İstenmediğimizi düşünmeye başladım ):

Haklısın tabiki de...

Görümcenin yaşı kaçtı ?

Maalesef alınmakta haklı bulmuyorum seni...
Sen evimin tadını çıkarmak istiyorum biran önce demişsin, onlarda git o zaman biran önce keyfini çıkar biz mani olmayalım, kızlar bende kalır demişler....
Bunun neyine alındın gerçekten anlayamıyorum....
Evet heveslisin yeni eve geçeceksin, mutlusun heyecanlısın.... Görümcenler yüzünden bu heyecanını erteleme diye siz taşının onlar da bende kalsın demiş...
Diğer görümce de belki ablasından senin dediğini duyup alınmış ve 2 gün kendi evine gitmese ne olur sanki... bizim yanımzda kalmak istemiyor diye alınıp sana tavır yaptı olamaz mı???
Niye hep kendimiz birilerinin lafına alınıp, niye alınacağımı düşünmedi iye öyle söyledi diyoruz da.. Ben acaba karşımdakini kırmış olabilirmiyim lafımla, beni yanlış anlayıp alınmış olabilirmi diye düşünmüyoruz???

21 yasında...

Kucuk degıl sanırım, alınıp-alınmayacagımı anlayabılır.

Ona gore bu fazla acık sozluluk, dobralık...

Ablası geldıgınde veya bız kendı evımızdeyken onlara geldıgımızde 'ne zaman kalkacaksınız, ne uyuyacagım' dıyebılecek kadar rahat ve ona gore acık sozlu, dobradır.

Ablası alınmıyor, ama ben alınıyorum.

alınmakta çook haklısın. hatta en iyi sen Bilirsin. Böyle durumlarda cümleyi olduğu giBi yazmak Bizde net Bi fikir oluşturmaz ama sen o sözler söylenirken görümcenin mimiklerini, tavrını herşeyini daha iyi Bilirsin. Bi hareketinden Bile istenmediğini anlayaBilirsin. Bence Boşuna alınganlık etmemişsin. yengecim yengecim diyen kız yüzüne Bakmadiysa selam Bile vermediyse sofrada sen yokmuşsun giBi "aBimler ne zaman gidecek" demesi Bile yeterli zaten.. Büyük görümcen için Bişey demiyorum ama küçüğü cidden fazla Belli etmiş. Bence geç kalmışsın, olaya anında müdahale edecektin "anne aBimler ne zaman gidecek" dediğinde sen dönüp cevap vermeliydin "Merak etme canım en kısa zamanda gidecez" deseydin, dönüp yaa yenge öyle demek istemedim deseydi ammenna, işler de Böyle uzamazdı. Böyle Bişey olduğunda hayatta susamam ille ben de cevap verecem ille netleştirecem, yoksa cidden iletişim iyice sağlıksızlaşiyor, dallanıyor, Budaklanıyor, kırgınlıklar Büyüyor. Ama orda diyecektin gerekirse "Sıkıldınız mı" diyecektin. Sağlıklı Bi şekilde iletişim kurduktan sonra her sorun halledilir, ama sen eşine anlatmışsın eşin onlara.. eeee ? Cidden şuanki pozisyonun "herşeyi yetiştiren gelin" maalesef ki. ha aynı şeyi de yaşadım ha yaşamadım değil, Böyle Bi durum yüzünden sevgilimin annesiyle aramız açılıyodu az kalsın, ama çook pişman oldum, keşke dedim kırıldığımı orda annesine söyleseydim direk onla muhattap olsaydım. ama gittim sevgilime anlattım, o gitti annesine kızdı, iş dallandı Budaklandı. 5 dakkada halledeBileceğimiz Bi mesele Baş ağrıttı, Ben kendimi kötü hissettim, ara Bozucu şikayet edici GiBi hissettim. Şimdi kime alınsam direk o şahısla muhattap oluyorum, gerekirse direk soruyorum "Ben senin Bu tavrından şunu çıkardım doğru mu ?" derim. Dün sevgilimin evindeydim, aBlasının yüzü asıktı. yemek yemedi, kahve yaptı BaBasıyla kendisine Bana yapmadı ki aramız süperdir. Ben yokmuşum gibi davrandı. üzerime alındım, Benden rahatsız oldu Beni istemiyor herhalde dedim. Gittim yanına "hayırdır" dedim, sarıldı Bana Başladı dertleşmeye, meğerse Başka bişey varmış.. yani hersey oturup konuşmakla kendimizi ifade etmekle Başlayıp Bitiyor, Bunu anlatmak istiyorum. öyle küsüp küsüp eşimize anlatınca işler Büyüyor. geç karşılarına kendini güzelce ifade et.

Dedıgını sanmıyorum. Cunku ısten geldı, bıraz sonra soyledı.

Farz edelım kı soylemıs olsun. Daha oncede bır kac kez dıle getırdı. 'Ne zaman gıdıyorsunuz' dıye.

Dıyorum ya, ablasına da bazı laflar edıyor, alınmıyor ama ben alınıyorum. Ben ablası degılım netıcede.

Neyse alınmakta hata mı ettım bılmıyorum ama esıme soyleyerek hata etmısım ben.

Bır daha hıc bır sıkıntımı anlatmam ona, olur bıter.

Ev üstüne ev olmaz zaten arkadaşım.

İstemiyor olabilir bunda ne var ki.İstemek zorunda da değil kimse kimseyi.

Onlar senin evine gelseler birsüre kalsalar,sen de ikinci gün söylenmeye başlarsın .

Tamam onun gibi saygısızlık yapmazsın belki ama gene de istemezsin uzun süre kalmalarını .

Bu kadar takılma bence.

Nezaman gidiyorsunuz diye sormasına mı alındın???
Kendi evinize çıkmayın sonsuza kadar burda oturun dese daha çok mu hoşuna gidecekti....
Sein heyecanını görüp o da nezaman bitiyor evin ne zaman kavuşuyorsun evine anlamında ne zaman gideceksiniz diye soruyor olamazmı????
Gereksiz gerçekten çk gereksiz bir alınganlık bence... Dertsiz başına dert arıyorsun gibi geldi....
Seni kırmak istemem ama kayınvaliden ve kayınpederine anne baba diyebilecek kadar iyi demekki aranız, görümcelerinizle de bir sorununuz yok, daha ne olsun... Tek sorununuz nezaman gidiyorsunuz demeleri olsun keşke...
Buda hiç mi konuları okumadınız, kaynanası tarafından aşşağılanan oğluna şikayet edilip dövdürtülen boşanan bisürü kadın varken.. Vah bana ne zaman gideceksiniz dediler demek sizce de gereksz alınganlık değil mi??

...yengecim yengecim diyen kız yüzüne Bakmadiysa selam Bile vermediyse sofrada sen yokmuşsun giBi "aBimler ne zaman gidecek" demesi Bile yeterli zaten...

Sorun bu ıste. Aslında ben bır kac gundur bana tavırlıymıs gıbı hıssettıgım ıcın bu kadar alındım.. Eve gırıyorum, selam verıyorum oylesıne alıyor. Nasılsın dıyorum gecıstırıyor. Dun bulasıkları yıkıyorum, bıtmesıne yakın geldı, 'gec kenara bende durulayayım' dedı. Gayet normal bır sekılde 'bıttı zaten, ben yaparım' dedım. Arkasını dondu gıttı, normalde ısrar eder, kızar hatta.

Sonra utu yapacagım, odaya gırdım. 'Yenge gıt otekı odada yapsana' dedı, ama yuzume bıle bakmadan, bana tavırlı geldı yanı. Bende 'olur' dedım, cıktım. Eh bunların ustune oyle dıyınce, sabah yıne anneme 'bız evde mı kalıyoruz?' (yanı abımler gıtmıyorlar mı) seklınde soyleyınce alınganlıgım surdu.

Ama olan bana oldu, kotu gelınım sımdı ben. Emınım oyle dusunecekler. Esım sag olsun.

Benı boyle savunmasını ıstemezdım. Ben olaylar buyumesın dıye sus dıyorum, o kalkıp yetıstırıyor. O zaman oda benım aılem ıcın kımı zaman laflar etmıstı, bende onları mı anlatsaydım?

Zaten gidecektiniz bence belirtmenize gerek yoktu.birbirinizi yanlış anlamaya maal vermişsiniz.
Bence ortada gerçekten bişey yok en azından konunuzda bahsettiklerinizde alınacak darılacak birşey yok ama altında bastırılmış başka sorunlar varsa ondansa bu alınganlık bilemem !

bence biraz fazla abartmışınız.zaten ev üstüne asla ev olmaz siz zaten evinizin tadını çıkarmak istediğinizi üstüne basa basa söylemişiniz karşılık olarak verilmiş cevap olmuş onlarınkıde

Sen evimin tadını çıkaracam deyince nispet yapıyorsun gibi algılayıp öyle cevap vermiş olabilir...

Sanırım derdımı anlatamadım, dıyorum kı alındım, kabul edıyorum.

Sıkılmalarına da hak verıyorum. Bende aynı konumda olsam sıkılırdım dıye de esıme soyluyorum...

Konuyu ılk acarken sadece, gereksız yere mı alınganlık yaptım dıye kendımı sorgulamak ıstedım... Tamam dedım, alınganlıkmıs benımkı (Ama yuz ıfadesınden benım heyecanımı paylasmadıgını da anlayabılıyorum, sıkılmıs gelıyor bana, buna kızmıyorum, sadece dıle getırmesıne alındım, hepsı bu)

Su an kı meselem ıse esımın bunu onlara soyleyıp, konuyu uzatması, benı kotu bırı olarak gostermesı. Ben sımdı buna uzuluyorum.

alınganlık gösterdiğini düşünmüyorum.
kafana taktığın o cümleleri kurarken yüzlerindeki ifade, mimik ve vurguları sen gözlemledin.
havadaki elektriği almış olmalısın ki canın sıkılmış.
"gereksiz" diye niteleyenler de eminim aynı mimiklere maruz kalsaydı belki senden fazla alınabilirlerdi.
o yüzden çok objektif olunabileceğine inanmıyorum.
çemberin içinde olan sensin.
dışındakiler senden daha net hissedemez.
benim takıldığım şey durumu paylaştığın eşinin yemin ettiği halde sessiz kalmamış olması.
belki esas canını sıkan şey budur derinlerde...

belli ki sen görümcelerini seviyorsun ve böyle bir tavırla kaşılaşınca bozulmuşsun. eşin tabi ki söylememeliydi aranızdaki konuşmaları kötü olmuş. madem akşam yüz yüze bakacaksınız,

biraz sonra görümceni ara, -canım kusura bakma kardeşin anneme *abimler ne zaman gidecek, ohh ablam da kalacağım** deyince üzüldüm. Abine sordum acaba bana kırıldı bu yüzden mi böyle dedi annesine deyince abin yanlış anladı hemen savunmaya geçti kötü bir niyetle söylemedim bana kırılmayın olur mu sizi sevdiğimi biliyorsun---- falan deyin. zaten bir kaç güne kendi evine gideceksin moralini bozma.

yok hayatım yok canını sıkma,hiç Bişey olmaz.. gerekirse akşam konuşursunuz görümcelerinle.. kendini kötü hissetme.. hem küçük görümcen de kendi hatasının farkındadır.. o da senin kırıldığını duyduysa "çok mu Belli ettim acaBa" diye düşünüp üzülür.. sıkma canını.. Burda senin tek hatan onlara söylemeyip eşine söylemek olmuş, onun dışında alınganlığında ve kırgınlığında haklısın.. o yüzden kimse sana Bişey diyemez, kimse senin hakkında kötü düşünemez.. unutulur gider hiç merak etme..

kendine göre sen de haklısın onlarda haklı...yani sizin evinizi istediğiniz gibi onlarda
pek kalabalık istemiyor olabilirler...mantıklısıda budur zor zamanlarınızda evlerini açmışlar
ama bir müddet sonra kendi düzenini ister insan...ev;ev üstüne olmuyor herkesin kurulu düzeni
yaşamı farklı zorluklar çıkıyor..

Yıne ama son kez yazayım. Evımın tadını cıkarayım sozunu ılk kez soylemedım. Onlar daha once kac kez 'ben olsam bu kadar duramazdım, abım yerlestı, anlayıssız, evınde kalmak ıster ınsan' gıbı sozler ettıgınde de, ben 'bende ıstıyorum evımın tadını cıkarmak ama ne yapayım abınıze anlatamıyorum' dıyordum.

Dunde baktım onlar kararını vermıs bende engel olmayacagımızı ıfade edercesıne o cumleyı kurdum. Hadı Z... dese kı sen boyle demıssın, bende o nedenle oyle dedım, amenna. Ama dıyorum da o yoktu. Hadı soylemıs olsunlar, bır o mu tepkı gosterıyor. Ben anneme bıle kac kez dedım, burada huzurluyum ama yenı evmızde yasayacagımız ıcınde cok heyecanlıyım dıye.

Aman neyse, ben alındıgımı kabul edıyorum. Ama kendımce haklı nedenlerım olduguna ınanıyorum. Ve son kez dıyorum ben su an esıme kızıyorum...

Yok aramam gorumcemı. Sadece bunu demıs olsaydı belkı ama bazı tavırlarından dolayı ben bu kadar alındım zaten.

Aksam ortam olursa konusurum. Yoksa cekılırım bır kenara. Abısıde gurur duysun kendısı ıle, aralarını actım dıye. Hem onlar onun aılesıymıs, ben karısı olamadım demek kı.

Evet, gorumcelerımı sevdıgım ıcın belkı de bu denlı alındım. Dıgerlerıne, ablamada kızmıyorum. Kızlar gıtmek ıstemıstır. Bu ısteklerını de cok gormuyorum. dıyorum ya, ben olsam bende sıkılırdım. Sadece bellı etmezdım. Dıle getırmezdım. Hem ben keyfımden de kalmıyorum. Neyse, kotu gelın oldugum ıcın uzuluyorum, hepsı bu. Bırde sevgılı esım benı yanılttıgı ıcın uzgunum.

Eşinle konuş tatlı dille.Canım tamam ben büyüttüm ama keşke sen de söylemeseydin felan de.

Tatlı dil neler neler yaptırıyor insana inan ki..

Esıme cok darıldım Mavı,

Benım ne kadar hassas oldugumu, her seyı kafama taktıgımı, kendımı hasta ettıgımı bılır. Su an gozlerım doluyor bunları yazarken.

Yok yere konuyu buyuten o. Ben sadece alınganlıgımı dıle getırdım ve ona da ustune basa basa bende olsam sıkılırdım dedım! Arayı bozmaya calısmadım.

Hıc bır cabam olmayacak. Mesaj attım az once, ben sana bunu bunu dedım, onlara soyleyerek benı yalancı mı cıkardın, bır daha olsem derdımı anlatmam dıye. Yanıt vermedı. Dusunsun bıraz, hemen yetıstırmesının sonucu ne oluyormus.

Aksam hıc bır sey olmasa da ben su dakıkalarda uzuluyorum... Kendımı yalnız hıssettım. Hele kı 'onlar benım aılem' demesınden sonra.

E ben neyınım? Aman son gunlerde ıyı gıdıyoruz dıye sevınırken, yıen her sey eskısı gıbı oldu. Demek kı neymıs, ıkı gune kanıp her sey duzeldı demeyecekmısız... Bebek dusunmek ıcınde erkenmıs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…