- 14 Kasım 2014
- 2.523
- 4.219
- 333
- Konu Sahibi kirmizilihatun
Şuan emekli etseler dakka durmam, hemen emekli olurum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Primini doldur derim.2 Yıl sonra prim günüm doluyor. Ama şu an o tarih o kadar uzak geliyor ki bana. Nasıl olsa 58 yaşında emekli olacağım o zamana kadar Öderim bir şekilde acelesi mi var diyorum .
Benim kapasite doldu ama bırakamıyorum geçinemeyiz net olarak biliyorum ama 52 yaşına kadar nasıl çalışırım onu gözüm kesmiyor ve ben hiç ara vermedim sadece 2 dogum içi 3 'er ay.
İşten çıkartılır işsizlik alınmıyor muyduResmi tatillerde vs de calisiyormussun. Yillik izin de kus kadar. Bence ayril. Birkac ay dinlen. Issizlik maasi falan alirsin. Sonra sıkılmaya baslayinca is ararsin. Nasil olsa tecruben var. Seninki kölelik resmen bu is yerinde. Ancak bundan sonra baktigin yerler kurumsal firmalar olsun. Onlar daha iyi oluyor
Ben kamuda calistigim icin proseduru o anlamda tam bilmiyorum acikcasi. Arastirmasi lazimİşten çıkartılır işsizlik alınmıyor muydu
Cimere şikayet edin gelip 1 hafta denetliyorlar işci haklıysa kaç yıl boyunca fazla çalıstıysan parasını veriyor işverenFAZLA MESAİ SAATİNİ NASIL İSPATLAYABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM BENDE. " MAİL" DAVADA GEÇERLİ OLUYOR MU?
emeklilik için 7000 iş günü gerekiyor(20 yıl ) kendi isteğinle çıkıp tazminat almaya hak kazanmak için 25 yıl gerekiyor.Anlıyorum.
Ben başka bir konuda soru soracağım size. Bende 2001 girişliyim. 18 yıl dolmuş. Ama ben 2000 yılindan sonra girenler için prim yılının 25 yıl diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum. 20 yıl olduğundan emin misiniz?
Onu ancak tazminatım ile gene borca girerek alabilirim. Allah büyük bakarsınız yasa çıkmıs olur EYT yasasıÇalışmaya devam edecekseniz kira getirisi olan bir mülk edinmeye çalışın, borcu bittiğinde kirası destek olur en azından ferahlatır sizi
evet işveren tarafından çıkartılırsan işsizlik alabiliyorsun. Ama "iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırı davranıştan" çıkartılmadıysan. ayrıca ;İşten çıkartılır işsizlik alınmıyor muydu
Evet sizden sonra merak edip baktım. Bir yıl, üç ay sonra prim günüm doluyor. Ama emeklilik 15 yıl sonra. 15 yıl nedir ama yaaemeklilik için 7000 iş günü gerekiyor(20 yıl ) kendi isteğinle çıkıp tazminat almaya hak kazanmak için 25 yıl gerekiyor.
inşaallah görebilir ve sağlıklı şekilde yeriz paralarımızıEvet sizden sonra merak edip baktım. Bir yıl, üç ay sonra prim günüm doluyor. Ama emeklilik 15 yıl sonra. 15 yıl nedir ama yaa![]()
Aynı durumda ve aynı düşüncedeyim. Ama benim 16 yıl oldu . Yani daha fazla dişimi sıkmam lazım. Kendim ayrılsam hayatta vermezler tazminatımı.18 senedir aynı şirketteyim benimde primimin dolmasına 2 yıl var . 7.000 günü doldurup tazminata hak kazanıp işten ayrılmak istiyorum. Bende bazen bunalıyorum ama planlarımı buna göre yaptım hayırlısı bakalım.
Onu ancak tazminatım ile gene borca girerek alabilirim. Allah büyük bakarsınız yasa çıkmıs olur EYT yasası
Allah uzun sağlıklı ömürler versin inşallah hepimize. Valla umudum EYT de. Erken emekli olup, o paraları erkenden yesek daha iyi olurinşaallah görebilir ve sağlıklı şekilde yeriz paralarımızı![]()
Allah uzun sağlıklı ömürler versin inşallah hepimize. Valla umudum EYT de. Erken emekli olup, o paraları erkenden yesek daha iyi olur☺
BEN 96 Girişliyim 52 de olacağm siz nasıl 53? 78 doğumluyumAslında şu an emekli olsak erken olmuş olmayacak ki
Sgk ne diyor senin işçi olarak kapasiten 20 yıl ya da 2000 sonrasında 25 yıl
Bu süreyi doldurunca zaten yıpranmışlığımız, yorulmuşluğumuz yeter, yaş açısından bakılıyor hep ama günü dolan insan 20-25 yıl çalışmış oluyor, bir ömür resmen. 11 yıl daha beklemem gerek, 95 girişliyim 53 yaşında emekli olabiliyorum, haksızlık ama ya
99 SONRASI BAYANLAR 58 YAŞINDA. ARKADAŞ YANLIŞ BİLİYOR GALİBABEN 96 Girişliyim 52 de olacağm siz nasıl 53? 78 doğumluyum
yanlış bilmiyor biz 99 dan önce girdiğimiz için 52 yaşlarında emekli olacağız benden 1 sene önce olması gerekiyor ben onu sordum, 99 sonrası evet 5899 SONRASI BAYANLAR 58 YAŞINDA. ARKADAŞ YANLIŞ BİLİYOR GALİBA