İŞTEN İSTİFA EDİP ETMEMEK HK.

Merhaba arkadaşlar muhasebe işinde 11 senedir çalışıyorum, firma 1 senedir hiç iş almadı maaşımda asgari ücret yol ve yemek içinde ve maaşta beni tatmin etmiyor ve patronun davranışı tartışma esnasında bana inanmadığı şekilde imalarda bulunuyor ve çok rahatsız oluyorum asıl sorum işten çıkmak istiyorum piyasada iş durumu güvenemiyorum evliyim çocuğum yok ama 5 ay daha borcum var ve eşim evi ancak idare ediyor
.idare edebildiğim kadar devam edeyim mi?
.Zam istedediği mi söyleyip vermezse işten ayrılayım mı?
Not: İş başvuruları yaptım ama geri dönen yerler olmadı ve borçlarımı en fazla 2 ay ödeyebilirim
Asgari ücrete yemek dahil olamaz, haklı fesih yapabilirsin. 11 yıllık kıdemini, izinlerini alırsın. Arabulucuya gitmen gerekir, kanıtlarını topla.
Ödeme süresi de max 10 gündür.

Tazminat almadan asla çıkma.
Velev ki çıkarım diyorsun; hemen çık derse 2 aylık ihbar süreni ve yıllık izinlerini sana ödemeli, 10 gün iş arama iznini de.

Otur çalış derse zaten 2 ay ordasın,maaşını alırsın.

Asgari ücrete yemek dahil olamaz, haklı fesih yapabilirsin. 11 yıllık kıdemini, izinlerini alırsın. Arabulucuya gitmen gerekir, kanıtlarını topla.
Ödeme süresi de max 10 gündür.

Tazminat almadan asla çıkma.
Velev ki çıkarım diyorsun; hemen çık derse 2 aylık ihbar süreni ve yıllık izinlerini sana ödemeli, 10 gün iş arama iznini de.

Otur çalış derse zaten 2 ay ordasın,maaşını alırsın.
Harikasnz işte bu yüzden sevyrm burayı bilen bilmeyene yol gösteriyor 🙏🙏

Harikasnz işte bu yüzden sevyrm burayı bilen bilmeyene yol gösteriyor 🙏🙏
Umarım işinize yarar.
Evliliğiniz yılı doldurmadıysa da istifa edip kıdem + izin alabilirsiniz.
Yaşınız ileriyse işe giriş yılı ve prim gün sayısı da kıdem sebebi ama sanmıyorum.
Haklarınızı bilin, sakin hareket edin.
İşiniz varken iş arayın. İşi olmayan adama nasılsa açıkta deyip az teklif ederler, işi olan transfer muamelesi görür bunu da unutmayın.
İşim az demişsiniz, fırsata çevirin bunu. CV'nizi düzenleyin. Bol şanalar. 🌺

Umarım işinize yarar.
Evliliğiniz yılı doldurmadıysa da istifa edip kıdem + izin alabilirsiniz.
Yaşınız ileriyse işe giriş yılı ve prim gün sayısı da kıdem sebebi ama sanmıyorum.
Haklarınızı bilin, sakin hareket edin.
İşiniz varken iş arayın. İşi olmayan adama nasılsa açıkta deyip az teklif ederler, işi olan transfer muamelesi görür bunu da unutmayın.
İşim az demişsiniz, fırsata çevirin bunu. CV'nizi düzenleyin. Bol şanalar. 🌺
teşekkürler bilgi için
9 sene olacak evleneli
başvurumun bir yer çağırdı c.ertesi gideceğim
ben bu maaşa tahammül edemiyorum
o kadar mantıksız geliyor ki bana yanındaki çalışan kişiye zam yapmamak
sen elemanını korursan oda senin çıkarları korur
Bugün gelirse zam istediğimi konuşacağım
Bunca sene tazminat için durdum olmadı
9 eylül 1999 öncesi işe girişim yok 3600 gün fazlasıyla doldurdum
7000 gün prim olsa istifa edip tazminat alabiliyordum oda yok

teşekkürler bilgi için
9 sene olacak evleneli
başvurumun bir yer çağırdı c.ertesi gideceğim
ben bu maaşa tahammül edemiyorum
o kadar mantıksız geliyor ki bana yanındaki çalışan kişiye zam yapmamak
sen elemanını korursan oda senin çıkarları korur
Bugün gelirse zam istediğimi konuşacağım
Bunca sene tazminat için durdum olmadı
9 eylül 1999 öncesi işe girişim yok 3600 gün fazlasıyla doldurdum
7000 gün prim olsa istifa edip tazminat alabiliyordum oda yok
Kötü kaçırmışsınız maalesef.. insafına kalmış artık çıkar beni işsizlik maaşı alayım ağzı gerek.
Görüşmeye gideceğiniz yer cumartesi ise haftasonu var demektir, iyi düşünün derim. 🌺 En güzeli olsun, bol şanslar.

Merhaba arkadaşlar muhasebe işinde 11 senedir çalışıyorum, firma 1 senedir hiç iş almadı maaşımda asgari ücret yol ve yemek içinde ve maaşta beni tatmin etmiyor ve patronun davranışı tartışma esnasında bana inanmadığı şekilde imalarda bulunuyor ve çok rahatsız oluyorum asıl sorum işten çıkmak istiyorum piyasada iş durumu güvenemiyorum evliyim çocuğum yok ama 5 ay daha borcum var ve eşim evi ancak idare ediyor
.idare edebildiğim kadar devam edeyim mi?
.Zam istedediği mi söyleyip vermezse işten ayrılayım mı?
Not: İş başvuruları yaptım ama geri dönen yerler olmadı ve borçlarımı en fazla 2 ay ödeyebilirim

İş aramaya devam et bulunca ayrıl hemen bence..Anlattığın şekilde çok haklısın ayrılmak istemekte ama bulmadan ayrılırsan başka streslerin olacak bu sefer..Ama bulur bulmaz da ayrıl..İnşallah gönlüne göre bir yer bulursun...

Son 1 ay ekstra çalış ve göz doldur, ayın sonunda borcundan bahset konuşma arasında, bir kaç gün geçsin ödeyemedigini ve zam istediğini söyle. Hayır derlerse kararlı şekilde işten çıkma için verilen 15 gün daha orda olduğunu söyle. Bu arada iskura gidip işsizlik maaşı ve 11 yılın kıdem tazminatını ne durumlarda alabilcgni git sor öğren hatta alo SGK diye bir numara vardı onu ara gidemezsen. Sonra tazminatsız işsizlik maaşı olmadan ortada kalma mantıklı hareket et.
AloSgk kapandı o diye biliyorum, alo170 i araması lazım çalışma bakanlığının telefonu alo170, ama daha garantisi işkur a gidip yüzyüze konuşmak.

Tazminat konusunu bir araştırın. Belli yıl çalıştıktan sonra istifa etseniz de iş mahkemesinde tazminat alınabiliyor.

Hayırlısıyla iş buldum ve ayrılıyorum
Zor olacak benim için Bilmediğim baya bir hesap kodları
Heyecan ve stres aynı anda Bana dua edin arkadaşlar
Ayrıca tüm desteğiniz için çok teşekkür ederim
İyi varsınız :)

Hayırlısıyla iş buldum ve ayrılıyorum
Zor olacak benim için Bilmediğim baya bir hesap kodları
Heyecan ve stres aynı anda Bana dua edin arkadaşlar
Ayrıca tüm desteğiniz için çok teşekkür ederim
İyi varsınız :)
Tazminatınızı alabilecek misiniz
Hayılrı olsun alışırsınız
ben taban olarak aynı olsada çok farklı bir iş koluna geçtim inanın o kadar çabuk alıştım ki
önemli olan severek ve huzurla ve emeğinin karşılığını alarak çalışmak

Tazminatınızı alabilecek misiniz
Hayılrı olsun alışırsınız
ben taban olarak aynı olsada çok farklı bir iş koluna geçtim inanın o kadar çabuk alıştım ki
önemli olan severek ve huzurla ve emeğinin karşılığını alarak çalışmak
İns. Alacağım hayırlısıyla çıkışta bakacağım ins. istedigimi alabilmek beni mutlu ve motive edecek ins.

Back
X