Muhasebcisiniz ve İşkurun calısma bakanlığına baglı oldugunu bilmiyorsunuz? Daha kotusu iş mahkemesinin calışma bakanlığına baglı oldugunu düşünüyorsunuz öylemi?
Allahım sen koru..
Bilmeden insanları yanlış yönlendirip vebal almayın bari,bilmiyorsunuz susun. Bi mahkeme 2 sene sürüyor. Kızı 2 sene bekleteceksiniz.
Konu sahibi önce işkura şikayet, Son çare mahkeme.
Bu arada bunu çalışma bakanlığı personeli olarak söylüyorum, birinci ağızdan yani.
lütfen bir akıl verin bana. çarşamba günü bana tüm haklarımı vereceğini, mağdur etmeyeceğini ve çıkış belgemi kendisi imzalayacağını söylediği halde bugün gitmiş muhasebeciye benb çıkarmıyorum kendisi çıkıyor gerekli işlemleri ona göre yap demiş. ben napıyım şimdi nasıl bir yol izleyim lütfen yardımcı olun????
Ne yok artık... asla işe gelmemezlik yapma. Sen çıkmıyorsun sonucta.
Sen dilekçe vermeden seni istifa etmiş gibi gösteremez.Mahkemeye ver,kıdemini almadan sakın çıkma.lütfen bir akıl verkıdeminna. çarşamba günü bana tüm haklarımı vereceğini, mağdur etmeyeceğini ve çıkış belgemi kendisi imzalayacağını söylediği halde bugün gitmiş muhasebeciye benb çıkarmıyorum kendisi çıkıyor gerekli işlemleri ona göre yap demiş. ben napıyım şimdi nasıl bir yol izleyim lütfen yardımcı olun????
lütfen bir akıl verin bana. çarşamba günü bana tüm haklarımı vereceğini, mağdur etmeyeceğini ve çıkış belgemi kendisi imzalayacağını söylediği halde bugün gitmiş muhasebeciye benb çıkarmıyorum kendisi çıkıyor gerekli işlemleri ona göre yap demiş. ben napıyım şimdi nasıl bir yol izleyim lütfen yardımcı olun????
İstediği kadar kendi çıkıyor desin, istifa dilekçesi imzalamadığın müddetçe hiç bir hakkın yanmaz.
Sen işe git, eğer sana gelme diyorsa veya dediyse doğrudan bi notere gidip, işverenliklerde unvan ve adresine tebliğ edilmek üzere ihtarname çektirin, ihtarnamede; bugün işyerinize çalışmak için geldiğim halde, tarafınızca, bugünden itibaren işyerinizde çalışmamam gerektiği beyan edilerek, iş sözleşmemi feshettiğiniz belirtildi. İş sözleşmem tarafınızca 4857 sayılı İş kanununun 17. Maddesi uyarınca bildirimsiz olarak feshedilmiş olmasına rağmen, yasal haklarım olan ücretim, izin ücretim, ihbar ve kıdem tazminatlarım tarafıma ödenmemiştir. İşyerinizde çalışmaya devam etme istek ve iradesinde olduğumu belirterek, iş sözleşmemin feshedilmesi halinde 4857 sayılı İş kanunu gereğince ödenmesi gereken tüm yasal haklarımın( ücret, yıllık izin ücreti, fazla çalışma ücreti, ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı) banka hesabıma yatırılarak ödenmesini, aksi taktirde hakkınızda tüm idari ve yasal yollara başvuracağımı bildiririm.
Diye uzun uzun yazarak, ihtar çektir.
Öderse ne ala ödemezse önce işkura şikayet, ve bu süreçte hiç bir şey imzalama. İmza attı öyle ödicem der sakın imzalama.
Bugün herhangi bir sebep gösterilmeksizin işten çıkarıldım ve bunu bana telefonumu arayarak söylediler. o sırada iş yerindeydim. bu yerde 2010 dan beri çalışıyorum fakat firma bünyesinde iki şirket olarak çalışıyor. birisi şahıs firması ve diğeride normal şirket olarak. (işverenlerim 3 kardeş) ben bu süre içerisinde birkaç defa birinden çıkarılıp diğerinde çalışıyor olarak gösterildim. buna diğer çalışanlar da dahil. son olarak 2014 5 ocak tarihinden beri ssklı görünüyorum. yarın kıdem ve ihbar tazminatlarım için işveren ile görüşecem. ssk asgari ücret üzerinden yatırılıyor. bu arada yıllık izin ücretlerimi almadım ama bana vereceğine dair söz verdi. belirsiz süreli iş sözleşmesinde de imzam yok. sadece işverenin kaşe imzası var. ben atmamıştım. daha doğrusu personel özlük dosyasında bulunan belirsiz süreli sözleşme bu. harici olarak imzaladığım bişey yok. bunu imzalamalı mıyım? imzalamazsam diğer haklarımı alamaz mıyım? izlemem gereken nasıl bir yol? bana yardımcı olur musunuz?
patronun istediği gibi kendin çıkacaksın yaniMerhaba herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Cuma günü konuştuk tekrar kendisi ile. Benimle çalışmaya devam edeceğini eğer istersem kendimçıkabileceğimi söyledi. Fakat daha başka sebeplerden dolayı da ben burda çalışmak istemiyorum. Bugün işe yeniden geldim. Işverenimin gelmesini bekliyorum. En azından şu beş senenin hatrı için güzelce konuşup anlaşma yoluna varicam. Ha yine kabul etmezse allaha havale edicem. Her taraftan elim kolum bağlı. Küçük bir iş yeri olduğu için Ne giris cikisimi ispat edebilirim ne de kendime şahit bulabilirim. avukat ileGörüştünm elinde yazılı geçerli belge olması lazım dediÇıkarıldığınıma dair böyle bir belge de yok zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?