• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işten ayrılmak mi devam mı......

Kesinlikle bırakmayın. Ne kadar yorucu olsada evden ayrılmak cok iyi geliyor. 7 24 evde durmak psikolojiyi alt-üst eder heleki çalışmayı seviyorum diyen birine
zaten çalışma hayatını tam anlamıyla bırakmıyorum aslında sınavımı kazandığımda kendi mali müşavirlik bürom olacak

Bende senin gibi çok kararsızım. Evlatlarımız bir daha bu yaşları olmayacak. Bize en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda biz hep işteyiz.. Artık yorulup evde olmak istediğimiz de ise bir bakmışız çocuklar yok.. Hangisi daha ağır çözemiyorum..
aynen canım duygularıma tercüman oldun hep bunu diyorum acaba annem iyiki çalışmışmı dicekler yoksa anne sen nerdeydin mi dicekler

az işte canım o kadar yıl emeğim var aldığım bu hem sorumlulklarımda az değil belkide en büyük şevkimi kıranda bu oluyor
Gercekten cok az bende bu cevredenim oyuzden bildigim icin cok az geldi 7 yillik calisanlar dahi daha fazla aliyor. Sen genel muhasebesin sonucta fazla alman lazim cidden haksizlik bu ya. Sinir oldum:KK12: bence kafan bu kadar karismisken cik biraz evde kendine zaman ayir o arada iyi bi yer arastir eminim ki tecrubenle alicaksindir. is degisikligi yap yazik yani sanada.

Gercekten cok az bende bu cevredenim oyuzden bildigim icin cok az geldi 7 yillik calisanlar dahi daha fazla aliyor. Sen genel muhasebesin sonucta fazla alman lazim cidden haksizlik bu ya. Sinir oldum:KK12: bence kafan bu kadar karismisken cik biraz evde kendine zaman ayir o arada iyi bi yer arastir eminim ki tecrubenle alicaksindir. is degisikligi yap yazik yani sanada.
canım mali müşavirlik belgemi almak için uğraşıyorum sınava hazırlanıyorum ama iş yüzünden hep sınırda kalıyorum

canım mali müşavirlik belgemi almak için uğraşıyorum sınava hazırlanıyorum ama iş yüzünden hep sınırda kalıyorum
Ozaman bu surede evde dur sinavlarina agirlik ver insallah kazanirsin. Ama cikmam diyosanda is degisikligi sart bukadae evlat ozlemine emege o maas hic bisey.

etraflıca düşünmem lazım ama hayat ne kadar zor kadınlara şöle bakınca erkek çalışıp eve ekmek getiriyo ama kadın vicdanıyla hep başbaşa

16 ay arayla iki evladim var sukrolsun ikincisine hamile kalinca isten ayrildim ustelik devlet memuruydum. evlatlarima kendim bakmak cok keyifli rahat ve mutluyum ama bazen oluyor iste keske baska seyler de yapsam diyorum. iyi dusun kendini en iyi sen tanirsin... ben birkere daha yni karari vermek.zorunda kalsam yine isten ayrilirim...

Eşinin maddi durumu iyiyse işten çıkıp sınava hazırlan ve çocuklarla ilgilen, hem bür süre kafa dinlemiş olursun hem sınava hazırlanıp hayalini gerçekleştirirsin ama hatırlatmakta yarar var, aktif bir kadın için ev hayatı 15 günden sonra sıkıyor.

Aktif iş hayatından sonra evde olmak boğucu oluyor. Ayrıca evdeyken çalışken olduğunuz gibi planlı olmayacaksanız negatif etki yaratıyor. Başarılar.

aynen canım duygularıma tercüman oldun hep bunu diyorum acaba annem iyiki çalışmışmı dicekler yoksa anne sen nerdeydin mi dicekler

Kusura bakma alintiladim.

Kendimden örnek verim.
Annem çalışan bir kadindi.
Birkere bile yadirgamadim. Tam tersi. Aşırı gurur duyuyordum annemle.

Okuldan gelince masadaki sohbetler mesela cok katdi bana. Annem gününden anlatirdi. İş yerini, patronla veya iş arkadaşlarınla olan sorunlarini filan. Bana enterasan gelirdi. İmrenirdin. Ve çocukken hep annem gibi olmak isterdim. Bana cok güçlü ve başarılı gelirdi annem.

Küçük yaşda sorumluluk aldim. Üniversiteye başladığımda kendi evimi kurdum. 1 gün bile zorluk cekmedim. Ev temizliği, yemek, ütü... hepsini biliyordum zaten.

Annemin çalışan bir bayan olmasi benim hayatimi positif etkiledi.

Unutmayin kaliteli zaman cok önemlidir cocuklar icin.

Kusura bakma alintiladim.

Kendimden örnek verim.
Annem çalışan bir kadindi.
Birkere bile yadirgamadim. Tam tersi. Aşırı gurur duyuyordum annemle.

Okuldan gelince masadaki sohbetler mesela cok katdi bana. Annem gününden anlatirdi. İş yerini, patronla veya iş arkadaşlarınla olan sorunlarini filan. Bana enterasan gelirdi. İmrenirdin. Ve çocukken hep annem gibi olmak isterdim. Bana cok güçlü ve başarılı gelirdi annem.

Küçük yaşda sorumluluk aldim. Üniversiteye başladığımda kendi evimi kurdum. 1 gün bile zorluk cekmedim. Ev temizliği, yemek, ütü... hepsini biliyordum zaten.

Annemin çalışan bir bayan olmasi benim hayatimi positif etkiledi.

Unutmayin kaliteli zaman cok önemlidir cocuklar icin.
azda olsa içimi ferahlattınız en çekimser olduğum konu bu kızlarım akşam eve geldiğimizde mutfağa dahi gitmeme izin vermiyolar anne gitme tamammmı diyo minikler:KK23:onlar öle yapınca ne bileyim içim cızz ediyor her akşam otun oynuyorum onlarla yeni şarkılar öğretiyorum beraber boyama yapıyorz olmazsa açıyoruz bi şarkı oynuyoruz :KK71:

16 ay arayla iki evladim var sukrolsun ikincisine hamile kalinca isten ayrildim ustelik devlet memuruydum. evlatlarima kendim bakmak cok keyifli rahat ve mutluyum ama bazen oluyor iste keske baska seyler de yapsam diyorum. iyi dusun kendini en iyi sen tanirsin... ben birkere daha yni karari vermek.zorunda kalsam yine isten ayrilirim...
özel sektörde çalıştığım için doğum öncesi sonrası çok fazla izin kullanamadın ikizlerim çok sorunluydu hamileleik boyunca sürekli doktordaydık her hafta sonra dinlenemeden acil işe başlamam gerekti yerime alınan leman işi beceremeyince tekrar döndüm işe belki bu kadar bunalma sebep soluksuz çalışmam

Eşinin maddi durumu iyiyse işten çıkıp sınava hazırlan ve çocuklarla ilgilen, hem bür süre kafa dinlemiş olursun hem sınava hazırlanıp hayalini gerçekleştirirsin ama hatırlatmakta yarar var, aktif bir kadın için ev hayatı 15 günden sonra sıkıyor.
eşiminde bana dediği bu sen evde zor zaman geçirisin sonra bana sararsın bunalırsın diyo ama denemeden bilemezki insan
şu anda kafam dahada karıştı kızlar

32. Haftalık gebeligimde beri evdeyim. Üstüne ücretsiz izin aldım. Büyük oğluma 2. ve 3. sınıfı okuttum, öğlen eve geldi yemeğe yedirdim, ortanca oğlumu bu sen 1. sınıfi bitirdi. 3. oğlumu doya doya buyuttum. Ha değişen ne oldu, gezmelik hariç kıyafetlerini buradan 2. el aldim. Eskiden sık sık oyuncak alırdım almadım. Aksine beraber yemek yaptık, poğaça kek yaptık, piknik hazirladık, evde kutu kutu pense bile oynuyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz her gün. İşe gittigime göre daha sakinim. Yılbaşından sonra başlayacağınım ama inan 6 ay sebepsiz ücretsiz izin daha mı alsam diyorum. Ben memurum. Maasimin olmaması çok dokundu bize. Tam da yeni ev yaptırmıştık. Miras malimiz vardı satınca evin borcunu ödedik, şimdi geçinip gidiyoruz. İlk oğlumda 3 aylıkti ise başladım, dolmuş duraklarında kayinvalideme verdin aldım, arabamiz yoktu. 2.de 9 aylık yaptım da başladım. Bu 3. Doğumda evde olmak çok iyi geldi ama. Ben tavsiye ederim. Kresi yarım gün yaparsan maddi yükü de azalır sen izindeyken.

Ben bir kadının her zaman calismasi gerektigini düşünüyorum. Cocuklar bir gun olacak büyüyecekler ve size simdiki gibi ihtiyaclari kalmayacak, kendi hayatlari, kendi sorunlari olacak. Bu hayat sizin de hayatınız, çocuklar dışında kendi özel hayatiniz sosyal yasaminiz ve maddi gücünüz olmali diye düşünüyorum. Bir de dünya hali insan ne yasar bilinmiyor, bu kadar emek vermissiniz cefasini cekmissiniz; sefasını da yasayin. :rapci:

Back
X