- 23 Mart 2015
- 5.762
- 12.184
- 448
- 36
Evt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?
Evt anneler cevabi sizde var mi önerileriniz
Evt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?
Evt anneler cevabi sizde var mi önerileriniz
Tesekkur ederimSenin çocuğun gayet akıllı uslu sevimli annesi gibi anlayışlı bir insan olarak yetişecek lütfen kendini sıkma sen zaten izin vermeyeceksin çünkü bu konu hakkında çok bilinçlisin ve öylede davran .
Sevgili Peygamberimiz ne demiş çocuklarınıza önce susmasını öğretin konuşmasını nasıl olsa öğrenecekler .
buyuk konusmayayim ama o kadini orda paralardim netBize bebek görmeye eşimin arkadaşları gelmişti eşleriyle kırkımız yeni çıkmıştı. Birinin 1buçuk yaşında oğlu vardı. Bebeğimi uyutup yatırdım. Ortalıkta dolanıyorum çaydı servisti falan derken tam salona girdim oturdum bizimkinden bir cıyaklama sesi geldi oğlanın annesi hemen fırladı eyvah bizimki bebeğe bişi yaptı diye hemen koştuk yatak odasına sen git benim bebeğe bir tokat at surat kıpkırmızı kulağını da tırmıklamış kanıyo ay o kadar sinirlendim ki. Sonra da çocuğa kızıyorlar kızmayın boşuna çocuğun suçu yok dedim gerisini söylemedim. Ay bunun böyle yapacağı belliydi şurda da şuna öyle yapmıştı bunu tırmalamıştı falan diyo bi de kadın. Hayır madem çocuğunun huyunu biliyosun ortadan kaybolduğunu da farketmişsin bi de neden peşinden gitmiyosun bu ne rahatlık ! Allah korusun daha kötü şeyler de olabilirdi. O zamandan beri asla çağırmam da gitmem de evlerine.
Tamam çocuktur yaramazlık yapar ama anne olarak dikkatli olmamız gerekir diye düşünüyorum. Öyle oturduğun yerden dur oğlum yapma kızımla olmaz bu işler. Çocuğunun peşinde dolaşacaksın zaptedemiyosan.
Benim oğlum da on aylık hiç söz dinlemiyo ve çok çok inatçı. Şimdilik pek bir yere gitmiyoruz gitsekte peşinden ayrılmıyorum hiç. İnşallah büyüdükçe sakinleşir biraz. Elimden geleni yapıyorum öğretmeye çalışıyorum ama küçük olduğu için anlamıyor mu yoksa tınlamıyor mu bilemiyorum.
Çocuğu yaramaz olanlardan ziyade yaramaz olupta ilgilenmeyen saldım çayıra mevlam kayıra yapan anneler itici geliyo bana.
Mesela yengem kendi evinde o kadar disiplinlidir ki bir çöpün yerini değiştiremez çocuklar ama annemlere gelince evi başlarına yıkarlar annem ses etmez yengemin hiç umrunda olmaz ayıp olmasın diye yalandan oğluumm yapma ama öylee der bi kere tamam.
buyuk konusmayayim ama o kadini orda paralardim net
yazdıklarımı iyi okursan eğer benim bunlardan herhangi birisini yazmadigimi görmüş anlamış olursun ben onu yapabilir bunu yapabilir demedim sadece cocugum yaramaz olduğu için beni istemeyen insanlarla isim olmaz.elbetteki ben elimden geleni yaparım öyle bir cocugum varsa ama sırf bu yüzden benimle gorusmeyende gorusmesin kimse için çocuğumu atama kaldı ki hanımefendi !!!!! benim cocugum 2 bucuk yasinda gorgu kurallarını da ev kurallarını gayet bilen bir cocuk konuşmayı anlamadan atlamayın bir daha !O zaman çocuğunuz bir misafirliğe gittiğinde her yeri karıştırabilir,ev sahibinin eşyalarına zarar verebilir ya da bağıra bağıra oradan oraya koşuşturabilir ve evine gittiğiniz kişiyi rahatsız edebilir. Böylece özgür davranmasına izin vererek harcamamış olursunuz yani..ama misafirliğe gittiğiniz kişinin evini ve huzurunu harcarsınız..
Çocuğunuza temel görgü kurallarını ve toplumda nasıl davranılması gerektiğini öğreterek çocuğunuzu harcamış olmazsınız aksine öğretmeyerek harcarsınız,çocugun yapısı öyle diyerek görmezden gelinirse zamanla sevilmeyen ve istenmeyen biri haline gelir.
bende onu demek istiyorum yani annelik fedakarlık istiyo evde egiteceksin ogreteceksin bazı cocuk daha haylazdir o zaman da sen peşinden kosacaksin ama bu cabami gören biri cocugum yaramaz diye beni istemiycekse gerçekten istemesin yani çocuğu sokağa atacak halimizde yok yani dmiBiz çocuğumuzu harcamiyoruz kendimizi harcıyoruz pesinde dolanmaktan
bende onu demek istiyorum yani annelik fedakarlık istiyo evde egiteceksin ogreteceksin bazı cocuk daha haylazdir o zaman da sen peşinden kosacaksin ama bu cabami gören biri cocugum yaramaz diye beni istemiycekse gerçekten istemesin yani çocuğu sokağa atacak halimizde yok yani dmiBiz çocuğumuzu harcamiyoruz kendimizi harcıyoruz pesinde dolanmaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?