İŞTEN İSTİFA EDİP ETMEMEK HK.

Aslında başta biraz daha bilgi verseniz iyi olur. Siz 11 yıldır sgkli msnz orda?
evet
çok denedim tazminat alabilmek için
adam bildiğin mobing uyguluyor
rahatım burda istediğim zaman izin aldım
eşim kanser olduğunda tedavi esnasında çalışma saatim esnekti
hani cetrefilli işlere girmeden nasıl çıkabilirim diye bakıyorum

Merhaba arkadaşlar muhasebe işinde 11 senedir çalışıyorum, firma 1 senedir hiç iş almadı maaşımda asgari ücret yol ve yemek içinde ve maaşta beni tatmin etmiyor ve patronun davranışı tartışma esnasında bana inanmadığı şekilde imalarda bulunuyor ve çok rahatsız oluyorum asıl sorum işten çıkmak istiyorum piyasada iş durumu güvenemiyorum evliyim çocuğum yok ama 5 ay daha borcum var ve eşim evi ancak idare ediyor
.idare edebildiğim kadar devam edeyim mi?
.Zam istedediği mi söyleyip vermezse işten ayrılayım mı?
Not: İş başvuruları yaptım ama geri dönen yerler olmadı ve borçlarımı en fazla 2 ay ödeyebilirim
Özel sektör hep asgari veriyo ve patronlar her yerde aynı gibi bı şey... Giden geleni aratır iş bulmak ve yeniden bir iş yerine adapte olmak epey zor o yüzden en azından borçları bitirene kadar çıkmanızı öneririm

biraz daha sabredin en azından borçları ödeyene kadar
buradan çıkıp başka yere girseniz orada da türlü sıkıntı sizi bekleyebilir daha ben sorunsuz sıkıntısız bir iş yeri gerçekten görmedim :KK43:
elbette sorun olacak bazen insan tahammül edecek pay bırakılmalı

elbette sorun olacak bazen insan tahammül edecek pay bırakılmalı
çok haklısınız aslında hepbirlikte çalışılan yerde sorun olması daha tuhaf adamin işi sizlerin sayesinde yürüyor iyi de geçinmeli ama insanlar çok değişik işte

borcunuzu ödeyemediğinizde çok sıkıntı yaşarsınız +masraflar da var ev geçimi zor hergün zam da gelirken :(

çok haklısınız aslında hepbirlikte çalışılan yerde sorun olması daha tuhaf adamin işi sizlerin sayesinde yürüyor iyi de geçinmeli ama insanlar çok değişik işte

borcunuzu ödeyemediğinizde çok sıkıntı yaşarsınız +masraflar da var ev geçimi zor hergün zam da gelirken :KK43:
patrona hak verdiğim yerler kadar hak vermediğim yanlarda var
ama ben burada işle ilgili gelişemiyorum
1 senedir iş yok çalışıyorum ama davranış şekli çok rahatsız edici oldu
parası var hesaplarını görüyorum
işe gelirken ayaklarım geri gidiyor
piyasaya bakıyorum adam akıllı iş yok
5 ay evvel ufaktan yine iş vardı

11 yıllık eleman olup asgari ücret almak bilemiyorum. En başından kabullenmişsiniz patron da ses eden olmayınca oh ne güzel diye devam ettirmiştir

Merhaba arkadaşlar muhasebe işinde 11 senedir çalışıyorum, firma 1 senedir hiç iş almadı maaşımda asgari ücret yol ve yemek içinde ve maaşta beni tatmin etmiyor ve patronun davranışı tartışma esnasında bana inanmadığı şekilde imalarda bulunuyor ve çok rahatsız oluyorum asıl sorum işten çıkmak istiyorum piyasada iş durumu güvenemiyorum evliyim çocuğum yok ama 5 ay daha borcum var ve eşim evi ancak idare ediyor
.idare edebildiğim kadar devam edeyim mi?
.Zam istedediği mi söyleyip vermezse işten ayrılayım mı?
Not: İş başvuruları yaptım ama geri dönen yerler olmadı ve borçlarımı en fazla 2 ay ödeyebilirim
İstifa edersen işsizlik maaşını alamazsın ancak anlaşma yoluna gidip işveren tarafından çıkartıldı yaptırırsanız sgk çıkışınızı en azından işsizlik maaşı alabilirsiniz. Eğer eminseniz size zam yapmayacağından çalışmaya ara vermek istediğinizi bi süre çalışmayacağınızı söyleyip anlaşın.

Borçlarınız bitene kadar çalışın 2 ay demişsiniz sanırım. Bu arada iş bakın 11 yıllık emeğe asgari ücret giderler içinde çok az geldi bana ama yaşadığınız yer piyasası böyle ise birşey diyemem tabi.. iş bulmak sıkıntı bu devirde ama elbet sizin de nasibiniz vardır biryerde belki zamanı var.. Ben de 12 yıldır aynı şirketteyim bu arada muhasebe işi malesef piyasa garip.. İş bilmeyen ya da sorumluluk almak istemeyenler yüksek maaşla el üstünde tutuluyor.. Nerede fedakar işkolik var ise kıymeti bilinmiyor.
Katılıyorum. İşe en erken ben gelirim ama istediğim zam ertelendi şu ay bu ay deyip oyalanıyorum. İşi sallayan tipleri ise zam yapıp duruyor.

İstifa edersen işsizlik maaşını alamazsın ancak anlaşma yoluna gidip işveren tarafından çıkartıldı yaptırırsanız sgk çıkışınızı en azından işsizlik maaşı alabilirsiniz. Eğer eminseniz size zam yapmayacağından çalışmaya ara vermek istediğinizi bi süre çalışmayacağınızı söyleyip anlaşın.
çok dengesiz 1 -2 sene evvel çıkarsan sana tazminat veririm sonra sen çıkarsan tazminat gerek kalmaz diyor
şimdi tamam deyip sonra olmaz diyebilir
Zam yapmazsa bu sefer lafımı yutmak istemiyorum
Önceden istemiştim yapmamıştı
Yine deneyeceğim bunu

evet
çok denedim tazminat alabilmek için
adam bildiğin mobing uyguluyor
rahatım burda istediğim zaman izin aldım
eşim kanser olduğunda tedavi esnasında çalışma saatim esnekti
hani cetrefilli işlere girmeden nasıl çıkabilirim diye bakıyorum
O zaman şunu da söyleyeyim. yüksek lisans yaparken bir yandan öğretmenlik yaptığım sırada işsizlik maaşı almamız için çalıştığım süre kadar onların vermesi gerekn parayı onlara vermemi istediler sanirim 1 yil çalışmıştım.bu şekilde verdgm parayı tekrar hesabıma yatirdilar ve o şekilde işsizlik maaşıni almamı saglamislardi.
Yani kesinlikle kıdem tazminatı vermezlerse (mobbing de işten ayrılma sebebidir kanıtlama yolunu yine size SGK anlatır bunu ) bu dediğim şekilde bari issizlik maaşımı alayım deyin bir kaç ay borcunuzu da ödemiş olursnz.

O zaman şunu da söyleyeyim. yüksek lisans yaparken bir yandan öğretmenlik yaptığım sırada işsizlik maaşı almamız için çalıştığım süre kadar onların vermesi gerekn parayı onlara vermemi istediler sanirim 1 yil çalışmıştım.bu şekilde verdgm parayı tekrar hesabıma yatirdilar ve o şekilde işsizlik maaşıni almamı saglamislardi.
Yani kesinlikle kıdem tazminatı vermezlerse (mobbing de işten ayrılma sebebidir kanıtlama yolunu yine size SGK anlatır bunu ) bu dediğim şekilde bari issizlik maaşımı alayım deyin bir kaç ay borcunuzu da ödemiş olursnz.
170 aradım ihtar çekmemi ve avukatla görüşmemi istedi haklı neden olur ise diye

170 aradım ihtar çekmemi ve avukatla görüşmemi istedi haklı neden olur ise diye
Bence bunun yolunu arayın sagolsnlar eşiniz hasta iken istdgnz gibi calismissiniz ama size zam yapmadan 11 yıl boyunca çalıştırdıklarına saysinlar gönül borcu hissetmeyin böyle işverenlere karşı. Sonuna kadar arayın hakkınızı delil olarak kullanacagnz şeyler bulun. Biraz da bu konu üzerinden araştırın Google'da.

Bence bunun yolunu arayın sagolsnlar eşiniz hasta iken istdgnz gibi calismissiniz ama size zam yapmadan 11 yıl boyunca çalıştırdıklarına saysinlar gönül borcu hissetmeyin böyle işverenlere karşı. Sonuna kadar arayın hakkınızı delil olarak kullanacagnz şeyler bulun. Biraz da bu konu üzerinden araştırın Google'da.
tek çalıştığım için şahit bulamıyorum birde çekiniyorlar

Back
X