatlik mesafe var aramızda. İstemeden önce acaba tanışma mı olsa diye düşündüm. Aslında biz direk isteme diye düşünmüştük ama babam böyle kem küm edince tanışma olması daha mı uygun olur? Erkek arkadaşımın işi de izin konusuna sorunlu ondan iki defa gel git olcak onlara da ondan bi kere isteme olsun diye düşünmüştüm ben de. Fikirlerinize ihtiyacım var.

güncelleme

Babama söyledim isteme değil de tanışma yapalım dedim önce. Çok tepkisiz davranıyor. Anlamadım ben bu işi. Hiç bişey demiyor yönlendirmesini bekliyorum şöyle yapalım böyle yapalım diye yok tepkisiz çok moralim bozuldu 😓
5 saat yol cok uzun degil önce tanısma sonra isteme olsun

Sevgilinizin haftada 1 gün bile boşluğu yokmu gün içinde gelip gidebilir sizin için çabalasın birsz yorulsun ki kıymet bilsin insan kolay ulaştığı şeyin kıymetini bilmez

Nasıl araştırcak ki farklı şehirlerdeyiz anca tanışınca biz de oraya gidince ordakilere sorar eder.

Dün ne zaman geliyorlar diye sordu şuanlık bir sorun yok gibi ama bu sessizlik beni geriyor en mutlu olmam gereken zamanda mutsuzum bütün heyecanım gitti 😢
Heyecan gidecek birşey yok gayet normal ilerliyor o şehir olmaz uzak dememiş tanımadığım sileye vermem dememiş yani hemen ooo buyursun gelsinler tabi veririz kızımızı hemen mi demesini bekliyordun :) gayet normal ilerliyor herşey

Önce sevgilin gelir ailen onu görür tanır, ölçer tartar, sonra ailesi gelir tanışırlar. Siz de gider bi çevrelerini görürsünüz. Sorarlar soruştururlar. Sen hiç görmediğin bir ailenin içine girme kumarını oynama bence.
Aile her şeydir.

Merhaba kızlar 5 yıllık ilişkim var sevgilim evlenme teklifi etti. istemeye gelcekler. Babama bugün söyledik.
kim filan diye baya sordu. Ailesini tanımıyoruz filan diye sorun etti (sorun etti derken tereddütte kaldı).aileyi tanıyan biri var mı? Kimlerden filan sordu da sordu ben onun ailesi ile tanışmadım o da benim ailemle.
5 saatlik mesafe var aramızda. İstemeden önce acaba tanışma mı olsa diye düşündüm. Aslında biz direk isteme diye düşünmüştük ama babam böyle kem küm edince tanışma olması daha mı uygun olur? Erkek arkadaşımın işi de izin konusuna sorunlu ondan iki defa gel git olcak onlara da ondan bi kere isteme olsun diye düşünmüştüm ben de. Fikirlerinize ihtiyacım var.

güncelleme

Tabiikide ilk önce tanışma olmalı ilk erkek tarafı gelir uygun bir zamandada kız tarafı gider kız isteme nişan o bu nasıl yapılacak diye bir oturulup konuşulması lazım damdan düşer gibi hazırlıklar zor olur bir gidin gelip kaynaşın

Abartıyorsunuz. Kiz babası için kolay mı? öyle bir defa görecek hemen isteme olsun diyorsunuz. Bence biraz da babanızı düşünün onunda içine sinsin, öyle isteme olsun.
Ayrıca adam hiçbir sey söylememiş. Kimlerden, tanıyor muyuz demesinde ne var ?

Doğrudan istemeye gelse hiç tanımadığın kişiler bende Tereddüt ederdim.
Önce Tanışma Olmalı hatta bir iki defa gidip gelmeli.
Ondan sonra isteme olur olacaksa.
Ayrıca uzak Şehirde ise uzakta gelsinler birkaç kez ne var yani.
Kız evi naz evi.
Şimdiden bu kadar Düşünme.

güncelleme

Ben babama beni istemeye gelecekler dediğimde normal arkadaşın değil mi kızım dedi🤣

İstemeye gelecekleri gün bana ben gelmiycem istemiyorum diye mesaj attı, sen bilirsin baba diye cevap verince geldi tabii.

İsteme sırasında mutfaktaki erkek kardeşimin yanına gitmiş ikimiz birden hayır diyelim demiş, Kardeşimde baba geç içeri otur Allah aşkına diye cevap vermiş😀

Sonunda evlendim 5 sene oldu, birde oğlum😀 Babalar böyle yani. O şuan şoktadır yakında geçer ama bu seferde başka tripler başlar 😀

adamın birşeyden haberi yokmuş sanırım öyle olması normal birde siz direk isteme işi çok yanlış önce bi tanışın araştırın falan . ayrıca bu iş için gelmeyecek te ne yapacak gerekirse 10 kez gelip gidilir.

Biz önce ailelerle tanıştık ama babam yine istemedi daha sonra yavaşça sindirdi sanırım tam 8 ay sonra istemeye geldiler, şuan nişanlıyız :) içini ferah tut her şey olacağına varıyor

Babana göre yangından mal kaçırır gibi bi durum direk istemeye gelinmesi önce bi tanışma yapmalısınız

Bizim de 6 saat var ama tıpış tıpış geldiler. Hiç öyle kolay olsun deme. Değerin kalmaz. Zorla, diret. Gönüllü gibi olunca kusuru var bu kızın ondan başımıza veriyorlar diyorlar.

Back
X