İşten istifa.!! mağduriyet - haksızlık :( bizim başımızada geldi yardım...

Brave Capricorn

Şöyle yapsaydım böyle olmayacaktı diye bir şey yok
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
4.117
2.651
448
Merhaba hemen konuya girmek istiyorum ama .
Az önce uzunca yazdım... konuyu aç diyince tekrar şifre istedi site. ve yazdıklarım hep silindi. burdada mağdurum

Eşim 6 aydır çalıştığı işyerinden istifa etti. ( ben noterden yapalım dedim ama bi sinirle vermiş istifasını)
Çalışma şartları, piskolojik baskı, pozisyonun düşürülmesi, kötü çalışma şartları gibi bir çok sebebi var çıkmasının
2 haftalık ihbar süresi vardı. Bu süre zarfı içerisinde günlük 2 saat iş arama iznini kullandırmadılar.
Toplu kullanmak istedi onada onay gelmedi. (ulaşılmaz yapmışlar kendilerini herşeyi kılıfına uydurmuşlar)
taki bugün... haber gelmiş bugün çıkışınız olacak. Hatta bugün mesai olarak gösterilecek diye artık nasıl kılıf hazırladılarsa.
normalde 2 haftası salı günü doluyor. Biz sandık ki pazerteside işe gider.salı çarşamba günü...günlük arama iznini toplu kullandırırlar.
Ama onlar eşimin hem cumartesi pazarını hemde günlük çalışma izinlerini yemiş oluyorlar.. 170 i aradık 3 gün içinde bize döüş yapacaklar..
Piskolojimiz çok kötü bunlar karşısındakini eşek yerine koyuyolar. Çok sinirliyim arkadaşlar. Başına böyle bir durum gelen yada avukat olan arkadaşlar size çok ihtiyacım var şuan ((

Şurayı yanlış yazmışım... çarşamba günü 2 haftası doluyor. Biz salı çarşamba bari iş arama iznimizi toplu kullandırsınlar diye talebimizde oldu.
Cevap vermediler.. bugünde böyle demişler. çok sinirliyim işverenmi haklı çıkacak yine

çalışma bakanlığı bölge müdürlüğüne başvurman gerekiyo canım. 170 sadece sigortalılıkla ilgili inceleme yapıyo.

çalışma bakanlığı bölge müdürlüğüne başvurman gerekiyo canım. 170 sadece sigortalılıkla ilgili inceleme yapıyo.

Ama 170 yardımcı olacağını söyledi. 25 ine kadar işe gidin dediler. Eğer almazlarsa işe hemen arayın bizi dediler.
Eminmisiniz 170 in sigortalıyla ilgilendiğine

Türkiye dört dörtlük hiç işveren göremedikki ..
asgari gösterirler ama iki katı alırız maaşı ..
izini bile vermezler , güya senelik izin diye birsey var ..
avukatınıza sorun hakkınızı da alın derim ..

Öylece bekliyorum yazmanızı ama 2 kişiden başka yazan olmadı teşekkür ediyorum onlarada

Ne gibi bi mağduriyet var çözemedim.
1 yıl dolmadığı için kıdem tazminatı hakkınız yok.
Eşim istifa etti diyorsunuz, 2 hafta daha çalıştırıp çalıştırmamak işverenin insiyatifinde artık.
Dilerse aynı gün istifayı kabul eder veya 14 gün daha çalış sonra bırak deme hakkına sahip.
Psikolojik baskı, pozisyon düşürülmesi gibi sebeplerden ötürü işi bırakmaya zorlandığını düşünüyorsanız işe iade davası açabilirsiniz.
Bunun için de işyerinde en az 30 işçi çalışması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…