- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
Bana da çok saçma geldi. Şeytan bir taraftan yanlı bir konu diyor ama hadi neyse..
Bu adamlar konu sahibini işe alırken dini inancını biliyor hatta esnaf bile biliyor. Oruç tutmasını beklemek komik olurdu herhalde. Kaldı ki bunu neden göstermek. Benim çalıştığım yerde tutmayan daha fazla tutandan mesela. Kimse kimseye de karışmıyor. Çok enteresan geldi bana.
İzninizle bir şeyler yazmak istedim. Nerede çalışıyorsunuz bilmiyorum ama insanlar oruç tutmadığını kamu kuruluşlarında gizliyor. Gizlemek zorunda kalıyor. Belki çoğu yerde tutmayan daha fazladır, ama 3 tane bile baskı bulunan yer yeter zaten böyle bir başlık açılabilmesi için. Daha önce de yazdım, 4 arkadaşım tutuyormuş gibi davranıyor. Kamuda hem de. Atılmazlar ama önleri kesilir, atamaları yapılmaz, yurt dışı kadroları çıkmaz. Özelden 2 arkadaşım da aynen bu şekilde. Yemekhaneleri kapalı, çay ocakları kapalı. Yani hiç de imkansız bir durum değil.
Evet konu sahibi sadece oruç tutmadığı için değil, direkt inançlı olmadığı için işten çıkartılmış. Daha güzel bir sebep mi oldu?