İşten Çıkamamak

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar yine çok suyunun suyu bir şey için konu açıyorum.
Önceden konu açmıştım işten çıkacağımı söyledim. 3 hafta oldu diyeli. İhbar süresi 2 hafta. Normalde yeni birisi bulunana kadar kalacaktım ama bu ayın 7'sinde babam burnundan ameliyat olacak. Bir gece kalması gerekiyor. Annem refakatçi olacaktı ama geçen hafta memlekete gitmesi gerekti. (dedem de beyin küçülmesi var annemi sorup duruyormuş son zamanlarda içi rahat etmedi annemin gitti.) İzin alamadı babam için iş yerinden.
Durum böyleyken ee zaten çıkacağım izin alsam bir garip karşılarlar. O zamana kadar birisinin işe başlayacağını da sanmıyorum çünkü düşük maaş veriyor, yol yemek parası verilmiyor diye haklı olarak kimse çalışmak istemiyor.

Bu şekilde izin istemem çok mu arsızca olur? Direkt birisi bulunmadan çıkmam mı arsızca olur?

Güncelleme: Şimdi birisi alındı. Kız 24 yaşında hiç tecrübesi yok. Denilen programları bilmiyor. 2000 TL ile başlayacak.
Ben 22 yasinda başladım tecrubem vardı. Denilen programları çok rahat kullaniyordum. Benim üstümden nitelikli eleman desteği de alınacaktı. 1700 TL ile başladim. Hala 1700 alıyorum zam yapılmadı. Haksızlık değil mi bu? Şimdi diyip çıksam hak değil mi? 1700 maaş alıp 2000 lira maaş alacak olana öğretmek istemiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
İşten çıkacağını yazılı olarak bildirdiyesen çek git kim ne diyebilir ki milletin keyfini mi bekleyeceksin

valla iş yerindeki ilişkiye bağlı. öyle bir iletişim kurmuşsundur, öyle bir senkrona girmişsinizdir ki alsam ayıp olur diye niyetli düşünürken patronun da durumu bilse bu kız bana niye söylemedi diye üzülür... var mı böyle bir işyeri? evet var ama çooook az...

ama arada iyi niyetli düşünmemem, kötü gözle bakma gibi şeyler varsa izin vermek istemezler. ama farketmez. kimse babanın oğlu değil sen sağlık işlerini hallet. onlar ne düşünürse düşünsün

İzin isteyin vermezlerse iyi o zaman çıkışımı hızlandırın dersin

iyi de ihbar süreniz dolmuş. yazılı olarak bildirimi zamanında yaptıysanız şu an sizi oraya bağlayan bişey yok. eleman bulup bulamamaları onların problemi.

Ben anlayamiyorum bu tarz seyleri. Ihbar suren dolmus resmibolarak baglayan birsey yok. Ihbarim doldu diyip cek git. Neyin arsizligi. Bulmuslar enayiyi calistiriyorlar. Boyle devzm ederseniz daha cok somururler sizi. Ki anladigim kadariyla 6 aydir falan calisiyorsunuz orada ne bu minnet duygusu.
Sen calisiyorsun o seni calistiriyor. Duygusal bakma olaya cek git.

Izin isteyin .. ben ocak ayinda sozlu olarak cikacagimi söyledim ki yeni eleman gelene kadar burdayim diye belirttim tahmini iki uc ay daha burdayim yani cunku eleman bulamadik .. ve çalıştığım surece yine izin almam gerekirse alıyorum ben

Üslubunuzu düzelterek yazın, enayi vs gerek yok bu tarz ifadelere.

İş yeri ile aranızdaki bağa bağlı biraz eğer kimseyi gücendirmek istemezseniz zaten refakat.i izni alabiliyorsunuz yasal olarak alın babanız için
Zaten o iş yeri ile tüm bağı koparacaksanız çıkın gidin iş yerinizden birini bulmamaları siz bağlamaz

Refakatci izni alin, hic ugrasmayin. Zaten 1 geceymis, 2 gun izin/rapor alsaniz yeter.

Bana yaptiginiz bu tavri isvereninize yaparsaniz daha karli cikarsiniz.

hanımefendi, yaptığımın doğru olmadığının ben de bilincindeyim. Ama çirkin kelimelere gerek var mı? Düzgünce soruyorum gelmiş enayi diyorsunuz. Bu hakkı nerden buluyosunuz kendinizde? Şuraya her konu açan sanki sizin saçma sapan üslubunuzla uğraşmak zorunda.

Refakatci izni alin, hic ugrasmayin. Zaten 1 geceymis, 2 gun izin/rapor alsaniz yeter.

aa ben onu sadece memura sanıyordum ama bugün derim çıkmam gerektiğini. yavaştan aldılar zaten birisini bulmayı :)

Güncelleme: Şimdi birisi alındı. Kız 24 yaşında hiç tecrübesi yok. Denilen programları bilmiyor. 2000 TL ile başlayacak.
Ben 22 yasinda başladım tecrubem vardı. Denilen programları çok rahat kullaniyordum. Benim üstümden nitelikli eleman desteği de alınacaktı. 1700 TL ile başladim. Hala 1700 alıyorum zam yapılmadı. Haksızlık değil mi bu? Şimdi diyip çıksam hak değil mi?

zaten ihbar süresini doldurmuşsunuz. neden çıkmıyosunuz ki?

Patrona git bir sor önce maaş farklılığının sebebi neymiş. Eğer hakliysan iki çift laf söyle sonra içinde kalmasın. Yeni kıza da bişey öğretmenden çık git

gelen kişiye işi öğretip çıkacaktım. öğret vs dedi ama maaşı duyunca öğretmek istemiyorum hiç. öğretmeden çıkayım

ihbar süreniz dolmadan alsalardı o zaman. şu an sizin bi sorumluluğunuz yok. haksız bi tutum da var ayrıca. referans konusunda sıkıntı olmayacaksa çık bence.

Resmi olarak bağlayan birşey yoksa çık neden yeni gelenle uğraşacaksın bunu onlar düşünsün.2000tl vermeleri belki acil eleman gerektiği içindir.ayrılacaksanız sorgulamayın çıkın gidin peşinize adam takacak değiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…