• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyım ama evlenip evlenmemekte kararsızım yardım...

Yillar sonra buraya yazdigimi hatirladm okudukca da cok uzuldum kasim 2015 te nisan atildi olayli bi sekilde cok uzun zaman toplayamadim kendimi cok ozledm cok aci cektim hic unutamadm keske bu is hic nisan soz olayina gelmese heo sevyli kalsaydik die mutlu gunlerimide cok yad ettim ama anladimki bendede bayaa sikinti var gectigimiz aylarda evlendim baskasiyla ve evliligimde deliler gibi mutsuzum bendede var heralde sorun mutsuz olcagim ortamlara bayaa atiyorum.kendimi demekki isin kotu evlendm ama o nisan attigim icimin yarasi kaldi maalesed

Sen bu adamı, bu aileyi çok mu aradın? Göz göre göre yakacaksin kendini.

Sen onlarla yapamazsın. Evlenirsen bin beter olaylar yaşayacaksın. Henüz vaktin varken kurtar kendini.

Aaa eski konuymus ;)

Yillar sonra buraya yazdigimi hatirladm okudukca da cok uzuldum kasim 2015 te nisan atildi olayli bi sekilde cok uzun zaman toplayamadim kendimi cok ozledm cok aci cektim hic unutamadm keske bu is hic nisan soz olayina gelmese heo sevyli kalsaydik die mutlu gunlerimide cok yad ettim ama anladimki bendede bayaa sikinti var gectigimiz aylarda evlendim baskasiyla ve evliligimde deliler gibi mutsuzum bendede var heralde sorun mutsuz olcagim ortamlara bayaa atiyorum.kendimi demekki isin kotu evlendm ama o nisan attigim icimin yarasi kaldi maalesed

Daha yeni okudum yazdıklarını, daha yeni evlisin herşeyin oturması için zamana ihtiyacınız var.

arkadaşım eski nişanlının ailesi terör,kaçakçılık işleri yaptıkları bir kesin bunu taa o zamanda anlamalıydın.
Simdiki evliliğinde ise mutsuzluğunu gorup eski nişanlınla mutlu olup olamayacağını düşünerek eski gunlerini yad etme.Hayatta herkesin mutlaka bir imtihanı oluyor.Kimi ölüm ile imtihan oluyor,bir bakmışsın aileden herkes tek tek ölüyor ve sen bunlara tanık oluyorsun ya da evladın,kocan hayırsız çıkıyor.Bir işe başlarsın iş yerin sana nfes aldırmaz.Okadat çok ce çeşitli ki.Ayrıca evlilik tamamen kader işi memnun değilsen azıcık hayatını boşa harcama önüne bak.Sen evliliğinden ve kocandan daha değerlisin.

Herşeyi bir kenara bırakır nişanlım arkamda durmuyorsa fırlatır atarım yüzüğü. İftiracı ve dalavereci bir aile bunun doğulu olmalarıyla alakası yok. Ortada bir suç yoksa kimse kapatmaya çalışmaz.

Eski nisanlinla da pek mutlu olma sansin yokmus. Evliliginde mutsuz oldugun icin onu hatirliyosun ana nisan atman gayet isabetli bir kararmis. Yeni evlendin galiba neden mutsuzsun? Asilamayacsk sorunlar mi?

Evlenirsen çok üzülürsün ..eğer ailem arkanda ise dön bence.cok cahiller ve birbirlerini kışkırtıyorlar.senide kiskaniyorlarr.birlik olup şimdiden saldırıyorlarsa ilerde ne olur bilmem.aytica babasının durumunu sorman cok normal.onlarin aciklama yapmamaları çok ayıp.sen tabiki evlenecegin insanin hakkında bilgi sahibi olacaksın.aşiret gibiler aynı.devam etme.

Ama nişan atmakla isabetli bir karar vermişsin.yalniz hala o nişan atma durrumunu atlatmadan evlenmesemiydin acaba..şimdiki mutsuzluğunun sebebi ne ? Belkide alışırsın evlilik başlı başına zor bişey.sorumluluk istiyor,farklı aileler oluyor neticede kolay bı durum değil.sen eski nişan doneminle susamlı evliliğini bagdaştriirp mutsuz olma.o ayrı bir konuydu bu ayrı bir konu.

Lütfen evlenmeyin. En küçük çocuk nişanlınızmış. Kayınvalide size etmediğini bırakmaz ve eşiniz de arkanızda duracak bir eş gibi gelmedi bana maalesef. Ayrılıp yeni bir yol çizin emin olun evlenip boşanmaktan iyidir. Ailede senin duymanı istemedikleri şeyler varmış ben rahatsız oldum açıkçası bu durumdan

Arkanıza bakmadan kaçın derim. Aileyi araştırma işini nişndan önce yapsaydınız iyiydi. Önce o arada laf taşıyan aileyi araştırıyor diyen gelinin suratına tkürün sonra nişanlınızın biletini kesin. Terbiyesizler topluluğu

öncelikle herkese merhabalar;
bir konuda kafam fazlasıyla karışık ve yardıma ihtiyacım var. 5 aydır nişanlıyım severek nişanlandım ancak şuan evlilik isteyip istemediğimden tam olarak emin değilim.Ben Yugoslav göçmeni bir ailenin kızıyım nişanlım Doğulu aramızda ufak tefek kültürel sıkıntılar oluyor ancak hemen bunları aşabiliyoruz. Benim sorunum nişanlandıktan sonra başladı aileleri içine daha çok girince aileye ısınamadım yada gördüklerimden sonra soğudum tam olarak bilemiyorum.Nişanlım babasız büyümüş ve 6 kardeşler en küçüğü de nişanlım. Babası 93 yılında vefat etmiş neden ölmüş nasıl ölmüş merak ediyorum ancak bunu sorgulamamam gerektiğini söylediler. Nişanlımın abiside 92 yılından beri kayıp bunu sorduğumda sorgulamamam gerektiğini söylediler.Önüme bu durum sürekli tabu gibi çıkınca ufak bir araştırma yaptım hiçbir sonuç elde edemedim , nişanlımada bunu araştırdığımı söyledim kızdı ama üstünde durmadı. Bu arada tek gelin ben değilim kayınvalidem benimle birlikte 3 gelini 1 damadı daha var ve kimseyle görüşmüyor. Ne zaman onlara gitsem sürekli gelinleri ve damatları kötülüyor ve bu durum içimi şişiriyor. Kimseleri hiçbir akrabaları yok Nişandan sonra görüşmedikleri gelinlerden biri beni evine davet etti ve oturduk konuştuk kafamda bir sürü soru işareti oluştu gelin hanım bana birsürü şey anlattı onu istemeye bile gitmediklerini nikahlarından bir saat önce haberlerini olduğunu vs söyledi her seferinde de bu konuşma burda kalsın dedi bende gerçekten samimiyetine güvenerek nişanlımın abisiyle babasını sordum kendiminde bunu araştırdığını söyledim. Gelin hanım gitmiş bunu kayınvalideme söylemiş ama ne nişanlıma ne bana bunu bildiklerini söylemediler 2 ay boyunca ne zaman gitsem mesela nişanlımın çocukluk fotoğraflarını görmek istedim sen aileden değilsin kusura bakma göremezsin dediler , kandilde aradım yüzüme telefon kapattılar, birden görüşülmeyen gelinle görüşülmeye başlandı sonra ailecek iftarlar yapıldı hjiçbirine çağırılmadım, bu süre içinde görümcelerimden birinin doğum günü oldu sevmediğim bi kadın orda olduğu için gitmedim 2 ay boyunca bir sorun olduğunu anladım ama ne olduğunu bulamadım bu arada nişanlımla gerildik sebebini bilmediğim birşey için sürekli tersleniodum. en son bayramdan 10 gün önce bi iftar yapıldı bende ogün kayınvalidemi hal hatır sorcağım tuttu aradım ailecek iftar yapacaklarını söyledi ve telefonu kapattı. bu durumu nişanlıma söyledim aslında gitmiceğni beni üzmemek için bişe demediğini canının çok sıkkın olduğunu söyledi ama giderse herşeyi sorabilceğni söyledi neyse iftara bizimkide gitti tüm kız kardeşleri bir abisi ve onun karısı toplanmış nişanlıma bnm o aileyi araştrdığımı bunun asla kabul edilemez birşey olduğunu söylemişler , ayrıca ben görümcelerinden birine evlendikten sonra sizinle görüştürmicem demişim ( ki ben çok kalabalık bi aileye sahibim asla mümküm değil) diğer görümcem doğum gününe gitmediğim için haysiyetsiz olduğumu söylemiş yani kendi aralarında bi koalisyon kurup bu gelin bize uygun değil demeye getirmişler. Nişanlımda size sormadım alcağım insanı bu olaya siz karışmayın demiş. nişanlım ordan çıktıktan sonra beni aradı çok sakin bi şekilde bunları söleyip sölemediğimi sordu bnde diğer geline babasını abisini sorduğumu ancak ailesiyle görüştürmiceğmi hiçbi zaman söylemediğimi bunun bi yalan olduğunu söyledim. Ancak işin içine ayalan karıştığı için midem bulandı korktum. Nişanlımla bir süre aramızı toplayamadık çok kısa bir süredir iyi gibiyiz bu sürede bana hep ailemle mesafeliyim herşeyin farkındayım dedi ancak ramazan bayramında gittiğimizde gördümki araları gayet iyi kimse benimle konuşmadı sadece hoşgeldin dediler abisi kalmadı bile yattığı yerden üstüne nişanlım bunun gayet normal olduğunu söyledi laf etmeme bile müsaade etmedi bayramda nişanlım bile ailesiyle bile muhabbet ederken benimle konuşmadı kendimi savunma hakkı istedim fakat ortalığı kızıştırcağmı buna gerek olmadığını söyledi. Bayramdan beri kafam dahada karışık kendimi fazlasıyla sahipsiz hissettim. Nişanllım bana ailemle mesafe varken herşeyin farkındayım derken , galiba ailesine de benimle mesafeli olduunu söylediğini düşünüyorum böyle hissediyorum . İnsanlar çekmek için evlenmemeli benim fikrimce ama ben artık ileriyi kestiremiyorum . Çok uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim
Evlenmeyin yazık olur. Sonra boşanmak istersiniz kurtulamazsınız bu aileden o daha kötü olur. Normalde böyle net yazmam ama yolun sonu görünüyor bence... Çok uyumsuz bir çift olacaksınız. Ve kesinlikle ailesi ile de evleneceksiniz. Aman diyorum.

Aklıma da terör ya da kan davasından başka da bir şey gelmedi. Terör konusunda da araştırılmalarını istemediklerine göre hangi taraftan olduklarını anlarsınız.

Son düzenleme:
Nişanlılık dönemi bunun için var işte!! Evleneceğin kişiyi ve ailesini tanı diye!! E siz zaten onların güvenilmeyecek kişiler olduğunu anlamışsınız!!Peki ne bekliyorsunuz????:KK67:

Nisanlinizin evlenir evlenmez o size hak verme kismi tamamen ortadan kalkacak. Siz bile ne olduguna sasiracaksiniz. Belli ki evlenelim de ondan sonra gorurusun diyorlar ailecek size. Birbirinizi sevmeniz hayatinizi mutlu etmeye yetmez. Cok sıkıntı yasarsiniz.ne guzel gormussunuz herseyi. Ilerde bu ailede bosanmayi bile gerceklestiremezsiniz.

Arkadaslar konu eski, konu sahibi başkasıyla evlenmis bile..

Konu sahibi, simdiki mutsuzluk sebeplerin neler? Aşılamayacak şeyler mi?

İşte bir ailede babanın önemi acı ama gerçek
Bayanlar sunu iyi bilmeliler çocuk tek başına büyütülmez büyütülürse sonuç karmaşa ve kaos

Yorumlar arasında sizin ki dikkatimi çekti. Ve kesinlikle size katılmıyorum.
Benimde babam vefat etti annem o vefat ettikten sonra 2 çocuğunuza evlendirdi dünürleriyle gayet iyidir herkes birbirine saygılıdır. Yani burada suc annede (bayanlar da) degil. :KK12:

Back
X