canım aylık bordlar ve bildirgeler var her ay bunları imzalamışmıydın ? Birde bu diğer şirketle giriş çıkışlarda çıkış bîldirgelerinî imzaladınmı?Bugün herhangi bir sebep gösterilmeksizin işten çıkarıldım ve bunu bana telefonumu arayarak söylediler. o sırada iş yerindeydim. bu yerde 2010 dan beri çalışıyorum fakat firma bünyesinde iki şirket olarak çalışıyor. birisi şahıs firması ve diğeride normal şirket olarak. (işverenlerim 3 kardeş) ben bu süre içerisinde birkaç defa birinden çıkarılıp diğerinde çalışıyor olarak gösterildim. buna diğer çalışanlar da dahil. son olarak 2014 5 ocak tarihinden beri ssklı görünüyorum. yarın kıdem ve ihbar tazminatlarım için işveren ile görüşecem. ssk asgari ücret üzerinden yatırılıyor. bu arada yıllık izin ücretlerimi almadım ama bana vereceğine dair söz verdi. belirsiz süreli iş sözleşmesinde de imzam yok. sadece işverenin kaşe imzası var. ben atmamıştım. daha doğrusu personel özlük dosyasında bulunan belirsiz süreli sözleşme bu. harici olarak imzaladığım bişey yok. bunu imzalamalı mıyım? imzalamazsam diğer haklarımı alamaz mıyım? izlemem gereken nasıl bir yol? bana yardımcı olur musunuz?
Sana giriş çıkış yaptıkları zaman bu bildirgeleri imzalamadıysan , iş mahkemesine gîdip , aynen buraya yazdığın gibi yazıp dava açıcaksın . Bu arada işverenin tazminatlarını ödemezse , ibraname imzalama .
Bi telefonla işten atma devri kapandı diye bi haber görmüştüm ben.Diğer teferruatları bilmiyorum ama işveren bu konuda haksız. Size 15 gün önceden haber vermeleri gerekmez miydi çıkarırken?
Dava açabilirsin işe iade için,size haber bile verilmemiş çünkü,15 gün önceden haber verilmesi gerekti.evet vermesi gerekiyordu ama yapmadı. yarın beni zorlayacak sanıyorum. özellikle tazminatlar konusunda. :/
İşe giriş yapılırken , belirsiz süreli iş sözleşmesi diye sgk ya bildirilir . Bunun dışındaki farklı durumlarda işverenle işçi arasında imzalanıp ssk ya elden götürülür . Mesela dîreksiyon hocasısın haftada 3 saat ders veriyorsun onu bildirirsin . Onlar farklı iş kollarına göre değişir . Sen işe git .çıkardık deselerde Yarın işe git işi bırakma , çünkü işe habersiz gelmedi diye tutanak tutarlar . İşverininle konuş . Çıkış bildirgesini imzalama . Oradan iş mahkemesine git . Aynen yaz .sadece ay sonunda gelen maaşımı aldığıma dair olan bordroları imzalıyordum. onun dışında bişey imzalamadım. belirsiz süreli iş sözleşmesini benim de imzalamam gerekli mi?
Kıdem ve ihbar tazminatlarınızın ve yıllık izin ücretlerinizin 2010 işe girişten itibaren ödenmemesi durumunda hemen çalışma İşkur il müdürlüğüne şikayette bulunun.
İki şirket, aynı işyeri, işverenler kardeş ve yaptığınıx işin değişmediğini belirterek, kıdeminizin kesilmediğini iddia ederek, 4857/17 ye göre sözleşmenizin bildirimsiz feshedildiğini, dolayısıyla ihbar ve kıdem tazminatı ile izin ücretinizin ödenmesini talep edin.
İşe giriş yapılırken , belirsiz süreli iş sözleşmesi diye sgk ya bildirilir . Bunun dışındaki farklı durumlarda işverenle işçi arasında imzalanıp ssk ya elden götürülür . Mesela dîreksiyon hocasısın haftada 3 saat ders veriyorsun onu bildirirsin . Onlar farklı iş kollarına göre değişir . Sen işe git .çıkardık deselerde Yarın işe git işi bırakma , çünkü işe habersiz gelmedi diye tutanak tutarlar . İşverininle konuş . Çıkış bildirgesini imzalama . Oradan iş mahkemesine git . Aynen yaz .
O sozlesmeyi imzalama. Gerekirse mahkemeye basvurursun. Simdi kanunlarin cogu isciden yana. Hatta sozlesmesiz calistirdigi icin o suclu. Calisma bakanligindan kontrole gelseler eksik evraktan dunya ceza yerler. Hic bir seye imza atma. Hatta bence bir avukatla gorus ya da hukuk siteleri var oraya danis
yardımınız için teşekkür ederim. işyeri şuan maddi anlamda zorda. geçen ay çalışanlardan bazılarına maaş bile ödemedi ve herkesi çıkardı. sadece 3 kişi kaldık orada. tazminatlarımı da geciktirecek bu çok belli. bide üç ay sonra düğünüm var. çok zor durumda kaldım :/
alo 170 danışma hattını aradım. bana o sözleşme ile ilgili söylediği şiey iş sözleşmesini işçi tarafından onaylanması gereklidir oldu. açıkçası napmalıyım kafam karıştı.
Takıldın sözleşmeye :) yol ; önce ptt git , e devlet şifreni al orada hangi iş koluyla giriş- çıkış yapılmış dökümleri al . Ondan sonra işe git , patronla konuş , tazminat vs. Vermiyecem derse , oradan iş mahkemesine git . Dilekçeyi yaz dava aç . Kanunlar İşçiden yana olsada , uzun sürer . Anlamadıysan tanıdığın bir muhasebeciye git . İşverininkine gitme .tanığın muhasebeci yoksa , özelden msj atim ararsın beni . E devlet bi bakalım napmışlar nitmişler :) iş kur değil , çalışma bakanlığı iş mahkemeleri ilgilenir . Adliyeye gidicen . Oradan yönlendirirler .alo 170 danışma hattını aradım. bana o sözleşme ile ilgili söylediği şiey iş sözleşmesini işçi tarafından onaylanması gereklidir oldu. açıkçası napmalıyım kafam karıştı.
İşyeri zorda olabilir. Sizde ücretle geçinen insansınız sonuçta. Bi telefonla fesih bildiren adama acımayın.
İşveren sizi sıkıştıracaktır. Hiç gerilmeyin derim. Sadece tazminatlarınız ödemezse işkura şikayette bulunacağınıızı belirtin.
Bu tarz incelemeleri çok yaptım. %100 kazanırsınız.
Takıldın sözleşmeye :) yol ; önce ptt git , e devlet şifreni al orada hangi iş koluyla giriş- çıkış yapılmış dökümleri al . Ondan sonra işe git , patronla konuş , tazminat vs. Vermiyecem derse , oradan iş mahkemesine git . Dilekçeyi yaz dava aç . Kanunlar İşçiden yana olsada , uzun sürer . Anlamadıysan tanıdığın bir muhasebeciye git . İşverininkine gitme .tanığın muhasebeci yoksa , özelden msj atim ararsın beni . E devlet bi bakalım napmışlar nitmişler :) iş kur değil , çalışma bakanlığı iş mahkemeleri ilgilenir . Adliyeye gidicen . Oradan yönlendirirler .
Sen ordakikere bakma. Sözleşme yada başka evrakta imzan olmaması işveren aleyhine. Sen imzalama alacaklarını almadan.
Takıldın sözleşmeye :) yol ; önce ptt git , e devlet şifreni al orada hangi iş koluyla giriş- çıkış yapılmış dökümleri al . Ondan sonra işe git , patronla konuş , tazminat vs. Vermiyecem derse , oradan iş mahkemesine git . Dilekçeyi yaz dava aç . Kanunlar İşçiden yana olsada , uzun sürer . Anlamadıysan tanıdığın bir muhasebeciye git . İşverininkine gitme .tanığın muhasebeci yoksa , özelden msj atim ararsın beni . E devlet bi bakalım napmışlar nitmişler :) iş kur değil , çalışma bakanlığı iş mahkemeleri ilgilenir . Adliyeye gidicen . Oradan yönlendirirler .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?