- 8 Mart 2019
- 858
- 826
- 18
- Konu Sahibi YesilArmut
-
Ergenliğinde bu konuda tedavi olmuş bakırköyde yatmış hatta 12 yıl önceki olaylar. herkes kadar sinirli işte ama ben ondan daha fevri ve sinirliyim genelde alttan alan taraf o oluyor .
Harika bir hikaye paylastiginiz icin tesekkurler :)Nişanlınızın tamamen iyileştiğinden eminseniz çekinecek bir şey yok
Bakın ben kendi evliliğimden örnek vereceğim, kısa tutmaya çalışacağım ama uzun olursa da kusura bakma
Ben eşimle tanıştığımda eşim ilaçlı psikolojik tedavi görüyordu, biz o dönemler arkadaştık
Bir gün bir tartışma sonrası sinir krizi geçirmiş vücudu kilitlenmiş ambulans çağırmışlar falan
Kursta göremeyince, dün niye gelmedin hayırdır dedim o zaman anlattı olanları
Ben sadece bir kerelik bir olay zannettim ama meğer benim eşim ne zaman sinirlense tartışma yaşasa aynı şeyler olacakmış, bunu evlenince anladım..
Henüz 15 günlük evliyken bir tartışma yaşadık ve cama yumruk attı, bütün parmakları kesildi her yer kan oldu, ambulans çağırdık, ameliyat oldu ama elinin her yerinde iz kaldı
4 yıl geçti o günü hala unutamıyorum
Sonrasında da ağız tadıyla tartışamadım, hep korktum, ya yine kendine zarar verirse ya yine kriz geçirirse kitlenirse vs diyerek genelde susup idare eden taraf ben oldum
Ama ne oldu biliyor musun
Her olay sonrası ağlayarak özür diledi, ben hastayım ben böyle olmak istemiyorum ben sende iyileşmek istiyorum dedi
Aslında kendi de mutlu değil bana bağırdığı için, kendini o hallere soktuğu için
Bunun dışında Harika bir eş, mükemmel bir baba
45 günlük bebeğimiz var, o olmasa kesinlikle tek başıma bakamam
Biz arkadaşken annem hiç istemedi görüşme dedi, ne zaman buluşsam bana kızdı
Ama evlendikten sonra annem dahil bütün aile bana teşekkür etti “böyle bir damadı ailemize getirdiğin için teşekkür ederiz” dediler
Ve herkes eşimin karşısına geçip “ biz senin hakkında böyle düşündük, şöyle arkandan konuştuk özür dileriz” dediler
Şimdi kim arasa kıymetli damadımıza selam söyle demeden kapatmazlar
Ben kabullendim, benim eşim sinir hastası, eğer ona göre davranırsam Harika bir eş
Anlayışlı, yardımcı, düşünceli
Temizlik yapar, yemek yapar, bulaşık yıkar
Bunları ihtiyacım var diye de yapmaz
Sen yorulma ben yaparım der bana her zaman yardım eder
Sen de iyi düşün iyi tanı canım
İnşallah her şey gönlünce olur
Belki nisanlimla konussaydi sozunu dinlerdim konusacagim deyip konusmadi onyargili yaklastigi icin dinlemek istemiyorumOlmaz ama olduracaksınız umarım sonu iyi olur. Büyüklerinizin sözünü dinleyin pişman olmazsınız.
İsi gucu var hayvanlari cok sever merhametli bence . 2 bucuk yildir birlikteyiz ayni lisede okumustuk.. 2,5 yilda bi zararini gormedim acikcasiErkek arkadaşınız size nasil davranıyor? İşi gücü var mi? Merhametli mi? Herhangi bir dengesizliğini gördüğünüz mü? bunları düşünün bir . Ben bir kaç kişi görmüştüm kollari öyle genelde serseri tiplerdi ama kollarında jilet izi olmayıpta serseri olan kişiler var. Hem yukarda arkadaşlar da örnek vermiş yani kollarindaki izlere bakmadan kişiliğine bakıp karar verilmeli
Evet umarim hakli cikmaz ama bana yaklasimi yanlisti 9 gun diken uzerinde gecirdim sonra cocukla konusmadanda eve dondukSize göre amcanızın nişanlınıza önyargılı davrandığını düşünüyor olabilirsiniz.
Amcanızın sürekli ve sağlılı ilişkisi olmayabilir ama argo bir tabirle it iti kuyruğundan yada kokusundan tanır olmuş sanki biraz.
Umarım amca haklı çıkmaz.
Ayni lisedendik 2,5 yildirda tanisiyoruzSiz ne kadar zamandır birliktesiniz? İyi tanıdığınızdan emin misiniz?
2,5 yildir tanisiyoruzAmcanıza katılıyorum...
Ne kadar zamandır tanışıyorsunuz?
Şuan ilişkiniz nasıl?
Size sık sık bağırır mı?
Fiziksel ya da psikolojik şiddet uygular mı?
Sinirlendiği zaman ne yapar?
Genellikle sorunlarınızı konuşarak mı yoksa kavga ile mi çözersiniz?
Kollarıni jiletlemesi self mutilasyon dediğimiz kendi kendine zarar verme isteğini gösteriyor..Biz bu olayı daha çok borderline kişilik bozukluğunda görüyoruz..Psikiyatride iken böyle hastalarımız vardı..Internette bakıp daha fazla bilgi alabilirsin borderline hakkında..Merhaba kızlar ailecek nişanlımla tatile gittik bayramda. Amcam nişanlımla ilk defa tanıştı ve ilk gün bana seninle konuşmamız lazım dedi. Kötü bişey oldugunu anladım konuşana kadarda modum acayip düştü . Nişanlımın ergenliği baya sert geçmiş kollarında jilet izleri var bi kaç tane. bizim ailedede böyle bişeye rastlanmaz bu bi kriter bence öfke problemi var sana ilerde zarar verebilir evlenme ben anlayamadım bu çocugu dedi onunlada konuşucam dedi tamam dedim. bu arada amcam 50 yaşında evli değil hersene başka bi kadınla yaşıyor daha sonra ayrılıyor hiç bizaman sağlıklı ilişkileri olmadı. cidden moralim bozuldu 2 ay kaldı düğüne ve ben neredeyse soğudum etkilendim.. babam vs de soğuk davrandı ona. Amcam cocukla konuşacagını söylemesine rağmen konuşmadı da
Bende kendi tarafimdan örnek vereyim belki farkli olur sizin açınızdanAyni lisedendik 2,5 yildirda tanisiyoruz
Kuzenimde var jilet ve bıçak izleri. Yaz kış uzun kol giyer. Evli ve bi çocuk babası. Kızın ailesi hiç gördü mü bilemem. Ama bildiğim kadarıyla evlilikleri gayet iyi. Evine bağlı. Kimileri ergenliği çok kötü geçirebiliyo ha bu arada teyzemle eniştem arıydı. Nişanlınız nasıl biri az çok anlarsınız.Merhaba kızlar ailecek nişanlımla tatile gittik bayramda. Amcam nişanlımla ilk defa tanıştı ve ilk gün bana seninle konuşmamız lazım dedi. Kötü bişey oldugunu anladım konuşana kadarda modum acayip düştü . Nişanlımın ergenliği baya sert geçmiş kollarında jilet izleri var bi kaç tane. bizim ailedede böyle bişeye rastlanmaz bu bi kriter bence öfke problemi var sana ilerde zarar verebilir evlenme ben anlayamadım bu çocugu dedi onunlada konuşucam dedi tamam dedim. bu arada amcam 50 yaşında evli değil hersene başka bi kadınla yaşıyor daha sonra ayrılıyor hiç bizaman sağlıklı ilişkileri olmadı. cidden moralim bozuldu 2 ay kaldı düğüne ve ben neredeyse soğudum etkilendim.. babam vs de soğuk davrandı ona. Amcam cocukla konuşacagını söylemesine rağmen konuşmadı da
2,5 yildir tanisiyoruz
Suan iyi gidiyo hatta az once isyerimden aldi nikah islemleri icin gayet heyecanli bense surat asiyorum
Kavgalarimiz genelde benim takintilarim yuzunden oluyo . En son arkadasinin evini kiralayacaktik uyguna ben kimseye muhtac degiliz fazla para verelim baskasindan tutalim dedim baya kizmisti telefonda ama mantikli konusuyo kendini kaybetmiyo tabii benide bastiriyor
Bende bilmiyorum bir cesit depresyon sanirim . :/ onu anlayamayacagim sanirimGercekten imasız soruyorum;cevaplanırsa sevinirim.
-bir insan kollarını neden jiletler?
Cok guzel yazmissiniz tebrik ederim :) ona boyle bi bedel odetmeyecegimBende kendi tarafimdan örnek vereyim belki farkli olur sizin açınızdan
Hiç jilet atmadim kollarima ama ergenligimde neler neler yaptim ailem bilse direk reddeder ki bildikleri kisinlarda var çok ama çok zorlu bir süreç gecirdim asla kimse evlenip cocugum olacagina ihtimal vermiyordu ailemde dahil
Ruhsal dalgalanmalarim oluyor ara ara sinir krizi değil de herseye alınma sacma dengesiz hareketler ki terapi aldim aliyorum eşim en büyük destekçim oldu
kisacasi zor kadinim ben dikbaşlı inatci bazen dengesiz oluyorum bir cok acigimi eşim kapatır birak ben git diye agladigimda eşim sarılır teskin eder her derdime koşar nasil desem sen nisanlindan eminsen kimseye laf soyleme hakki verme
Eğer eşim bana birisi birşey dese benden önce nerdeyse cevabini verir sen eger sevdiğin adama o onu dedi babam soguk davrandi doye aklin karışacaksa cidden ayril derim çünkü hata yapmistir gençlikte oluyor ama bununla bedel ödemesi saçma sevdiği kadinin acaba demesi daha da kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?