• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isten kovuldum.

Ben oldum o yüzden yazdım zaten iş verimini düşürüyormuş falan filan .

Çok can sıkıcı , üzücü durumlar bunlar . Başka arkadaşlarda paylaşmış benze durumları , yazık...

Sonuçta tutan da tutmayan da kendine , kimi ne ilgilendirir. Herkes kendinden mesul . Sırf aynı inanca , değer yargılarına sahip değil diye haksızlığa uğratmak çok büyük vebal bence .

Gelecek pazartesi butun yasal haklarimi almak icin esimle caba harcayacagiz.

En basta ben is yerine baslarken mutaasip insanlariz demislerdi. Ve ben de onlara acikca sormustum. Ben acik bir insanim kiyafet sorun olacak mi? Dinim farkli burada bamaz kiliyorsunuz sizin icin sorun olur mu diye. Hayir demislerdi hatta 5-10 yil calisacak biri istiyoruz boyle biri olursan calisalim dediler.

Aradan bir sure gecti (bu sure drdigim 25 gun oldu maksimum) alttan laf soktu calisanlardan biri dedi ki

Axelia burada boyle sac makyaj oluyor mu hic?

Bende gulumsedim cok ciddiye almadim.

Sonra bana yeni aldiklari kizin isi ogrenemedigini benim diger subeye gidersem belki ogrenebilecegini soyledi.

Bende tamam dedim(elim mecbur)

Sonrasi da bu iste.

Yani tamamen sebep bence de bu degil. Ama her ne ise de bilmek hakkimdi ve bu sebebi gizlemek ivin cevre baskisi, dini yansitmama

Kafire ekmek yedirme gibi sozler isittim.

Benim canimi sikan bu.

Bana dedilerki ay sonuna kadar kal istersen is bakarsin. Ama ben bu laflari isitince kalamadim aglaya aglaya firladim eve geldim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet onlar gibi olmadigim, olamadigim icin once surgun yedim, baska subeye gittim. Bugunde kovuldum. Aciklama oruc tutmamam. En basta bildikleri halde tutmayacagimo cevre baskisi altinda "oruc" tutan insanlar tarafindan ekmegimden edildim. Hala dusundukce icimden birseyler kopuyor. Emeklerim, herseyim sirf boyle bir sey icin yoksayildi.

Esimde resmen beni suclar gibi davrandi, sorsam ben oyle demek istedim hayir oyle yapmak istemedim. Ama resmen destek olmak yerine beni daha cok strese soktu.

Delirecegim.

Ya iyiki atmislar birak. İslam dini ozgur bir dindir asla zorlama yoktur sonucta her koyun kendi bacagindan asilir. Bunlar bagnaz geri kalmislarin fikirleri. Sen bunlara bi tazminat davasi patlat. Hah oruc tutmuyosun diye isten atilmakmi saka yaa

Tam olarak ne dediler , paylaşır mısınız?

Oruç tuttuğu için işinden olan hatta tasfiye edilen bi sürü insan var. Bunu da yeni duydum. Hem de müslüman olmayan birinden oruç bekliyorlar. Ne içiyolar acaba?
Bu hoşgörüden kopuk din anlayışı değil bizim dinimiz. Bu nefret dilini aşılayıp kutuplaştıranların maharetleri bunlar. Yazıklar olsun ne diyelim.

Ramazanda oruç olduğumu bile bile yüzüme sigarasının dumanını üfleyen üniversitedeki çocuktan hatta sıcağın alnında yürürken elinfeki suyu gösterip içen kızdan hiç bir farkı yok işvereninizin. Hepsini Allah sorsun..

Kafire ekmek yedirme mi ? :53: Hönk yani,densizliğin bu kadarı.Rızkı veren sanki kendileri,Allah bir musibet verir neye uğradıklarını şaşırırlar.

Oruç bahanesi olmuş işin.Kabul etmişler başta ama sonra yediremediler herhalde.Allah tez zamanda gönlüne göre bir iş versin inşallah.

İnanır mısın bugün bu etrafımda duyduğumla 3. vaka .
Çok sinirlendim . Din vicdan özgürlüğü diye bir şey var yahu . Müslümanlığı öveceklerine böyle yere yeksan ediyorlar.
Ne demekmiş kafire ekmek yedirme . Siz çalışıyorsunuz karşılığını da alacaksınız babasının hayrına size para mı veriyor.
İnşallah yüce adaletimiz bizi bu defa yanıltır da hakkınızı alırsınız
Geçmiş olsun

farklı dinden olmama rağmen gibi birşey dememişsiniz ama müslüman olmayan biri iseniz neden oruç tutmanız beklenmiş??? "ne alaka müslüman değilim ki" deseniz ne diyeceklerdi? "olsun gene tutaydın ne var" mı diyeceklerdi..

ortaokulda yaşanan bir dialog geldi aklıma:

hoca: "oruç tutmayanlar parmak kaldırsın?"
20 kişi tutmuyordur ama 3-5 kişi kaldırır..
hoca: "size sözlü notu sıfır verdim"
öğrencilerden biri: "ben müslüman değilim hocam"
hoca: "tamam seni muaf tutuyorum"

hiç aklımdan çıkmayan bir durumdu.. böyle insanlar var.. tutanı ya da tutmayanı kayıran..
iş hayatımda hiç sorun yaşamadım.. gerçek anlamda işyerlerinde böyle birşey olmaz..
ama "ahmetin yeri" "mehmetin yeri" zihniyetli şirketlerde oluyor maalesef.. ülkemizde çoğu yer öyle maalesef..

:53::53: yanlıs anlamadıysam müslüman degılmıssınız ve sız oruc tutmuyorsunuz dıye işten cıkarıldınız böyle saçma bişey ilk kez duydum hoş müslüman olupta tutmasanız bile yınede işten cıkarılma sebebı bu olmamalıydı ıs verenın orucu kafaya vurdu sanırım cok ilginc :52:

Bir de asil kafami karistiran beni isten cikaran patronun babasi.

Ben esimin israrlari uzerine asil patronu aradim sordum haberim yok dedi seni kim cikardi dedi yani adam resmen sasirdi.

Ben de esimde hic bir sey anlamadik. Zaten esim hatasibi farketti

Ama yarin tekrar arayip sorcam. Ve maasimi beklicem yatirilir yatirilmaz da mahkemeye gidicem.

O maasa ihtiyacim var ve yatirmamalari korkunc olur.

Konu oruc tutup tutmaman degil, musluman olmaman bu anlasildi.Muhtemelende doldurusa geldiler ondan kendilerine laf getirtmemek icin yaptilar bu hamleyi..
Bunun bir benzeri ogretmen arkadasimin basina geldi.O cok daha agir yasadi ama.Bilmesem kizi yalan bu diyecegim..Atandigi koyde hristiyan oldugunu ogreniyorlar.Evimi taslanmadi,cocuklar sinifta sen suz bize ogretme kafir mi denmedi,terket koyumuzu diye tehdit mi edilmedi...Kiz kagit uzerinde bir erkek arkadasiyla apar topar nikah yapip tayin istedi..Burasi birde bir ege köyü.
Hic takma;takilma sen yasal hakkini ara.6 ayini doldurunca tazminat aliyorsun diye biliyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gelecek pazartesi butun yasal haklarimi almak icin esimle caba harcayacagiz.

En basta ben is yerine baslarken mutaasip insanlariz demislerdi. Ve ben de onlara acikca sormustum. Ben acik bir insanim kiyafet sorun olacak mi? Dinim farkli burada bamaz kiliyorsunuz sizin icin sorun olur mu diye. Hayir demislerdi hatta 5-10 yil calisacak biri istiyoruz boyle biri olursan calisalim dediler.

Aradan bir sure gecti (bu sure drdigim 25 gun oldu maksimum) alttan laf soktu calisanlardan biri dedi ki

Axelia burada boyle sac makyaj oluyor mu hic?

Bende gulumsedim cok ciddiye almadim.

Sonra bana yeni aldiklari kizin isi ogrenemedigini benim diger subeye gidersem belki ogrenebilecegini soyledi.

Bende tamam dedim(elim mecbur)

Sonrasi da bu iste.

Yani tamamen sebep bence de bu degil. Ama her ne ise de bilmek hakkimdi ve bu sebebi gizlemek ivin cevre baskisi, dini yansitmama

Kafire ekmek yedirme gibi sozler isittim.

Benim canimi sikan bu.

Bana dedilerki ay sonuna kadar kal istersen is bakarsin. Ama ben bu laflari isitince kalamadim aglaya aglaya firladim eve geldim.

kafire ekmek yedirmeyecek kadar prensiplilerse ellerindeki telefondan tut kullandıkları bilgisayara, bindikleri arabaya kadar neredeyse hepsi "kafir"lerin ürettikleri şeyler, bu nasıl bir zihniyettir anlamak mümkün değil... sorsan en dört dörtlük müslümanlardır ama kim bilir kapalı kapıların arkasında ne işler çeviriyorlardır... :ssz:

guya muslumanlik tasliyorlar yaziklar olsun onlarin muslimanliklarina su mubarek bir gunde bir insani ekmeginden etmek hangi kitapta yazar tuh onlarin kalibina tukureyim ben.ramazan ayi girincemi kabarmis muslimanlik damarlarida gavuru calistirma demisler.belkide ordaki hatunlar cekemedi guzelliginizi doldurusa getirdi birilerini.bizzat benim basima geldi patronun karisi bigun dik dik bakti bana makyaj yapma isyerinde dedi sert sert makyaj dedigide bir (rimel)dikkat cekiyosun dedi ogunun aksamina isten kovuldum.

hakkini ara demissiniz ama adalet mi varda hakkini arasin birde karsi tarafin sekilci baslari heryerdeyken :ssz: komik olmus.... baska is bakcaksin , kocanin dedikleride cok sacma

Bu tür konularda var
Arkadaşımın başına geldi. Mobbing yapıp işten çıkardılar...2 yıl ugraştı ve haklı buldular..2 yıllık maaşyla geri aldı herşeyi...2 yıl çalışmadığı süreleri ve işne geri döndü

Axelia, seninle konuşmuştuk. Ben senin orta adını sormuştum falan. Türkiye'de hoşgörü kültürü bu kadar rezilken, neden oruç tutmadığını, dinini vs. anlattın ki bunlara? Bunu Türkiye'de yapan çok işyeri var. Bırak, kendine kalsın. Hoşgörü hiç olmadı ki bu topraklarda. Kimsenin bilmesi gerekmiyor. Ben de tutmuyorum ama bunu kimsenin bilmesi gerekmiyordu, garip olmuş bu durum. Dava hakkını da kullan.

guya muslumanlik tasliyorlar yaziklar olsun onlarin muslimanliklarina su mubarek bir gunde bir insani ekmeginden etmek hangi kitapta yazar tuh onlarin kalibina tukureyim ben.ramazan ayi girincemi kabarmis muslimanlik damarlarida gavuru calistirma demisler.belkide ordaki hatunlar cekemedi guzelliginizi doldurusa getirdi birilerini.bizzat benim basima geldi patronun karisi bigun dik dik bakti bana makyaj yapma isyerinde dedi sert sert makyaj dedigide bir (rimel)dikkat cekiyosun dedi ogunun aksamina isten kovuldum.
Eminim kendisi bidon gibidir. Hakikaten yazıklar olsun. Sen patron musun da karışıyorsun be derler adama.

Eminim kendisi bidon gibidir. Hakikaten yazıklar olsun. Sen patron musun da karışıyorsun be derler adama.
ben ozamanlar 20 yasindaydim kadinda 45 felan ama guzel bir kadindi guzelligi batsin:mad:yesil gozlu sarisin sibelcana benziyodu citirligimi kiskanmis olsa gerek:D
zaten guzel kadinlar cevrelerinde kendinden guzeline hic tahammul edemezler.

Oruç tuttuğum için işten atıldım yazıyor sandım böylesini ilk defa duydum buda oluyormuş demek ki
Daha önce hep oruç tutuğu için işten atılanları duymuştum
Çok saçma ya isteyen tutar isteyen tutmaz bunun işle ne alakası var ne diye o insanın işine son verirsin anlamıyorum ekmeğinizle oynamışlar yazık etmişler

Oruç tuttuğu için işten atilma nedir arkadasim. Türkiye de böyle bisey olucagina inanmiyorum. Başörtü falan deseniz neysede.

Oruç tuttuğu için işten atilma nedir arkadasim. Türkiye de böyle bisey olucagina inanmiyorum. Başörtü falan deseniz neysede.

İster inanın ister inanmayın yalan söyleyecek halim yok yakınımda görmesem bende inanmazdım .

Back
X