• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isten kovuldum.

Bazı yorumları ağzım açık okudum. :53: Neymiş oruç tuttuğu için işten atılan varmış da bu olamazmış bu konu inandırıcı değilmiş. Tespite bak ya :53: Karşılıklı hoşgörü denen bir şey var. Ama malesef ülkemize uğramıyor, yorumlarda da çok aşikar şekilde gözüküyor.:51:
Konu sahibi arkadaş haksızlığa uğramışsın, baştan şartlar konuşulmuş ama yan çizmişler. Hakkını ara sonuna kadar. Bu arada daha önce ramazanda oruç tutmaycağım sorun olur mu tarzı bir konunu hatırlıyorum yemek yediğimi görürler diye endişelenmiştin o zaman neden bu kadar stres yaptığını anlayamamıştım şimdi anladım gerçekten tam anlamıyla yobazmış işverenin.

Bu tür konularda var
Arkadaşımın başına geldi. Mobbing yapıp işten çıkardılar...2 yıl ugraştı ve haklı buldular..2 yıllık maaşyla geri aldı herşeyi...2 yıl çalışmadığı süreleri ve işne geri döndü

peki arkadasinin mobbing olayiyla bu konunun bir benzerligi varmi?

ben asla inanmiyorum kisinin böyle bir konuyla hakkini bulabilcegini, asla , cünki inkar edilir ,burda oldugu gibi böyle birsey asla olamaz ,birde magdur edebiyati var uymaz yani

Son düzenleme:
Niye inandirici gelmedi ki bu konu insanlara anlayamıyorum. . Bende gdoguda öğretmenlik yaparken adetli olduğum günler bile orucluyum derdim.. Çünkü oruç tutmamak kabul edilmeyen birseydi orada.. ve arkadaslarinda dedigi gibi bütün restoranlar kapali olurdu iftar saatine kadar.. eskaza bir markettem su istesen adam sana kufreder gibi bakardı. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende güneydoğuda yaşıyorum ama hiç böyle birşeyle karşılaşmadım :31:
Hatta dün markete gittim görevli abla oruçlu değilsin galiba keyfin pek bi yerinde dedi çok mu belli oluyo dedim güldük:6::6:
Yanlış anlamış yada değerlendirmiş olabilirsiniz.
-Zira konu sahibi sizde bana hiç inandırıcı gelmedi açıkçası,bence işten kovulma sebebiniz farklı fakat siz oruca bağlıyorsunuz.

Evet onlar gibi olmadigim, olamadigim icin once surgun yedim, baska subeye gittim. Bugunde kovuldum. Aciklama oruc tutmamam. En basta bildikleri halde tutmayacagimo cevre baskisi altinda "oruc" tutan insanlar tarafindan ekmegimden edildim. Hala dusundukce icimden birseyler kopuyor. Emeklerim, herseyim sirf boyle bir sey icin yoksayildi.

Esimde resmen beni suclar gibi davrandi, sorsam ben oyle demek istedim hayir oyle yapmak istemedim. Ama resmen destek olmak yerine beni daha cok strese soktu.

Delirecegim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ellerinde geçerli bir neden olmadığı taktirde sırf oruç tutmamanı bahane edip işte çıkarmaları çok acımasızca.
Mahkemeye verebilirsin.
Ayrıca oruç tutmuyor diye birini ekmeğinden etmek ne derece insanlığa sığıyor?
Tuttuğu oruçlar kabul mü oluyor acaba bu pisliklerin!!!!!!!

işyerlerinde her ramazan tadilat olur bilmezmisiniz hamilesi var hastası var tutmak istemeyeni dayanamayanı var diyen yok mahalle baskısı tamda bu, annem 1 aydır yanimdaydı batmanda, dün döndü hediyelik şekerleme falan alacaktı tadına bak bayat olmasın dedim annemde tadarak aldı yiyecek gibi bakıyorlar insana sanki annemin tuttuğu oruçla cennete gidecek adam daha kötü günler geliyo

oruç tutmasına karışmakla tutmamasına karışmak arasında hiçbir fark yok zihniyet aynı zihniyet bende babamın gizli gizli oruç tuttuuğunu bilirim işyerinde belli etmemek için

peki arkadasinin mobbing olayiyla bu konunun bir benzerligi varmi?

ben asla inanmiyorum kisinin böyle bir konuyla hakkini bulabilcegini, asla , cünki inkar edilir ,burda oldugu gibi böyle birsey asla olamaz ,birde magdur edebiyati var uymaz yani

Müdürken vasıfsız elaman olarak atadılar 2 hafta sonra beğenmedik seni diyip çıkardılar. Oda işten çıkarma belgesini imzalamayıp dava açtı... 2 yıl çalışmadı.. Çalışmadığı zamanların bile parasını aldı...

niyet önemli derler ya çok doğru mevcut duruma göre şekil alan insanlar var bide sağ iktidar olur bi bakarsın abdestli namazli olmuş oruç der bahane eder saatlerce ortalarda görünmez nerde bu adam boş bi odada uyuyo mesai dolduruyo cumaya gidiyorum der gene saatlerce ortada yok ama bişey diyemezsin adın dinsiz olur Rabbim görsün ne diyim

arkadaş ben inanmıyorum,konu sahte,böyle bi sey olamaz diyen insanlar Paris'ten mi geldi buraya? gunumuz gerceklerinden bu kadar mi uzaksiniz? fabrikalarin yarisindan fazlasi ramazanda işçiye yemek çıkarmıyor, cogu yerde ramazan diye her yer kapalı, basi acik diye isten atilan tanidigim var,namaz kilmadi diye baska yere surulen. bu size niye sasirtici geldi? burasi Türkiye arkadasim. olmaz demeyin her sey olur. bunu gormemeyi basaran insanlar var buma şaşırmak lazim.

Benim tanidigimida namaz kiliyo diye kovmuslardi, basta hic boyle bisey soylememisler bile burda kilmaya izin vermiyoruz diye tanidigim acik oldugu icin belki akillarina gelmedi ama bir insani oyle lap diye isten kovmak olur mu ya hic mi vicdan yok insanlarda onu birak insan dini ve ibadetleri yuzunden nasil kovulabilir ya aklim almiyo yaziklar olsun , eminim tam terside yani konu sahibinin dedigide olmustur imkansız bisey degil hakkinizi sonuna kadar arayın

Bende güneydoğuda yaşıyorum ama hiç böyle birşeyle karşılaşmadım :31:
Hatta dün markete gittim görevli abla oruçlu değilsin galiba keyfin pek bi yerinde dedi çok mu belli oluyo dedim güldük:6::6:
Yanlış anlamış yada değerlendirmiş olabilirsiniz.
-Zira konu sahibi sizde bana hiç inandırıcı gelmedi açıkçası,bence işten kovulma sebebiniz farklı fakat siz oruca bağlıyorsunuz.

oruçlu olanlar keyifsizmi oluyormuş eğer öyle ise tutmasinlar zira off bile demek günahtır orucken isyana girer

Bu gerçekten yaşandı mı? Tutmayanın tutandan çok olduğu çalışma ortamında hem de açık açık neden gösterilip yapıldı mı böyle bir şey?
Zaten bu insanlar senin inancını bilmiyor muydu? Ramazan gelmeden önlem alsalarmış ya madem.

herşey iyi hoşta ben anlamadım millet nerden biliyor sizin oruç olmadıgınızı herkesin dini siyasi inançları kendine böyle açıkca ortaya koymaya gerek yoktu siyasi olsaydınız
Konu sahibi bastan sartlari konusmus.. Müslüman olmadigini ve bunun sorun olup olmiyacagini sormus... E dogal olarak müslüman olmayan bi insanin oruc tutuyor diye düsünecek halleri yok ya :)

Konu sahibi bastan sartlari konusmus.. Müslüman olmadigini ve bunun sorun olup olmiyacagini sormus... E dogal olarak müslüman olmayan bi insanin oruc tutuyor diye düsünecek halleri yok ya :)

Bana da çok saçma geldi. Şeytan bir taraftan yanlı bir konu diyor ama hadi neyse..
Bu adamlar konu sahibini işe alırken dini inancını biliyor hatta esnaf bile biliyor. Oruç tutmasını beklemek komik olurdu herhalde. Kaldı ki bunu neden göstermek. Benim çalıştığım yerde tutmayan daha fazla tutandan mesela. Kimse kimseye de karışmıyor. Çok enteresan geldi bana.

Geçen yıllarda bir tanıdığım iş için mülakata girdiğinde... "oruç tutuyor musun?" sorusunu sormuşlar.
Kurumsal ve herkes tarafından bilinen büyük bir medya şirketi... (Mülakat ramazan ayında değildi)
Olmaz-imkansız diyen arkadaşlar olmuş.. Evet insanın inanası gelmiyor, inanmak da istemiyor ama maalesef gerçek bu...
Kimileri oruç tuttuğu için, kimileri tutmadığı için ötekileştiriliyor, baskı altına alınıyor..
Hala kölelik sisteminin devam ettiğini görmek çok zor değil.. Eskisinden farkı köle artık özgür olduğu yanılgısına sahip, yani köleliğinin farkında değil.
Çalışanı mesai saatlerinde satın alan egemen güç senin o saatlerde ne yapıp yapmayacağına da karar veriyor, bu hakkı kendisinde görüyor.

Konu sahibi, umarım hukuki yollardan sonuca ulaşabilir...

Bana da çok saçma geldi. Şeytan bir taraftan yanlı bir konu diyor ama hadi neyse..
Bu adamlar konu sahibini işe alırken dini inancını biliyor hatta esnaf bile biliyor. Oruç tutmasını beklemek komik olurdu herhalde. Kaldı ki bunu neden göstermek. Benim çalıştığım yerde tutmayan daha fazla tutandan mesela. Kimse kimseye de karışmıyor. Çok enteresan geldi bana.
Bende is ile ilgili yasadigim bi olayi anlattim dün. Yapan yapiyor valla... Hemde catir catir

Zamanında oruç tutmadığı ya da tuttuğu için mağdur olan çok insan vardı ama şu konuyu günümüzün şartlarında okuyorum da, işten atılma sebebinizin oruç tutmamanız olduğuna bir türlü inanasım gelmiyor. Konuyu zaten detaylıca anlatmamışsınız. "Onlar gibi olmadığım, oruç tutmadığım için atıldım" demek yeterli değil bence. Demek ki altında yatan başka sebepler var. Yani suçlu karşı taraf değil ya da karşı taraf da suçlu ama sizde de var biraz.Konu sahibesi biliyorum kızıyorsunuz böyle yorumlar görünce fakat detaylı yazsaydınız işten 'gerçekten' neden atıldıgınızı anlatsaydınız ona göre yorum yapardık..

Ha ne zaman oruç tutmadığınız için işten atılırsınız; şöyle ki, başka bir personel ile açık açık tartışmaya girdiyseniz iş ortamında ve uygun olmayan şeyler söylediyseniz atılırsınız. Belli ki ağır bir tartışmaya girmişsiniz ya da ikinci bir ihtimal olarak; işten atılma sebebinizin oruç ile uzaktan yakından alakası yok, sizi işten çıkaran insanlar oruç tutan insanlar olduğu için kendinizi böyle bir şeye inandırmışsınız. Hele Eskişehir gibi bir ilde böyle bir şeyin gerçekleşmesine imkan yok gibi bir şey...

Gelecek pazartesi butun yasal haklarimi almak icin esimle caba harcayacagiz.

En basta ben is yerine baslarken mutaasip insanlariz demislerdi. Ve ben de onlara acikca sormustum. Ben acik bir insanim kiyafet sorun olacak mi? Dinim farkli burada bamaz kiliyorsunuz sizin icin sorun olur mu diye. Hayir demislerdi hatta 5-10 yil calisacak biri istiyoruz boyle biri olursan calisalim dediler.

Aradan bir sure gecti (bu sure drdigim 25 gun oldu maksimum) alttan laf soktu calisanlardan biri dedi ki

Axelia burada boyle sac makyaj oluyor mu hic?

Bende gulumsedim cok ciddiye almadim.

Sonra bana yeni aldiklari kizin isi ogrenemedigini benim diger subeye gidersem belki ogrenebilecegini soyledi.

Bende tamam dedim(elim mecbur)

Sonrasi da bu iste.

Yani tamamen sebep bence de bu degil. Ama her ne ise de bilmek hakkimdi ve bu sebebi gizlemek ivin cevre baskisi, dini yansitmama

Kafire ekmek yedirme gibi sozler isittim.

Benim canimi sikan bu.

Bana dedilerki ay sonuna kadar kal istersen is bakarsin. Ama ben bu laflari isitince kalamadim aglaya aglaya firladim eve geldim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
konuya inanmayan arkdaşlar ;konu sahibi zaten üstteki gibi anlatmış durumun nasıl olduğunu..
aslında oruç tutmaması son nkta sanırım..onlar gibi olmadığı için,kapalı ve mutaassıp görümmediği için işten çıakrtılmış aslında...özeti budur..
ben de yazdım ramazanda açılmayan lokantalar işçisine bile yemek çıkartmayan fabrikalardan bahsediyorum,hala ülkemizdeböyle şeyler olmaz falan diyorsunuz..ama insanlar yaşıyoruz bu durumları işte ne yazık ki..

oruçlu olanlar keyifsizmi oluyormuş eğer öyle ise tutmasinlar zira off bile demek günahtır orucken isyana girer

Gorevlinin keyften bahsettigi cok dinc ve enerjiktim halsiz bitkin bir halim yoktu iftara bir saat kalmis olmasina rağmen. :32::32:

İnanamayan arkadaşlar haksızlığın büyüklüğü nedeniyle inanamıyor sanırım. Yoksa kamu kuruluşunda çalışan 4, özel şirkette çalışan 2 arkadaşım oruç tutarmış gibi davranıyor. Bu konudaki mahalle baskısı da özellikle son dönemlerde çokça bilinen bir gerçek. Yemek molalarını iptal eden, yemekhaneyi ve çay ocağını kapatan bir sürü şirket var ramazanda. Hatta kamuya bağlı kuruluşlardan birinde gerçekleştiğini de duydum bu kapama olayının.

Konu sahibi, hakkınızı her yoldan arayın. Böyle bir ahlaksızlığa prim vermeyin. Müslümansınız veya değilsiniz, kimseyi hiçbir şekilde ilgilendirmez.

evet benimde bir arkadaşım bir ay oruç tutarmış gibi davranıyor. iş yerinde laf duymamak için:44:

Back
X