İstenmeyen damat

Dövmeleride var genelde uzun kollu gömlek vs giyerdi ailemin yanında . babam sevmez dövme vs biliyodu ama görmemişti
Anladim bence iyiden iyiye ailenizle konusun.
Belki dovmelerden jilet izlerinden başka onlarin da gozune carpan fakat dile getirmedikleri birseyler olmustur.
Ve inanin arkadaslarin da soyledigi gibi aileler cok az yanilmistir şimdiye kadar. Siz gencler bazen manzarayi icinde yasadiginiz icin goremeyebilirsiniz.

yaş ortalaması nedir acaba? Özellikle nişanlınızın.
herkes ergenliğinde yasıyr bişiyler. . benmde nişanlacagım adam ergenliğinde baya bişiyler yapmış. çok para harcamış fln saçma sapan arkadaslıkları olmuş.. beni ona sordugum tek sey.. bişiy kullandın mı ? bir de bir kadına kıza istemediği bişiy yaptın mı? Asla dedi kullanmadım bi kıza istemediği bişy yapmadım dedi. yapmış yapmamış bilemem ama sormak görevim. Geçmişine takılma önemli olan geçmişinden bugune geleceğinde önune bşy gelir mi? az çok anlarsın ona bak.. Amcan sağlıklı bi ilişkisi olmamış bu yuzden ikili ciiddi ilişkiyi anlayamaz. Babanda bu zamana kadr neden söylemedi belki kardesınden etkılendi söylendi.. bence babanı al karsına konuş.. Amcamdan etkılendiğin için mi yoksa baba ne olduda böyle düşündn şimdi diye sor?

Ay benim eşim dünyanın en uysal adamıdır net üstüne tanımam. Ama bir ergenlik hikayeleri anlatıyor ki ağzım açık dinliyorum. Yani evet kendine zarar vermemiş jilet falan ama çok haşarı bir ergenmis yani. Ergenlik dönemi insanın hatırlamak istemediği bir dönem. Suç işlememişse değişik olaylara karismadiysa önemsemek yersiz. Jilete tuhaf gözle bakan var da bir dönem çok popülerdi önüne gelen kendine jilet atıyordu arkadaşlarından etkilenmiş olabilir.

Esimin kollar jiletli ergenlik fena bir donen. Ha ofke problemi var mi var. Siddet olmadi. Ev de o kadar cok sey kirdik doktuk anlatamam. Evliligin ilk yillari firtinaliydi. Ama biz hala ergendik evliyken ben 19 o 22. Suan 7 yil gecti. Iyiyiz sukur.

Arkadaşım erkekleri kötüleynce ailemiz soğuyoruz Anında düşündün mü erkekleri bizim için neler diyorlar evlenirken bu arada jilet konusuna gelince koluna jilet atan insan ilgiye muhtaç insandır unutma kendine zarar veriyor demekki başka yere zarar veremiyor Benim eşimin iki kolu da jilet dolu hiçbir canlıya kimseye zarar bile veremez hep kendine zarar vermiş ama şu anda jilet kollarını dövme yapıp kapatmak istiyor benim ailem de bilmiyor kollarını Ayrıca ben de koluma jilet attım çok üzgün olduğun bir anda o kadar acı çekiyordum ki kendimi acı çektirmek istedim acıma unutmak için bunu lütfen kimse yorum yapmasın çünkü çeken anlar

Ben 25 o 28 . Babam herhangi bişey demedi sadece soğuk davrandı . Benim nişanlımda askerden önce baya aktif bi hayatı varmış üniversiteyi eskişehirde okudu yapmadıgı şeyde kalmamıştır heralde . Bende bi o kadar sakin geçirdim. Onun hayatı bana eğlenceli keyifli geldi açıkçası. Anksiyetemi geriletti. Önceden herşeyi takardım o ise beni hep rahatlattı.

Bu amcalar o kadar sinir oluyorum ki benim eşimin amcası da biz evlenirken dul kadın sen bekar erkeksin gibi şeyler söylemiş benim eşim çok etkilenmiştim aşırı hemde ben çok üzülmüştüm ama amcası diye sesimi çıkaramamıştım

Kendine bile zarar veren başkasının canını düşünmez dedi

Açıkçası kolunu jiletleyen insanlar için bende aynı şeyleri düşünüyorum neticede kendi canına acimamis bana mı acicak ama insanlar değişedebilir tabi tamamen değil

sen gözlemleyeceksin. sana karsı tavırlarından. hareketlerinden. sana deger veriyormu , kaybetmekten korkuyormu? durustmu ? saygılı mı?
Seviyorsundur o ayrı sevmeden de olmaz bu da ayrı. Ama emin ol önemli olan evlilikte önce guven ve saygı.. böyle anlarda kalbine değil aklına sor mantıgına sor. Kalbin zaten seviyor ki nişanlanmışsın :) ama sor bakayım mantıgına : Bu adam geçmişi bırakmış mı? Ders almış mı? ben bu adamla konuşabiliyor muyum? Beni dinliyor mu? Dikkate alıyor mu?
aklın karısıksa düğünü ertele bence. unutma bu da cevaptır karsı tarafa..

Yaşamadığı için bilmiyor insanlar tabi bu duyguyu fal baktırdım falda eşim sevgili iken sen onunla evleneceksin başkasıyla evleneceksin dedi kadın eşime bunu söyleme dedim söyledi o zaman sevgiliydik eşim o kadar kendini sağ ol sola vurdu öyle içi yandı Eşim çok duygusaldır kendini jilet attı Şu an evliyiz bana hiçbir zaman zarar vermedi ben onu çok çok çok kötü laflar dediğimde bile Eşim ilgiye muhtaç bir çocuk olarak büyüdü. Nişanında bile isteyerek bunları yapmamıştır yaşadığınız şeyleri sordun mu ne acılar çekerek yaptığını zamanda yaşadığı acıları tekrar bir açı olarak bunu bağlamak gerekir mi sen onu o yaraların üzerini sarman gerekiyor saçma konu

Nişanlınızın tamamen iyileştiğinden eminseniz çekinecek bir şey yok

Bakın ben kendi evliliğimden örnek vereceğim, kısa tutmaya çalışacağım ama uzun olursa da kusura bakma

Ben eşimle tanıştığımda eşim ilaçlı psikolojik tedavi görüyordu, biz o dönemler arkadaştık
Bir gün bir tartışma sonrası sinir krizi geçirmiş vücudu kilitlenmiş ambulans çağırmışlar falan
Kursta göremeyince, dün niye gelmedin hayırdır dedim o zaman anlattı olanları

Ben sadece bir kerelik bir olay zannettim ama meğer benim eşim ne zaman sinirlense tartışma yaşasa aynı şeyler olacakmış, bunu evlenince anladım..

Henüz 15 günlük evliyken bir tartışma yaşadık ve cama yumruk attı, bütün parmakları kesildi her yer kan oldu, ambulans çağırdık, ameliyat oldu ama elinin her yerinde iz kaldı
4 yıl geçti o günü hala unutamıyorum

Sonrasında da ağız tadıyla tartışamadım, hep korktum, ya yine kendine zarar verirse ya yine kriz geçirirse kitlenirse vs diyerek genelde susup idare eden taraf ben oldum

Ama ne oldu biliyor musun
Her olay sonrası ağlayarak özür diledi, ben hastayım ben böyle olmak istemiyorum ben sende iyileşmek istiyorum dedi
Aslında kendi de mutlu değil bana bağırdığı için, kendini o hallere soktuğu için

Bunun dışında Harika bir eş, mükemmel bir baba
45 günlük bebeğimiz var, o olmasa kesinlikle tek başıma bakamam

Biz arkadaşken annem hiç istemedi görüşme dedi, ne zaman buluşsam bana kızdı
Ama evlendikten sonra annem dahil bütün aile bana teşekkür etti “böyle bir damadı ailemize getirdiğin için teşekkür ederiz” dediler
Ve herkes eşimin karşısına geçip “ biz senin hakkında böyle düşündük, şöyle arkandan konuştuk özür dileriz” dediler
Şimdi kim arasa kıymetli damadımıza selam söyle demeden kapatmazlar

Ben kabullendim, benim eşim sinir hastası, eğer ona göre davranırsam Harika bir eş
Anlayışlı, yardımcı, düşünceli
Temizlik yapar, yemek yapar, bulaşık yıkar
Bunları ihtiyacım var diye de yapmaz
Sen yorulma ben yaparım der bana her zaman yardım eder

Sen de iyi düşün iyi tanı canım
İnşallah her şey gönlünce olur

Çoğu, başkasına zarar vermemek için kendine zarar verip hırsını çıkarıyor aksine. "Başkasına kıyacağıma, kendime kıyarım" hesabı.

Hiç kendini düşürmemiş, mükemmellerden(!) korkarım şahsen. Jilet izli birinden ziyade, insanların orasını burasını sürekli süzüp, gördüğü jilet izine gözünü dikip aslı astarı nedir bir sohbet bile etmeden etiketi yapıştıran insanlar daha korkunç, bencil ve kaba.

Ergenlikte yaptıklarımı ailem bilse şuan bile konuşmazlar benimle.Ama birdaha o tarz davranışlar yapar mısıb diye sorsan asla !. Benimde o zaman bir erkek arkadaşım vardı iğrenç bir ilişkimiz vardı onunla bende cdleri kırıp kolumu çiziyordum.Etrafındakilere düştüm diyordum.Ama şuan okudum avukat oldum gayet kırılgan naif bir insanım.O zaman bende evlenmeyim.

Ergenliğimde ben tam bir manyaktım. Ailem nasıl dayanmış bilmiyorum

Ama şuan gayet sağlıklı ve akıllı bir bireyim :) Yani diğer mesajlarınızı okumadım ama mesele sadece jilet iziyse çok takılmayın, derim

Olmaz ama olduracaksınız umarım sonu iyi olur. Büyüklerinizin sözünü dinleyin pişman olmazsınız.

Erkek arkadaşınız size nasil davranıyor? İşi gücü var mi? Merhametli mi? Herhangi bir dengesizliğini gördüğünüz mü? bunları düşünün bir . Ben bir kaç kişi görmüştüm kollari öyle genelde serseri tiplerdi ama kollarında jilet izi olmayıpta serseri olan kişiler var. Hem yukarda arkadaşlar da örnek vermiş yani kollarindaki izlere bakmadan kişiliğine bakıp karar verilmeli

Hiç belli olmuyor benim kardeşimin de boynu bilekleri dövmeli ama muhteşem bir çocuktur, keza başka dövmeli olup da öyle olanlar da var.
Jilet izi atacak hastanede yatacak kadar sorunlu zaman yaşamış olabilir fakat sizinle olduğu zamanlarda kendini illa ki belli ederdi. Yine de düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…