İşten Çıkamamak

sorgulamak değil aslında. Ama 2000 lira vereceğini söyleyip üstüne de sen işi öğretirsin demesi vs haksızlık.

Zaten ihbar sürenizi doldurmuşsunuz ve geçmişsiniz bile. Ayrıca günlük 2 saat yasal olarak iş arama izniniz var. Ki muhtemelen bilmiyorsunuz bu sebeple kullandığınızı düşünmüyorum. İhbar başladığından itibaren her gün 2 saat kullanabilirsiniz. Yada toplu olarak kullanmak isteyebilirsiniz. 14 x 2 = 28 saat. Günlük kabul gören çalışma saati 7,5 varsayarsak 3gün 5,5 saat toplu sekilde izninizi kullanabilirsiniz. Herhangi bi şekilde maaşınızdan kesemezler.

Bir dilekce yazin; " şu tarihte istifamı sunmuştum. Buna istinaden haketmiş olduğum ve kullanmadığım günlük 2 saatlik iş arama iznimi şu şu tarih aralığında toplu olarak kullanmak istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını rica ederim. " diyerek. Dilekçenin kopyasını alın. İnsan kaynakları sorumlunuza yada personel sorumlusuna (kim teslim aliyorsa o imzalayip teslim alinmistir tarafımdan diye yazmali ) teslim alınmıştır ibaresi yazarak imzalatın sizde kalacak olan kopyaya mutlaka. İmzayı da attirip dilekcenizin kopyasini aldiktan sonra ise devam etmeyeceginizi cikis islemlerinizi is arama izni son tarihinde hazir etmelerinizi söyleyip cikarsiniz. Yasal olarak elinizde de imzali kanitiniz olur herhangi bir aksi islem yapmalarina karsilik. O yuzden dilekcenizin kopyasini imzalatip ondan sonra soyleyin gelmeyeceginizi falan :)

Çok teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…