istenmeyen yaramaz cocuklar..

Eşimin yeğeni var çok yaramazdır.Ama anne ve babası bilinçli insanlardır ikisi de her geldiklerinde sürekli ilgilenirler.
Asla evime bir zarar gelmez.Çocuklarını uyarırlar dikkatini başka yöne çekerler falan filan.
Yani kısaca eğer böyle ebeveyn olursanız kimsenin sizi istemeyeceğini düşünmüyorum.
Ancak saldım çayıra mevlam kayıra durumu olursa olmaz kesinlikle.

Bende nedense süt dokmus kedi gibi oturan çocuklara bir garip bakıyorum. Çocuk mu bu diyesim geliyor .

4 yaşında bir hiperaktif annesiyimde.
Ama öyle başka yerde sağı solu karistiramaz yapmamistir da bugüne kadar.
Çünkü kendi evimde yeterince izin veriyorum ki başkalarının evinde yapmasın diye
Ise yarıyor mu ? Evet

Yetiştirmeyle alakalı diyen gruptaydım ta ki oğlumu büyütmeye başlayana dek. Ele avuca sığmaz ne demekmiş öğrendim. Her gördüğümde kayınpederim sen bu çocukla bütün gün napıyorsun, iki dakika durmaz mı bu çocuk diyor. Hani derler ya bıraksan düz duvara tırmanacak, tam o cins işte. Doktoru duvardan değil tavandan topluyorsundur sen bunu diyor her kontrolde. Evdeki bütün dolaplarımda, çekmecelerimde, prizlerimde, kapı ve pencerelerimde kilit var.. Ev dışında bir yere misafirliğe gitsek en fazla ilk 15 dakikada uslu duracağını söyleyebilirim. Ama sürekli peşindeyim. Ben yorulursam eşime devrediyorum nöbeti. Bir de biraz şartlanmış gibi oldu ama kaşlarımı çatıp parmak sallarsam yapmaması gerektiği birşey olduğunu anlıyor, he o yapma dediğimi yapmıyor mu dersen arada inadına yaptığı oluyor ama çoğu kez hakikaten vazgeçiyor yapmıyor. Bu biraz zalimce geliyor anneme ama bence yanlış değil. Sınırlarını bilmesi için sınır koymak mecburiyetindeyim. Evde yapmaması gereken şeyleri ev dışında da yapmasına müsaade etmiyorum. Bunlar mesela salonumdaki değerli objelerin oyuncak olmadığı, camlara tırmanmaması gerektiği gibi şeyler. Evde düz duvara tırmanan oğlumu ev dışında gören herkes ay ne kadar hareketli ne kadar tatlı çocuk diyor. Ben de; sormayın yaa bir de doğal ortamında görün diyorum, içimden de; salsam şu eve varya tozunu attırır tatlılığını görürsünüz o zaman diyorum yani yetiştirme tarzı ile yaramaz olmuyorlar doğuştan yaramaz doğuyorlar sanırım ama aslında evet yaramaz da olsa iş sende bitiyor biraz. Değişken olmaz, abartmadan tehlike sınırlarını çizecek olursan neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğine müdahale ettiğinde sizinle inatlaşmayıp sözünüzü dinliyorlar ve yorucu da olsa misafirliklerinizi kazasız belasız 'çok hareketli' ama çok tatlı oğlunuzla tamamlayabiliyorsunuz. (Çok şükür ki evde birkaç kazaya sebebiyet verip 2-3 obje kırmış olsa da misafirlikte hiçbir zararımız yok henüz.) Benim oğlum modelinde olursa oğlunuz; onu gözlemleyerek suyuna gitmeniz gerekiyor biraz. Mesela bizimkine hayır dersem inadına yapar annecim öyle yapmasak şöyle mi yapsak diye ilgisini dağıtıyorum. Ufak bebeklerin takabileceği çantalardan aldım, her gittiğimiz yere oyuncak doldurup o çantasını taktırıp gidiyorum ve gittiğimiz yerde tek tek o oyuncakları veriyorum gibi çözümler ürettim. Ama bu kadar takılmayın bence, çünkü siz ne kadar stresli olursanız bebeğiniz de o kadar strese sebep oluyor. Paniğinizden panikliyorlar yani. Aman yaramazsa da üstesinden geliyorum, çocuğumu değiştiremeyeceğime göre napabilirim diyorum artık ben. Henüz davet edilmeme gibi bir sıkıntı yaşamadık biz.arkadaş gruplarımız, aile gruplarımız hatta iş yerimize dahi sık sık davet alıyoruz oğlumla :) dengeyi kurabilirsiniz, gözünüzü korkutmayın daha yolun başında böyle yazdım ama okuyunca pek katı gibi geldi ama değil ya aslında enerjisini boşaltması gerekiyor yavrucakların, evde bazen biz ana oğul azıyoruz da. Hep kural hep müdahale olmuyor yani :) hergün dışarı çıkarıyorum parkta bahçede koşuyor, zıplıyor, coşuyor. Eve gelince yerlerde yuvarlanıyoruz, akşam da bir posta baba oğul coşuyorlar :) çocukla çocuk olup tozu dumana da katıyoruz ama evde yani :) mutlu bir bebek sonuçta, bezmiş mutsuz keyifsiz değil. Katı olsam öyle olurdu yani mutlu güleç olmazdı galiba

Son düzenleme:
Ben biryere gittiğimizde oğlumu uzaktan kontrol ederim. Çocuk sonuçta, ondan yetişkinler gibi sus olup oturmasını bekleyemeyiz. Bir sorun çıkmadı bugüne kadar. Sorun annelerin vurdumduymazlığı bence.

kesınlıkle yetıstırmeyle alakalı
bunu dusunen bı anneysenız emın olun sızın arkanızdan ay ne yaramaz cocugu var demezler :)
bu endıseye sahıp bırı dıkkat eder cunku

benım kızım 11 aylık
gecen gun mısafırımız geldı mısafırımın cantasına dokundu merak ettı henuz bebek sonucta
yanına gıttım baskasının cantasına asla dokunulmaz kızım cok ayıp bırsey bu ve sakası bıle kotudur dedım
oyle mahcup oldu oyle utandıkı anlatamam ogunden sonra bıdaha bızım cantamıza bıle dokunmadı

bebek deyıp gecmeyın dogdugu gunden berı konusuyorum kızımla ve anlıyorlar...
benım annemde bu konuda ınanılmaz hassas ve dıkkatlıydı ve ben hıc bı zaman gıttıgım hıc bı evde yaramazlık yapmadım annemı mahcup etmedım ses cıkarmadım hıc dızının dıbınden ayrılmazdım cunku annem bana evın senın evındır burda hersey sana aıttır ama baskasının evı mısafır gıttıgımız evdır ayıptır sen akıllı bı cocuksun nasl davranman gerektıgını bılırsın sımarık cocukların nasıl gorunduklerını bılırsın annecım dıye onceden konusurdu evden oyle cıkardık :)

hıc bı zaman uslu dur sana sunu alıcam da demedı annem cok net konusurdu ve cok net benımserdık... bende aynı seyı kızımda uygulamaya calısıyorum...

Kardeşimin 5,5 yaşında bir oğlu var, içimi tüketiyor resmen
Kırmaz dökmez ama hiç susmuyor, kendisini büyüklerle arkadaş sanıyor, onun olduğu ortamda kimse kimseyle konuşamıyor
Şımarık, küfürbaz hiç sevmediğim bir çocuk tipi
Kardeşime göre onun etrafında dönüyor, çocuktan başka hiç bir konumuz yok
Bu işin bir de baba tarafı var, 5,5 yaş erkek çocuğunun babasıyla vakit geçirmesi gereken dönem ama baba hiç oralı değil
Ben ki yeğenlerimin gözüne bakarım, hepsi çok kıymetlidir ama bu çocuğu göresim yok, bu yüzden kardeşimle de minimum seviyede görüşüyoruz. Özgüvenli olsun diyor ama bu özgüven değil bence, kardeşim ve eltileri hepsi aynı binada oturuyor, aslan oğlum, paşa oğlum, evimizin erkeği oğlum diye diye hepsi bir arada manyak ettiler çocuğu, içlerinde kızları olanlar var onlar hiç adam sınıfına koyulmuyor resmen ayrımcılık var. Bir ay önce ikinci oğlunu doğurdu kardeşim, oğlan oğlan diye deli oldular, acıyorum bu çocuklara, bu tiplerin yüzünden çocuk olamıyorlar çünkü ve tabii haliyle istenmiyorlar. Dediğim gibi kardeşimle çok az görüşüyoruz, hem kafam kaldırmıyor, hem de sinirleniyorum. Kırk yılda bir bütün aile bir araya geliyoruz ama bir saat muhabbet edemiyoruz paşasının yüzünden, çok sinir bozucu

Senin çocuğun gayet akıllı uslu sevimli annesi gibi anlayışlı bir insan olarak yetişecek lütfen kendini sıkma sen zaten izin vermeyeceksin çünkü bu konu hakkında çok bilinçlisin ve öylede davran .
Sevgili Peygamberimiz ne demiş çocuklarınıza önce susmasını öğretin konuşmasını nasıl olsa öğrenecekler .

Niyeyse oğluna paşam diyen kadınlar zaten şımarık yetiştirir gibi duruyor. İnşallah tam istediğin gibi güzel ahlaklı bir çocuğunuz olur.

Çocuk hareketli olabilir koşturur oynar zıplar bunlara hiç sözüm yok. Benim oğlumda hareketlidir ama asla özellikle başkasının evinde karıştırmaya kırıp dökmeye izin vermem zaten evdede yapmaz bunu. Ama bir yanımın çocukları geldiklerinde açılmamış bir dolap karıştırılmamış bir çekmece bırakmazlar ve bende bu sebepten gelmesini istemiyorum. Annenin gözü çocuğun üzerinde olmalı.yoksa oynadın oyuncakları dağıtsın koştursun buna asla sözüm yok normal olanı o. Ama çocuk tüm çekmecelerin altını üstüne getiriyor anneside hiç oralı olmuyorsa evet istenmeyen kişi onlar oluyor işte.

1 yaşında oğlum var bunları ilerde ben de düşünmüyor değilim. Şimdilik evde kuduruyoruz oğlumla delirmeceler :))) yani saklambaçı çok sever evde deli var zannedersiniz. Ama ilerde daha büyüyünce nasıl olur misafirlikte bilemiyorum

Tesekkur rder
Tesekkur ederim
Ins oyle insan olmasi icin elimden geleni yapacagim
Pasa diye hitap etmem de baya elestirldi ama bebek oldugundan oyle diyorum yoksa buyudugunde anlamaya baslayinca pasa gel pasa git diyecek halim yok :)

Çocuğun kişiliği çok önemli.
Benim iki çocuğum var. İkiside aynı evde aynı ortamda aynı terbiye ile büyüdüler.
Çocukluğu bırakın bebekken bile farklıydılar.
İki zıt karakter ortak tek yönleri bile yok neredeyse.
Tabi yetişrilmede önemli ama karakter yapısı bence daha çok etkiliyor.

Şuan hamileyim mana vermekte istemem ama bazi anneler öyle gamsız ki yapma etme demiyor dogruyu yanlisi ögretmiyorlar.hareketli cocuk elbet olur anlamaz dinlemez vs. ama yapma etme demeden dogruyu yanlisi ogretmeden de olmaz bana göre. eltimi cocugu 4 yaşında seni tenezzul edip sordugun soruya cevap dahi vermez suratına birtane tokat atasın gelio kapılara tırmanır ,doģalgaz borularına cıkar sallanır, gerilir gerilir koşa koşa gidip konsolun ya da tv unitesinin kapaklarina iki ayagi ile tekme atar ve annesi hic yapma oglum demez. Bu mu özgürluk bu mu eğitim? bu cocuk bunun yanlış olduğunu bilmiyor ki? rabbimin gücüne girmesin mana vermis gibi de olmıyım ama karakter de olsa eğitilmeye calisilmali diye düşünüyorum...

buyuk konusmayayim ama o kadini orda paralardim net

Aslinda yetistirilmeyle alakali diye dusunurdum. Bir arkadasimin ilk cocugu cok usluydu herkes masallah derdi gorunce ikinci oğlu oldu o kadar yaramaz ki şuan evinden cikmiyor cocuktan dolayi.
Yani karakterle de alakasi var yetistirmeyle de. Ayni ailede yetisen cocuk bile bir olmuyor.

Yetistirilme cok onemli ayrica bu zamanda cocuklarin alanlarida kisitli oldugu icin enerjilerini harcamak icin oraya buraya kosar tabiri caizse yaramazlik yaparlar. Ama yaramaz cocuk nedir ki. Bu cocuklar hareketli ve iyi ilgi alaka yonlendirme lazim. Benim cocugum bir bucuk yasinda ve cok hareketli bir cocuk bende artik kisitlams durumdayim kendimi ve her yere herkese gitmiyorum. Cocugumdan dolayi beni istemiyorlarsa gitmem. kusura bakmasin herkes anne ve ben ilgisiz bos birakan bir anne degilim. Ki bu istemeyenler once kendilerine baksin

yazdıklarımı iyi okursan eğer benim bunlardan herhangi birisini yazmadigimi görmüş anlamış olursun ben onu yapabilir bunu yapabilir demedim sadece cocugum yaramaz olduğu için beni istemeyen insanlarla isim olmaz.elbetteki ben elimden geleni yaparım öyle bir cocugum varsa ama sırf bu yüzden benimle gorusmeyende gorusmesin kimse için çocuğumu atama kaldı ki hanımefendi !!!!! benim cocugum 2 bucuk yasinda gorgu kurallarını da ev kurallarını gayet bilen bir cocuk konuşmayı anlamadan atlamayın bir daha !

Biz çocuğumuzu harcamiyoruz kendimizi harcıyoruz pesinde dolanmaktan
bende onu demek istiyorum yani annelik fedakarlık istiyo evde egiteceksin ogreteceksin bazı cocuk daha haylazdir o zaman da sen peşinden kosacaksin ama bu cabami gören biri cocugum yaramaz diye beni istemiycekse gerçekten istemesin yani çocuğu sokağa atacak halimizde yok yani dmi

Biz çocuğumuzu harcamiyoruz kendimizi harcıyoruz pesinde dolanmaktan
bende onu demek istiyorum yani annelik fedakarlık istiyo evde egiteceksin ogreteceksin bazı cocuk daha haylazdir o zaman da sen peşinden kosacaksin ama bu cabami gören biri cocugum yaramaz diye beni istemiycekse gerçekten istemesin yani çocuğu sokağa atacak halimizde yok yani dmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…