İşten Ayrılma Kararı

Merhaba,

30'lu yaşların başındayım. Bir yıldan beri bir mağazada çalışıyorum. Artık yorulduğumu hissediyorum ve ruh sağlığım da bozulmaya başladı. Sadece kendi sorumlu olduğum işi yapıyorum ama bütün gün ayakta çalışıyorum. Bu aralar yıllık izin kullanma şansım yok. Burada yükselme gibi bir durumunuz da olmuyor. Daha başka sıkıntılar da var şuan özet geçiyorum. İyi tarafları, işe ve ortama alışmış olmam ve maaşı zamanında almam.

Son zamanlarda izin günümü evde yatarak geçiriyorum hiçbir şeye enerjim yok.

Ben hayallerimin peşinden gidip sevdiğim işi yapmak istiyorum. Bir şeylere adım atmak ve başarılı olmak için önümde çok uzun bir zaman dilimi yok kritik bir yaş dönemindeyim. Şuan karar vermek zorundayım her geçen zaman benim için kayıp...

Para kazanmak zorundayım eve katkıda bulunuyorum çünkü.
Yapmak istediğim işin öğrenme süreci var bu yüzden sadece h.sonları çalışsam geçinebilir miyim? Veya başka bir iş bulmaya mı çalışsam?

İşten ayrılanlar bu kararı nasıl verdiniz, neler yaşadınız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İşi bırakma kararı bir kez düşünüldü ve hiç düzelme de olmuyorsa orda artık durmak çok zor oluyor maalesef.
Tavsiyem bir iş bulunca çıkın eğer caniniza tak demediyse. Çok zor durumda değilseniz ve birkaç ay içinde tekrar aynı kosullar sağlanabilirse de hemen bırakın.
Aynı durumu şu anda bende yaşıyorum ve iş gorusmelerine başladım, görüşmeye gittikçe de burdan daha da bir koptum.
Diyorum ya o fikir bir kez düştü mü bir daha misafir gibi gidip geliyorsun

Genel olarak cevap yazıyorum.

Evli değilim. Ailemle yaşıyorum. Ev kirasını ben ödüyorum.
Çok detay veremeyeceğim. Adobe programlarından birini öğrenmek istiyorum.

Bu iş yüzünden kitap okumaya, gezmeye falan hiç zamanım ve enerjim olmuyor. Bir yandan belli bir süre de olsa işsizlik ve parasızlığı göze alamıyorum. İş yeriyle ilgili bazı sorunlarım da var.

Uzun zaman işsizlik dönemi yaşadım. 1 yıl kpss hazırlandım. 3, 4 puanla atamayı kaçırdım. Benim için kpss defteri kapandı.

Geçmişte psikolojik sıkıntılar yaşadım. Güçlü olmak ve hedeflerimi gerçekleştirmek zorundayım.

Ayrı eve çıkmak istiyorum asgari ücretle bunu yapamam...

Grafik tasarim gibi bir alana yonelecekseniz alayli bir sekilde su sartlarda is bulmaniz, bulsaniz da maas bakimindan su anki isinizden farkli bir katkisi olmayacaktir size.

Tabii alanda cok dikkat ceken bir beceriniz, kimse olmayan bir portfolyonuz olmadigi surece...

Merhaba,

30'lu yaşların başındayım. Bir yıldan beri bir mağazada çalışıyorum. Artık yorulduğumu hissediyorum ve ruh sağlığım da bozulmaya başladı. Sadece kendi sorumlu olduğum işi yapıyorum ama bütün gün ayakta çalışıyorum. Bu aralar yıllık izin kullanma şansım yok. Burada yükselme gibi bir durumunuz da olmuyor. Daha başka sıkıntılar da var şuan özet geçiyorum. İyi tarafları, işe ve ortama alışmış olmam ve maaşı zamanında almam.

Son zamanlarda izin günümü evde yatarak geçiriyorum hiçbir şeye enerjim yok.

Ben hayallerimin peşinden gidip sevdiğim işi yapmak istiyorum. Bir şeylere adım atmak ve başarılı olmak için önümde çok uzun bir zaman dilimi yok kritik bir yaş dönemindeyim. Şuan karar vermek zorundayım her geçen zaman benim için kayıp...

Para kazanmak zorundayım eve katkıda bulunuyorum çünkü.
Yapmak istediğim işin öğrenme süreci var bu yüzden sadece h.sonları çalışsam geçinebilir miyim? Veya başka bir iş bulmaya mı çalışsam?

İşten ayrılanlar bu kararı nasıl verdiniz, neler yaşadınız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ben daha önce çalıştığım işten aynı şekilde çok bunalmıştım sabahları işe giderken gitmek istemiyor izin günümde evden çıkmıyordum sonra 2 ay yeteceğini düşündüğüm bir bütçem olduğunda kimse açlıktan ölmüyor diyerek işten istifa ettim 2 ay sonunda hayalimde olan mesleği yapmak için yapamazsam da benzer işler her yerde var dedim. Gerçekten de her yerde iş bulabilirsiniz. Ben tek başıma kira fatura vs ödememe rağmen yapabilmiştim. Şuan yapmak istediğim işi yapiyorum umarım siz de başarılı olursunuz 🙏 Korkmayın ileride pişman olmaktan iyidir. Birde istifa ederseniz günde 2 saat iş arama hakkınız var talebiniz halinde kullandirmak zorundalar eğer kullandirmazlarsa %100 zamlı olarak ödeme yapılıyor özellikle kurumsal bir yerde çalışıyorsaniz mutlaka istifa ederken belirtip kullanın. Sabah veya akşam kullanmanız da size bırakılmış ben istifa ederken kullanmıştım 😅

O süre içinde ihtiyaçlarınızı karşılaşabileceğiniz birikim var mı elinizde?

Ciddi bir maddi problem yasamayacaksaniz mevcut işinizi bırakın. Kendim bunu birkac kez yaptigim icin söylüyorum. Burda 10 yil calissam ne olacak ki sadece zaman kaybi diyordum ve motivasyonum hic olmuyordu. İş arama surecim cok uzun surdu istedigim isi yapabilmek icin oncesinde cok kotu şartlarda da calistim ama sonrasi cok guzel oldu. Burada dikkat edilmesi gereken nokta o anki sartlariniz cok iyi olmasa bile size yaptiginiz iş birsey katiyor mu, öğretiyor mu, referans sağlar mı bunu degerlendirin. Kariyerimde cok guzel bir yerdeydim. Bebek sebebiyle ara vermem gerekti calisma hayatima. Hayırlısı olsun sizin icin dilerim gonlunuze gore olur

İki üç ay daha çalışıp paranızı harcamasanız biriktirseniz.En azından yeni iş bulana kadar elinizde harçlığınız olur.İşsizlik maaşı alabilirmisiniz onu bilemiyorum tam olarak.Bu arada da o program üstünde çalışabilirsiniz.Ev kirasını bir süre aileniz ödeyemez mi?

Ben anladım sizi. Sanırım grafik tasarım işlerinde ilerlemek ve freelancer olarak çalışmak istiyorsunuz. Şu anki çalıştığınız işten çok daha mantıklı bir yol. Yalnız sabırlı olmak lazım çünkü maaş durumu her ay değişiyormuş çevremden öğrendiğim kadarıyla. Hakkınızda hayırlısı olsun 🙏🏻

İstifa etmek istiyorum.
Yıllık izin hakkımı kullanamadım. Full çalıştığım saatleri de alamadım. Ne tür bir yol izlemeliyim?

Back
X