İşten Çıkarılma

divankusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
2.047
2.387
133
30
İyi günler arkadaşlar çok sıkındayım çok ağlıyorum bana yardım edin anlatacak hiç kimsem yok.
Ben 2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum. Uzun bir süre iş bulamadım mülakatlar güzel geçtiği halde sonra biz sizi arayacağız geri döneceğiz diyip beni savsaklıyorladı. İşsizlikten çok bunalmıştım her gün bir işyerine mülakata gidiyordum ama sonuç alamıyordum. İnsan belli biryerden sonra annesine babasına 'Bu da olmadı işe alınmadım' demeye utanıyor.
Mayısın ilk haftasında özel bir şirkette call center (Çağrı merkezi elemanı) olarak işe başladım. Satış odaklı bir işti. Çalışma şartları falan da çok iyiydi. Ben çalıştığım işi küçük görmem işin küçüğü büyüğü olmaz bence. Neyse işe başladım ilk 4 gün eğitim verdiler. Sonraki günlerde çağrıya oturttular. Çağrıya oturalı 3-4 gün falan olmuştu şefimiz beni çağırdı. Satışımın iyi olmadığını beni işten çıkarmak zorunda olduğunu anlattı. Yani daha 1 haftam yeni bitmişti ben kendimi kapının önünde buldum.
Bu durum beni çok üzdü ve sinirlendirdi. Benim eğitimim daha yeni bitmiş çağrıya oturalı daha bir hafta bile olmamış. Sen benden nasıl bir performans bekliyosun? Zaten bir iş yerinde işe alışman 2-3 hafta sürüyor. Satışım ilk günlerde iyi olmayabilir, telefonda konuşmam bile iyi olmayabilir. (heyecanlanabilirim falan) 3-4 günlük insan orada uzun zamandır duran kadar iyi olamaz ki. Ben bu durumu hiç anlamadım. Bir haftadır ordaydım ama bunu bir kaç günü eğitimle geçti.
Aileme bir haftada işten çıkartıldığımı söyleyemedim. Yine mi olmadı, niye bir haftada işten çıktın kavga mı ettin diyecekler. İşe gidiyormuş gibi her gün evden çıkıyorum iş mülakatlarına gidiyorum. Annemleri kandırmayı sevmiyorum ama onları hayal kırıklığına da uğratamam. Bana akıl verin lütfen sıkışıp kalmış gibi hissediyorum kendimi.

Allah yardımcınız olsun. Bu sadece sizin başınıza gelen bir durum değil. Ülkemizin gerçeği işsizlik. Ailenize de gerçeği söyleyin

Bende çok uzun süre işsiz kalmıştım psikolojim bozulmuştu artık. Ama kendinizi bu kadar bunaltmayın olmadı diyin anlatın durumu. Böyle gitmez çünkü dünyanın sonu değil ya kocaman aile babaları ii bulamıyor sonuçta. Allah yardımcınız olsun..

işe alınırken rafarans yani torpil daha etkili oluyor ben böyle şeylerden hiç hazzetmem ayrıca işte kalma konusunda da aynı şekilde arkan yoksa gözünün yaşına bakılmıyor kpss ye girip devlet memuru olsan daha rahat olmaz mı

Off canım ya, Ne kadar gururlusun. Ama inan zararını sen görürsün, bu kadar ayrıntılı düşünme herşeyi. Orası olmazsa başka yer olur illaki. Sana tavsiyem satış işinden uzak dur. çok zordur o iş. Ağzı iyi laf yapan biri ancak üstesinden gelir. Annene de geç olmadan söyle gerçeği. O anne, senin üzülmeni ister mi hiç, elbette seni anlayacaktır. Allah yardımcın olsun.

1 hafta da neyi anlamışlar gerçekten ben de anlamadım, diğerlerinin nasılmış ki?
Allah yardımcınız olsun, istediğiniz gibi bir iş bulursunuz inşallah.

Call center elemanı olmak gerçekten zor insanların çoğu 444 lü numara görünce cevap vermiyor, telefonu kapatıyor veya sizi dinlemiyorlar bile. Bir insan kendini bir haftada ispatlayamaz ki. Tamam, eğitim verdiler ama daha o işe yeni başlamışım Bismillah. Neyin performansı bu. Bari bir ay tutsalardı da net maaşımı alsaydım. Aileme söylesem kızım anlatmadığın bişey mi var insan bir haftada işten çıkartılmaz der. Ama gerçekten ortada da bişey yok.

Öncelikle çok geçmiş olsun benim nişanlım da uzun süre işsiz kaldı sonunda satış mühendisi olarak bir firmaya girdi bir aylık eğitimleri vardı bir ay dolunca satışa başladılar ama yaptıkları satış bir iki günde yapılabilecek satış değil iki üç gün sonra müdürü yanına çağırıp satış yapmadın işten çıkartıyoruz demiş daha deneme sürecine bile girmeden o da ilk gün kimse anlamasın diye işe gidiyorum diye çıkmış evden sonrasında söyledi. Siz de söyleyin bence çünkü bu sizin suçunuz değil onlar büyük ihtimalle yerinize çalışacak torpilli birini bulmuşlardır...

demezler belki de kötüyü düşünmeyin. söyleseniz daha iyi olur. hakikaten çok saçmaymış bu kadar zamanda performans ölçmek. ama belki sizinle işe girenlerinki iyiydi göze battınız belki. belki de yerinize bir tanıdık almak istemişlerdir. takılmayın kendinizi üzmenizin bir anlamı yok. Allah yardımcınız olsun. tez zamanda iş bulursunuz inşallah.

Üzülme canım
Annenlere de gerçeği söyle
Üzülecekler ama yapacak bir şey yok
Sen elinden geleni yapıyorsun
Kendin çıkmamışsın çalışmak istiyorsun
Allah yardımcın olsun,pes etme

Kiyamam sana. Ne hissettigini cok iyi anliyorum. Bence ailene yalan soyleme. Dusunduklerinde haklisin, hic bir ciddi sirket calisanini 4. gununde ahlaksizlik disinda bir sebepten isten cikarmaz. Annenlere soyle ki piyasanin durumunu anlasinlar. Ne mutlu ki sen calismak isteyen ve mucadele veren bir insansin. Ya calismayan banane diyen bir evlat olsaydin? Onu daha mi cok begeneceklerdi.

Kac aydir issizsiniz? Turizm bu sene malesef cok kotu malum sebeplerden. O yuzden o dalda is bulmaniz uzun surebilir. Lutfen cesaretiniz kirilmasin. Oyle boyle, bir yer mutlaka olacak

Maasi sartlari falan neydi ki ?
Uzmeyin ailenize oldugu gibi anlatin
Sonucta bir ay dolsa maas nerde de diyebilirler ..
Hem baska bir is bulsaniz sen cagri merkezinde calismiyor musun bu is ne diyebilirler gec olmadan soyleyin
Allah yardimciniz olsun

Satış işi böyle. 2 yıllık mezunsun daha çok kucuksun canım. Ya 4 yıla tamamla ya da başka ofis işi bulmaya bak. Teknik bir alan değil senin ki. Sekreterlik, müşteri temsilciliği ne bileyim satın alma ve hatta ik, idari işler elemani vb pozisyonlara bak.

Bazen içimden anneni babanı al karşına işten çıkarıldım. evet başarısız oldum tekrardan işsiz kaldım demek var. İnanın aileden başka dost ve arkadaş yok. İnsanın en yakın arkadaşı bile annesi babası gibi sahip çıkmıyor düşünmüyor. Ama napıyım arkadaşlar, çok utanıyorum. Aylarca iş ara, iş buldum diye sevin 1 hafta sonra satış yok şöyle böyle diye işten çıkartıl. Her işte bir hayır var illa bir yerlerden nasibim çıkar ama napıyım, çok mutsuzum. Normalde işten eve gelme saatim 7 gibi saatimi doldurayım diye parklarda oturmaktan mahallede gezinmekten bıktım.

Yok daha bir sey demedim. Sabah hiçbir problem yokmuş gibi evden çıktım bu gün 2 is görüşmem var akşam dicem

O kadar iyi anlıyorum ki sizi...
Allahım en yakın zamanda hayırlı kapılar açsın inşallah...

Yaa yalanı sevmem ama istersen ortam kötü, işte biri bana sarkıntılık yaptı falan de, çıktım de. Yani anne babalara bazı şeyleri anlatmak zor oluyor. Ama işte, kendin belli bir sebepten ötürü çıktığını söylersen hak verirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…