İşten ayrılma mevzusu, kafam karışık hanımlar

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.892
96.183
1.123
Merhaba sevgili kk hatunlari
Hemen konuya gireyim bu sene ilkokul 4'e gidecek bir kızım var ve Istanbul'da ikamet ediyoruz.
Sabah 8:30 akşam 18:30 mesai saatleri olan bir işte çalışıyorum maaşım iyi ve hafta sonu çalışmiyoruz, resmi tatillerimiz var ve finans departmanindayim.

Sorun su ki bakıcı meselesi ve kızımın derslerinden geri kalir mi düşüncesi ile bu sene resmen doldum taştım.

Eski bakan arkadasim bu sene bakamayacak ve yeni bakıcı arayışına girmem gerekiyor ve en önemlisi dersler mevzusu
Notları güzel ama matematikte biraz zorlanıyoruz maalesef, işten çıkıp çocuğuma kendim bakıp dersler konusunda ipleri elime alayım derken bugün maaş zamlarimizi verdi patronumuz :)
Şimdi bildiğiniz ters düz oldum, eşimle bu durumu paylaştım ve çalışmamdan yana kullandı oyunu.
Bakiciyi ayarlayıp dersleri konusunda aksamlari telafi ederiz dedi ve ikna etti gibi beni ama yine de tereddutlerim var.

Istanbul'da copsuz üzüm gibiyiz kimsemiz yok ve çocuğum sürekli bakicida ne bileyim 1.5 senedir baya zorlandım.

Toplam 5 yıldır çalışıyorum ama bu sene nedense çok zor geçti benim için

Eşim seneye özel okula verme taraftarı ve bunun içinde benim çalışmam bu masraf listesi için büyük nimet olacak gibi bir şey.

Neyse kızlar bende durum böyle işte fikirlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
ya ben de kızım ilkokula başlayınca nasıl olacak derdindeyim, şu an tam gün kreşte, ama ilkokulda bakıcı gerekecek sanırım, hiç de istemiyorum ama el mahkum bulacağız sanırım birini...
acaba bakıcı yerine etütlü bir özel okula mı gönderseniz, ya da eğitimli bir oyun ablası bulsanız da derslerine destek olsa, nasıl olur?

Bu yaşta bakıcı değil de etüt merkezi gibi bir yer ayarlasaniz daha mantıklı olur veya haftada 2 gün hobi kursu 2 gün ders çalışma 1 gün de oyun gibi imkanlar sunan bir yer varsa daha uygun olur sizin için. Böyle yerler var mı bilmiyorum ama buna ihtiyacı olanları düşündükçe kesin vardır bence. Hem sosyallesir hem eğlenir hem ogrenir

Benim yalanlarimi yakalamaya calisacaginiza cocugunuza matematik calistirirsaniz belki benim gibi doktor olur. Not: Matematik zekasi anneden gecer.

Benim yalanlarimi yakalamaya calisacaginiza cocugunuza matematik calistirirsaniz belki benim gibi doktor olur. Not: Matematik zekasi anneden gecer.

valla hem konu sahibine hem çocuğuna hakaret etmek için baya çabalamışsınız. tebrik ediyorum. doktorsunuz madem daha yararlı şeylerle uğraşsanız?

10 yasinda cocuga bakıcı ne gerek ki ben anlamadım galiba
9 yaşında ve etüt merkezi bulamadım çünkü 1 temmuz itibari ile bizim buradaki çoğu merkez kapandı
Geçen sene etüt merkezine gönderdim ve sacmaliklarina 3 ay dayanabildim sonra geri aldım yine bakiciya vermek zorunda kaldım
Ayrıca kızım sabahci öğlen okul bitiyor malum o süre zarfında birilerinin bakması gerek

Senin gibi mi
Allah korusun diyebilirmiyiz topluca lutfen 10 yasindaki bir cocugun hayati soz konusu :)

çalışmayı bırakma, kaliteli bir özel okula ver, akşamları da destek ol yeterli.. emin ol, her gün evde olsan dahi bir iki ay sonra rutin çalışmak sıkacak ve kaytarmalar başlayacak.. ve sen en geç 2. dönem keşke işten çıkmasaymışım diyeceksin.. beni dinle sen beni

4.sinifa giden bir çocuk için işten çıkmanız gereksizdir.
ki okulda tüm gün olduğunu varsayarsak akşam dörtten sonrası için bir etüt, oyun, etkinlik ablası bulabilirsiniz. Üniversite öğrencisi yada bu tarzda iş arayan bir çok insanla karşılaşabilirsiniz. Tabii İstanbul olduğu için net bir şey söyleyemiyorum. Bu tarz birisi sizin ders konusundaki tereddütlerinizi de giderecektir ki varsin matematigi kötü olsun. Yeter ki ahlaken iyi şekilde örnek olacak birisini bulabilin.

Canim onun metametik dersindeki başarısı senin burun farkından daha önde
Ayrıca bunlar benim diye gösterdiği fotoğraflarınin arasındaki 7 farkı bul desem senden en az 15 fark bulabilecek kadar da çok ileri bir zekaya sahiptir ablası :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…