• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isten kovuldum.

Oruç tuttuğu için işten atilma nedir arkadasim. Türkiye de böyle bisey olucagina inanmiyorum. Başörtü falan deseniz neysede.

Şaka mi yapıyorsunuz? Benim abim kendi alanında Türkiyenin en iyisi ve girdiği şirketler resmen onu kapisiyordu ama baktılar ki abim namaz kılıyor Hayır kilmayacaksin dediler, oruc tutmayacaksin dediler. Abim de oraları elinin tersiyle itti ve bir yahudi şirketine girdi, hiç karismiyorlar sadece sakal birakmayacaksin diyorlar. Kaç kişi çıkarıldı böyle işten hanımefendi haberiniz var mı? ??

tutan kendine tutar ..
böyle saçma sebep mi olur ! :53:

Şaka mi yapıyorsunuz? Benim abim kendi alanında Türkiyenin en iyisi ve girdiği şirketler resmen onu kapisiyordu ama baktılar ki abim namaz kılıyor Hayır kilmayacaksin dediler, oruc tutmayacaksin dediler. Abim de oraları elinin tersiyle itti ve bir yahudi şirketine girdi, hiç karismiyorlar sadece sakal birakmayacaksin diyorlar. Kaç kişi çıkarıldı böyle işten hanımefendi haberiniz var mı? ??

Haberim olmadigi için inanamadim zaten. Haberim olsaydi inanirdim elbet.
Ne hallere gelmişiz, özel sektörde calismadigim için böyle şeylerle karsilasmadim doğal olarak...
Not ; daha sakin olursan senin için daha iyi olur. Bende sana bu tarz cevap verirsem konumuz uzar gece gece.

Haberim olmadigi için inanamadim zaten. Haberim olsaydi inanirdim elbet.
Ne hallere gelmişiz, özel sektörde calismadigim için böyle şeylerle karsilasmadim doğal olarak...
Not ; daha sakin olursan senin için daha iyi olur. Bende sana bu tarz cevap verirsem konumuz uzar gece gece.

Sizi kırdiysam Özür dilerim. Biraz fevriyim sadece yani sahsiniza özel bi şey yok.. selametle

Insanlik diye bisey kalmamis. Zamaninda bende dinim yüzünden haksizliga ugradim ve isten cikarildim.

Sirf kapaliyim diye, is yerinde namaz kiliyordum diye bana yapamiyacagim isler verirlerdi. Halbuki namaz kildigimi söyleyip izin de almistim. Daha meslegimi yeni bitirmistim o zamanlar yani acemiydim. Huzur evinde calismaya baslamistim.

Nasil olsa yapamaz diye bana en zor isleri verdiler. Yani gercektende zordu. .. Felcli adami nasil banyo yaptirilir hic bi bilgim yoktu. Tek basima yardim almadan. Bi insan bunu bile bile basinda bekleyip cocuk azarlar gibi yikattirirmi? Sonrada gidip sikayet etmisler beni. Bi halt yapamiyor diye. Ben bunu hic aciklama yapilmadan eve mektup geldiginde anladim... isten cikarildiniz diye baska bi aciklamada yoktu... Böyle vicdansiz insalar herzaman var ve hic bitmicek..... Bi gün belki inancimiza degilde insanligimiza bakan insanlar cikar karsimiza....

herşey iyi hoşta ben anlamadım millet nerden biliyor sizin oruç olmadıgınızı herkesin dini siyasi inançları kendine böyle açıkca ortaya koymaya gerek yoktu siyasi olsaydınız

allah ıslah etsin...
tutarım tutmam bu benim sorunum. sanane be adammmm
dinimizde zorlama yok... bunu biri o yaşlı bunaga ögretmemiş anlaşılan.

ve eşinizede cok kızdım. size olan sert tavrı hiç hoş degil...:50:

ve onlar seni işten böyle habersizce sana bi süre tanımadan(yeni iş bulman gibi) cıkardıkları için
ihbar tazminatı ödemek zorundalar... eger 1 yıl doldurmuş olsaydın. kıddem tazminatıda alırdın:34:

Evet onlar gibi olmadigim, olamadigim icin once surgun yedim, baska subeye gittim. Bugunde kovuldum. Aciklama oruc tutmamam. En basta bildikleri halde tutmayacagimo cevre baskisi altinda "oruc" tutan insanlar tarafindan ekmegimden edildim. Hala dusundukce icimden birseyler kopuyor. Emeklerim, herseyim sirf boyle bir sey icin yoksayildi.

Esimde resmen beni suclar gibi davrandi, sorsam ben oyle demek istedim hayir oyle yapmak istemedim. Ama resmen destek olmak yerine beni daha cok strese soktu.

Delirecegim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
çok üzüldüm canım ya.Daha önceki konundan hatırlıyorun seni. Nasıl yemek yerim,oruçluların arasında diye düşünüyordun.Fikir almaya çalısıyordun.Maalesef böyle sorunlar cok sık yasanan seyler..
İş tecrüben ne durumda bilmiyrum ama cok uluslu bir şirkete girsen??çok uluslu şirketlerde böyle bir sıkıntı olmuyor genelde

Boş ver arkadaşım. Böyle faşist insanların parası uzak olsun. İnşallah daha iyi işler nasip olur sana. Bunların din anlayışı bu. Ya onun gibi olacaksın ya da dışlanacaksın.

nasıl yanı oruc tutmuyorsun dıye ısten mı cıakrıyorlar
ımam hatıpte fılanmı calısıyordun?

Evet onlar gibi olmadigim, olamadigim icin once surgun yedim, baska subeye gittim. Bugunde kovuldum. Aciklama oruc tutmamam. En basta bildikleri halde tutmayacagimo cevre baskisi altinda "oruc" tutan insanlar tarafindan ekmegimden edildim. Hala dusundukce icimden birseyler kopuyor. Emeklerim, herseyim sirf boyle bir sey icin yoksayildi.

Esimde resmen beni suclar gibi davrandi, sorsam ben oyle demek istedim hayir oyle yapmak istemedim. Ama resmen destek olmak yerine beni daha cok strese soktu.

Delirecegim.

Kızmayın bana ama çalıştığınız yer kurumsal bi yerse ne yazılı nede sözlü oruç tutmuyorsunuz diye içten çıkartamazlar.. sizi yetklili olmayan birileri kandırmış olmalı. imzaladığınız evrakta (iş akdini feshi) oradaki neden geçerlidir. ve elbette ki ordada oruç demeyeceklerdir elbette. bulunduğu yeri kötülemek yada size gıcık biri sizi kandırmış olma ihtimali çok yüksek bence.. çünkü sebebi o olsa sıradan bi vatandaş bile mahkemeye gider çatır çatır herşeyini alır.. firma bu kadar salak değil zannediyorum. başka bişi var iyi düşünün!!! (siz yalan söylüyorsunuz demiyorum sakın bunu çıkarmayın)

konu sahibi arkadaşım duruma çok üzüldüm gerçekten patronların gerçekten dinine bağlı insanlar olsa böyle yapmazlardı.Senin konularının uzun süredir okuyorum umarım herşey gönlünce olur..

Kucuk bir sirkette on muhasebe wlemaniydim, 6 aydir calisiyorum. Son 15 gundur baska bi subeye atadilar ve orada calisiyordum. Zaten o zamandam belliydi sonu. Ama iyi biyetli dusunmeye calistim. Yemek yiyorum ve herkes gorecegi icin cokcekindim zaten. Ama denedim. Uyarsalar idi baska teklif gotururdum ama dogrudan aciklama bu oldu.

Mobbinge gelince mobbing zaten vardi. Ama isten kovulmak uc bir noktaydi. Su an bu ise ihtiyacim vardi.

Mahkeme yolu acik. Cok fazla sey var sikayet edebilecwgim ama buna ayirabilecek bir maddi durumum yok. Ve hic bir bilgim yok.

Oruç tutmamanızla ilgili olması ilginç.Zira ramazan ayı gireli 5. gün oldu sizi başka yere 15 gün önceden göndermişler.

Herkesin inancı kendine.
Onlara ne başkasının oruç tutup tutmadığından.
Dini böyle şeylere alet edenlere de uyuz oluyorum.
İşin peşini bırakma, gerekirse mahkemeye ver.

ah canım benım sırf onlar gibi görünmediği dini kullanıp sömürmediği için CAN 'ından olanlar ölenler var bu ülkeede...sen inandığın doğrundan ayrılmayıp dürüstlüğünden ödün vermediğin için yüreğinden öperim..üzülme daha güzel işler bulursun bu yüreğinle bulacaksın emınım...

idare etseydin bi şekılde diyenlere aldanma...onlarda aynı b..k

Evet haklısınız ablam da ogle arasında namazını kıldığı icin atılmıştı bi kolejden..

Delirecegim.

iş sözleşmen belirsiz süreli ise bunu yapamaz. işten çıkarması için haklı bir sebep sunması gerek. bir insanında oruç tutmaması işten atılma sebebi değil. Ha ama iş sözleşmen belirli süreli ise adam gözünün üstünde kaş var deyip ve yahut hiç bir açıklama yapmayıp seni çıkarabilir. sende imzayı bastıysan gıkını çıkaramazsın. Bende oruç tutmuyorum ve iş verenim bana " sen oruç tutmuyorsun yallah hadi başka iş bul kendine" diyemez.

Haklarını iyice araştır bence. susarak üzülerek ele bişey geçmez. sözleşmen belirsiz süreli ise ve en az 1 yıldır orada çalıştıysan seni oruç tutmadığın için çıkardığına kanıtın varsa; tazminat alabilirsin. Hatta elini çabuk tutarsan işe iade davası bile açabilirsin :34:

Nerden biliyolar oruç tutmadığınızı diyenler olmuş pardon da ayıp mıdır ki saklanacak köşe bucak yemek yiyecek. Ben de tutmuyorum yiyorum da oruç tutuyorsa onun problemi tutuyorsa sevabı kendi alıyor inancına göre yükünü de o çeker kim ne diyebilir, kime ne. Ayrıca ben tabi ki yiyeceğim kimsenin yemek yemediği yerde tutulan oruç nasıl oruç olacak, oruçta amaç fakiri anlamak nefsi terbiye etmek değil miydi??? Herkes kendine baksın.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da bazıları demagoji yapmış, konu siz değilsiniz bırakın yani ağlamayı. Konu dini bir konu değil, yapılan da iş kanunlarına aykırı en mantıklısı dava açmak şikayette bulunmak.

Üzüldüm.Ama ne yazık ki olabiliyor böyle şeyler.Bana da dışarıdaki komşular her gün bugün oruç tuttun mu diyor.Çetelesini tutuyorlar sanki.Size ne yani ben size soruyor muyum.Bir de geçen gün ojeyle oruç tutulmaz,oje şeytan kanı dediler.Ne diyeyim bilmiyorum ama benim de birini terslemem yakındır.

Back
X